Почитатели на филми по романи на Джейн Остин и такива с подобна тематика - №2

• 81 721
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
Момичета започнах 2-ри сезон на Абатството.Много хубав сериал. Вдовстващата графиня ми е фаворит! Mr. Green Много ми харесва сюжета, идеите, епохата, която се пресъздава.

# 751
  • София
има нова тема, пиши в нея

# 752
Eй Абатството чак септември  Cry Много ми харесва този сериал. 

# 753
  • в морето до колене
Днес изгледах и втората част на Birdsong и препоръчвам!!!

Специално си направих труда да изгледам и War Horse, за да се убедя в предчувствието си, колко различно ще е показана войната.

Та за Birdsong - Еди Радмейн ми се издигна с две педи нагоре от вече високото мнение, което имах за него след "Устоите...". В момента сериозно съм задълбала в "поколението на 30-годишните, което завзема екрана", а Еди е навършил 30 точно преди месец... та чудесно се вписва в малкия ми проект  Wink
Тази девойка Клеманс Поази не ми беше известна, щото не съм голям фен на "Хари Потър", пък и "Клюкарката" не гледам... така че за мен беше откритие. Сега заради нея май ще си потърся европейската 4-серийна екранизация на "Война и мир" от 2007. Да видя, каква Наташа Ростова е изиграла.

Филмът е построен на много силен контраст - красива и поетично представена любовна история / преплетена и противопоставена с грозна и безмилостна война.
Малко бавно и протяжно действие в първата част, но с много силен акцент на детайлите.
Мисля, че качеството на файлите е достатъчно добро, за да съм уверена, че правилно съм разчела контраста и в операторската работа - много слънце в любовните сцени с/у преобладаващ сивкаво-жълтеникав оттенък (като на глинеста почва) в сцените на войната.

Предупреждавам да си приготвите здравите нерви, защото има доста смърт и кървища. 
А също и кърпички...

# 754
  • София
Миачик, премести се в новата тема  Praynig
заедно с мнението си, тамън в първи пост съм го сложила

# 755
  • в морето до колене
Миачик, премести се в новата тема  Praynig
заедно с мнението си, тамън в първи пост съм го сложила
Извинявай, Ваня.
Изобщо не обърнах внимание, че някой е "вдигнал" старата тема...
Ей сега ще го копирам в новата.

Общи условия

Активация на акаунт