А какво обичате?

• 9 046
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
Най обичам всичко, което не мразим /за справка - вж. другата тема/.

# 16
Тумба-лумба,продължавай да обичаш!Това е ключа към щастието и успеха!
Веднъж една жена като излизала от дома си видяла трима старци с дълги бели бради, които седели пред входа на къщата. Тя не ги познавала, но им рекла:
- Не Ви познавам, но изглеждате много гладни. Заповядайте у дома и ще ви сервирам нещо за ядене.
- А децата в къщи ли са? – попитали я старците.
- Не, излязоха – отвърнала им жената.
- Тогава ние не искаме да влезем – бил отговорът.
След обяд, децата се върнали от училище и майка им разказала за случката с тримата старци. Децата й казали:
- Иди им кажи, че сме се върнали и ги покани у нас.
Жената излязла и поканила тримата старци в дома си. Тогава единият отговорил:
- Ние няма как да влезем заедно.
А другият старец пояснил:
- Неговото име е Богатство – и посочил единият от другарите си. После, като посочил другият, добавил:
- А този мой приятел се казва Успех. Мен пък наричат Любов.
После допълнил:
Върни се вкъщи и решете със семейството си кой от нас искате да дойде във Вашия дом. Жената се прибрала и разказала на семейството думите на старците.
- Колко интересно! – възкликнали децата.
- Е, понеже ни се отдава възможност, нека да поканим Богатството – казало едното дете.
Майката обаче не била съгласна:
- А защо да не поканим Успеха? Баща ви има голяма нужда от него за бизнеса си. Тогава най-малкото момиченце, което още смучеше палеца на ръчичката си, на свой ред извика:
- Искам Любов, искам Любов…
Майката не могла да не изпълни желанието на най-малката си дъщеря и излязла и поканила Любовта. Любовта се надигнала и се запътила да влезе в къщата. Тогава и Богатството и Успехът също станали и го последвали. Озадачена, жената попитала Любовта:
- Аз поканих само теб, защо идват и Богатството и Успехът.
Отговорът бил простичък:
- Ако беше поканила Богатството или Успеха, другите двама от нас щяха да останат отвън, но понеже ти покани Любовта знай, че там, където има Любов, там са и Богатството и Успехът.

# 17
Aз поканих Любовта Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и Тя дойде Hug Hug Hug

# 18
Ето още една интересна притча за любовта:

Едно време, на далечен остров, живели всички чувства: Щастието, Тъгата, Знанието и останалите. И разбира се – Любовта. Един ден всички те разбрали, че островът е на път да потъне, така че решили да построят кораб и да го напуснат. Всички без Любовта.

Любовта била единствената, която останала. Тя толкова обичала този остров, че искала да бъде там, с него до края му, до последния възможен момент.

Когато островът почти потънал, Любовта решила, че е време да потърси помощ.

Богатството минало покрай Любовта в огромен, луксозен кораб. Любовта попитала: “Богатство, ще ме вземеш ли с теб?”.

Богатството отговорило: “Не, не мога. Имам толкова много злато и сребро на кораба, че на него просто няма место за теб”.

Любовта решила да пита Суетата, която също минавала наоколо в голям кораб. “Суета, моля те, помогни ми!”

“Не мога да ти помогна, Любов. Ти си мокра цялата, ще изпоцапаш новият ми кораб, ще стане целият в петна.”

Тъгата била наблизо и тя. “Тъга, нека дойда с теб”, помолила Любовта.

“Ох, Любов, толкова съм тъжна, че имам нужда да бъда насаме”

Щастието минало покрай Любовта, но то било толкова щастливо, че въобще не чуло, че Любовта го вика.

Изведнъв Любовта чула глас: “Ела с мен, Любов, аз ще те взема”. Гласът бил на един старец. Любовта била толкова доволна от спасението си, че въобще забравила да пита кой е нейния спасител. Когато пристигнали в новата земя, старецът се обърнал и се изгубил в далечината. Осъзнавайки колко е задължена на спасителя си, Любовта попитала Познанието, един друг такъв старец “Кой беше този, който ме спаси?”

“Това беше Време”, отговорило Познанието.

“Време? Но защо точно Времето ми помогна?”, попитала отново Любовта.

Познанието се усмихнало с усмивка, зад която личала дълбоката му мъдрост. “Защото единствено Време знае каква е цената на любовта”.

Някой е успял да открие в тази притча тези неща:

1. Никога не чакайте нещата просто да се случат – борете се за това. Не очаквайте нещо да ви се даде наготово, създавайте го, търсете го, бъдете активни.

2. Ако капка вода падне в езерото, губи идентичността си и изчезва. Но ако тя падне върху лист от лотос, тя ще блести като перла. Винаги има начин и вие да заблестите.

3. Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

4. Закотвен в пристанището, корабът е на най-сигурното възможно место… но неговото предназначение не е той да стои там.

