Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 52 687
  • 745
  •   1
Отговори
# 690

Feeling - от  8г ползвам суперизветляващи и никога не съм имала раздразнен скалп  newsm78

в последната година и нещо правя яка поддръжка на скалпа, може би помага  newsm78 - но основно с хр.добавки и лосиони за растеж (чат-пат)  Peace

bouquet

Сега се зачетох в темата за маслата.
Тъй като си купих арганово масло за краищата, ще взема да пробвам дали няма да стане и за скалпа. Там дори го препоръчват за цялото тяло, за лицето и дори за около очите. Ти ако имаш арган може да пробваш също, то не че бадемовото е скъпо, а и все ще влезе в употреба. Simple Smile

Съвсем случайно, точно си купих наскоро арганово масло. Ще пробвам задължително.     bouquet

# 691
  • в 1001-та нощ
но и да се прави разлика между чисто арганово масло и финиш за коса с такова  Peace последното  е само за косъм, не и за тяло/кожа  Peace  )

Мелани - в грижите за скалпа, особено като терапия, а не като поддръжка - аз бих заложила продукт конкретно за това ... също и ако предпазвам косата - ще избера конкретен продукт за косъм  Peace

# 692
но и да се прави разлика между чисто арганово масло и финиш за коса с такова  Peace последното  е само за косъм, не и за тяло/кожа  Peace  )

Да, да, абсолютно!   Peace  Моето е чисто, води се козметично. Даже има описание как да се маже на лице, тяло и т.н.   Peace

# 693
  • в 1001-та нощ
сигурна съм, че за теб това значи нещо и без да го вметна  Hug по-скоро репликата беше към хора, които ще прочетат и не са много запознати и ще приемат всичко за  "просто козметика", а знаем, че не е така  Peace

# 694
сигурна съм, че за теб това значи нещо и без да го вметна  Hug по-скоро репликата беше към хора, които ще прочетат и не са много запознати и ще приемат всичко за  "просто козметика", а знаем, че не е така  Peace

Hug    bouquet

# 695
А, аз ще си поръчам и продукти специално за скалп. Намерих нюйоркси сайт на Лакме и смятам редовно да си поръчвам от него.

Моето арганово масло не съм го поглеждала какво е... Blush
Смятах да изчакам отзиви от някой, който е ползвал преди да си взема, но онзи дн случайно видях на много прилична цена и си взех.

Но си много права, че има разлика между чисто масло и такова за коса.

# 696
  • в 1001-та нощ
за коса рядко се продава чисто масло, то е мултифункционално и не само за коса

за коса е смес от силикони и масла - сииконите са неутрални деривати и осигуряват добро пролепване и филмиране на косъма и така задържат маслата, които хидратират и поддържат липидния слой, пригладеност, блясък.....

само масло няма да даде този ефект, а за кожата силикони са излишни  Peace

# 697
Аз имам в момента чисто масло, което за мен лично не става да го намажа и да остана с него без да го отмия. Ползвам го или преди измиване с шампоан, за ръце, тяло...

За финиш ползвам масла, които са парфюмирани и примесени със силикони и това е вариантът за мен.

# 698
a.l.e.n.a ,благодаря ти за съвета...само да ми кажеш горе -долу колко време трябва редовно да ги  използвам,за да има ефект.Ампулите на Виши  ги  бяг купила и пишеше  ,доколкото си спомням 3-6 месеца,но  тогава не бях с нагласата да мажа непрекъснато и  да се примиря със смачканата коса без прическа...и тези  добавки повишават ли апетита?

# 699
  • в 1001-та нощ
от момента, в който ксопадът започне вътре в организма (в скалпа), докато се изяви навън да го виждаш - минават - 2-4 месеца .... съответно толкова минават от момента, в който вземеш мерки - за да спре  Peace

аз си пия от посочените добавки периодично, понякога и други и на моя апетит не се отразяват  Peace

ампулите не могат да ти сплескат косата - защото са само за скалпа - втриваш в кожата на главата и нежно масажираш  Hug но не и по косата  Peace

ако на виши не ти харесват - вземи анастим на дюкре

Люлякова   bouquet аз съм на същото мнение  Peace

# 700
a.l.e.n.a, сега погледнах моето масло - 100% органик пише...
На тази фирма, но точно аргановото няма снимка-

Малии и аз ква съм шматка, не гледам! Joy

Но нищо де, ще го ползвам за тяло, а за косата е потърся специализирано.

# 701
  • в 1001-та нощ
на Нау продуктите са много хубави  Peace имам няколко десетки техни

можеш да го ползваш за скалпа - преди шампоана  Peace

но все пак внимавай - да не си разбуташ омазняването, ако е ОК; т.е. с нищо не бива да се прекалява и ползва еднообразно  Peace

ти имаше леки проблеми със скалпа сега - нали  newsm78 (ръчкат ме да ставам Wink и не мога да видя сега Wink )за какво мислиш да го ползваш?

според мен - докато ти се възстанови скалпа - ползвай разнообразни масла, с после - преди и след процедури и при нужда, ако си усетила че ти действат добре  Peace

внимавай да не запушваш порите и т.н.  Peace

# 702
a.l.e.n.a, това беше магазин за органични продукти и имаше най-различни масла. Ама аз имах час за доктор и влязох за малко, докато стане време за доктора. Досега не съм взимала от тях нищо, но щом препоръчваш ще взема и други неща. Аз обичам да имам различни масла.

Ще пробвам за скалпа, докато ми пристигнат нещата на лакме. Да, нали писах снощи, че направо ми се бели скалпа след боядисване, хем използвам 6% разтворител.

bouquet  bouquet  bouquet

Аз си експериментирам с масла, като ги добавям към кремове. За ръце например си правя страхотен крем от нивеа, желязната кутия с какаово малсо и жожоба.
За крака - с кокосово и палмово.

# 703
a.l.e.n.a, препоръчай ми някой хубав шампоан  , обаче не мога да си определя косата дали е суха или нормална

# 704
  • в 1001-та нощ
ами  newsm78гледай да не струва няколко лв и да е професионален или от аптека - около 15 лв  Hug

Мелани - от марката ползвам хр. добавки - минерали, витамини и т.н.

споделяй как се решава проблема със скалпа  Peace

Общи условия

Активация на акаунт