За дрехите..

• 13 139
  • 110
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Стара тема.....Скоро обсъждана....
Иначе: не пера нищо - купувам си ново Mr. Green
А като го купиш изпираш ли го първо или веднага го обличаш? Mr. Green

А, шЪ перЪ.... tooth

# 16
Еее, сори тогаз, ще помоля модератор да забърше темата.
Нещо нямам спомен обаче за предишната...

# 17
Реших да си сверя часовника, и съответно да пусна тема...)

Та, въпроса е:
След всяко обличане на дадена дреха ли я перете....или обличате 2-3пъти, или повече и чак след това отива за пране?
Има ли значение сезона? Или пък самата дреха, материя..

Не, не нося само по 1 път, като норма. С изкл. на бельо. Но понякога не ми е комфортно да съм с ново бельо, а да нахлузя носената блуза. Зависи, преценявам на момента.
Имам едно основно правило при дрехите и то е на етикетчето да пише, че може да се пере във вода. Материи много не избирам, но гадна развлечена вискоза не нося, не нося и такива, които запарват. Вълна също не обичам да нося.
Новозакупени неща пера понякога, категорично не мога да кажа за всичко и винаги.

# 18
Няма нужда да трият темата, все пак за една година са дошли и нови потребители, а може и старите да имат нещо ново за казване, да попроменят малко предишната версия и т.н.

# 19
  • Куциндрел
Стара тема.....Скоро обсъждана....
Иначе: не пера нищо - купувам си ново Mr. Green
А като го купиш изпираш ли го първо или веднага го обличаш? Mr. Green

А, шЪ перЪ.... tooth
Ан тъй! thumbsup

# 20
Пера всичко облечено по един път. Дрехите, с които аз и децата сме облечени по време на сутрешната разходка при прибирането заминават в коша за пране. Спално бельо сменям на три дни. Пижами, нощници, кърпи, лично бельо, чорапи...също пера всеки ден.

# 21
зависи от дрехата- тениски, ризи, блузки, бельо - след всяко носене. Поли, панталони, дънки - не
Спално бельо - веднъж в седмицата, нощници, пижами - два пъти в седмицата.
Общо взето имам 4 машини всяка седмица

# 22
  • София
Ако имам по една пералня на ден е празник. Ако пропусна 1-2 дни, после се налага да въртя по 3-4 перални на веднъж. А уж не пера след  всяко обличане всичко.  Confused Разходът за вода, ток и перилни препарати само за прането ме довършва.

# 23
  • Куциндрел
Разходът за вода, ток и перилни препарати само за прането ме довършва.
Не споменавай! Само като дойде време да се купуват перилни препарати и омекотител ми омекват краката и портмонето. Crazy
Всеки вкъщи има толкова дрехи, че една седмица да изкара без да се пере. Събота и Неделя се перат поне по 4-5 перални и пак има дрехи в кошовете за пране.
Да не говорим и колко пара отива за сапуни, гел-душове, шампоани, мазила за след баня. Все пак освен дрехите и ние трябва да се "перем".

# 24
  • близо до Кресненското дефиле
Всичко, облечено по веднъж -заминава в пералнята. Изключение са дънките , палтата и саката ( зимните такива ).
За спалното бельо , писах в другата тема. Wink

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 23:16 от rumibumy

# 25
А аз уж съм от мърлите, които не перат абсолютно всичко след първото обличане, но....всеки ден пускам пералня, някой дни и по 2.

# 26
Как пускате перални всеки ден?  Shocked
Вие сортирате ли по цветове?
Всеки ден не може да се напълни пералнята ако е така.
А полупразна пералня аз не включвам
Аз имам 4 коша за пране в банята - за бяло, за тъмно, за светло и за червено пране.
Още при събличенето дрехите се разпределят

# 27
Да сортирам по цветове и за това пускам по веднъж на ден е дна с бели и светли, едноцветни дрехи, и през ден по една с розовеещи  шарени, както и една с тъмни.

# 28
Как пускате перални всеки ден?  Shocked
Вие сортирате ли по цветове?
Всеки ден не може да се напълни пералнята ако е така.
А полупразна пералня аз не включвам
Аз имам 4 коша за пране в банята - за бяло, за тъмно, за светло и за червено пране.
Още при събличенето дрехите се разпределят

О, аз събирам без проблем, и аз деля на 4 видя - бяло, синьо, червено и черно.
Всеки ден една пералня ми напълват - кърпи за къпане, дрехите на децата, хавлиените кърпи за ръце от банята, покривката на масата /големи сме прасета явно, на едно ядене заминава/, на мъжо работните дрехи и моите. До тук са си едно 4 кг пране.

# 29
  • Бургас
Най-често дрехите, които се слагат за пране всеки ден са тениски, блузи, ризки и бельо и всички детски дрешки, цветни панталони.Сака, якета се перат на 2 месеца примерн, а някои по-тъмни панталони - по 2 пъти може да се носят.
Не се вманиачавам и в това.Просто гледам да съм с изпрани и чисти дрешки и на чиста кожа, иначе всичко се обезмисля:)
Дано темата не се превърне на коя е по - по най- мърла от другата:)))
Всеки си има разни принципи и си ги следва:)

Общи условия

Активация на акаунт