Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 791
  • 484
  •   1
Отговори
# 285
На мен от тази цялата ситуация ми е странно как така авторката не си поиска парите. Иначе още 20 страници можем да изпишем със същото.

Аз, ако бях изгонена по този начин наистина щях да ги гоня до дупка. Не стига, че те унижават, ами и да си платиш за това. #Crazy

# 286
На мен от тази цялата ситуация ми е странно как така авторката не си поиска парите. Иначе още 20 страници можем да изпишем със същото.

Аз, ако бях изгонена по този начин наистина щях да ги гоня до дупка. Не стига, че те унижават, ами и да си платиш за това. #Crazy
Не ми е за парите, 30 лв и с тях и без тях, е наистина не са най-добре похарчените ми пари. Сега пиша до директора на операта.. дано има отговор.

# 287
  • София
Лени, определено не е вечеринка в кънтри стил, но това с акустиката е казано, защото няма да има допълнителна озвучителна техника.
Това не е единственото културно събитие на тази сцена, има и тетрален фестивал на моноспектаклите. И той е под патронажа на кмета Фандъкова.

Всъщност, в този парк кипи културно оживление, което е под общо название "Фестивал".

Хеликаза, много културни събития има в София.
А Софийската опера  има в афиша си и този сезон "Мадам Бътерфлай", но ти, като ревностен почитател, явно си чакала представлението на открито, сред уюта на дървесата. За фенове като теб, мисля трябва да има по едно ВИП представление, затворено за астматици, примерно, че може да дишат тежко и да ти пречат. А ако вземат, че получат и пристъп, направо ще ти отиде на кино операта. Mr. Green

# 288
Aз личноя разбирам,в такива ситуации много мразя да се разправям, чувствам се буквално  смачкана.
Беше ми се случило нещо подобно на една изложба на скици на Леонардо и макети по тях. Сигурно я помните, широка медийна кампания как ще можеш да пипнеш и видиш всичко как се движи.
Да, ама не. Едо разпоредителче, по младо и от мен тогава ( т.е. около двайсетте) ми ходеше по петите като гестаповец и ми направи 2 забележки. Накрая си тръгнах, но му поисках книгата за похвали и оплаквания,а той не само не ми я даде, ами ми рече,че това бил комунистически остатък  Rolling Eyes
Дори тема бях пуснала тогава.

пп. тази година ще има ли форумни номинации, че мат'рял се трупа главоломно  Flutter

# 289

Хеликаза , що не вземеш да ни обясниш как точно детето отстрани ще ти пречи, че взе да става странно? Нешумящо, неставащо, неядящо... Дори неседящо около теб, никъде в близост?  Thinking
Никак. Именно поради тази причина не смятам, че историята е разказана в нейната цялост.

Но пък и не смятам, че две годишни деца имат място на такова мероприятие, започващо в 19:30 и приключващо след 22ч. и не виждам що за човек би се пънал да си ги води.

Ако родите имат желание да посетят оперен спектакъл, винаги могат да намерят цивилизован начин за това.

# 290
Предлагам възмутените майки да създадат нарочна тема-протест, да пишат срещу всички оперни театри и постановки по света, които не допускат деца до 4 годишна възраст.
Предполагам, че това условие се съобщава при закупуване на билетите, но понеже никога не съм попадала на такова, може ли да дадеш конкретен пример за такива театри и  постановки.
 Наистина за пръв път чувам, че съществува такова условие, не се правя на интересна.

# 291
Аз сега се замислих и за друго...
Като искаш да запознаеш детето си с оперното изкуство от малко, не е ли по-нормално в ежедневието си да слуша също тази музика (т.е. да му я пускаш вкъщи), а не да разчиташ на официалните събития в операта да му предизвикват интереса?!
Това само като идея към онези, които споменаха за "свикването" и "разкриването" на света на операта от невръстна възраст. Защото последното ми звучи, меко казано несериозно.
Интересно ми е какво ще отговорят на имейла...

# 292
  • София
На мен пък ми е много чудно какви претенции към публиката може да има една Опера, която продава "правостоящи" места. На спектакъл в парк.
Правостоящи!!!
Че аз, ако трябва да стоя 3 часа права, ще бъда много по-нервна, мърдаща, шаваща, и отвличаща вниманието на останалата част от публиката, отколкото едно дете, седящо на земята и риещо в някакви камъчета.

Тези хора продават правостоящи билети, а имат наглостта да гонят някого/независимо кого/, че седял и риел в камъняка. Ми то не е нужно да си дете, че да ти се прище по някое време да се зариеш и ти.

# 293
Ами, през десет страници назад съм дала примери, дала съм и начин да направиш справка в мрежата, за да видиш колко много са случаите.
Такава е преобладаващата световна практика и има защо.
За децата оперите правят детски спектакли и има защо.
В нашия случай грозното е отношението - без предупреждение, без възстановяване на парите.
За останалото - оперите да са за деца над 4 години, когато могат да си кажат името и разбират от дума - твърдо подкрепям. Независимо от уверенията на майките колко феноменални са самообладанието и любовта към класическата музика на 2-3-годишните им бебета.

Предполагам, че това условие се съобщава при закупуване на билетите, но понеже никога не съм попадала на такова, може ли да дадеш конкретен пример за такива театри и  постановки.
 Наистина за пръв път чувам, че съществува такова условие, не се правя на интересна.

Клонка, във Виенската опера също има билети за правостоящи

# 294
Никак. Именно поради тази причина не смятам, че историята е разказана в нейната цялост.

Но пък и не смятам, че две годишни деца имат място на такова мероприятие, започващо в 19:30 и приключващо след 22ч. и не виждам що за човек би се пънал да си ги води.

Ако родите имат желание да посетят оперен спектакъл, винаги могат да намерят цивилизован начин за това.

Кой по-точно е цивилизованият начин за посещение на оперен спектакъл? И кой определя кое е цивилизовано или не? За мен няма нищо по-цивилизовано от това, отрано, да запозная сина си с различни видове изкуство. И като "никак" няма да ти пречи едно така разположено отстрани дете, нещо не схващам следващата част от поста ти.

Kyoko , едното изключва ли другото? Това на мен ми звучи безумно. Естествено, че може и вкъщи да се слуша, което по никакъв начин не променя факта, че наживо нещата се възприемат по коренно различен начин. Аз мразех да слушам опера, до момента, в който стъпих за първи път в зала.

Кифлата , разбира се, че се упоменава изрично и навсякъде. Има ограничения в някои големи зали (не на открито!), примерно Ла Скала или Гранд Опера, но това не важи за всички представления обикновено и е до определена възраст. И задължително е упоменато навсякъде. И не е никаква господстваща орактика. Има много оперни театри, в които няма ограничения. При мен също няма ограничения. Както и няма ревящи и крещящи деца в залата, де. Родителите си ги извеждаме като ги хване нервата.

# 295
[

Малкият ми е на 3 и след десетина дни ще посети концерт, започващ в 19 и свършващ след 23 часа. Вярно, не опера. Това попада ли пак в категорията "немърливи родители" или каквато е там  Simple Smile

# 296

Хеликаза, много културни събития има в София.
А Софийската опера  има в афиша си и този сезон "Мадам Бътерфлай", но ти, като ревностен почитател, явно си чакала представлението на открито, сред уюта на дървесата. За фенове като теб, мисля трябва да има по едно ВИП представление, затворено за астматици, примерно, че може да дишат тежко и да ти пречат. А ако вземат, че получат и пристъп, направо ще ти отиде на кино операта. Mr. Green

Я пак?
http://www.operasofia.bg/calendar_play.php?p_type=0. Или съм сляпа, или за втори път пропускам това представление. Вие гледахте ли го?

Не виждам нищо забавно в коментара Ви за астматиците. Ако сте решила да блеснете с оригиналност- направихте го.

Ако имам възможност бих отишла на 100 представления на "Мадам Бътерфлай, в 100 различни оперни театри, а ако представлението е добро, не бих се посвенила да го посетя повече от веднъж в сезон.

# 297
На мен пък ми е много чудно какви претенции към публиката може да има една Опера, която продава "правостоящи" места. На спектакъл в парк.
Правостоящи!!!
Че аз, ако трябва да стоя 3 часа права, ще бъда много по-нервна, мърдаща, шаваща, и отвличаща вниманието на останалата част от публиката, отколкото едно дете, седящо на земята и риещо в някакви камъчета.

Тези хора продават правостоящи билети, а имат наглостта да гонят някого/независимо кого/, че седял и риел в камъняка. Ми то не е нужно да си дете, че да ти се прище по някое време да се зариеш и ти.

Явно наистина не сте запозната с оперното изкуство. Всички големи театри имат правостоящи места. Дори се смята, че да бъдеш освиркан от Галерията е най-голям позор, понеже там отиват истинските разбирачи...

Кейси, всеки родител сам определя кога и къде да бъде детето му, след като няма някакви специални забрани. Ако пък и на детето му е интересно...
Един оперен спектакъл определено не виждам с какво би привлякъл интереса на хлапе на споменатата възраст. Нека все пак помислим и за сцените, които често се виждат в класическите опери. Темпото в музиката също се мени бързо, което би стреснало много деца.... Не, както и да го мисля, толкова малко дете няма място на опера.
А  някои опери са неподходящи и за по-големи деца, най- малко заради въпросите, които биха задавали.

Но пък има чудесна инициатива на Софийската опера и балет, да приобщава и най-мъничките към това изкуство, предлагайки им подходящи за възрастта им произведения. В парка също ще има такива.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 00:38 от Хеликаза

# 298
Тази тема съвсем уйде в ряката...  ooooh!

От жегата ще да е.

# 299
Ъъъ... театрите без галерия значи са долна дупка на кавала?  Joy Оле, оле... Големи почитатели се събират в галерията, ама някой не е чел история и не знае май-май какви са се събирали и защо е бил позорът... в галерията.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт