Раждане вкъщи 16

• 26 537
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
  • Куциндрел
На няколко пъти мой познат полицай затваря спешното отделение в града и вика нов екип да поеме нощната смяна, защото пациенти звънят в полицията, че дежурният лекар е пиян и ги гони и бие, вместо да им окаже помощ...
А няма ли кой да подаде жалба в съда?
Макар, че както има недостиг на лекари, може и с пръст да не го пипнат точно заради това.

# 46
Не правете заключения прибързано! Засега се знае, че проба е взета часове! след поредния ...хм...случай. Честно казано, ако около мен умрат четири бебета за няколко дни, и аз ще се натряскам накрая.

Малко офф... Чувала съм съвети, че при автомобилна катастрофа, при която шофьорът е пил и има алкохол в колата е хубаво да започне да пие, преди да пристигне полицията... Така няма да е ясно дали е бил пиян, когато е катастрофирал, а оправданието за пиенето след това е, че се е стреснал, шокирал и е решил да си успокои нервите с алкохола, наличен по това време в колата... Сигурна съм, че някъде това минава...

# 47
  • Куциндрел
Малко офф... Чувала съм съвети, че при автомобилна катастрофа, при която шофьорът е пил и има алкохол в колата е хубаво да започне да пие, преди да пристигне полицията... Така няма да е ясно дали е бил пиян, когато е катастрофирал, а оправданието за пиенето след това е, че се е стреснал, шокирал и е решил да си успокои нервите с алкохола, наличен по това време в колата... Сигурна съм, че някъде това минава...
Мисля, че това е повече градска легенда, сигурно има процедура за елеминиране на такива случаи. Все пак алкохола има някакво време за усвояване в организма. Най-малкото ще покаже много висок промил. Съветвам те да не пробваш това.

# 48
Като говорите за пиене - по АГ-тата в България умират всеки месец новородени заради лекарски грешки и пияни доктори .. Тези дни само в Пазарджик починаха четири новородени бебета. И то не при домашни раждания...

http://bnt.bg/bg/news/view/55351/lekarski_propuski_v_sluchaite_s … ebeta_v_pazardjik

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 22:56 от Людмил

# 49
Не знам, Ceca, до колко това може да се използва... Аз не пия и не ме касае, но съм го чула и се сетих, когато в едно интервю гинекологът каза, че си е купил алкохол на връщане от смяна и е пил у дома си, т.е. рано сутринта...

# 50
  • Boston, MA
... Преди медицинска помощ имат нужда от нормални, човешки условия за живот, за да не се разболяват и да стигат до лечение. Милиардите, дето ги хвърлят за ваксини, можеха да послужат за хуманитарни помощи, само че под маската на благотворителсност прозира грозното лице на огромните финансови интереси.
...

Мулти, за теб стана ясно, че нищо не разбираш. Вместо ваксини, викаш по един чаршаф да им дават, да спят на чисто.

# 51
Докато съм още на тема ИС (ваксини повече няма да коментирам, има си теми за това, а на тяхна вълна ще съм още много дълго време  Wink ), искам да попитам някой знае ли как се процедира при следния случай... Нещо се случва с родилката по време на раждане или малко след това и тя няма възможност да взема решения, относно мед. процедури, лечение, операции и т.н., които могат да се наложат на бебето... Какво се прави и кой взема тези решения, ако майката и бащата живеят на семейни начала и бащата реално още не е припознал бебето и/или майката не е имала възможност да се подпише, че е съгласна с припознаването?

# 52
Като говорите за пиене - по АГ-тата в България умират всеки месец новородени заради лекарски грешки и пияни доктори .. Тези дни само в Пазарджик починаха четири новородени бебета. И то не при домашни раждания...

http://bnt.bg/bg/news/view/55351/lekarski_propuski_v_sluchaite_s … ebeta_v_pazardjik

хайде сега прочети отново и кажи кое бебенце би оцеляло при домашно раждане
http://dnes.dir.bg/news/pazarjik-stefan-konstantinov-lekarski-gr … hki-8885766?nt=13

отговор: НИТО ЕДНО!!!

1. Две са се родили с тежки малформации, несъвместими с живота
ако се слуша Мег и не се прави УЗ, такива малформации не биха били открити и пак щеше да се стигне до тук даже и при домашно раждане

а тук явно проследяващият бременността не е бил достатъчно опитен в разчитането на УЗ и би трябвало да си понесе отговорността

2. Едно бебенце е било с асфикция и родено мъртво
т.е. или отлепена плацента, или усукана пъпна връв, или по друга причина нефункциониращи плацента и/или пъпна връв
но според гуруто ви майка му трябва да е на върха на щастието си, че не му е попречила със случайно следене на тонове и спешно секцио да поеме "небесния" път

3. НАпречноо разположено бебе
само тук има грешка именно в липсата на решение за спешно секцио
и се надявам родителите да успеят да осъдят болницата за тази немарливост

а кой пое отговорността за бебето на Цвети и за това, че бе лишено от живот заради липсата на реанимация веднага след раждането му?

никой от онези, дето я насъскваха да "не си разваля рахата" и дето оттогава се крият като мишки

Но не
трябва да се пуска манипулативна информация
за да се доразмие темата, нали?

# 53
Докато съм още на тема ИС (ваксини повече няма да коментирам, има си теми за това, а на тяхна вълна ще съм още много дълго време  Wink ), искам да попитам някой знае ли как се процедира при следния случай... Нещо се случва с родилката по време на раждане или малко след това и тя няма възможност да взема решения, относно мед. процедури, лечение, операции и т.н., които могат да се наложат на бебето... Какво се прави и кой взема тези решения, ако майката и бащата живеят на семейни начала и бащата реално още не е припознал бебето и/или майката не е имала възможност да се подпише, че е съгласна с припознаването?

лекарите около нея, предполагам
ако става въпрос за спешна животоспасяваща манипулация, не вярвам да искат разрешение и да губят време, а ще действат

# 54

лекарите около нея, предполагам
ако става въпрос за спешна животоспасяваща манипулация, не вярвам да искат разрешение и да губят време, а ще действат

Не питах това... При спешни животозастрашаващи ситуации, в Законът за здравето си пише как се процедира, не само при новородени, а по принцип... Питах съвсем друго нещо, а именно кой отговаря за бебето, когато майката не е в състояние (може да е умряла, може да е в кома) да подпише, че биологичен баща е еди кой си (в момента това се прави чак след раждането на бебето).... Биологичният баща си е баща и липсата на подпис от майката (която може никога да не подпише, ако е умряла) не го прави по-малко родител... ДНК тестовете отнемат време, а до тогава на бебето все ще му се наложи да му се прави нещо и някой да отговаря за него - най-малкото личен лекар трябва да му се избере от родителите... Как би трябвало да процедира биологичният баща в такива ситуации - ето това исках да разбера...  Thinking

# 55
sega те разбрах

в СО имаше такава тема по такъв случай

тогава имаше изказани мения, че някои специално преди раждането са посетили нотариус и са попълнили специален документ кой е бащата на нероденото

а други са сключили брак именно поради тази причина

# 56
  • Куциндрел
Ако бебето не е припознато от бащата, предполагам че най-близкия кръвен роднина на жената ще вземе решение. Сигурно има и механизми за действие при такива случаи, може и някой от социланите да се намеси.

За Пазарджик - ами май майките са били от ромски произход и едва ли са ходили на ЖК и УЗ. Така, че малформациите са се установили чак при раждането. Като гледам противниците на УЗ (те вървят ръка за ръка с феновете на неасистираното раждане у дома), скоро ще настигнат циганите по неследене на бременността.
А това, че доктора е бил пиян на смяна, са думи пак на ромите. Те във всички случаи говорят така. Много са добри в драмите.
Ако има вина лекаря, да си понесе последствията.
Що не се пускат линкове за спасени при раждане бебета?

# 57
За Пазарджик - ами май майките са били от ромски произход и едва ли са ходили на ЖК и УЗ. Така, че малформациите са се установили чак при раждането. Като гледам противниците на УЗ (те вървят ръка за ръка с феновете на неасистираното раждане у дома), скоро ще настигнат циганите по неследене на бременността.

Не е така. От ромски произход е било седалищно разположеното бебе, а д-р Атев го е видял на УЗИ преди да започне раждането. Така е установено седалищното предлежание. Другата майка (не споменават да е ромка), за която е сезирана прокуратурата, е била със следена бременност и детето е гледано на 4Д ехораф, но не са открити аномалии. То умира около час след ражданерто.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=935472

# 58
И кое е детето, което щеше да оцелее при неасистирано раждане у дома сред тези деца?

# 59
  • София
Стелт, W'A'S'P', преди четири години един нотариус отказа на моя приятелка и приятеля й да завери декларацията за припознаване на още нероденото дете.  newsm78 Те, естествено, бяха бесни и обидени. Да разбирам ли, че сега има промяна в СК? Другаде?

Общи условия

Активация на акаунт