Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 728
  • 484
  •   1
Отговори
# 15
Може и да нямам думата, но нашето дете, за да го накараш да млъкне, трябва да му пуснеш оперна музика...явно, не е нормално  Rolling Eyes

# 16
Не си единствената Велика Родителница, дарила на света Деца, тъй че никой не е длъжен да се съобразява с теб. Ми на мен утре може да ми се прииска да ида по бански в операта - трябва ли да пусна тема после, че Лошите Чичковци не са ми позволили? Оперите, театрите, кината и ресторантите /класическите/ не са детеугодни места, чудя се кога ще бъде общопроумян този тъй елементарен факт.

Ако наистина се появиш по бански в операта аз лично бих те помолил да напуснеш. Peppia, до колкото разбирам, просто е завела детето си и то НЕ Е причинили никакви неудобства! Оперите, театрите, кината, ресторантите, площадите и дори детските площадки са детеНЕугодни места само в България и няколко други страни от 3-я свят поради редица безумия. Във всички останали части на културна Европа децата са на изключителна почит! Аз лично съм водил палавата си 4 годишна дъщетя в Ла Скала и повярвайте ми - никой не си позволи да обиди мен и дъщеря ми молейки ни да напуснем! Peppia, съжалявам, че си изтърпяла подобно отношение! Може би просто си сбъркала операта!

# 17
Еее, аз на цирк го заведох чак на 4години, точно защото не смятам, че останалата публика е длъжна да ни слуша

... Оперите, театрите, кината, ресторантите, площадите и дори детските площадки са детеНЕугодни места само в България и няколко други страни от 3-я свят поради редица безумия.

ОК, но на мен не ми удобно някой да ме слуша как се опитвам да кротна дете, на което определено не му е интересно и не се чувства добре там.

# 18
Напомняш ми за случая, когато бях завела четиригодишния си син на детски театър и точно на първия ред, пред децата, се изцопа майка с бебе. Crazy Служителите я изтраяха точно пет минути и я отпратиха. Тя разбира се, държеше да се изложи и се помъчи да направи скандал, но не и се получи. Joy Joy Joy

# 19
  • Варна
Дайте да превърнем оперите, театрите, кината и проч. обществени места на детски площадки тогава.

# 20
Ама чакайте сега, то има и 6-месечни, дето спят по време на двучасови класически концерти. Родителят затова е родител, да преценява ситуациите. И да си тръгва на минутата, в която на детето му доскучае. Поне такава е моята логика. Не е приятно да излезеш насред увлекателен филм или представление, признавам, но е по-добрата реакция пред това, да пуснеш детето да си играе настрани и да ставаш разноглед между него и сцената.

P.S. И стига с легендите за Ла Скала и Чужбината, моля ви. И други сме присъствали на разни места по света, и не сме виждали деца да си играят и да пищят по време на опери и концерти.  Wink

# 21
Не мисля, че бих завела толкова малко дете на такова място.
Първо, че нон стоп ще се притеснявам дали не пречим, дали и кога ще реши да поплаче, повика , или да се разприказва. За какво ми е да плащам за такъв сценарий.
Въпреки, че ако не беше опера, а концерт, примерно нещо като Павароти и приятели в Сентрал парк бих го завела. На подобни концерти обстановката е лека, хората се излежават пият си питието, говорят,  друго е. Разни матинета, променадни концерти също предполагат да е по-.. по бански положението и едно детенце не би учудило никой

# 22
Не мога да упрекна авторката, че е завела детето си на опера, явно е нямала друга възможност. Не мога да си представя обаче, че някой може да ви изгони, при положение, че детето не е гъкнало. Според мен малко ще да е гъкнало... Wink

# 23
Родителят затова е родител, да преценява ситуациите.

Ами именно - в този случай родителят е преценил, че ще преживее едно разногледство и ще си дослуша операта, докато детето пази тишина и не започне да притеснява съседите. Кое му е удобно на родителя си решава самият той. Щом детето не е вдигало шум и не е разсейвало останалите (само майка си), тогава за какъв проблем говорим изобщо?

Разбирам напълно защо на майка с ревящо бебе не й е мястото в куклен театър, но да се гонят профилактично родители с малки деца ей така, за всеки случай, е дискриминация за мен.

# 24
едно дете може да разсейва и без задължително да крещи, плаче или бърбори.
достатъчно е да се размърда, да тръгне да се разхожда м/у редове или да с си 'играе',за да пречи

# 25
Щом детето не е вдигало шум и не е разсейвало останалите (само майка си), тогава за какъв проблем говорим изобщо?

Напротив, аргументът на персонала в операта е бил, че детето разсейва публиката. Сещам се за поне петнайсет неща, с които едно дете може да смущава хората наоколо и без да гъква. Дванайсет от тях са измислени от дъщеря ми.  Mr. Green

# 26
да, проблемът според мен е ето тук загатнат:
Цитат
3. Не сме пречили на никой, нашата позиция изобщо не се виждаше нито от сцената, само леко от крайната колона на публиката. Който го е интересувала операта няма какво да гледа насам натам, да си гледа напред.
сигурно детенцето ги е разсейвало, това е
аз също например в кино се разсейвам, ако някой пред мен почне час по час да се намества, или да става да излиза, влиза,или да си хрупа ядките ме разсейва. Да не кажа, че и дразни:))

# 27
Е, кой нормален организатор може да предположи, че на опера ще помъкнат 2г.деца  newsm78
хм... поинтересувах се от програмата на постановките на операта в Военна академия: представят "Мечо Пух" и "Червената шапчица"! Още ли мислите, че от организаторите не се очаква да допуснат присъствието на малки деца?!

# 28
  • София
Аз съжалявам, че преди време една родителка с дете не беше помолена да напусне театъра. Спаси я само това, че бяхме по средата на реда. Ей, това дете на петнайстата минута започна да се върти, да рито по предната седалка, да клати своята, а оттам и част от реда, да се бута, да коментира, направо ужас! И не беше на 2, а на 5-6. На всичко отгоре постановката беше откровено за възрастни, вечерно представление. Околните зрители започнахме да правим забележка на майката. Нищо! Вирна нос, писви устни и затъркаля очи. Жалко, че наблизо нямаше служители на театъра.

# 29
  • София
Е, кой нормален организатор може да предположи, че на опера ще помъкнат 2г.деца  newsm78
хм... поинтересувах се от програмата на постановките на операта в Военна академия: представят "Мечо Пух" и "Червената шапчица"! Още ли мислите, че от организаторите не се очаква да допуснат присъствието на малки деца?!

да го заведе на Мечо Пух, а не на Бътерфлай! Има си постановки за деца, и такива за възрастни, какъв е проблемът?

Общи условия

Активация на акаунт