Раждане вкъщи 16

• 26 893
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
A stelt77 звучи истерично, да - познава се по многото удивителни и агресивността (под формата на диагнози). Но явно си е такава - пак казвам, че не се учудвам на проблема й да се разбере с лекарите. Дори вече не мога да й се издразня на драматичния тон.

Како, обикновено използвам многоточия, удивителните ми не са толкова много, но ти определено успяваш да ме удивляваш, видиш ли...  Laughing  Та къде каза, че съм написала НИКОЙ не изражда VBAC в България?  Ама много държа да ме цитираш, щото ТИ твърдиш, че това АЗ съм го казала, тъй че моля вади цитати...

Мислех, че в България никой не прави VBAC (това ти го твърдеше) - сега пък не само правели, но и било стимулирано. Последно?

# 316
Ние сме всички интересуващи се от домашното раждане и регулирането му в България, а не някаква организация. Не може да се коментира за Цвети, защото не знам някой да знае какво и защо е станало и това без информация да плюеш жената е долно и неетично.

Гледам не спазваш препоръчките на учените за поддржане на емоционална хигиена по време на бременността и идваш с агресия и злоба отново. После да не ти е някой виновен, само?

Ментова, може да погледнеш една моя тема-анкета, в която се говори за позицята ни относно домашното раждане.Нещата са наистина обсъждани мнигократно. На кратко: не се борим за неасистирано раждане, напротив-борим се за асистирано домашно раждане при липса на противопоказания за такова. За Цвети не можем да коментираме, защото никой от нас не е ванга и не знае каква е била причината за да се развият така нещата, нито е наша работа да критикуваме жената, която е платила най-високата цена. Бащата не носи отговорност в правен аспект.

Кои сте "вие"? Организацията, дето всъщност не била организация (според това умряло ли е някое бебе наскоро) или какво?

И друг въпрос: след като не "можете" да коменирате за Цвети, защо "можете" да коменирате всеки друг вестникарски случай за починало бебе в тази или онази болница, хем без притеснение да ръсите обвинения и нападки? Или "сте" Ванга в зависимост от това коя ситуация ви отърва и коя - не, характерно за лицемерието на лагера "ви"?

# 317
  • Варна
"А в едно раждане точно чувствата и желанията на раждащата са най-важният фактор всичко да мине гладко."
Това казва Миглена Делчева пред Надежда Георгиева (Блиц) на 30 май 2011г.
Тези, които пишете в темата, вярвате ли в това?
Знам, че вярвате, но нека го уточним още веднъж.

Да, кои сте "вие" и къде може да се дискутира с вас?
За да се задейства, да "тръгне" каузата за домашното асистирано раждане, трябва дебат, задаване (и отговори) на неудобни въпроси.
Силно се заинтересувах от домашното раждане, защото се оказа, че съм гледала Референдум от 17 май 2011 без изобщо да разбера, че е провокиран от загубата на една майка. Това не е редно, когато имаме жени (Родителница, Естествено), претендиращи, че се борят за обществена кауза (асистираното домашно раждане, разбира се).
Не мога да имам нищо против (т.е. мога и имам колкото си искате, но нямам право да го насаждам на други) неасистираното домашно раждане, но тези, които го практикуват, имат обществени изяви, имат присъствие в интернет, медиите, а не казват, че при раждането чувствата и желанията на раждащата са изключително важни, но не са и не могат да бъдат най-важният фактор всичко да мине гладко.
Това е.

И един друг въпрос имам.
Човек е природен продукт, естествен. Или?
Интелектът (разумът) му е природна заслуга, съвсем естествен. Или?
Е, как е възможно развитието на разума човешки, неговите "продукти", така да се каже, че дори и икривяванията да са противоестествени? И още: защо дадено изкривяване да е по-естествено, по-натурално, по-правилно, по-наситено с бъдеще от друго?
Простете тези ми размисли, за пръв път пиша в този подфорум.

# 318
Цитат
Е, как е възможно развитието на разума човешки, неговите "продукти", така да се каже, че дори и икривяванията да са противоестествени? И още: защо дадено изкривяване да е по-естествено, по-натурално, по-правилно, по-наситено с бъдеще от друго?

Не всичко,което ражда естествения човешки разум е ок.Например убйиство.
Но примерьт няма нищо общо с домашното раждане.

# 319
Като казах "ние" имах предвид, ние в тази тема, които подкрепяме домашното раждане. Може да се говори с нас тук, очевидно. Peace

Да, вярвам, че чувствата на една майка са най-важният фактор за протичане на раждането, с изключение на случаи с медицински проблем, който налага медицински асистирано раждане.

Доста дебат има в тази тема-някъде към 500 страници вече.

Извинявай, не разбрах разсъжденията ти за естественото изкривяване.

"А в едно раждане точно чувствата и желанията на раждащата са най-важният фактор всичко да мине гладко."
Това казва Миглена Делчева пред Надежда Георгиева (Блиц) на 30 май 2011г.
Тези, които пишете в темата, вярвате ли в това?
Знам, че вярвате, но нека го уточним още веднъж.

Да, кои сте "вие" и къде може да се дискутира с вас?
За да се задейства, да "тръгне" каузата за домашното асистирано раждане, трябва дебат, задаване (и отговори) на неудобни въпроси.
Силно се заинтересувах от домашното раждане, защото се оказа, че съм гледала Референдум от 17 май 2011 без изобщо да разбера, че е провокиран от загубата на една майка. Това не е редно, когато имаме жени (Родителница, Естествено), претендиращи, че се борят за обществена кауза (асистираното домашно раждане, разбира се).
Не мога да имам нищо против (т.е. мога и имам колкото си искате, но нямам право да го насаждам на други) неасистираното домашно раждане, но тези, които го практикуват, имат обществени изяви, имат присъствие в интернет, медиите, а не казват, че при раждането чувствата и желанията на раждащата са изключително важни, но не са и не могат да бъдат най-важният фактор всичко да мине гладко.
Това е.

И един друг въпрос имам.
Човек е природен продукт, естествен. Или?
Простете тези ми размисли, за пръв път пиша в този подфорум.

# 320
  • Варна
Цитат

Не е ОК (наша, човешка оценка), но е естествено.
Но темата наистина е за друго.

Тук
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_6904_0.html
Миглена Делчева е представена като участник в движение за популяризиране на дадена кауза, не са необвързани и лични изявите и в общественото пространство.

И тъй като темата е поставена Раждане вкъщи, ще е честно да се видят най-различни гледни точки, макар и крайни и субективни, защото е важно да се информираме и подготвяме:
http://www.webcafe.bg/id_1424225281

# 321

И тъй като темата е поставена Раждане вкъщи, ще е честно да се видят най-различни гледни точки, макар и крайни и субективни, защото е важно да се информираме и подготвяме:

Ти ли сътвори този бисер от жълтите странички? Simple Smile
"Домашно приготвено раждане - само от егоистки"  Mr. Green

# 322

Това беше много грозно, ще ме извините.
       Нека да продължаваме в същият дух, пък да видим, кога ще успеем да защитим собствените си права.  ooooh!

# 323
  • Варна

Не. Дори го оценявам като крайно и субективно, но е гледна точка, може да накара някого да се размисли, а знаем, че трябва да сме много добре информирани, подготвени, да сме изцяло преценили решението си.
Защо такова отношение?

# 324

"Домашно приготвено раждане - само от егоистки"  Mr. Green

Не. Дори го оценявам като крайно и субективно, но е гледна точка, може да накара някого да се размисли, а знаем, че трябва да сме много добре информирани, подготвени, да сме изцяло преценили решението си.
Защо такова отношение?

Защото са Богове, а всички останали, не са толкова "духовно извисени"...

# 325
  • София

Гледам не спазваш препоръчките на учените за поддржане на емоционална хигиена по време на бременността и идваш с агресия и злоба отново. После да не ти е някой виновен, само?

Къде видя агресия и злоба, смешко? Питам, защото взе да говориш в множествено число, стана ми любопитно просто.

"Препоръчки" на "учени" от твоя умствен ранг будят в мен предимно смях. Моля, занимай се със своята емоционална хигиена (имаш крещяща нужда), не се заяждай с мен и детето ми - колкото и да ти се иска, не можеш да ме засегнеш  Grinning

После лицемерите от твоята групичка да не кажат, че "ние" използваме лични нападки, а "те" водят интелигентен и премерен спор  Whistling

# 326
Цитат

Не е ОК (наша, човешка оценка), но е естествено.
Но темата наистина е за друго.

Тук
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_6904_0.html
Миглена Делчева е представена като участник в движение за популяризиране на дадена кауза, не са необвързани и лични изявите и в общественото пространство.

Изнасилването на малки деца естествено ли е?
Защото мисля,че не е...нищо,че има изроди,които го вьршат.
Човешкото сьщество се оформя от обществото,в което живее.
За холандките е нещо нормално да раждат в кьщи,за бьлгарките не е.

# 327
После лицемерите от твоята групичка да не кажат, че "ние" използваме лични нападки, а "те" водят интелигентен и премерен спор  Whistling

Вярно започна да истерясваш.
Моля по-кротко, ако обчиаш.  Peace

# 328
И това с групичките е много досадно, тук всеки си пише мнението, какви групички само ви се привиждат!

# 329
  • Варна

Изнасилването на малки деца естествено ли е?
Защото мисля,че не е...нищо,че има изроди,които го вьршат.
Човешкото сьщество се оформя от обществото,в което живее.
За холандките е нещо нормално да раждат в кьщи,за бьлгарките не е.

Въпросът ти, макар и ужасен, е добър, за да осветли въпроса за Личния Избор, поставен в ролята на свещена крава. Оказва се, че естествената машина Човек е естествено несъвършена. Обществото е естествена еволюция на групата от естествени индивиди.

Не за всички хонландки е нормално да раждат вкъщи, както и не за всички българки е нормално да не раждат вкъщи.
Няма неестествено раждане - има такова с намеса, има и такова, в което няма намеса. Един предпочита едното, друг - другото. И това е естествено.
Движението за осведомяването на жената, за правото и на информиран избор е чудесно. Нека да е наистина информиран.
Аз имах възможността да раждам както искам (защото съм лекарско чедо, имах дори уединение, имах майка си до себе си - не, не е АГ специалист, имах усмивки и грижи), а аз исках да избегна всякаква намеса. Но след 18 часа контракции (в последните 7 на 1-2 минути, направо непрекъснати) си нямах и сантиментър разкритие - въпреки прегръдката на мама, въпреки, че бях изучила механизма на раждането, въпреки всекидневното движение (о, и йога, да), въпреки липсата на стресиращи процедури, въпреки, че не лежах, а се разхождах, клечах, правех каквото искам, нямах си и сила за нищо, а бебето ми започна да страда. И Негово Величество Окситоцинът ме спаси от ножа. Но, ако се беше стигнало до нож, щях да говоря за Негово Величество Ножа, а не за това как "не съм се справила, ах-ох". Между другото, преносвах с 10 дни.
Втория път и без окситоцин минах, отидох в болницата с 8 см разкритие, само след 3 часа контракции, с 2-3 напъна родих, но си поисках епизотомия, защото естествено получените разкъсвания от първото раждане не ме умиляваха никак.
Да, трябва родилката да води процеса, трябва да избира, да отказва, трябва да е с близък човек, трябва бебето и да е до нея от първия миг. Но всичко това само, ако и докато тя иска.
Това трябва да се случи в България - и в болниците, и по домовете. Но то ще е възможно само след като хората повярват - и лекари, и родилки, че именно това е естествено, а не раждането в името на Мистичната Женска Същност, Природата или Чадъра на Благословията над семейството и бъдещето на бебето.

Flip, най-хубавата бременност, най-благополучното раждане и най-здравото бебе ти желая. Ти вече си благословена!

Общи условия

Активация на акаунт