5. Когато имате успех, имате много доброжелатели. Когато обаче го загубите, тогава наистина разбирате кои са вашите доброжелателите.

6. Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Никога не приемайте някой просто за даденост. Прегърнете го близко до сърцето си, защото може да дойде момент, в който да разберете, че сте загубил диамант, докато сте били твърде заети да колекционирате камъни.

# 19
Aз поканих Любовта Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и Тя дойде Hug Hug Hug
Няма нищо по прекрасно от това.Каквото посееш,това ще пожънеш!Ако сееш любов-любов ще пожънеш.И колкото повече сееш толкова повече ще пожънеш.Това не е притча,не е приказка,нито измислица.Това е цялата истина.И колкото повече хора се убедят в нея,толкова по-малко нещастия и беди ще има по-света.  Peace

# 20
Обичам да пътувам.
Обичам да гледам предавания за природата и животните.
Обичам ягоди....Боже,колко неща още обичам... Heart Eyes
Обичам да чета и разказвам вицове.
Обичам да гледам клипове.
Обичам пещерите.
Обичам уханието на дъждовна гора.
Обичам чай.
Обичам да бера гъби и билки....

# 21
Но, на Любовта и трябва време, за един наведнъж и накуп, за друг бавно, плавно и трудно...Важното е, че ако я търсиш и желаеш - Тя идва....!!! Само трябва да вярваш!!!

# 22
Но, на Любовта и трябва време, за един наведнъж и накуп, за друг бавно, плавно и трудно...Важното е, че ако я търсиш и желаеш - Тя идва....!!! Само трябва да вярваш!!!
Не само да вярваш,а колко силно и безрезервно вярваш! Колкото по-силно вярваш,толкова по-бързо,колкото повече се съмняваш,толкова по-бавно.А ако изобщо не вярваш-никога! Peace

# 23
Ето още една реч :
"Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича "автентичност".

Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това "признание".

Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това "зрелост".

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това "увереност в себе си".

Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това "простота".

Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми - храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това "позиция на здравословния егоизъм". Сега го наричам "любов към самия себе си".

Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е "скромност".

Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това "реализация".

Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка "мъдрост на сърцето".

Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам:"Това е животът!""

Чарли Чаплин Реч на собствената му седемдесетгодишнина

# 24
Обичам да чета думи като тези на Чаплин, както и такива темички!
Обичам да съм спокойна!
Обичам да помагам на хората, когато се обръщат към мен в нужда.
Обичам, когато си свърша работата и видя как творбата полетява в свой собствен полет - тогава дори не вярвам, че аз съм допринесла.
Много обичам да работя!
Обичам да живея в собствен ритъм, да мога да следвам естествените си пориви и нужди.
Обичам новите неща.
Обичам прекрасните нови неща, създадени от хората и обичам да си купувам от тях.
Обичам да платя за нещо хубаво и дълго да му се радвам. Вярвам, че така подкрепям хората, които са го създали и целия свят.
Обичам да готвя и да нахраня човека до мен, който и да е той.
Обичам да откривам любов и радост, чистота и енергия в света.
Обичам да мога да постъпвам така, както ми се иска.
Обичам да ме обичат  Embarassed Embarassed

# 25
  • Пловдив
Обичам семейството си
Обичам приятелите ми
Обичам себе си
Обичам да съм щастлива
Обичам спокойствието
Обичам да се смея
Обичам да ме обичат
Обичам да обичам
А иначе:
морето
да стоя на някоя пейка с приятели, да си говорим и много да се смеем
да пътувам
кафето
да слушам музика силно
да пазарувам
да подарявам
А бе много неща обичам  Heart Eyes

# 26
Обичам успеха, наистина, нищо не ме зарежда така, както постигнатата цел, тя може, разбира се, да е съвсем произачина, важен е резултатът.
Обичам красивите неща, които създават хармония и уют.
Обичам "бабини сандъци" и всичко, което може да се измъкне от тях...
Обичам да чета, да пътувам и да ям. Grinning

# 27
  • Бургас
Обичам Живота ... и всички, малки и големи, хубави неща в него, които докосват по един неповторим начин душата и сърцето ми.

# 28

чудесна тема!  Heart Eyes

обичам миризмата на бебешката кожа!
обичам палачинки с шоколад!
обичам подаръците!
обичам топъл душ сутрин!
обичам да чета докато ми се доспи..
обичам да пътувам!
обичам хората да с любезни!

и.. още много неща!! Wink

# 29
Обичам природата във всичките и измерения и форми на живот.
Обичам слънцето, лятото, спрайт с мента.
Обичам цъфнали дръвчета, мартенички и щъркели.
Обичам миризмата на дъжд.
Обичам позитивните хора.
Обичам комбинацията на зелено със синьо  Grinning
Обичам да ме гушкат и да ме обичат  Blush

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 13:05 от елиас

Общи условия

Активация на акаунт