Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 555
  • 229
  •   1
Отговори
# 45
Лени, домашни прислужници има, не са нещо уникално и неповторимо.  Mr. Green
Аз бих я 'изсулила', без обяснения много-много, без скандали. За мен е ясно, че го е откраднала. Какво да разследвам, да говоря. Тя или ще отрича до дупка, или ще си признае и ще реве, ще прави сцени (ако работата й трябва). И двата варианта са неприемливи. Пуснала си човек в къщата си, не ти е оправдал доверието. Една прахосмукачка с един моп не си заслужават обидата. За час и половина си готова. И после кино.  Laughing
Peace

# 46
  • София
Клеми, то тя сама си каза, че е решила, не вярвам да я остави, след като вярва, че я е обрала. Аз оставям шанс на жената да не е откраднала нещото. Отвътре ми иде да не е крадла, егати. До последно аз не мога да приема чуждата наглост, честно.
Много ми се ще да не е тя. Ама сериозно. Днес ми е ден за вярва в доброто. Grinning
По-добре да е някой от роднините и да го е метнал у тях, а тя просто да го е взела оттам. Mr. Green
Или да е грешка Crazy

# 47
дойде специално, Клонке,... но си права, че знае много, подрежда и т.н вижда ме и мен каква съм, но не е преценила, че съм наблюдателна, а и точно това нещо ми е важно, според мен го е забравила на врата си, разсеяла се е, а и не знам от колко време го е взела, може да му е свикнала..
ще го върне, почти сигурна съм. ще го подхвърли из къщи др. седмица, щото случката е малко детска, не вярвам да рискува за такава глупост отношения, пари .. които не са от вчера, ние сме близки, аз съм разчитала на нея , тя на мен, струва ми се безумна историята

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 00:41 от 10 c's

# 48
  • София
Много неприятна ситуация. Rolling Eyes Озадачава ме фактът, че е дошла с бижуто на врата, може наистина да го е забравила, но е странно. Освен ако не ти прави някакви нагли демонстрации. Confused

Нямам представа аз как бих се справила със ситуацията. Аз съм такава патка, че съм склонна да си мълча, дори да има и само 1% вероятност да греша (а понякога няма и 1% Laughing ). Много мразя да обвинявам някого и да ми се сърдят после, а не е редно изобщо.

Та, от тази гледна точка, мисля, че е по-добре да я освободиш. Дори да върне бижуто и да не посяга повече към твои вещи, твоето доверие ще е разклатено завинаги, защото си я видяла в тази светлина.

# 49
Аз бих я попитала, къде е моето бижу. Дали не го е виждала някъде, защото аз не го намирам...
Появи ли се "моето", а изчезне "нейното", ще говорим. И съм склонна да я освободя. Потвърдят ли се съмненията ми, няма да имам спокойствието, че съм допуснала в дома си, в живота си, човек, на когото не мога да имам доверие.
Случвало ми се е. С "приятелка". За едно нищо и никакво червило.  Crazy Когато повдигнах въпроса, се появи въпросното изневиделица у дома, обаче незнайно как беше почти свършило.  Joy Девойката повече не ми влезе в къщата. Без разправии. Погледът ми е достатъчен. Mr. Green

# 50
Доста неприятна ситуация, честно казано не знам какво бих направила аз, самият факт, че отношенията няма да бъдат никога повече същите (най-лошото от цялата ситуация) е достатъчен, за да приключа евентуално отношенията... Или поне ще се дистанцирам.

# 51
Случвало ми се е. С "приятелка". За едно нищо и никакво червило.  Crazy Когато повдигнах въпроса, се появи въпросното изневиделица у дома, обаче незнайно как беше почти свършило.  Joy Девойката повече не ми влезе в къщата. Без разправии. Погледът ми е достатъчен. Mr. Green
Това е неприятно. За едно червило!
Случвали са ми се подобни неща в тийн и по-ранните години с разни съученички/съседски деца, които идваха у дома. Разбира се, пак за сходни дреболии...
И винаги след такава случка съм се питала - защо не ме попита да й го подаря, да й го дам да го поноси, примерно, а не директно да си го взема?!

# 52
Запис,да следя темата,от чисто психологическа гледна точка!   Grinning
Любопитство,какво да се прави....

Иначе,не бих могла  дори да си представя  чужд човек да ми се бърка в къщи,да знае кое къде седи, а за не...
Аз се дразня  мъжа ми и децата като сменят мястото на нещо,камо ли чужд да ми прережда къщата.
Няма начин!   

И конкретно по темата:
Усетя ли нелоялност от някого към мен,той просто престава да е част от обкръжението ми!
Без значение какви са били до момента отношенията ни.

# 53
  • Варна
Аз пък не знам защо не мога да повярвам да е толкова глупава тази жена,че дори и да го е откраднала така да го навира в лицето на собственичката му .  Thinking
По-нормална реакция ми се струва ако си го прибере ,да го скрие и да си го носи,когато не е на работа /или с теб/ , вместо да идва в дома ти с него.Някак безумно ми звучи.
Аз бих я питала в прав текст.Без обвинения.Бъди сигурна,че ще ти стане ясно.След отговора и ще преценя какво да правя с нея.Но дай и шанс да го чуеш.Може пък нелепата ситуация да си има разумно обеснение.Опитай. Peace

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 13:19 от br

# 54
Аз бих я попитала, къде е моето бижу. Дали не го е виждала някъде, защото аз не го намирам...
Появи ли се "моето", а изчезне "нейното", ще говорим. И съм склонна да я освободя. Потвърдят ли се съмненията ми, няма да имам спокойствието, че съм допуснала в дома си, в живота си, човек, на когото не мога да имам доверие.
+1  Peace

# 55
E,  суду все ясно. Следващият път да дойде да чисти и да донесе бижуто и чак тогава ще и се плати. А това, че ще се разделите, мисля е ясно като бял ден.

Какво да и слушам обясненията и фантасмагориите. Много добре знае, че синджирът не е неин и сто процента е ровила в кутията с бижута, а там прах не се събира. Wink и там няма работа. Бих проверила да не са изчезнали по-ценни неща. Щом се е съблазнила от такова малко нещо, не вярвам да е подминала по-големи и ценни неща.

Направо ти се чудя на благотворителността  за цялото семейство. Направи добро.... Нека тие за урок, макар и горчив.

# 56
аз имам пълно доверие на моят чистачка.
Оставяла съм пари и бижута, никога нищо не е липсвало.
Ако обаче усетя нещо, веднага бих я отствирила.
Домашни помощници има достатъчно

# 57
  • София
Аз пък не знам защо не мога да повярвам да е толкова глупава тази жена,че дори и да го е откраднала така да го навира в лицето на собственичката му .  Thinking
Не можеш да повярваш, но вероятно няма и да откраднеш. Човек, който не е крадец винаги се чуди защо крадецът е постъпил по един или друг очевидно глупав начин, защото няма логиката на крадеца, разсъждава като зрител на криминален филм.

10 c's Много неприятно, но ако жената си върши добре работата, не изчезват повече вещи бих я оставила, но бих увеличила дистанцията. Не го казвам като съвет, защото обичайно не сме на едно и също мнение, а само от съпричастност. Гадни са тези работи. Hug

# 58
Неприятна ситуация и то много.
Проведи един разговор с нея, попитай я след няколко дни за твоето бижу. Но пък ако си сигурна, че си го оставила където стоят и останалите и го няма....работата е ясна.
Просто жената се е "обслужила".

# 59
Споделяла съм във форума, че вече пета година имам помощница, един път седмично идва и оправя това, за което я помоля.
Пари, ценности и др.подобни на открито няма. Знае ме идеално колко съм отнесена, за жалост, ноооо, никога не се е възползвала. Дори ми е събирала изтърколилите се стотинки и ми ги е слагала на видно място. Когато не се сещам някоя дреха къде ми е, звъня на нея и я питам, после веднага намирам.
От хладилника не смее, милата, да изхвърли дори нещо развалено, само ако първо ме е попитала.

Защо разказах всичко това? Защото, ако подобно нещо се случи, недай Боже, ще съм просто...не разочарована само, а бясна! С ключове не разполага и , естествено, СОТ - ове не пипа, но все пак, и имам доверие. Не бих се поколебала при съмнение да предизвикам разговор, но аз съм си аз, доста по-крута и открита. А за раздялата е ясно, това ми е по-неприятно дори от изневяра на мъж.

Общи условия

Активация на акаунт