НЕ СТАВАЙТЕ КЛИЕНТИ НА BLIZOO

• 149 254
  • 960
  •   1
Отговори
# 465
Креми, добре дошла в отбора  Hug

# 466
Мъжът ми чел в някави форуми на Близу, че на клиенти с по-малко канали им предлагали да ги ъпгрейднат на по-голям брой канали като компенсация заради Дискавъри.

Вкъщи се гледат предимно Дискавъри и ТЛС и затова супер много се дразня, че ги махнаха.
Чакам да свърши договора и прекратяваме. Добре, че интернетът не ни е на Близу като чета, колко много се оплакват!  

# 467
Моля,ако някой има от "диплянките" на blizoo от 06.2011 или има идея от къде да се сдобия с такава-да сподели.Бясна съм на blizoo-имам си договор от 22.06.2011 за нещо като 130 дтв фест и според  "диплянката" включваше 3 HBO- плащам аз 12 месеца сумата по договора и си гледам HBO. Получавам смс от близу ,че съм платила повече и мога да платя до 23.07л, ама аз отивам днес  и девойка някаква ми заявява ,че им дължа 70-80 лв. ,защото видете ли от март не съм била плащала HBO.. това,че никога не съм плащала HBO отделно,че до момента 1 г. си плащам таксата имам ф.бонове и не само,че са нямали претенции,ами и смс-а ми пращат ,нито са го спрели ,не я трогна. Не искам сега да им плащам отделно нещо ,което не им дължа,защото в момента ме мамят. Пък без  "диплянката" не мога да го докажа ,а иронията е ,че съм юрист..

# 468
Моля,ако някой има от "диплянките" на blizoo от 06.2011 или има идея от къде да се сдобия с такава-да сподели.Бясна съм на blizoo-имам си договор от 22.06.2011 за нещо като 130 дтв фест и според  "диплянката" включваше 3 HBO- плащам аз 12 месеца сумата по договора и си гледам HBO. Получавам смс от близу ,че съм платила повече и мога да платя до 23.07л, ама аз отивам днес  и девойка някаква ми заявява ,че им дължа 70-80 лв. ,защото видете ли от март не съм била плащала HBO.. това,че никога не съм плащала HBO отделно,че до момента 1 г. си плащам таксата имам ф.бонове и не само,че са нямали претенции,ами и смс-а ми пращат ,нито са го спрели ,не я трогна. Не искам сега да им плащам отделно нещо ,което не им дължа,защото в момента ме мамят. Пък без  "диплянката" не мога да го докажа ,а иронията е ,че съм юрист..

А, бе я ще им плащаш на тия крадци. Ей, за това говорим, хора- ето, това е политиката на Близу!!!

# 469
Моля,ако някой има от "диплянките" на blizoo от 06.2011 или има идея от къде да се сдобия с такава-да сподели.Бясна съм на blizoo-имам си договор от 22.06.2011 за нещо като 130 дтв фест и според  "диплянката" включваше 3 HBO- плащам аз 12 месеца сумата по договора и си гледам HBO. Получавам смс от близу ,че съм платила повече и мога да платя до 23.07л, ама аз отивам днес  и девойка някаква ми заявява ,че им дължа 70-80 лв. ,защото видете ли от март не съм била плащала HBO.. това,че никога не съм плащала HBO отделно,че до момента 1 г. си плащам таксата имам ф.бонове и не само,че са нямали претенции,ами и смс-а ми пращат ,нито са го спрели ,не я трогна. Не искам сега да им плащам отделно нещо ,което не им дължа,защото в момента ме мамят. Пък без  "диплянката" не мога да го докажа ,а иронията е ,че съм юрист..
Щом си юрист, вероятно знаеш, че една диплянка нищо не означава. Имаш си договор и касови бонове. Прочети си внимателно договора. Тая на касата как така ще се прави, че точно касовите бележки не означават нищо?!  ooooh!Говори с някой по-висш. Тези на касите обикновено не са информирани за всичко.
И мен скоро ме стресна една новодошла девойка, но аз знам какво купувам и колко плащам и веднага изяснихме ситуацията.
Успех!    bouquet

# 470
Проблема ми е,че договора е много постен- ясни са страните,срока-18 м.,цената ,а за услугата -"130 дтв фест",но няма конкретизация кои програми включва. И сега -след 1г. -2/3 от срока на договора е изтекъл и те започват да ми твърдят  ,че условията били други . Аз затова започнах да търся в нета съдържанието на -"130 дтв фест",но такова нещо няма нито в сайта на blizoo, нито другаде - значи не само не прилагат към договора описание на услугата кои канали включва -дават ти брошура за това ,ами са и изтрили електр.информация ,така че сега могат да твърдят всичко. А тежеста на доказване е очевидно обърната - не те дето вчера са измислили нещо ще ми обяснят как така внезапно стана,ами просто ми го заявяват и съотв. ще спрат ТВ-и аз пак ще им дължа. Та затова ,въпреки че съм юрист- търся брошурата от м.06.2011-за да им докажа предмета на договора ни... в такъв абсурд не съм попадала

# 471
  • София
Проблема ми е,че договора е много постен- ясни са страните,срока-18 м.,цената ,а за услугата -"130 дтв фест",но няма конкретизация кои програми включва. И сега -след 1г. -2/3 от срока на договора е изтекъл и те започват да ми твърдят  ,че условията били други . Аз затова започнах да търся в нета съдържанието на -"130 дтв фест",но такова нещо няма нито в сайта на blizoo, нито другаде - значи не само не прилагат към договора описание на услугата кои канали включва -дават ти брошура за това ,ами са и изтрили електр.информация ,така че сега могат да твърдят всичко. А тежеста на доказване е очевидно обърната - не те дето вчера са измислили нещо ще ми обяснят как така внезапно стана,ами просто ми го заявяват и съотв. ще спрат ТВ-и аз пак ще им дължа. Та затова ,въпреки че съм юрист- търся брошурата от м.06.2011-за да им докажа предмета на договора ни... в такъв абсурд не съм попадала
Аз имам малко по-стара брошура ( на нея пише срок на промоцията 15.11.2010-15.01.2011), в пакета  Близу премиум + има "+НВО за целия срок на договора-50 лв. на месец".....Каква вехтошарка съм само...  Embarassed

# 472
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Виж какво намерих
http://www.blizoo.bg/images/Root/downloads/bundles/Promo_Premium … .06.2011_FEST.pdf

# 473
  • София
meran,  виж това, но в тази промоция пише, че HBO е като възможност за допълнителна услуга, не влиза в пакета.  Rolling Eyes Друго за което се сещам да ти е безплатно само за първите 12 м., а след това да ти е платено...какви ли не хитринки прилагат на хората.  Outta Joint

LemonDesi ме е изпреварила. Дано да ти свърши някаква работа тази информация. Hug

# 474
Благодаря за усилията ,но тези условия и аз ги намерих,ама те са за ТВ, нет и телефон , а за условия по моя договор  -само за ТВ "Фест"-изобщо нищо.          А по повод вехтошарството - аз голямата чистница хвърлям всичко  ,ама тая глупава брошура я държах до преди месец и защото е просто глупава брошура и през ум не ми е минавало,че ще възникнат и то със задна дата проблеми ,я изхвърлих- а сега ми се оказва основен "документ". ...   така ,че изводът е - бъдете вехтошари!

# 475
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Просто наистина трябва да се внимава какво пише в договорите,
не толкова да се пазят брошурите. Ти и да я имаш - ходи докажи,
че си сключила договор, в който ги имаш и HBO каналите.
А и като им гледам примерно тази ценова листа -
http://www.blizoo.bg/images/Root/content/online_order/files/novi … lienti_052012.pdf
виждам, че бонусите им обикновено са три месеца нещо си... да не би да си се объркала и това да е било включено.
Всъщност, едниственото нещо, което можеш да направиш е - както казва Пипи - да отидеш на по-горна инстанция и да искаш обяснение въз основа на какво точно до март се смята, че си си плащала HBO, а от тогава не, след като реално ти и до март не си го плащала, а си е вървяло по силата на някакви условия (може би евентуално целенасочено не уточненени от служителя, при който си го сключила) Плюс е това поне, че си пазиш касовите бележки.

# 476
     Договорите са бланкови, на химизирана хартия, с много ситен шрифт и внасянето на всякакви уточнения там е мисията невъзможна. Ако имаше брошурата, щеше да докаже съответствието на офертата за еди-кой си пакет с отразеното в договора.
     meran, прочети в началото на темата. Мисля, че проблемът на Бояна беше сходен с твоя. Доколкото си спомням, след много усилия и разговори го разреши.

# 477
Мошениците (да се че те Близу) НЕ дават общите условия по договора. А, самия договор както написахте е постен, освен че сте длъжни да плащате друго не е упоменато. За това моля, ви искайте си общите условия и ги четете. Знам, че са ситен шрифт, но има полза и пести нерви.

# 478
Не винаги промоциите са за три месеца. Ние по случай 10г Близу бяхме цяла година на пълен пакет на цена 25 лв на месец, вместо 34,90. Като изтече годината таксата си ни стана 34,90 и понеже плащам през ипей - 33,90. Между впрочем вчера попитах за Дискавъри и другите програми които липсват отскоро, казаха ми че е временно. Та се чудех дали да не поискам намаление в таксата, но прочетох в брошурката на касата, че Близу си запазва правото за промени в програмите и май не си струва да се разправям с тях.

# 479
[quote author=Пипи  Дългото  чорапче link=topic=591291.msg22488028#msg22488028 Щом си юрист, вероятно знаеш, че една диплянка нищо не означава. Имаш си договор и касови бонове. Прочети си внимателно договора. Тая на касата как така ще се прави, че точно касовите бележки не означават нищо?!  ooooh!Говори с някой по-висш. Тези на касите обикновено не са информирани за всичко.
И мен скоро ме стресна една новодошла девойка, но аз знам какво купувам и колко плащам и веднага изяснихме ситуацията.
Успех!    bouquet
[/quote]

Може да не означава, но ако на брошурата има подвеждаща информация, абсолютно е в правото си да си търси правата. И няма да й струва пари за адвокат...

Общи условия

Активация на акаунт