Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 722
  • 484
  •   1
Отговори
# 45
Хора, не разбирате ли, че това е Концерт в Парка. За каква тишина, за какви възвишени докосвания говорите. Да не би и птичките в Парка да са млъкнали, и да не смущават височаящата тишина на отдадените... Хайде, малко помислите - това е Парк /и не ми говорете, че в чужбина, не можеш да заведеш детето си на опера в Парк/ ?

# 46
Аз приемам нечие желание да пробва оперно мероприятие с малко дете. Не приемам обаче решението то да бъде пуснато "да си играе", когато се установи, че не му е интересно, вместо целокупно семейно изнасяне. Права ли съм да го смятам за егоистичен акт, незачитащ както нуждите на детето, така и на останалите присъстващи?
Точно такава беше и моята идея, едва ли щяхме да стоим до края, дори искахме само да се разходим и да послушаме, но се оказа че парка по това време е затворен. Затова си купихме билети.. и одисеята след това.

А...чакай малко сега, купили сте си билети за опера, понеже сте разбрали, че паркът по това време е затворен, а сте искали да се разходите?

# 47
  • Варна
Цитат на: Приятно ми е - Богиня! link=topic=591224.msg19014009#msg19014009
О, Mon Dieu!  ooooh!
Mon Dieu. който плаща представлението, той поръчва музиката. И докато не го разберат .. ще са така. Така е още откакто е композирана въпросната музика
Защо забравяш, че ТИ и детето ТИ не сте целокупната българска публика?
Останалата част от заплатилите за представлението /в съвкупност повече от твоя и на детето ти билети/ желае абсолютно несмущавано да си изслуша това, за което се е настроила. И бих казала, има право на това.
Ти от своя страна, имаш право:
1. Да не водиш малко дете на представление за възрастни.
2. Да не ходиш на опера, докато детето не порасне достатъчно, за да не пречи на никого.
3. Мирно и тихо да напуснеш, когато детето ти започне да вдига шум и да разсейва останалите хора.

# 48
Цитат на: Приятно ми е - Богиня! link=topic=591224.msg19014009#msg19014009
О, Mon Dieu!  ooooh!
Mon Dieu. който плаща представлението, той поръчва музиката. И докато не го разберат .. ще са така. Така е още откакто е композирана въпросната музика
Доста егоистично мислене на авторката.Аз също смятах да посетя някоя от тези опери, ако намеря кой да гледа детето. И не искам малко дете да се разхожда наоколо, ще ме разсейва. Аз ще си платя също, както и другите хора наоколо. Ние не сме ли дискриминирани? На класически концерт има строги правила, авторката не ги ли знаеш? newsm78
Малкият ми син спира да говори и зяпва в екрана когато му пуснем опера, а класическата музика е единствения начин да го накарам да мирува докато шофирам. Ще го водя на "Червената шапчица" или "Мечо Пух" от 11 ч. другата неделя.

# 49
А...чакай малко сега, купили сте си билети за опера, понеже сте разбрали, че паркът по това време е затворен, а сте искали да се разходите?
Операта е в парка. Толкова ли е нелогично да се съчетае разходка и опера? Немислимо?

# 50

Доста егоистично мислене на авторката.Аз също смятах да посетя някоя от тези опери, ако намеря кой да гледа детето. И не искам малко дете да се разхожда наоколо, ще ме разсейва.
ОК внимавай за комарите, те също доста разсейват..

# 51
те са искали да се разходят в парка, но е било затворено, заради операта, затова купуват билети. Идеята им е била да влязат, да послушат и да не стоят до края, просто да влязат в парка, аз така разбрах
не е било планирано.. събитие

# 52
Знам къде е, но от думите ти излезе, че сте си купили билети, точно защото паркът се е оказал затворен...защото аз като си купувам билети за театър, опера, концерт, го правя заради самия спектакъл, не за да съчетая гледането с разходки. Да не излезе накрая, че не само детето, а всички сте се разхождали дружно и сте разсейвали публиката... Laughing

# 53
  • София
Хора, не разбирате ли, че това е Концерт в Парка. За каква тишина, за какви възвишени докосвания говорите. Да не би и птичките в Парка да са млъкнали, и да не смущават височаящата тишина на отдадените... Хайде, малко помислите - това е Парк /и не ми говорете, че в чужбина, не можеш да заведеш детето си на опера в Парк/ ?

нали затова паркът е бил затворен - заради операта! Птичките си пеят, те са част от атмосферата, обаче 2-годишно дете, на което му е доскучало не е птичка впарка.
Организаторите и те са за бой, че им е било по-важно да си приберат парите, отколкото да съобразят ситуацията.

# 54
те са искали да се разходят в парка, но е било затворено, заради операта, затова купуват билети. Идеята им е била да влязат, да послушат и да не стоят до края, просто да влязат в парка, аз така разбрах
Точно така, изгониха ни 10 мин по-късно. Просто ни казаха да отидем в гората да послушаме. Или да пратим детето в гората, а ние можем да останем.

# 55
Харесвам всички мнения до тук на Crazy chick!  Peace
Т.е. мисля напълно като нея!
А това е страхотна реплика:

... Баш от нея тръгват много български проблеми, за които Бътерфлай не е виновна.
Joy

# 56

Има значителна разлика с концерт в парк. Или не правиш разлика м/у опера и концерт, не разбрах добре?

Пепиа, за мен пак казвам си имала различни очаквания. Преди години имаше пред Н. Театър вечери на Караян , всяка вечер една симфония на екран. Беше прекрасно. Под звездите, театъра, столчетата, чудно.
Събират ли се хора с еднакви нагласи нещата са чудесни и целта е постигната. В случая ти си имала едни нагласи , а другите зрители други.

# 57
Понеже не съм ходила на въпросните концерти - какъв е дрес кодът за една опера в парка? Плюшени ли са креслата? Ако се чува автомобилен шум от близкото шосе, вятър в клоните на дърветата, птици и щурци, чалга от околните блокове и заведения - тези ужасни дразнители по какъв начин се санкционират? Гонят ли ги?

Жената не си е завела детето на представление в Операта. Завела го е на концерт в парка. Има разлика, според мен.

# 58
Дискриминация?! Сега пък ми звучиш, като онази майка, която не я пуснали, май пак с двегодишно дете, в барче, където се пушело. И тя се чувстваше дискриминирана.  ooooh!

Да ти завиди човек на самочувствието и играта на обидена госпойца - "смелост" (аз му викам лоша преценка), "малцинсттво" (като да се явиш по анцуг при строг дрескод официално облекло). На "бг културата" много й дреме за теб, ша знайш!
Joy Joy Joy
 Peace
Joy

# 59
Понеже не съм ходила на въпросните концерти - какъв е дрес кодът за една опера в парка? Плюшени ли са креслата? Ако се чува автомобилен шум от близкото шосе, вятър в клоните на дърветата, птици и щурци, чалга от околните блокове и заведения - тези ужасни дразнители по какъв начин се санкционират? Гонят ли ги?

Жената не си е завела детето на представление в Операта. Завела го е на концерт в парка. Има разлика, според мен.
Знаеш ли какъв е проблема? Не е завела просто детето си на опера или концерт в парка. Завела е двегодишното си дете на опера. Това е разликата. Двегодишните деца си имат определени характеристики, всички ги знаем, няма защо да се обясняваме отново.

Общи условия

Активация на акаунт