Раждане вкъщи 16

• 26 803
  • 759
  •   1
Отговори
# 465

Може би тук само ти имаш прерогатив над истината и само каквото капне от твоите устенця, трябва да ловим в захлас, но друг никой няма право на мнение? Joy Не знаех, че има някой в държавата ни да не знае какви са лекарите и останалия персонал в МД и как псуват(!) и обиждат родилките. Забелязах тая нишка във всичките ти постове--да зашитим с гол...и...гърди родните медици! Мии...твоя си работа, но няма да убедиш никого в нищо. То нека ония в МД псуват раждаща жена, па ти ако искаш по "телевизора" излез да казваш колко са готини и професионални. Може и да има изключения от общата мила картинка, но за жалост се губят на общия фон.

п.п. изглежда обаче, че не можеш да спреш да приказваш за мен месеци, след като ми писна да ти обръщам внимание Laughing започни да си пишеш дневник, казват че помагал за обесии и натрапчиви мисли Peace

Вечерница, наистина си мислех, че някоя мисъл ще покълне в главата ти след случая на Цвети. Но явно няма благодатна почва. Същата арогантност, злоба и "аз знам най-добре".

И така до следващата смърт на бебе и поредните оправдания "ама аз друго имах предвид".

От колко лекари от МД имаш преки впечатления, та си позволяваш подобни кръчмарски квалификации?
A ти мен колко ме познаваш, та да знаеш колко е благодатната почва в главата ми.
Познанствата ми с лекарите и акушерките там нямат нищо общо с темата, която се дискутира тук, все пак. Naughty

Тогава защо въобще се включваш с мнения за тях?

Впечатления достатъчно придобих от теб. Държеше се почти нормално след като прочетохме разговорите с Цвети в Родилница - сега пак се върна в стил "persimon".

# 466
  • Варна
Може би тук само ти имаш прерогатив над истината и само каквото капне от твоите устенця, трябва да ловим в захлас, но друг никой няма право на мнение? Joy Не знаех, че има някой в държавата ни да не знае какви са лекарите и останалия персонал в МД и как псуват(!) и обиждат родилките. Забелязах тая нишка във всичките ти постове--да зашитим с гол...и...гърди родните медици! Мии...твоя си работа, но няма да убедиш никого в нищо. То нека ония в МД псуват раждаща жена, па ти ако искаш по "телевизора" излез да казваш колко са готини и професионални. Може и да има изключения от общата мила картинка, но за жалост се губят на общия фон.
п.п. изглежда обаче, че не можеш да спреш да приказваш за мен месеци, след като ми писна да ти обръщам внимание Laughing започни да си пишеш дневник, казват че помагал за обесии и натрапчиви мисли :peace
Отново пример за баланс, хармония, сила, вътрешна убеденост и липса на агресия. Както в повечето темите в този подфорум.

# 467
Ментова, неагресивността ми се изразява в това, че не нападам първа, никога. Peace Wink

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 19:08 от persimon

# 468

Може би тук само ти имаш прерогатив над истината и само каквото капне от твоите устенця, трябва да ловим в захлас, но друг никой няма право на мнение? Joy Не знаех, че има някой в държавата ни да не знае какви са лекарите и останалия персонал в МД и как псуват(!) и обиждат родилките.

Аз - за разлика от теб - говоря само за неща, които съм видяла с очите си. Ти кога последно ражда в МД?

Ментова, неагресивността ми се изразява в това, че не нападам първа, никога. Peace Wink

Оправданията са като задника, нали знаеш...

# 469
ма моля те, не ми е интересно да си говоря с теб, какво си ме запреследвала? мизъри по стивън кинг?

участието ти е тази тема от самото начало е само с цел заяждане, само ти остана тука да дебнеш някой да каже нещо, че  да се изцвъкаш отгоре

жалко че няма бутон за игнориране на шантави юзери

# 470
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=536609.210

разказът на мама тери за опитът и с раждане в МД и заключението от него:Ако някога решим за трето ще бъде  в къщи с акушерка!

избрани моменти:

Дойде един професор-шеф на родилно отделение и ме попита дали съм от естествените след което..изпсува....

Бях се договорила да няма  излишни прегледи с ръка,  да не се увеличава разкритието насила – да ама не. С когото съм се договорила там е и останало. Чувах непрекъснато какво  се говори- някакъв  главен доктор непрекъснато повтаряше –post secio,преносване, изтекли води-абсурд за нормално раждане-режете я и разни епитети по мой адрес и така наречените от тях ”естествени”

Предадох се и реших, че енергията ми е необходима , за да раждам, а не да се боря с тях.

Докторите в МД трябва да им се даде медал, че работят усилено в подкрепа на каузата на домашните раждания! жалко за мъката  и унижението на жените само...

# 471
ма моля те, не ми е интересно да си говоря с теб, какво си ме запреследвала? мизъри по стивън кинг?

Ми не говори - кой те кара. Simple Smile

Иначе разкази всякакви. Да ти напомня ли за жената със зашита вагина от домашна акушерка от един от разказите тук? Това, предполагам, не е никакъв проблем - щом се е случило у дома...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 22:29 от jp

# 472
JP  разбира се, че насилие може да има и от домашна акушерка - изобщо от всеки в позиция на власт и сила. Но това не значи, че трябва да претръпваме по отношение на насилието - в болниците или извън него.
Но да го коментираш с "разкази всякакви" е грозно, много грозно. Ако ти ми кажеш, че са те изнасилили, и аз ти кажа, "разкази всякакви", как ще се почувстваш?
Ето тук има един много интересен пост на акушерка по отношение на насилието:
http://navelgazingmidwife.squarespace.com/navelgazing-midwife-bl … nd-otherwise.html

# 473
JP  разбира се, че насилие може да има и от домашна акушерка - изобщо от всеки в позиция на власт и сила. Но това не значи, че трябва да претръпваме по отношение на насилието - в болниците или извън него.

Никой не е казал, че трябва да претръпваме. Но е глупаво и неконструктивно да се слагат всички под един знаменател и да се неглижират чуждите усилия за по-добри условия в болниците.

Ремонтът в МД е такова усилие (с реални, видими резултати) и реплики като тази с бардака не показват желание да се работи заедно с лекарите/акушерките - а само за пореден път демонстрират нагласата за конфронтация - ей така, с всички, заради идеята.

Не виждам накъде точно води това.

# 474
Не можеш да правиш ремонт на сградата, да вкараш "космическа" техника и като вкараш стария персонал вътре, да очакваш, че нещата ще потекат в ново русло. Сори, ама проблема е в главите на хората, работещи там, не в обстановката.
Щото и в кочина да ги сложиш, и в лукс да ги сложиш, пак ще ти крещят "Кога го прави не вика, а?"
Не търся грам конфронтация, това е една тъжна констатация.
Много би ми се искало да им се проветрят и главите на персонала, ама все още няма толкова достъпна технология за промиване на мозъци.

# 475
  • Куциндрел
Не можеш да правиш ремонт на сградата, да вкараш "космическа" техника и като вкараш стария персонал вътре, да очакваш, че нещата ще потекат в ново русло. Сори, ама проблема е в главите на хората, работещи там, не в обстановката.
Щото и в кочина да ги сложиш, и в лукс да ги сложиш, пак ще ти крещят "Кога го прави не вика, а?"
Много би ми се искало да им се проветрят и главите на персонала, ама все още няма толкова достъпна технология за промиване на мозъци.
А като махнат старите кадри, кой ще заеме тяхното място? Нали трябва да има обучен персонал за това? Или да напълнят МД с дули, вместо с гинеколози и акушерки.

# 476

На мен никой не ми е крещял. Затова съм против да слагаш всички под един знаменател - нито е конструктивно, нито е справедливо.

Не по-справедливо, отколкото всички от Родилница например да се слагат под общия знаменател - "ония откачалки". Въпреки, че "откачалки" сигурно има, подобни обобщения са профански.

Ако имаш конкретни забележки към конкретни лекари - ок, сподели ги. Тук или в Черния списък или където решиш.

Но другото просто няма смисъл.

Познавайки битовите условия в МД, смятам, че ремонтът е добро нещо.

А за какво има в главите на лекарите и акушерките - много пъти питах как в главите им ще настъпи промяна, ако дойдат у вас да израждат. Но не получих смислен отговор - освен че мъжът на стелт вкъщи може да ги пребие, ако се наложи.

# 477
А като махнат старите кадри, кой ще заеме тяхното място? Нали трябва да има обучен персонал за това? Или да напълнят МД с дули, вместо с гинеколози и акушерки.

Peace

Пък и... е няма как сигурно от днеска zа утре всичко да стане ново, ясно ни е. Точно, бавно ще става, zащото има много да се променият... хората.
Ама въпреки това не мога да пък да не се zарадвам на модерно, чисто и предраzполагащо отделение/болница - дай Боже малко по малко всички да станат такива. Че да не е по-добре, като не може просто да се "иzмагьоса" нов персонал иzведнъж от въzдуха, да си седим в болници с миzерни условия..? Това просто не е сериоzно вече... Да, може една тотална смяна на условията да не е всичко, ама си е нещо добро, все пак.. Защото на всички ни е повече от ясно, че хубавите условия там, където раждаш са си... много хубаво нещо. Аz поне съм доволна, когато ми е добре.
Не мога да раzбера как може някой да има нещо против едни добри условия... Няма такъв човек.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 18:51 от Сова

# 478
  • Куциндрел
Всеки трезвомислещ човек, трябва да отчете ремонта в МД. Поне нещо се е направило. Ама повечето тук не спадат в горе-посочената категория.
Но се получава, че на кривата ракета космоса й е виновен.
То е ясно, че трябва и промяна в отношението, но поне мизерията некъде е премахната.
Има много хубави частни клиники, с отлични условия и отношение. Ама пък там се плаща. На този етап са такива условията в БГ.

# 479

Вие явно не знаете какво искате, все нещо ви е криво, нали се борите уж за уют или се лъжа, сега пък и лекарите са виновни, нали този лекар ще ти дойде у дома, много сте зле, аз съм ви признала..всички вие домашните...екото, зелено и био откачалки.

Общи условия

Активация на акаунт