Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 574
  • 229
  •   1
Отговори
# 90
Остана ли ССФ, която не се е отбелязала в темата?! То, ясно, че всички си имате дом. помощници, ма как може такива пропуски в отношението към обслужващият персонал?! Бива ли такава работа? Като че ли не сте се родили с гувернантка и прислужница в дома си, та не знаете на какво са способни тия от простолюдието Whistling
Е, стига де авторката си каза ,че смята нейната собствена работа за по -черна .
Никъде не прочетох ,че домашната помошница се счита за част от простолюдието.

Aз сигурно, защото живея в друга култура в момента, на мен това с 'персонала' ми е ужасно смешно. Сякаш наистина има някакво класово делене:)) Жената идва, защото имам нужда, а не защото се пазя да не ми се счупи маникюра  Grinning  Мисля, че са малко остарели нагласите, чак пък прислужници.... слезте малко на земята:)

# 91
  • София
Мортиша Като домашна помощница ли работиш или имаш друг проблем?
Аха, хигиенист-любител съм. Ако искаш мога да ти изчистя къщата, дори ще го направя pro bono, ако обещаеш да не криеш скъпите бижута.
Hug По какво съдиш, че ползвам домашна помощница? Просто попитах какво те засегна до такава степен? Темата е кротка, общо взето. Аз дадох съвет за по- голяма дистанция, какъвто бих дала за всеки тип служебно- приятелски отношения, в които има проблем. Ако човек си върши работата добре, но приятелството куца, не виждам повод човека да остане без работа, а работодателя без човек, който да върши нужната дейност. Затова ми стана чудно къде във всичко това откриваш ССФ, скъпи бижута и прочее. Дори авторката каза, че бижуто няма материална, а само емоционална стойност.
Мисля, че са малко остарели нагласите, чак пък прислужници.... слезте малко на земята:)

И мен този уклон ме учудва. Домашната помощница далеч не е прислуга, а извършва услуга, която не подсказва с нищо подчинено или низшо положение /ако въобще е възможно някаква работа да показва нещо в този дух/.

# 92
Вижте, не съм имала абсол. никакво намерение да парадирам с диамантите  и с прислужницата си  Mr. Green Това е абсурдно. Мен ме нарани единствено това, че не ме е попитала дали да го вземе и че в крайна сметка наистина се губи доверие, което неминуемо е гадно чувство. Малко ми е като предателство това нещо, сякаш не ме познава каква съм и че не бих го отказала.
Не мисля, че ако няма искрен разговор м/у нас ще продължим, защото аз не мога да си давам парите на човек, който е готов да ме предаде и да ме лъже за някакво си украшение, което дори не е нещо, което си заслужава риска. И със сигурност ще ми е мъчно повече отколкото на нея, защото очевидно да си сложиш името и реномето на едно герданче е твърде лесно, което е много много тъжно.

# 93
Може наистина да го е сложила за проба и след това да се е улисала и забравила.

# 94
Ами ще видим. Ще изчакам петък ( когато идва), да видим дали ще се появи отнякъде, защото аз и досега търся, не вярвам, колкото пъти отворя някое чекмедже гледам дали не е там (...).
На мене ми мина първоначалния шок, защото наистина това е доверен човек, доста по-спокойна съм, к'вото стане, стане. Чакам развръзката:)

# 95
  • Варна
Е, тя може и бикините на Лени да е пробвала и да се е улисала...
Не е редно това. Никак не е редно.

# 96
...Не мисля, че ако няма искрен разговор м/у нас ще продължим...

Именно. Говорете, а след това прецени как да постъпиш.
Ако има смислено обяснение - ок, но ако отрича - ясно е, че няма как да й имаш доверие занапред.
Но задължително първо говорете, да не стане като във вица "абе, ти нищо не ми открадна, аз го намерих, но лошото чувство към теб остана..."

# 97

"абе, ти нищо не ми открадна, аз го намерих, но лошото чувство към теб остана..."
На мен ще ми е малко странно да го намери след идването на въпросната помощница... Пък още по-странно как нещо което не е толкова срещнато да изчезне и точно в този момент същото да се появи на врата на домашната помощница. newsm78
Принципен е въпроса, не е в стойността на взетото. Аз давам почти всичко, стига да ме попитат и много мразя да пипат без да ме питат. Какво значи само искала да пробва? Трябва да има доверие, ако се наруши как да продължим занапред. Ок тя ще каже нещо за оправдание, аз ще се съглася и после всеки път когато нещо ми се губи ще се чудя дали пък не го е взела. Само да пробва. И е забравила да го върне. Или тези пари дето ми се губят, дали ги похарчих не помня за какво или са изчезнали. Не, мерси. Naughty
Расъждавам си на сухо аз де, не съм имала възможност за помощница, но все ми се струва, че няма незаменими хора. Освен мама и тати и децата ми. Laughing

# 98
  • София
Aз пък изобщо не си представям някой да ми разглежда личните вещи, да си хареса нещо и да ме пита дали не бих му го дала.
Ако искам нещо да му дам, сама ще му предложа.
Идва леля Веска да ми чисти и един прекрасен ден ми казва"Гледам тук едно бижу, не съм те виждала с него никога, ще ми го дадеш ли?"
Че аз крайно ще се стъписам!!! Първо ще ми стане неприятно, че ми разглежда бижутата. Второ - че ги познава дотолкова добре, че знае кое колко нося. И трето, че ще ми се наложи или да й отговоря кратко отрицателно, с което да я обидя, или пък ще трябва да се обяснявам извинително що не ми иде отвътре да й го дам. Третият вариант е да махна с ръка и да й кажа - "вземай", което си звучи като"Влачи, като те гледам колко си изпаднала...".А това също е извън мен самата.
По-добре да го открадне, егати, ако й е такъв мерак. Ама да си го носи поне тайно.

# 99
  • Бургас
Темата нямаше да я има ако тя не се беше появила с въпросното украшение и всичко щеше да си върви по старому, ама ти си виновна, че си го забелязала на врата й, иначе хич нямаше да имаш подобен род терзания.Simple Smile))) /шегувам се, разбира се/.
С нетърпение очаквам разговора ви в петък и развръзката на ситуацията.Стискам палци да се изясните спокойно, но изцяло, без недомлъвки и неизказани думи, защото мине ли разговора, ще те е яд, че ни си си казала еди какво си, а си го мислила.Това е моят съвет, да се казва това, което ни терзае на място и да не се отлага във времето, така се трупат само негативи:)

# 100
Моята версия -  взела го е да се похвали в Румъния, но е забравила. Нали знаете някое бижу просто се сраства с вас.

# 101
Гадна работа...и аз се привързвам много и адски би ме заболяло от такава постъпка. Много е трудно да допуснеш чужд човек в къщата си, ние също имахме гледачка, как уцелихме тази прекрасна жена и досега се чудя на късмета си. Ако обаче се беше случило нещо подобно, щеше да се пречупи нещо в мен, знам си  Confused

# 102
  • Варна
. Чакам развръзката:)

И ние я чакаме! Дръж ни в течение.

# 103
в крайна сметка се надявам 10 c's и жената с която са заедно от години да намерят мир в ситуацията една с друга. И за да ви успокоя не работя в сферата, нито с пари или вещи, та няма какво да открадна вече Flutter

взех че се редактирах, поста ми не е за крехки души.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 17:03 от Шарена Сол

# 104

И за да ви успокоя не работя в сферата, нито с пари или вещи, та няма какво да открадна вече Flutter

А, ние не сме се притеснили, прави каквото искаш...живота си е твой! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт