Раждане вкъщи 16

• 26 799
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Все още не съм чела коментари на жени родили в обновената част на МД, надявам се скоро да прочета. В крайна сметка тяхното мнение е най-важно, а не какво обсъждаме ние виртуално.
Със сигурност е добре, че има обновление, това винаги е положително. Важно е обаче какво се предлага с това обновление. Като положително отчитам, че има четири стаи с душ и тоалетна. Защо не е добавена вана и защо другите стаи нямат собствен санитарен възел обаче не става ясно. Ако аз раждах там това щеше да е важно за мен. Хубаво е че има модерни акушерски маси, които може и да се повдигат, Но не видях, поне на снимките, никакви други мебели в залата. Къде другаде може да седне жената, да се подпре, ако иска да е права? Притеснява ме централния акушерки пулт и това че бебето и майката ще се наблюдават от растояние. За всички раждали е ясно, че това става, само ако са овързани с колани и в легнало положение. Притеснява ме, че вратата се отваря от движение пред нея - реално някой, който само минава пред нея може да я отвори - ами ако жената вътре се преоблича или е гола? Не прочетох да има кухня или бокс за родилките и техните семейства - само за персонала. Това означава ли, че на родилките няма да се дава храна и вода по време на раждане? Чудно ми е също МД консултирали ли са се с родилки преди да направят плана за обновление?
Аз лично виждам много добри условия за работа на персонала (което също е важно) и в много по-малка степен подобрения за родилките. Но все пак, както казах и по-горе, важното е самите родилки какво споделят като преживяване.

# 481
Гледахте ли вчера репортажа за момичето в будна кома? Направо щях да повърна - напълно излишна операция, в следствие на неправилно поставена упойка изпада в будна кома и накрая наглецът казва "спасихме и живота"... уж не е за тук, но май си точно за тук.

# 482
Atti    Laughing     Бременните отиват в болница да раждат, а не за да им е удобно... Пък ядене и пиене - моля, моля, това не е ресторант...  Naughty

# 483
Но все пак, както казах и по-горе, важното е самите родилки какво споделят като преживяване.
Съвсем логично е да има както доволни, така  и по - малко. Peace

Лично аз съм радостна, че такъв ремонт е факт.
Според мен това е добър знак.

А в главите на хората, независимо дали са лекари или художници има различни неща. Според човека е.
За мен в МД има и добри специалисти. Никога не бих сложила всички под един знаменател и с лекота да изрека онези грозни думи, които прочетох малко по - нагоре Confused

Вечерница, когато се наложи по спешност да търсиш добър специалист за жената на брат ти, защо се обърнахте именно към една от "к....вите" от МД? Не ми се иска да повярвам, че и за д-р В. Димитрова това ще кажеш......въпреки, че за съжаление, вече абсолютно всичко допускам от някои участнички в Родилница. Confused

....... много сте зле, аз съм ви признала..всички вие домашните...екото, зелено и био откачалки.

Ех............да ме е срам вече,  като се считам привърженик на "естественото" Blush

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 23:58 от take a smile

# 484
За мен в МД има и добри специалисти. Никога не бих сложила всички под един знаменател и с лекота да изрека онези грозни думи, които прочетох малко по - нагоре Confused

Вечерница, когато се наложи по спешност да търсиш добър специалист за жената на брат ти, защо се обърнахте именно към една от к....вите от МД? Не ми се иска да повярвам, че и за д-р В. Димитрова това ще кажеш......въпреки, че за съжаление, вече абсолютно всичко допускам от някои участнички в Родилница. Confused

....... много сте зле, аз съм ви признала..всички вие домашните...екото, зелено и био откачалки.
Ех............да ме е срам вече,  като се считам привърженик на "естественото" Blush

Не ми е ясно защо всички приехте думите на Вечерница толкова буквално...   newsm78      Но пък GALADRIEL си го е казала, няма място за тълкуване...   Laughing

# 485

Вечерница, когато се наложи по спешност да търсиш добър специалист за жената на брат ти, защо се обърнахте именно към една от "к....вите" от МД? Не ми се иска да повярвам, че и за д-р В. Димитрова това ще кажеш......въпреки, че за съжаление, вече абсолютно всичко допускам от някои участнички в Родилница. Confused

[
Shocked  ooooh!
Толкова сте елементарни, че повече няма накъде.
Орязано ви е чувството за хумор до степен, че виждате призраци посред бял ден.
Какво общо има мнението ми към този ремонт с проблема на снаха ми?

Моите съмнения са същите като на Атти, само дето ми е по-остричък и хаплив езика, а вие наскачахте сякаш сте на заплата в МД.

# 486
[, много сте зле, аз съм ви признала..всички вие домашните...екото, зелено и био откачалки.

откъм красно село, може да изглежда откачено да си еко и био...всеки с перспективата си Wink

# 487
  • Пловдив
Не, Вечерница, не ти е остричък и хаплив езика, а хамалски груб, да не употребя по-силна дума, че ще обидя хамалите. И това отвращава хората от каузата. Жалко, че не правиш разлика между двата начина на изказване. Да ти имам чувството за хумор  Shocked

# 488
Не, Вечерница, не ти е остричък и хаплив езика, а хамалски груб, да не употребя по-силна дума, че ще обидя хамалите. И това отвращава хората от каузата. Жалко, че не правиш разлика между двата начина на изказване. Да ти имам чувството за хумор  Shocked

оф ужас Laughing поговорката "със стари курви, нов бардак не се прави" е доста стара, и наистина е пеперлива, но чак такива ощипани госпойци дето припадат като я чуят, не бях срещала

закачането за нея е просто търсене на повод за заяждане, защото не ви харесва, че говорим против персонала в МД...да се чуду човек защо, като е публична тайна, че това е болничното заведение с най-груб персонал и е пълно с ужасяващи ракази на жени за преживяаното там и за това как са се отнесли с тях

това, че не сте съгласни с домашното раждане, не прави с магическа пръчка болниците ни перфекти, особено пък МД, и въпреки, че е много радостно, че го ремонтират, скептицизма към това доколко същностни промени ще с еслучат там е явен у доста хора

ако пък вие сте оптимистки, чудесно, но това не ни задължава нас да имаме същата гледна точка, пък дано вие сте прави

за това говорим и ако обичате да оставите буквализма и заяждането настрана

# 489
  • Пловдив
Ами мен лекар не ме е псувал, още пък по-малко гинеколог. Ама като гледам речниковия запас на пациентите....не ми е чудно че го правят, пък същите тези пациенти след това се възмущават.  #Crazy Не оправдавам лекарите, но "Каквото повикало, такова се обадило" съм срещала като поговорка в сборниците с народно творчество, докато цитираната от Вечерница "поговорка" не съм.

# 490
Ами мен лекар не ме е псувал, още пък по-малко гинеколог. Ама като гледам речниковия запас на пациентите....не ми е чудно че го правят, пък същите тези пациенти след това се възмущават.  #Crazy Не оправдавам лекарите, но "Каквото повикало, такова се обадило" съм срещала като поговорка в сборниците с народно творчество, докато цитираната от Вечерница "поговорка" не съм.

Какво трябва да значи това, че теб не те бил псувал? Теб може би и кола не те е бутала, но това значи ли че никой не го е? Езикът на момичето, което са го псували в МД е прекрасен и възпитан, явно не си чела разказа. Но дори да не беше така, а да беше някоя неграмотна циганка, пак един ЛЕКАР не може да си позволи да псува пациентка, дори тя да има какъвто и да било език! Има си някой задълежния идващи с професията и влизащи в префсионалната етика. Удивялва ме как може ЖЕНА да оправдава насилие над други жени!!! Това е психария според мен.

# 491
  • Пловдив
Ами мен лекар не ме е псувал, още пък по-малко гинеколог. Ама като гледам речниковия запас на пациентите....не ми е чудно че го правят, пък същите тези пациенти след това се възмущават.  #Crazy Не оправдавам лекарите, но "Каквото повикало, такова се обадило" съм срещала като поговорка в сборниците с народно творчество, докато цитираната от Вечерница "поговорка" не съм.

Какво трябва да значи това, че теб не те бил псувал? Теб може би и кола не те е бутала, но това значи ли че никой не го е? Езикът на момичето, което са го псували в МД е прекрасен и възпитан, явно не си чела разказа. Но дори да не беше така, а да беше някоя неграмотна циганка, пак един ЛЕКАР не може да си позволи да псува пациентка, дори тя да има какъвто и да било език! Има си някой задълежния идващи с професията и влизащи в префсионалната етика. Удивялва ме как може ЖЕНА да оправдава насилие над други жени!!! Това е психария според мен.

Не изопачавай думите ми. Понеже Вечерница се възмущаваше, как говорили лекарите....та затова. А ти продължавай да се упражняваш по риторика, не ми пречиш, но не тълкувай нарочно погрешно това, което се пише. Да, случва се и лекарите да да "пиперливи" и остроумни....човеци са, не е приятно, даже си е направо отвратително....но и по форумите се случва. Човещинка и едните, и другите са хора. И в единия, и в другия случай има ощипани.

# 492
persimon - като развалена плоча си.

Кой оправдава кое насилие по-точно? Това, че някой е разказал нещо в бг-мама от изцяло своята си гледна точка - дори да е в голяма степен истина - въобще не дава основания да се обиждат поголовно лекарите.

Ти нали не мислиш, че не се случва един архитект, строител или пилот да си напсува клиентите повече или по-малко явно? Това просто означава, че на съответния човек (и само лично на него) му липсва възпитание или умение да се справя с работата си. Или че си е изпуснал нервите, или че му е лош ден.

Не значи, че всички архитекти са някакви изроди. Или значи?

С лекарите и болниците - ами добре е пък човек да отдели време и да си избере такива, в които ще се държат с него, както той очаква.

# 493
Ами мен лекар не ме е псувал, още пък по-малко гинеколог. Ама като гледам речниковия запас на пациентите....не ми е чудно че го правят, пък същите тези пациенти след това се възмущават.  #Crazy Не оправдавам лекарите, но "Каквото повикало, такова се обадило" съм срещала като поговорка в сборниците с народно творчество, докато цитираната от Вечерница "поговорка" не съм.

Не изопачавай думите ми. Понеже Вечерница се възмущаваше, как говорили лекарите....та затова. А ти продължавай да се упражняваш по риторика, не ми пречиш, но не тълкувай нарочно погрешно това, което се пише. Да, случва се и лекарите да да "пиперливи" и остроумни....човеци са, не е приятно, даже си е направо отвратително....но и по форумите се случва. Човещинка и едните, и другите са хора. И в единия, и в другия случай има ощипани.

Фразата  ти "не оправдавам докторите" е последвана от директно и недвусмислено оправдание, което продължава и в тоя пост с пояснения, че това си било "човещинка". Лекар НЕ МОЖЕ да си позволи да псува и ругае родилка при никакви обстоятелства, и по-добре ти да спреш с упражненията в реторика, че става смешно. За да си защитиш тезата, която и на теб не ти е ясно каква, освен че трябва да е обратна на моята, вече мина към защита на тормоза над родилки. Впрочем във сяка нормална държава лекар напсувал пациента би бил на мига уволнен, а най-вероятно и права биха му отнели. Но тук сме още в пещерите и самите жени защитават псувачите.

# 494
Някой е като развалена плоча в тая тема...да не посочвам кой, само дружно да я погледнем. hahaha

persimon - като развалена плоча си.

Кой оправдава кое насилие по-точно? Това, че някой е разказал нещо в бг-мама от изцяло своята си гледна точка - дори да е в голяма степен истина - въобще не дава основания да се обиждат поголовно лекарите.

Ти нали не мислиш, че не се случва един архитект, строител или пилот да си напсува клиентите повече или по-малко явно? Това просто означава, че на съответния човек (и само лично на него) му липсва възпитание или умение да се справя с работата си. Или че си е изпуснал нервите, или че му е лош ден.

Не значи, че всички архитекти са някакви изроди. Или значи?

С лекарите и болниците - ами добре е пък човек да отдели време и да си избере такива, в които ще се държат с него, както той очаква.

Общи условия

Активация на акаунт