Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 579
  • 229
  •   1
Отговори
# 75
Вики, тук не иде реч аа стойността на дрънкулката, а за самото и присвояване.
И на мене би ми докривяло, ако разбера, че някой ми е ровил в само мои си, лични неща.

Да, ясно ми е това.
Ама ако тя си върши добре работата бих си затворила очите.
На мен ми е трудно да пускам чужд човек у нас.
Само като помисля, че някой ще ми се рови из нещата и ще ги размества...
Когато идва жена да почисти апартамента аз, съм плътно до нея. Simple Smile

# 76
Аз лично бих я освободила. Бих й казала какъв е проблема и че вече й нямам доверие. Не мога постоянно да мисля какво друго може да изчезне.

# 77
Остана ли ССФ, която не се е отбелязала в темата?! То, ясно, че всички си имате дом. помощници, ма как може такива пропуски в отношението към обслужващият персонал?! Бива ли такава работа? Като че ли не сте се родили с гувернантка и прислужница в дома си, та не знаете на какво са способни тия от простолюдието Whistling

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 01:40 от Мортиша

# 78
Що ве, аз съм без помощница и пак пиша в темата. Не става ли и така? Laughing

# 79
Що ве, аз съм без помощница и пак пиша в темата. Не става ли и така? Laughing
Става, ве, ма признай си, че ти се иска Wink

# 80
Що на теб не ти ли се иска? Wink

# 81
Това, че "съм изгубила доверието" ми звучи малко странно. Да не би към новодошлата домашна помощница да питаем по-голямо доверие, при положение, че я виждаме за първи път?

# 82
Това, че "съм изгубила доверието" ми звучи малко странно. Да не би към новодошлата домашна помощница да питаем по-голямо доверие, при положение, че я виждаме за първи път?

Новата вероятно ще е по-предпазлива, не знае навиците ,не познава бдителността и подредеността на работодателите си.Едва ли от първия ден ще мисли каква поразия да направи, а освен  това се предполага,  че е дошла да работи с препоръки.

Аз съм имала от друг характер проблеми с домашни помощници.След месец се оказа, че имат дископатия и почват да клинчат, след още две  седмици след като са помолени да направят кафе на  гост на лежащо болен решават, че "кафето не им влиза в задълженията" и т.н.

И сега имам нужда, но нямам нерви да се разправям с помощници, затова  колкото  мога отделям време за този неблагодарен труд

# 83
Остана ли ССФ, която не се е отбелязала в темата?! То, ясно, че всички си имате дом. помощници, ма как може такива пропуски в отношението към обслужващият персонал?! Бива ли такава работа? Като че ли не сте се родили с гувернантка и прислужница в дома си, та не знаете на какво са способни тия от простолюдието Whistling
Ааа,не така!    Stop
Аз се отметнах, за да кажа точно обратното.Че няма начин да пусна чужд човек да ми ровичка из нещата .
И да ми прережда къщата по своите си мантри....    Mr. Green
В това отношение съм като англичаните :
"Моят дом е моята крепост!"
И чужди хора,пък били те и чистачки,нямат място в него...    Laughing

Е,ако мъжът ми ми купи 50-60-стаен замък,с чието чистене няма да се оправим,   Mr. Green  ,тогава може би....   Joy

# 84
Е, стига де авторката си каза ,че смята нейната собствена работа за по -черна .
Никъде не прочетох ,че домашната помошница се счита за част от простолюдието.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 10:08 от Iliana__

# 85
  • София
Мортиша Като домашна помощница ли работиш или имаш друг проблем?

# 86
10 c's, зависи много от това дали тази жена ти работи на 4ерно или не
ако е на 4ерно трябва много деликатно да се освободиШ от нея, за да не ти направи някоя мръсотия
ако имате договор, е по_лесна ситуацията
не знам дали си заслужава да си вкарваШ таралеж в гаЩите с тези румънки, заради един парцал веднъж в седмицата....  Confused
дали пък не те има за "свой 4овек", понеже си българка и си позволява малко пове4е??
тук най_ценени са филипинките, работни, дискретни и не се смятат са прецакани от живота, заЩото 4истат къЩи, напротив.

# 87
Прокрадна ми се мисълта, че въпросното бижу е само пробвано пред огледалото и в последствие забравено. Нормално е да се изкуши поне да пробва хубавите ти вещи, ако живее в недоимък. Хвана ли си я в крачка и е реагирала неадекватно, понеже се е притеснила и е нямала готов отговор.
Бих преосмислила стартегията си, ако дойде и ми се извини по човешки, хора сме, правим грешки, изкушаваме се...Ако не последва извинение, бих се разделила с нея, защото веднъж компрометирано доверие, никога не се възвръща.

# 88
Абсолютно си сигурна, че бижуто е твое.
В тази ситуация бих я уволнила на мига. Любезно, без скандал.
Ръката, която е посегнала и е взела, ще го направи отново.

# 89
Мортиша Като домашна помощница ли работиш или имаш друг проблем?
Аха, хигиенист-любител съм. Ако искаш мога да ти изчистя къщата, дори ще го направя pro bono, ако обещаеш да не криеш скъпите бижута.

Общи условия

Активация на акаунт