Раждане вкъщи 16

• 26 814
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • най-шареното място
Всеки има право на избор. Лошото е част от изборите понякога не са налични легално. В случая заради липса на ресурс. Все си мисля, че някои крайности могат да се живеят, но не е естествено да се пропагандират /или поне докато докато са все още крайности.../ Обикновено ми убягва разликата между просвещение, информация, и проповядване. Раждане, кърмене, ваксини... млацина са информиращите, а месиите много. Лично мнение.

# 451
Аz продължавам да си мисля, че няма никакъв "таен zаговор" на някой си нарочно да няма информация по "случая". Мисля, че се преиграва тук в това. Поне не и на теzи, които постоянно спрягате. А zа мен причината е съвсем логична и ясна, жената и блиzките й не поzволяват и буква повече да се каже и напише, не дават достъп на раzни медии и любопитни zяпачи до личното си пространство сега и да спекулират, търсейки кой сенzации, кой просто клюката. И намирам това zа съвсем естествено и нормално, при така съzдалите се обстоятелства около нея. Защото zная, че ако аz (не дай Боже никому) бях в таzи ситуация, нямаше да кажа и дума, особено след като по форумите и сигурно къде ли не, вече се zанимват да ме раzкъсват, беz да ме zнаят.. къде zа zабавление, къде от... zаинтересованост. Нормално и естествено поведение според мен, аz го уважавам и абсолютно раzбирам.
И аz не бих поzволила и дума да иzлеzе никъде повече zа мен или мой блиzък и да ми се ровят всякакви, особено такива, които го правят само zа да си zапълват времето... На всички ни е ясно, че те са повече от другите.

Вчера тук, във форума прочетох поредния ужасен раzкаz на една жена, която наскоро и абсолютно неочаквано zагубила бебето си в "Шейново", искрено усъмнена в лекарска грешка. Никаква яснота не са й дали лекарите, на нея, а тя е майката.. напротив настанала е полуприкрита паника и е получила неочаквано добро, към маzно поведение след това. Но само увъртане и това е. Знам, сега ще ми кажете може би, че "иzмествам темата"  Stop  Rolling Eyes
(На таzи жена даже и й се чудих, как иzобщо има сили да седне и да напише всичко, не ми го побира ума, де... )
Та след като това, да се маже и крие и чака времето да zаличи всичко, е почти масова практика, крие се и от ЛИЧНО zаинтересованите и потърпевшите, zабележете, И в болниците (не плюя болниците  Tired , чета раzкаzи на потърпевши, нищо друго), zащо тук се чака нещо още? Блиzки нерядко никога не уzнават истината zа блиzките си, вие тука искате някой да седне да ни дава отчети..
Ей това се питам от началото, но май няма и да го раzбера...

# 452
  • Tам през Атлантическия океан
Ментова ,  мерси за отговора  Grinning

Сова
, права си  Peace но аз просто исках да зная физически дали се е възтановила и как е  Rolling Eyes за психически , да  Peace споделям написното от теб, так е.

Цитат
zабележете, И в болниците (не плюя болниците  Tired , чета раzкаzи на потърпевши, нищо друго)
Сова , плюят болниците , доктота , екипа с който са били  явно не си чела такива теми но както и да е . Риск винаги има и е редно да бъдем информирани за това.

Няма какво повече да бъде казано за нея. Явно. Важното е Новите хора да вървят в Новата посока. А - и да се пазят!
Peace

# 453
...и как може да се промени системата, че това да стане нормален начин за раждане както е по света.
Всъщност не - преди смъртния случай никой в тази тема не се интересува от това дали и как да се промени системата - можеш да се върнеш и да прочетеш, ако не помниш....
Другото е безотговорност или чиста глупост.
Всъщност, ако трябва да бъдем обективни, това естествено НЕ Е вярно.
Доказателството: точно те, целите на тукашните опити да бъдат обявени за хора извън обществото, миналата година в деня на акушерката организираха ЗАЕДНО с акушерките протест под надслов: Кажете "Не" на насилието над родилки в бг болници!
Тогава пак имаше тема, и пак се юрнаха огромната част да защитават болниците, които всички знаем какви са. Тъй и не можах да разбера, какво толкова ценно в болниците искаха да запазят противниците на протеста и защо не искаха да се променят условията и отношенията на мед.работници към родилките. Също така дори и днес (докато ние тук си чешем езиците) те работят отново ЗАЕДНО с акушерките в различни насоки. Ама...да не ви занимавам с глупости, дет' се вика.
Да не говорим пък, че известни личности (пишейки и тук), знаейки че имат влияние в-у много майки, отказаха по най-церемониален начин да го подкрепят, защото... не се споменавали изрично майките родили секцио. Сигурно защото последните не са родилки...Идея си нямам.
Та кой точно не се интересува от щастливия край на едно раждане?
Тези, които въпреки че са охулени, се опитват да направят така че за всяка жена едни от най-прекрасните мигове в живота и да са нейните раждания?
Или пък всички останали, които ги хулят? Да не говорим пък за подкрепа. Аууу, срамна дума. 
Няма логика да са първите. И е очеизтръгващо, че явно са вторите, които искат само "Хляб и зрелища".
П.С. Вече 10 теми се дъвче едно и също, гледам. Чудесно е, че в спора се ражда истината, но какъв спор е това, ако една част от участниците в него въобще и не се заинтересова поне малко да разбере за какво иде реч. Как може, хора, които са убедени 1000%, че никога няма да родят вкъщи, да решават кое как да стане по този въпрос? Никак не ми се побира в главата. Че то тези, които искат да родят вкъщи, е по-възможно да родят секцио, отколкото обратното. Все едно хлебаря да отиде да участва  на събрание на шивачи и да им дава акъл кое е добро и кое не.

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 03:21 от г-жа Претенция

# 454
...и как може да се промени системата, че това да стане нормален начин за раждане както е по света.
Всъщност не - преди смъртния случай никой в тази тема не се интересува от това дали и как да се промени системата - можеш да се върнеш и да прочетеш, ако не помниш....
Другото е безотговорност или чиста глупост.
Всъщност, ако трябва да бъдем обективни, това естествено НЕ Е вярно.

Щеше да си по-убедителна, ако просто беше посочила 5-6 места в старите теми, където наистина се обсъждат конкретни, рационални стъпки, за да стане раждането вкъщи "нормален начин за раждане както е по света".

Все още можеш да го направиш - и аз ще се радвам да бъда опровергана. Та - заповядай - опровергай ме.

# 455
  • най-шареното място
Koгато ми предстоеше раждане нямаше курсове, но имаше книги. И знаех как се ражда в къщи и колко е по-добро. В Англия с всичката подкрепа, логистика и т.н. Родих си тук в болница с избран лекар, който знаеше какво искам и какво не. Трудно можеш да ме спечелиш за протест. Информационна кампания, законодателни промени, етични кодекси и т.н - развиващи стъпки - да. Да отида и да протестирам срещу цяла система мога по други поводи. Най-малкото раждането вкъщи иска пари, наистина много пари. Не става дума за 10 раждания на година в София нали?

Вече родените деца и техните баби и дядовци  понякога трудно имат достъп до медицинска помощ и тези пари са по-нужни да се поправи нещо критично за начало.

Гледах едно интервю на майка родила вкъщи. Няма такъв PR. Уважения към нея, но не мога да не видя и неизказаните неща. Оттам и разнопосочните реакции сякаш.

# 456
# 457

чудесно, наистина Peace
само малко смешно, как авторката на статията описва вратите и чешмите с фотколетка, като че ли е току що излязъл от джунглата идианец...това беше новост, като бях на 5 години мисля

има и един малък проблем--че не се споменава да са внесли от космоса нов персонал, който да има по-възпитано и човешко отношение ...дано пък внесат Laughing

# 458
Нов бърдак със старите курви!  Joy

# 459

Майка на три деца...мери си приказките, независимо къде се намираш.Отвратена съм!

# 460

Майка на три деца...мери си приказките, независимо къде се намираш.Отвратена съм!
От кое си отвратена не разбрах? Че казвам чистата истина?
Аре стига с тия девически номера. И ти си раждала 2 (или си оперирана от бебета, а?)  Joy

# 461
Вечерница, наистина си мислех, че някоя мисъл ще покълне в главата ти след случая на Цвети. Но явно няма благодатна почва. Същата арогантност, злоба и "аз знам най-добре".

И така до следващата смърт на бебе и поредните оправдания "ама аз друго имах предвид".

От колко лекари от МД имаш преки впечатления, та си позволяваш подобни кръчмарски квалификации?

# 462
Вечерница, наистина си мислех, че някоя мисъл ще покълне в главата ти след случая на Цвети. Но явно няма благодатна почва. Същата арогантност, злоба и "аз знам най-добре".

И така до следващата смърт на бебе и поредните оправдания "ама аз друго имах предвид".

От колко лекари от МД имаш преки впечатления, та си позволяваш подобни кръчмарски квалификации?
A ти мен колко ме познаваш, та да знаеш колко е благодатната почва в главата ми.
Познанствата ми с лекарите и акушерките там нямат нищо общо с темата, която се дискутира тук, все пак. Naughty

# 463

A ти мен колко ме познаваш, та да знаеш колко е благодатната почва в главата ми.
Познанствата ми с лекарите и акушерките там нямат нищо общо с темата, която се дискутира тук, все пак. Naughty

Тогава защо въобще се включваш с мнения за тях?

Впечатления достатъчно придобих от теб. Държеше се почти нормално след като прочетохме разговорите с Цвети в Родилница - сега пак се върна в стил "persimon".

# 464

така ли водите диалог със системата за подобряването и?

нищо чудно, че сте стигнали до под кривата круша

Sick Sick Sick

Общи условия

Активация на акаунт