Обажда ли се ЕГН-то и по какъв начин?

• 12 496
  • 110
  •   1
Отговори
Темата е за 35 +, да речем. Не че дискриминирам останалите дами, но понеже аз, лично, почнах да чувствам дискомфорт след тази възраст, искрено се надявам, че по-младите булки нямат проблем с ЕГН-то  Mr. Green  Пък ако имат, да се оплакват на воля, ако не ги е срам Laughing
Та, да минем по същество - с какви нови болежки (физически и/или психически) се сдобивате с напредването на възрастта? И какви мерки вземате за облекчаването им?
При мен са:
1. Зачестяващи болки в кръст и гръб, особено след чистене. Мярка - намалявам чистенето  Mr. Green;
2. По-лесно и бързо се изнервям. Мярка - старая се да намаля дразнителите;
3. Започнах да качвам килограми от въздуха (подчертавам, че продължавам да съм слаба, но се харесвам още по-слаба, а от режимът ми на хранене, е може би с една идея повече от обичайното, с който поддържам теглото си от години, вече започвам бавничко да качвам). Мярка - успявам с частично спазване на режими да продължавам да се харесвам;
4. Следващото не знам доколко е свързано с възрастта, но от около година непрекъснато се въртя в омагьосания кръг на гъбични инфекции  #Cussing out Обикалям по лекари, изследвания; прилагам лечение, излекувам се. И цикълът се повтаря след около месец. Мярка - продължавам с лечението, ама не знам докога ще ми издържат нервите  Tired
5. Косопад, който също периодично оправям и отново се завръща с пълна сила. Също не е гаранция, че има връзка с ЕГН-то, но пък е факт, че и този филм го гледам от около 2 години. Мярка - същата като номер 4.

Засега толкова, но със сигурност ще допълвам, за съжаление. И все пак да вметна едно важно допълнение - по принцип се чувствам и изглеждам по-млада от възрастта си, но определено при мен ЕГН-то вече ми дава ясни и отчетливи знаци...

# 1
  • видин
Обажда се, ама аз до скоро се правех, че не го чувам.
Аз съм на 45+, основния ми проблем е с напълняването- около ханша. От 29 номер дънки минах на 30, като вече трудно обувам и този номер........
Противопоставям се с ходене пеш и каране на велосипед. Вече свалих 1 кг, при това без особени ограничения на храната.

# 2
Аз даже помня кога почнах да го усещам - на 36. Преди това лесно си контролирах теглото. Някак си от само себе си ставаше, че хич не мога да пазя диети. Сега вече не е така. Коремът ми се подува от почти всякаква храна без други неприятни усещания, но има моменти и когато спада и а ходи че си купи дрехи с точния размер newsm78. Не знам косата ми повече ли се скубе или се вижда повече на новия ни светъл мокет hahaha Даааа, и кокалите ме понаболяват от разни странни пози. Въобще тонусът ми намаля като цяло. Почнах да спя следобед, нещо което напълно отричах на младини Mr. Green Но какво да правя като ми се приспива ужасно. Ако имам някаква работа не изпитвам нужда да полегна, но ако съм си вкъщи ела да видиш.

# 3
  И четирите точки , които си описала , съвпадат и с моите усещания напоследък .
  Мислех , че само при мен ги има тези проблеми .  Rolling EyesМоже би вече ЕГН-то започва да си казва думата .  Rolling Eyes
 Към твоите четири точки ще прибавя и още една . Много често взех да забравям дори елементарни на пръв поглед неща , та в последно време се чудя и на това  Rolling Eyes

# 4
  • Варна
Темата само за оплаквания ли е? Или може да се дават съвети по същество?

П.С. Не знам дали е редно да се включвам, понеже не съм в изискваната възраст. Чувствам се дискриминирана по възрастов признак Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 23:40 от Приятно ми е - Богиня!

# 5
Аз съм си добре. Имам само козметични дефекти - бели косми и бръчки по челото. Космите третирам с боя, а за бръчките - внимавам с гримасите на лицето.
Положителни явления - оредяха ми космите по краката.

# 6
  • Канада
Мммнеее,
нищо по-особено не чувствам.
Физически.Е, малко бели коси и бръчки.Но се старая да се поддържам.
Усещам се по-различна, от... да речем на 30, но това в по-друг аспект, духовен Simple Smile)))

# 7
Позволете да се оплача и аз - само на 32 /ненавършени дори  Flutter/ - забелязвам "мимически бръчки" от щедрото раздаване на усмивки за щяло и нещяло, не отслабвам светкавично, както беше до преди няколко години, и заприличвам все повече на "леля", отколкото на "какичка"  Mr. Green Тези конкретно отдавам на ЕГН-то - за останалите от рода на изнервеност, стрии, корем, увиснал бюст и подобни са виновни децата  Wink
Обаче, навлизането в..да речем зряла възраст, и особено появата на децата, ми донесоха и мноооого положителни промени - станах пряма, решителна, ценя времето, не се страхувам от нищо, изобщо, претърпях абсолютна пълна промяна на личността. И в крайна сметка се харесвам повече. И не искам да се връщам назад  Peace

# 8
  • в 1001-та нощ
ами аз съм на 35 и ще стана на 36 в края на годината  newsm78

по твоите точки:

1. Зачестяващи болки в кръст и гръб, особено след чистене. Мярка - намалявам чистенето  ; - все още не, но и спортувам доста, може да е от това  Peace
2. По-лесно и бързо се изнервям. Мярка - старая се да намаля дразнителите; при мен - напротив - диаметрално  Hug - изключително спокойствие - много малко нбеща могат да ме разстроят или ядосат .... научила съм се да приема това, което не мога да променя и да се фокусирам над тов,а което зависи от мен  Peace
3. Започнах да качвам килограми от въздуха ...; нормално е да се забави метаболизма - намалява и секрецията на важни ензими (но могат да се набавят отвън  Peace )
4. ...гъбични инфекции   според мен няма общо с ЕГН-то  newsm78
5. Косопад - да - в резултат на хормоналните промени с възрастта, недостиг на ензими и т.н., възможна фиброза на космени луковици и т..н

Hug - за себе си мога да кажа, че в собствените си очи изглеждам много по-добре - от преди 10г, не защото подценявма младостта - напротив - силата й е безспорна, но съм доста по-поддържана и детайлите са по-изпипани  Peace

раждането на сина ми - преди година и малко - също предполагам бе "рестарт" на доста системи и положителен момент  Peace

забелязвам много фини бръчици около очите, може би само аз си ги виждам, но вземам мерки успешно - за сега само с козметични процедури ;до сега не съм си правила някакви естетични корекции, но ако преценя, че е нужно - няма да се поколебая  Hug

# 9
Аз съм на 28 и онзи ден видях първите си 2 бели косъма и леки бръчки, честно казано, съм в шок. Страх ме е от старостта.
При все, че използвам околоочен крем от 20 годишна, се надявам бръчките да не ме издават много. И ще трябва да си боядисам косата.

# 10
На 37 съм, не ме стряскат бръчките, вече съм им свикнала, а косата си боядисвам от 18 годишна, така че и бели косми не виждам и не ме притесняват. Като цяло в момента, особено разхождайки бебето, минавам за млада майка и така се и чувствам май  Wink

ЕГН-то ми се обажда най-често като гледам какви големи деца имат вече някои от приятелките ми - 17 - 18 годишни - и си казвам: "Като че ли вчера бяхме на тяхната възраст" ooooh! Simple Smile

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
ЕГН-то не ми се обажда... То е винаги на линия   phoneuu... Дето се казва, друг от него не може да се изкаже  Joy

Верги, първите 2 бели косъма на щерката отбелязах, когато беше на 2г. и 7м. Тя има почти гарванова коса, та много добре си личаха...

Айде чао  newsm27, че отивам да си полегна...

# 12
  • Варна
Отговор по същество:
1. Зачестяващи болки в кръст и гръб, особено след чистене. - отиди на хиропрактор, ако няма някакъв сериозен проблем, изискващ лекарска намеса, йогата е чудесно решение за проблеми с гръбнака  ;
2. По-лесно и бързо се изнервям. Това е от умора, няма нищо общо с ЕГН-то Simple Smile;
3. Започнах да качвам килограми от въздуха (подчертавам, че продължавам да съм слаба, но се харесвам още по-слаба, а от режимът ми на хранене, е може би с една идея повече от обичайното, с който поддържам теглото си от години, вече започвам бавничко да качвам). - Може да не е от въздуха, аз усетих, че моят "въздух" си има точното име - вино се казва Simple Smile. ВИж при теб кой е;
4. Следващото не знам доколко е свързано с възрастта, но от около година непрекъснато се въртя в омагьосания кръг на гъбични инфекции   Обикалям по лекари, изследвания; прилагам лечение, излекувам се. И цикълът се повтаря след около месец. Мярка - смени лекарите Simple Smile Насочи се към хомеопатия. Алопатичната медицина лекува гъбички с антибиотици, а както е известно - антибиотиците са най-честата причина за появата на неконтролируем растеж на гъбичните колонии, които по принцип си живеят в организма ни.   
5. Косопад, който също периодично оправям и отново се завръща с пълна сила - хомеопатията отново е решение.

Както стана ясно, проблемите ти хич не са от ЕГН-то. Намажи се със серум, пий едно кафе и дерзай!

# 13
Аз съм на 32. Единственият дискомфорт (ако мога така да го нарека), който забелязвам е, че все по-рано ми се доспива вечер. По принцип спя малко, сутрин ставам рано, не ми е било проблем да си легна в 12 и да стана в 6 (както доскоро се случваше почти всеки ден), но от известно време насам ако си легна след 22.30, сутринта съм като размазана Simple Smile Това, разбира се, може да се дължи и на преумора, но съм сигурна, че и ЕГН-то си казва думата.

# 14
На 44.
Единственото ,което отчитах доскоро,бе качването на кг.
Е,от година някъде по-бързо се уморявам.Белите ми коси кога се появиха ,не видях, защото се боядисвам от около 23-24 годишна-мода.   Mr. Green
Винаги си ходя със списъци на пазар.Но аз съм си разсеяна , а и обичам реда ,та не знам дали забравянето  е от ЕГН-то.   Laughing   
От около година нося и очила за четене....не че не мога и без тях, но ужасно си напрягам очите.

Ами,това е.Болести,болки ,болежки ...все още няма.
И дано е така още дълго време занапред.

Общи условия

Активация на акаунт