Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 707
  • 484
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Я сега опитайте да изровите отнета сюжета на опери като "Саломе" и "Валкирия"(така пък се пише) и кажете честно дали са подходящи за деца.
И наистина ли не разбирате, че самата музика плаши и превъзбужда толкова малки посетители. Все пак едно "пищящо" сопрано може да събуди и съвсем заспало дете.

Има си спектакли подходящи за деца. Предполагам, че никой разумен човек не държи отрочето му да се запознае толкова издълбоко с всички изкуства.

Да, с това съм абсолютно съгласна.
Не всеки спектакъл е подходящ за деца.

Хеликаза, изобщо не е нужно човек да е почитател на операта, за да не му е нужно да изравя сюжета на "Саломе" от нета. Примерно. Няма да уточнявам защо, тая надежда сама да се сетиш. Ако не...можеш да се възползваш и ти от нета, който ми препоръча.

Всеки родител сам решава с какво изкуство да си запознава отрочето.
И не всеки родител, а и дете, намира пеенето на едно сопрано за "пищене". Някои даже си приспиват децата точно на такава музика.

От назидателна, темата се превръща във възпитателна. Mr. Green

# 346
В "Мадам Бътерфлай" не виждам нищо подходящо за дете. Ако авторката се беше съобразила с възрастта на детето нямаше да има такава драма. Наистина недоумявам какви са били мотивите за това семейно посещение.

Дали уважаема КЛОНКА, можете да си представите, че макар и използвайки ваши думи, аз се обръщам към малко по-широка публика?

# 347
  • София
Дали уважаема КЛОНКА, можете да си представите, че макар и използвайки ваши думи, аз се обръщам към малко по-широка публика?
Аз мога много неща да си представя. Но хич не ми е хрумвало, че в този случай трябва да си ползвам въображението.
Слагаш мой цитат и имайки предвид, че се обръщаш към мен в множествено число, просто няма как да ми просветне замисълът ти адресатът да не съм аз, а целокупният форум.

# 348
съвсем се отплеснахте. Какво значение има кой разбира операта, кое з акого е подходящо и дали посетителят гледа с интерес?
Няма забрана за влизане, няма възрастово ограничение. Кой ми пречи да ида на опера за първи път, или без да съм се подготвила с предварително инфо за конкретното произведение, или без да ме интересува, а просто защото някой ми е подарил билет, или дори ако искам да се отъркам в интелигенцията или да впечатля трети човек?
Щом съм си платила билета и не нарушавам реда, то остана и да ме изгонят, щото не разбирам от опера  Rolling Eyes

пп. аз на един филм-Шифърът на Леонардо- заспах на петата минута и се събудих след края. Не съм хъркала, щом мъжът ми не ме е бутнал, но очевидно не съм гледала с интерес, но и  очевидно не ъсм притеснявала околните.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 13:50 от Рокси

# 349
  • София
Аз - ъъъ - просто не мога да се сдържа.
Култовото нещо се наричаше

Да поплачем с Пучини:

# 350
БГ куптурата трябва да забавлява публиката. Ако продължи да забавлява себе си или да угажда на себе си както прави в момента ще се самодовърши (накъдето е тръгнала и бездруго).
Не мога да приема това високомерно отношение на никой, който се старае да ме забавлява.
Просто намирам си друго забавление, както и много и други като мен.
моля те не говори за култира, ами си гледай чавето да не тръгна нанякъде  Laughing

Бг културата моля ти се баш на теб и домочадието ти е длъжна  hahaha

Не разбирам откъде това желание сама да се унижаваш?!
Не се водят малки деца там и толкова. Изгонили са ви и толкова. Щом не са разкарал всички деца, а вашето, явно ангелчо е изнервил всички, освен правоимащите си и културни родители.
Проумей го и спри да блещиш некви глупости за културата и какво заслужавала тя. Не за друго, просто се излагаш. И не си помагаш. КОлкото повече те чета, толкова повече си мисля как с право са ви показали гората.
аман от хора с претенции, ей!

# 351
не стига,че операта в парка ,ами и шум не искали,ай сиктир ве лимонадо.
Трябвало е един скандал да им спретнете да видят те какво е шум

# 352
БГ куптурата трябва да забавлява публиката. Ако продължи да забавлява себе си или да угажда на себе си както прави в момента ще се самодовърши (накъдето е тръгнала и бездруго).
Не мога да приема това високомерно отношение на никой, който се старае да ме забавлява.
Просто намирам си друго забавление, както и много и други като мен.
моля те не говори за култира, ами си гледай чавето да не тръгна нанякъде  Laughing

Бг културата моля ти се баш на теб и домочадието ти е длъжна  hahaha

Не разбирам откъде това желание сама да се унижаваш?!
Не се водят малки деца там и толкова. Изгонили са ви и толкова. Щом не са разкарал всички деца, а вашето, явно ангелчо е изнервил всички, освен правоимащите си и културни родители.
Проумей го и спри да блещиш некви глупости за културата и какво заслужавала тя. Не за друго, просто се излагаш. И не си помагаш. КОлкото повече те чета, толкова повече си мисля как с право са ви показали гората.
аман от хора с претенции, ей!
Ти се унижаваш, а не аз. Имам претенции на всеки коректно закупил билет и очакващ в замяна коректна услуга.

# 353
не стига,че операта в парка ,ами и шум не искали,ай сиктир ве лимонадо.
Трябвало е един скандал да им спретнете да видят те какво е шум
Да, спретнах скандала на охраната. Далеч от постановката. Те казаха, че не са виновни.
Все още не са ми отговорили от ръководството на операта. Най-вероятно чакам от умрял писмо.

# 354
Софийска опера и балет предлага преференциални цени на билетите за:
   1. Деца  до 10 годишна възраст - на 50% от стойността на билетите за възрастни, но минимум 8 лева

Значи дичурлига могат да си ходят на опера. Laughing

# 355

А защо да не  се водят  деца, защото са потенциална заплаха за нечий изтънчен вкус ли?

И какво означава "ангелчето е изнервило всички".

Някой има ли идея какво всъщност може да се е случило?Не е редно по принцип да не вярваме на авторката?Какъв интерес има тя да си тръгне безропотно, а после да ни занимава с измислена случка?

Кое е това действие, с което детето би могло да изнервя и разсейва публиката, след като нито е крещяло, нито е плакало, нито е  хвърляло камъчета, а само ги е "риело", каквото  и да означава "риене", но  едва ли означава хвърляне.Освен да е  запяло по-сполучливо от артистите и с това да ги е изнервило? Joy

Отделихме много време и внимание на авторката, аз  специално, защото съм против на децата да се гледа без причина с лошо око.Затова много моля, нека с думи прости  поясни все пак, какво точно  е правило детето имало ли е някаква шумна, застрашаваща или по друг начин неприемлива проява?Или  просто така  някой каза- с  това дете-  хайде към гората.

# 356
Софийска опера и балет предлага преференциални цени на билетите за:
   1. Деца  до 10 годишна възраст - на 50% от стойността на билетите за възрастни, но минимум 8 лева

Значи дичурлига могат да си ходят на опера. Laughing
Да, има и детски спектакли, представяте ли си?!?

п.п Присъединявам се към горната молба. Все нещо се е случило там...и понеже (да му се не види) явно никой от форума не е присъствал точно в тази ключова вечер, се надявам да не останем в това информационно затъмнение. Просто ще се изям от яд, че милото счете 24 за по-подходяща дата....аз бях предвидила точно на 18 да бъда там. #Cussing out

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 15:01 от Хеликаза

# 357
  • София
Пример от "белия" свят:
в Ла Скала не се допускат деца под 6 години:

http://www.teatroallascala.org/en/you-and-lascala/families.html

# 358
...,ай сиктир ве лимонадо.
...

Дейв, няма смисъл. Peace

Гледам и само сеира.

# 359
Ама виж сега, това, че си закупила билет съвсем не означава, че никой няма правото да те изгони по този повод. Може някой чинно да си купи билет, но като влезе да му хрумне да запее по време на представлението, или да започне да се бие със съседите си по място. Значи ли, че не трябва да бъде изгонен, понеже си е купил билет?...Затова и си мисля, че може би само според теб, детето ти не е смущавало публиката. Много майки си го мислят това за съжаление. Отстрани погледнато всеки вижда, че дадено дете прекалява, само за майката - то не прави нищо лошо. Често се случва и смятам, че твоят случай е подобен. И по-нагоре казах, това че едно дете не плаче и не крещи не означава, че не смущава публиката по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт