Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 744
  • 484
  •   1
Отговори
# 60
те са искали да се разходят в парка, но е било затворено, заради операта, затова купуват билети. Идеята им е била да влязат, да послушат и да не стоят до края, просто да влязат в парка, аз така разбрах
Точно така, изгониха ни 10 мин по-късно. Просто ни казаха да отидем в гората да послушаме. Или да пратим детето в гората, а ние можем да останем.

Ами очевидно доста ви е личало, че сте влезли с цел-разходка в парка. Не ти ли мина през ума, че останалите хора са вътре със съвсем друга цел и не желаят щъкащи туристи около тях? Simple Smile

# 61
има разлика м/у концерт и опера

# 62
БГ куптурата трябва да забавлява публиката. Ако продължи да забавлява себе си или да угажда на себе си както прави в момента ще се самодовърши (накъдето е тръгнала и бездруго).
Не мога да приема това високомерно отношение на никой, който се старае да ме забавлява.
Просто намирам си друго забавление, както и много и други като мен.

# 63
Точно така, изгониха ни 10 мин по-късно. Просто ни казаха да отидем в гората да послушаме. Или да пратим детето в гората, а ние можем да останем.

Хубаво де, така и така се разговорихме, кажи сега цялата обективна истина, ако ти е възможно. Да сте прекарали десет минути там и да са ви изгонили, няма как да го повярвам, освен ако детето не е правило кълбета насам-натам или ти не си била по сутиен. Прекалено едностранчиво представяш нещата и не звучи достоверно. Организаторите не могат да забранят присъствието на деца кардинално, защото наистина ще е дискриминация. А и както стана ясно, има деца, които си стоят кротко на стола и слушат/гледат с часове. Тоест отговорността е у родителя. Отиваш някъде, сядаш, а в момента, в който детето изгуби търпение, ставаш и си тръгваш. Ама веднага, тутакси, без да го залъгваш, без да го пускаш да си играе и без да му шъткаш безкрай.

Концертите и оперите на открито не са с изискванията на такива в зала, но въпреки това се спазват приетите условности - тишина, изключени мобилни, неставане, неразхождане, невикане и прочее. Не върви да люпиш семки и да пускаш филмчета от телефона си на детето, само щото сте на открито, нали.

# 64
Преди време бях писала за подобен случай в театър, само че с по-голямо дете, може би около 4-5 год.
Стояха пред мен. В началото не говореше, но започна да се върти, да нервничи, да се оглежда, да пипа насам-натам по седалките. Майка му извади някаква книжка и му я връчи в ръцете!! Можете да си представите картинката - наоколо тъмнина, но досетливата мама е взела цветна книжка! След още няколко минути детето вече започна и да говори, да се смее. Малко преди антракта, служителки от театъра дойдоха и го отведоха някъде, за да го занимават. Интересно ми е дали са им платили за това?
А думите на родителите, по-специално на бащата бяха - "М'чи аз пари съм дал, ве!"...
Историята от мен, изводите за вас.

# 65
ето това е концерт в Централ парк: http://wirednewyork.com/parks/central_park/images/central_park_concert.jpg

a tova е оперно представление на Метрополитън пак на същото място http://www.nycinsiderguide.com/image-files/metroplitan-opera-central-park.jpg

разликата е публиката и атмосферата според мен е очевидна

# 66
Мерси crazy chick, ето разкарвам както е отначало:
Наистина питах сега и мъжа 10-15 мин сме прекарали там. Седнахме отдясно на сцената на около 15 метра. Не се виждаше оттам сцената, специално седнахме отстрани да не притесним някой. Детето седна да си рие в камъчетата. Ние слушахме. Първо се яви един чичко който с ръце ни прикани да се изнасяме. След това дойде добре облечение господин, който ни прикани да не пречим на публиката, която се разсейвала. Това е, тъкмо четях първото действие от книжката Simple Smile

Може риенето на камъчета да не е подходящо за такъв вид изява, не се замислих за това. Но не притесняваше никой, в това съм сигурна Joy

# 67
ами може да сте ги разсейвали.  Или не вярваш, че сте ги разсейвали, това ли е проблема

# 68
Тоест вие сте били толкова далече от сцена и публика, че останалите присъстващи нито са ви  виждали, нито са ви чували, така ли?

# 69
БГ куптурата трябва да забавлява публиката. Ако продължи да забавлява себе си или да угажда на себе си както прави в момента ще се самодовърши (накъдето е тръгнала и бездруго).
Не мога да приема това високомерно отношение на никой, който се старае да ме забавлява.
Просто намирам си друго забавление, както и много и други като мен.

Забавление, забавление, все за забавление говориш....А бе това е опера, изкуство за ценители, не панаир със захаросани ябълки и захарни петлета, нито включва разходки и риене в камъчета.

# 70
Не се виждаше оттам сцената, специално седнахме отстрани да не притесним някой. Детето седна да си рие в камъчетата. Ние слушахме. Първо се яви един чичко който с ръце ни прикани да се изнасяме

И това се случва, след като вие имате официално и легално закупени билети за въпросното представление, а не сте влезли просто да послушате отстрани?  Rolling Eyes

Защо сте застанали там и какво означава "да не притесним някой"? Давате 30 лева, пък дори не държите да имате видимост към сцената... Не заехте ли нормални места срещу нормалните си билети? Не разбирам.

# 71
Тоест вие сте били толкова далече от сцена и публика, че останалите присъстващи нито са ви  виждали, нито са ви чували, така ли?
Ако бяхме писнали както си можем със сигурност щяха да ни чуят, но това не се случи. За виждане - само ръба от публиката (последната колона). Просто е била презумпцията, че 2 годишните деца са такива..

# 72
  • София
това със забавлението ми звучи като за чалготека, а не за опера.

# 73
Не се виждаше оттам сцената, специално седнахме отстрани да не притесним някой. Детето седна да си рие в камъчетата. Ние слушахме. Първо се яви един чичко който с ръце ни прикани да се изнасяме

И това се случва, след като вие имате официално и легално закупени билети за въпросното представление, а не сте влезли просто да послушате отстрани?  Rolling Eyes

Защо сте застанали там и какво означава "да не притесним някой"? Не заехте ли нормални места срещу нормалните си билети? Не разбирам.

Нормални места, правостоящи. такива имаше като си ги взехме по 10 лв на човек.

# 74
Случва се на всеки да се почувства обиден, случва се да направи и грешка. Както и да пуска емоционално тема във форума. Грешката освен ваша е била и на организаторите, трябвало е просто да не ви пускат, за да не ви вземат парите за билети. Ама са забравили явно или изобщо не знаят какво представляват децата на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт