Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 52 618
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
и аз чух за пръв път и реакцията ми беше  Shocked Shocked

# 721
За първи път чувам , къна да изгаря косата ! Mr. Green

Ами ако е "натурална" къна напълно е възможно. Тия песевдо къни са пълни с химии.

В форум " Красива мама" има тема за натуралната къна, коята подхраннва и едновременно боядисва косата. С добавка на индиго към къната се получава дори черен цвят.

# 722
  • Тука, под липите стари...
Записвам се за да ви следя. Имам тънка, рядка и бързо омазняваща се косица. Надявам се да намеря нещо полезно за мен в темата, а приемам и всякакви съвети за подхранване и поддържане на такъв тип коси.

# 723
Благодаря за съветите, но аз й купувам шампоани по съвет на дерматолог в аптеката. В пубертета също имах много мазна и с пърхот коса, но по-късно се оправи.

# 724
  • WonderLand

Ами ако е "натурална" къна напълно е възможно. Тия песевдо къни са пълни с химии.

В форум " Красива мама" има тема за натуралната къна, коята подхраннва и едновременно боядисва косата. С добавка на индиго към къната се получава дори черен цвят.

Древните египтянки редовно са мажели краката си с къна с цел обезкосмяване.

# 725

То ако беше така всички жени ползващи къна, щяха да са плешиви.

# 726

за първи път го чувам това... по-скоро няма ли да хванат като тен  Mr. Green

# 727
  • в 1001-та нощ
Благодаря за съветите, но аз й купувам шампоани по съвет на дерматолог в аптеката. В пубертета също имах много мазна и с пърхот коса, но по-късно се оправи.

newsm78 от кой шампоан получи ранички - явно проблемът с омазняването е хормонален, а шампоанът е крайно неподходящ  newsm78

бих насочила към друг дерматолог

иначе => този лосион регулира омазняването, почиства, не е агресивен, няма да дразни скалпа

можете да вземете и единия от шампоаните от серията => интензивния или поддържащия - първият е по-силен - и е терапия, а вторият е по-слаб и основно поддържащ  Peace освен, че имат почистващо действие (да почистват мъртвите клетки, защото смесени със себума правят коричка, запучват порите и става по-зле) - имат и антибактериално действие  Peace и успкояват скалпа  Peace

дано се справите  Peace стискам палци  Hug

# 728
Момичета, кажете ми какво да си взема за ефект коса "на клечки" след изправяне, фризьорката ми слага някакви кристали, които са в гигантска разфасовка и се чудя дали си заслужава да дам сумати пари за туба с кристали  Mr. Green Има ли някакви кристали или вакса, които са подходящи
и за този ефект, да се слага на мокра коса и след сушене да се изправи с преса и да стане на разделени кичурчета. взимала съм веднъж кристали на биофарма и май не се получаваше с тях.

# 729
a.l.e.n.a, прочетох цялата тема, мисля че успях да се ориентирам и да избера подходяща козметика за моята коса, само не разбрах кой продукт мога да поръчам за финиш от рибката, може ли да ми препоръчаш?

# 730
  • в 1001-та нощ
за ккъв финиш  newsm78 т.е. какво очакваш от продукта?

кои други продукти избра? все пак трябва да са съвместими  newsm78

опиши и косата си?  newsm78

# 731
Благодаря, a.l.e.n.a.
Косата ми е до раменете, боядисвам я в кафява гама - за блясък и защото вече ми е се появиха бели косици на слепоочието. Косъмът е вече поизтънял от редовното боядисване предполагам и я чувствам суха в краищата.Мия я надва дни, суша със сешоар. Боядисвам я в салон с професионална боя, ползвам термопротектор на Lisar - от салона си взех, но уви шампоана и маската ми са от масовата козметика. Искам да я посъжевя, да не изглежда суха на първо време, а после ще видим - малко да я уплътня, обем..
Реших да поръчам Еластисайзър екстрийм- мострата, двоумя се дали шампоана и маската да бъдат Loreal Age Supreme или Lakme Deep Care,харесала съм си и Fiberceutic. Под финиш имах впредвид продукт, който да затвори косъма, преди термопротектора. Какво мислиш за моя избор, и към какво ще ме насочиш Simple Smile

# 732
  • в 1001-та нощ
добре си се насочила  Peace

за маската - вземи на лакме, а за преди протектора - течния реконструктор на джойко и после коприна  Peace

# 733
А какви бяха свойствата на дъвката за коса?

# 734
Страшна си, a.l.e.n.a !!!! Течния реконструктор на джойко мога ли да го поръчам от български сайт и ако не - дай съвет от къде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт