Отговори
# 690
Диляна, честит Рожден Ден! Бъди щастлива и влюбена!

# 691
Ей,Душички златни,както е казала Боги то много ви обичам и благодаря! Two Hearts
страхотни пожелания и тук и у фейса...усмихнахте ме широко и ми стоплихте сърчицето...признавам и сълзички пуснах малко Hug...радвам се и благодаря,че ви има...толкова сте мили!
Нинко   bouquet
Зори bouquet
Танче bouquet
Светлеее  bouquet
знам колко ти е любим този празник,да покажеш как си украсила къщата този път и много целувки Heart Eyes
Света   bouquet

Благодаря ви! Heart Eyes
Дано се намери друго уютно местенце,след 50-тата страница на тази тема!
Praynig

# 692
ДИЛЯНЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ МНОГО ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА, ОБИЧАНА И ОБИЧАЩА!   bouquet

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

# 693
  • Варна, България
Добро утро, мили мои!
С пожелание за приятен и усмихнат ден!
И с желание да драснете по нещичко Simple Smile))))  Heart Eyes

# 694
  • София
Добър ви ден и от мен!
Аз съм наоколо, ама не смея да пиша, че ще ни свършат " листовете"  Crazy

Ние сме добре, с едно дете сме от петък. Пратихме Вал на Чепеларе, при баба и дядо, защото в градината й съвсем полудяха. Попитах дали може да вляза да видя как работят, до къде са стигнали, дали тя взема участие и как се справя. Госпожите явно се обидиха - вторник, сряда и четвъртък я наказваха да седи без да играе и й обяснили, че не знае и не може и мен ми писна. Чакам другата седмица съвсем да лудна и ще вдигна скандал, 3 месеца преди завършването. Идея нямам, Наде, кажи като от бранша, тези деца, няма ли да имат изходящи тестове. Ясно ми е, че сме в БГ и на всеки дават удостоверение, но все пак. В началото, октомври, питах за входящите, казах, че искам да ги видя, предупредиха ме, че не може, ако искам да разбера какво можело детето, да му разпечатам еди-какво си и да си ги гледам у нас. Хм...ще ги изтрая още малко. Много ми идват...Дават й аспирин, без да са мерили температура, без да има заболяване; купувам кво ли не всеки месец, обаче....вече не знам...
Ние сме с Наско, а той нали е кротушанко, не разбирам, че имам дете, добре, че огладнява понякога, та му виждам очите. Сега разбирам какво е да гледаш 1 дете =  Mr. Green
В четвъртък всички отиваме на Ч-ре, нали учениците ще почиват, да се качим на ски.
Ади....как е коремче?
Къде сте всички?
 Hug

# 695
Танче имам дете с установен проблем в моята група, прилича на твоето предположение, но при мен майката се съгласи детето и да работи с психолога (след разговор от наша страна с нея) към градината и дет се вика нещата се установиха на официално ниво. Никога не съм игнорирала детето и дори работя самостоятелно с него, докато другите деца си правят нещата.

Диагностика има разбира се. Сега дори им правих тестове за текуща диагностика, абсолютно произволно от мен избрани материали от крокотак, но съобразени с нивото им на учебен материал към момента, отделно ще имаме и изходяща диагностика. Отделно, че психоложката ще прави и прави за всеки випуск кратка харектеристика с това какво може и какво не детето.
Идея нямам защо ти отказват достъп до информация  newsm78
Накратко какво трябва да прави едно дете на 6-7 години към момента на учебния процес - да брои до 10 в прав и обратен ред, да смята + и - до 10 (10 е към края на годината, сега предполагам, че би трябвало да е само до около 7-8), годишни сезони, месеци, дни от седмицата, часовника (труден им е), геометрични фигури - да ги познава. Български - да казва звуците в думата, колко са и кои са, срички, да познава буквите, да знае азбуката, да намира в дума липсващата буква, кратък преразказ на позната приказка - да отделя началото и края, да казва кратки стихчета -2-3 куплета, разказ по картинки с повече от 3 изречения. Природен свят - сезони с какво се характеризират, поредност; животни - тревопасни, месоядни; растения - фази на растеж - схематично и най=общо казано ( семенце, стъбло, цвят). Социален свят - връзка професия с инструменти на работа; безопасност на движение; приказки с поуки - кое е добро и кое лошо в приказката, да разграничава добро и лошо поведение, отношение или постъпка.

# 696
  • София
Наде, да, аз знам какво трябва да знаят. На всичко отгоре имам и база за сравнение от съвсем скоро, Наско миналата година беше предучилищна. Лошото е, че при нас не става, при нея. Затова ми се иска да знам дали е само тя или и другите деца са на това положение.
Миналата седмица се прибра на 14ти февруари с червени сърчица. Госпожата, тази, която я наказва и всъщност е титуляр на групата, накарала момчетата да правят червени сърчица, да ги надписват и да ги подарят на момичетата. Та, прибира се нашата със сърчицата, надписани с имената на момчетата, децата си бяха написали някои букви огледално, други половин име или с пропускане на букви...
Аз за себе си съм наясно, че нещата в тази група не се получават, не посмях да я преместя, защото тя е чувствително дете и щеше да й се отрази честата смяна. Дано не се обвинявам, че заради емоция си оставих детето при кукувици.

Извинете ме за лиричните отклонения, ама като знам колко бързо растат децата....  Hug

# 697
Моите деца са много напред, но 90% от тях са родени първата половина на годината, дори още сега януари-февруари имаше деца, които навършиха 7 години. Леко се работи с тях и сега на текущата диагностика всички са ама много над средното, да не кажа с почти макс точки, покриват всички критерии, които ти изброих и то за броени минути решиха тестовете. Пишат печатно, без да изпускат букви, правилно пишат цифрите, смятат, сричат, всичко.

Но...Калоян е в групата, в коята са децата родени от юли до декември, като по-голяма част са родени септември-октомври, нещата не са такива каквито ги казвам спрямо моите. Утре имам тематичен съвет и там ще се изказваме за текущите диагностики ще имам реална база за сравнение спрямо по-големите деца от моята група. Моето детенце, с което работя и аз допълнително е родено като нашите октомври и в началото отдавахме изоставането и спрямо групата на възрастта, но после правех сравнение с Коко и установих, че не е там ключа, а просто има проблеми с паметта (доказани). Но и в нашата група аз много работя с децата и непрекъснато ги карам да се упражняват - фина моторика, + и -, логични задачи, изобщо всичко, което се предлага на пазара за нашата възраст разпечатвам и размножавам и решаваме.

Калоян бях писала и по-рано, все още бърка на къде са обърнати кръгчетата на буквите В и Р, цифрите 6 и 9, почти винаги когато се опитва да пише нещо изтърва букви, пише и слято без да отделя отделните думи - не винаги, но често. Мисля си, че ако госпожите им работиха толкова колкото аз работя с моите деца, нещата при него щяха да са на по-високо ниво, е или поне...В началото си мислех дори да взема Коко при мен, но се отказах, все пак да сменя деца, госпожи...
Упражнения много и непрекъснато, купи тетрадки с квадратчета и тесни и широки редове и кажи, че госпожата и ти се е обадила и ти е казала, че има домашно, да пише всяка вечер, събота и неделя....Не знам какво да ти кажа друго, утре ще мога да кажа повече надявам се, че не знам колежките с какво са решили да им проверят нивото на групата на Коко.

# 698
  • София
Ясно, разбрах те. Ела да работиш в нашата градина  Wink

Тук, ако Вал не иска да яде нещо - казват, че ще й дадат дъвка с косъм. Или да си махне пердето от очите, казват й че не може нищо. И "г-жата иска да й купим кафе, моля те, мамо.....".  Crossing Arms И да не изреждам другите бисери...

А иначе вкъщи работи и то с желание. Психологическите тестове са супер, само на този с животните, които трябваше да запомни е с по-малко точки. Вкъщи работи по 2 часа. Знае, че и аз съм г-жа на деца и не ми е правила проблем.

Ох, Наде, заформихме си диалог   bouquet

# 699
Прочетох, това, което сте писали и съм  Shocked. Ако децата могат да пишат в предучилищна, да събират и да изваждат до десет, какво ще правят в първи клас?

# 700
  • София
Прочетох, това, което сте писали и съм  Shocked. Ако децата могат да пишат в предучилищна, да събират и да изваждат до десет, какво ще правят в първи клас?

Хахах, играят с най-новите играчки от рекламите  Hug
А следващите набори и две години на предучилищна  Crazy

# 701
А да намира липсващата буква в думата е върхът. В този форум една голяма част от списващите няма да могат да го направят.

# 702
Хаха, това за играчките много вярно, аз покрай моите лични хлапета съм много запозната с играчките и всякакви детски филмчета и вече децата не ме приемат като дърт динозавър. Ама то няма и как след като по програма имах представете си да обсъдим по време на занятието филмчето, което са гледали в градината и на книжката нарисуван включително и Бен 10. Хем да не гледаме филми в градината, хем да обсъждаме гледаното филмче. Естествено, че не им дадох това занятие, но бях изненадана.
А това за писането - тренира се само ръката с отделни елементи на букви, няма изискване да пишат, това че децата пишат си е лично тяхно желание, четенето пък изобщо дори и не се опитва. Получава се едно надиграване, виж какво мога аз да напиша, ти можеш ли, а пък аз мога да чета, я ми покажи и на мен, Колко прави 2милиона +2 милиона, 200+200 и като ги питаш 201+201 на колко е равно и умират прави. Дет се вика хвалят се едно на друго, проблема е в родителите, които се опитват да докажат на съседите, че детето им е много умно и го карат какво ли не и тогава се получава скуката в първи клас. Не отричам, че и самото дете често проявява интерес и тогава няма как да откажеш, трябва не знам какви нерви да имаш за да успееш да тушираш интереса и той да стихне до времето на първи клас.

А по повод на чувствителността може би това и е проблема и ако на тях не им се занимава да я изчакат да си каже каквото я питат и я прекъсват защото не им влиза в тяхното темпо и за да претупат занятието просто да не я питат нищо.

Ох, мен ме боли зъб и тихо страдам, отидох за един зъб излезе друг и сега не ми се приказва с никой и само на компа вися - това по повод моята приказливост тази вечер. Децата викат ужасно, хвърчат из цялата къща, Калоян пък вместо да се занимава с нещо креативно го е обърнал на оцветяване на детски книжки - бебешки демек  ooooh! Снощи си говорихме с Драго, че Коко е изключително пресметлив по отношение на всичко, за всяко нещо което го караме да прави - винаги трябва да му се обяснява защо - никога не е изпълнил нещо безропотно, просто защото аз казвам. Днес включително отново на темата ни -Не ми се ходи на градина- казал на баща си, ти поне пари получаваш на работа, а аз в градината нищо. Вие винаги ли обяснявате на децата защо...да прибере чорапите/играчките/да сложи масата/да си оправи леглото/да си обуе дори и гумените ботуши, а не каквото той иска/.

Ееее, аз ти говоря за нещо елементарно все пак - нарисувана мечка или оса и отдолу написана думата, но примерно изпуснато е М_ЧКА...не си предстявай някакви свръх неща.
И в момента, който го написа това и натиснах бутона Проверка правопис

# 703
 Laughing А за мен това  се вижда сложно за моето дете.  Имайки предвид, че само преди 4 месеца е навършила 6 години.

Относно подреждане и други неща - аз съм лошата  Mr. Green. Обикновено броя до три, преди това предупреждавам за рестрикции, действа.

Танче, случващото се  във вашата градина е престъпно. Защо не подаваш сигнал в общината, Просветата и където може? Защо не преместиш Валерия в училището на Наско? Там нали има предучилищен клас? Голяма работа, че остана три месеца до завършване, да не е Харвард!

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 23:17 от LaValetta

# 704
  • София
Здравейте, момичета! Интересна тема сте заформили. При нас, пък, Преслава е много бавна и разсеяна. Иначе е много добричка, умна, може да чете, да разказва, но ... яде по 1 час, аз и кажа да свърши нещо - тя го започне, а после току се разсее с нещо. И госпожата и от градината ни обърна внимание на 2 пъти. Не знам как да процедирам с нея.
На 1 март ще имат тържество в ДГ и тя ще е феята на цветята. Някаква идея за фееста рокля откъде да закупя, но да не струва майка си и баща си?!
Лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт