Отговори
# 585
Привет и от мен!

Направо съм бясна тази сутрин. Исках от етажната собственост да пуснат асансьора на нашия етаж, защото не мога сама да смъквам количката, а не мога да разчитам винаги да има мъж до мене, за да изляза. Познайте какво ми отговориха - технически може, но да измисля механизъм другите от етажа да не ползват асансьор или всички да са съгласни и да плащат /което определено не става/. и аз какво - като замине синът ми по лагери трябва да си седя в къщи.. #2gunfire #2gunfire

# 586
здравейте момичета,

аз от 2 седмици съм болна - уж някаква кашлица, и малко хрема - сега на антибиотик... малкия Камен и той е милия с хрема и от време на време прикашля, но за сега не е сериозно.. омръзна ми да ходя на лекари тия дни, ама като ме е страх да не стане някой бронхиолит с малкия... та така... тези дни хич не съм ви чела, и сега виждам че вече много от вас са захранили бебчовците си Simple Smile аз ще направя това другия месец, Камен е все още само на кърма. Но понеже около каката бях бая чела за теориите и начини на захранване, та че се включа за някои въпроси:

Loryn - хранила съм каката със Sunval - много хубави пюрета и имат добри комбинации. другата марка не я познавам...

Nadejdata - аз не бих давала нито едно от 2те пюрета на хипп на този етап. Причината е, че според мен млечните  храни е добре да се въвеждат чак след 8-9 месец... и то най-добре е да се започне с кисело мляко, масло и чак след това сметани... пишеш, че Боряна е яла само зеленчуци до сега. Ако е минал около месец от захранването може да пробваш да и направиш каша - без глутен и без мляко на този етап - т.е. най-добре оризова... за дае по-вкусна аз на каката я правех с кърма (може и с адаптирано мляко) и бих продължила като смесвам пюрета с 1 или 2 съставки и каша.

Mimi-jobnoto - аз захраних каката с тиква навремето, защото имаше проблеми с изхождането - и двата зеленчука са подходящи за захранване, но единиа затяга (морковите), а другия разхлабва...

Моника89 - бих пробжала с зелена тиквичка (може да си купиш и да свариш на пара, сега тези зеленчуци са пресни), може да пробваш сладък картоф да дадеш, а може ако искаш и да започнеш да въвеждаш оризова каша, ако е минал месец от както си захранила. Но на този етап няма причина да се притесняваш, че детето яде едно и също, защото те само се учат на вкусовете, да ядат с лъжица и т.н. Доколкото си спомням, реално децата започват да преработват пълноценно храната чак 2 месеца, след като са захранени...

Някой беше питал от кога да се включват бобовите, и т.н. не знам дали сте чели темите за захранване в бг-мамма - там има доста добри съвети, вкл. за всеки селенчук, каша и т.н. подробности каки свойства има, от кога е добре да се дава и т.н. Дано не съм досадила, че аз не съм от най-редовните майки в темата, но днес ми дойде музата да пиша... ако сте коментирали вече тези неща преди се извинявам Simple Smile

Целувки от нас.

ПП: днес камен не може да заспи добре - през 30 мин се буди и иска цица - пак ли е скок в растежа или нещо го боли, не знам, ама какво да се прави...бебешки истории Simple Smile

# 587
Darina21   bouquet
Аз все чета да няма в пюретата-сметана, мляко,сол и захар.
Да се оправяте бързичко и ти и Камен   Hug

Хепи-много лошо  Hug , не можеш ли да намериш алтернатива за Стоккето-да го държиш на по-достъпно място-моето седи в мазето сега  Blush Не стига, че я контузихме с Бобо, ами сега я пробвам на външни влияния, като влага -за сега и няма нищо hahaha Друго не знам с какво да ти преповдигна настроението, съмнявам се, че останалите от етажа ще са съгласни да плащат  Hug голямо гуш от нас   bouquet
всъщност, като се замисля-вие на втория етаж ли сте? Аз грандиозно слизам със Стоккето по 50-60стъпала  #Crazy Последно, като се връщах от срещата с Ади го направих-ми в тая жега не ми се връщаше и хоп-троп ги взех със спящия Бобо вътре-бавно-бавно, но славно

# 588
Лори, те и тука HOLE са по 3 и нещо, ма то няма всеки ден да е. Ще взема за проба нататък. АЗ не робувам само на една марка - гледам разнообразие да има и в съставките и в комбинациите, а и в цените  hahaha
Ми аз тогава бях лудо влюбена в тоз младеж....ама казвам ви бяхме полудяли.....Та тва ми беше "първия" мъж... Joy hahaha

# 589
За HOLE-то четох, че са от БИО зеленчуци. Сигурно това им оправдава цената  newsm78 Нали БИО-то са значително по-скъпи.

Аз съм малко разочарована, че замразената във фризер тиква си променя значително вкуса при размразяване  Thinking Дребния си изяде пюрето без претенции, но си мисля да си нарежа и сложа втората в хладилника. Дали ще издържи достатъчно дълго  newsm78

Хепи  Hug  Hug  Hug

# 590
мммм био то и на ХИПП го пише и на тия Bioland-чак пише от биологично чист район пък са 2.20 голямото бурканче.
хайде, че пак го обърнах на чат-сложих мерудийка  hahaha

отивам да пусна едно пюре в корема на синът си  Mr. Green

# 591
  • Варна, морето, сините вълни...
Лори ние сме на 3я етаж и нямаме асансьор. Всеки ден че и по няколко пъти слизаме и се качваме с Бертонито на 86лв. е още е здрава да чукна на дърво, нищо и няма Crazy

# 592
Лорита, шъ та пляскам - вчера ти казах за Сънвала, че съм ползвала и съм доволна  Peace/кой чии постове не чете а... Wink Hug Майтапя се де, ама верно ти казах, щото чета всичко , нищо, че не слогвам по всичко да пиша  Peace Hug

ХА добрий ден сега... hahaha

Запасих се наново с пюрета днеска, има и от нежните зеленчуци, ама са на Бейбивита  Mr. Green

Иначе на обед да похваля моя син - май си намерихме нашето пюре с картоф и е на..Ганчев  Laughing Картоф, тиква, мляко и ориз/отзад пише, че има и домат и капия  Peace/, е как го омете само, хем направо без да го грея и разреждам, а аз си мислех,ч е са му гъсти... newsm78

Ние вчера от 4 следобед до 12 вечерта бяхме на вилата на един приятел - беше страхотно, малкия се държа чудесно, ама той като има овече хора и само зяпа, интересно му е, да не изпусне нещо  Mr. Green В 22 си заспа, не се събуди катп го сложихме в кошето, после в колата, и в нас в кошарката - спинкаше си блажено  Grinning Имаше една мама с детенце на 10 месеца, кояо разбрах, че пак е бременна  Crazy

Честито християнче на МИМ - много сте готини бееее  Hug

Хепи - много кофти с тея асансьори...вицте верно да измизлите някакво местенце за количката, аз съм на третия етаж и я слагам нашата в багажника на колата и от там я вадя, ианче абсурд по тея стълби... Outta Joint

Снежи, няма да усетиш кога ше се изтърклят тея 6 месеца, не се тревожи мила, скоро пак ше сте си заедно, я виж какъв хубав мъж си имаш за утеха  Hug

Забравих да кажа - благодарим ви за гласчетата в конкурса Hug

# 593
Привет мамита,
Не се включвам често, че ние продължаваме да не спим и си се будим през час почти. Не е за ядене ами не знам какво става. Чувам, че коремчето къркори и пръцка милия, освен това проблемите с нослето продължават, въпреки че вечно съм завряна със Стеримара и помпата в горкото бебе. В сряда сме на консултация да видим какво ще е положението, но предполагам, че и ние ще почваме захранването, защото почна да търси да яде през 2 часа и през деня  ooooh!
Оплаках се, а сега да поздравя всички празнуващи днес и всички месечинковци и празнували последните дни   bouquet
Имам и въпросче - някой попадал ли е на комплект за хранене детски и да го ползва? Специално питам за лъжичката на такъв комплект (чаши малка и голяма, купичка и лъжичка), но всичко е порцеланово и не ми се струва подходящо още за бебе...  Thinking
Разгледах снимките - всички сте страхотни сладури, гласувала съм за нашите бебоци, ама то с това ядене час по час все ви проверявам през телефона  Mr. Green
Ние днес поне засега няма да излизаме, че много особено времето и духливо, а малчо киха от вчера още.
И да ви кажа снощи много се уплаших. Ники спеше почти в ръцете ми до мен на спалнята и изведнъж се затресе и не можеше да си поеме въздух, отвсякъде му текна вода (беше пил може би половин час преди това), а нослето запушено. Така се разплака горкия и сигурно секунди, които ми се сториха много дълги не можеше да си вземе въздух. Кошмарно беше. Не знам вече с тоя нос какво да правим, излекувахме стафилокока, но това не подобри много дишането....
Та така...извинете, че ви надух главата, дано се оправя това време и да ходим навън.
Хайде лек и усмихнат ден  Hug

# 594
Лори ние сме на 3я етаж и нямаме асансьор. Всеки ден че и по няколко пъти слизаме и се качваме с Бертонито на 86лв. е още е здрава да чукна на дърво, нищо и няма Crazy
и аз това казвам, няма значение колко ти струва количката, ако не е на 6 ия спокойно може да слезне на задни гуми  Peace Макар, че не си представям подобно нещо с Мурата  Hug

Миленка   Blush изобщо не съм видяла твой пост от вчера сутринта-иначе всичко чета, нали трябва да поръся мерудийка  Joy ааа Пчеличката съм сигурна, че не ми се сърди за реченото за постовете ми  Hug
вярно си писала  Embarassed изобщо не съм видяла  Embarassed
На Бобчо много му хареса сънвал-глътна 170мл  baby_neutral

# 595
Амидала- и аз гледах на Бейбивита нежните,ама няма ли царевица и грах или ти вече и тях ще даваш?

Дарина-  bouquetАми незнаех за млечните,че не може да има и съм взела на Ганчев едни с мляко ooooh!Даже мислех и сметана на Хип да взема Crossing Arms

# 596
Абе мисля да му ги дам, вече сме на 5 месеца, до сега нямаме реакции/пу пу да не чуе дявола/, сега само за проба, не е казано да му давам постоянно, искам да знам какво харесва и какво - не  Peace Взех и бананова каша, ама сега пък за дебелички деца не били подходящи кашите... newsm78 та незнам...ама пак ше я пробваме де, взех и млечна каша в бурканче с плодове, и такава млечна с различни плодове в едни пластмасови кутийки, дето отгоре са захванати с картонено/като детските йогурти...чудя се как да го обясня, ама сте ги виждали по детските магазини и ще се сетите.../ Абе понакупих бая манжди, в резултата на което оставих чантата при една позната довечера да ми я докара с колата, че нямаше да мога да я дотътря до мястото, където аз бях спряла ... hahaha

# 597
Е чакайте сега, що да не може с мляко - то това е сухо мляко, освен ако няма детенце някаква алергия кум млкото според мене може вече да си им даваме, тиквата с мляко е божетсвена Heart Eyes

# 598
Еми да пробвай и аз нещо взех да пробвам бая работи дано всичко е ок Peace

Ми не знам защо не може мляко нали уж това им е основното,я някой да ни разясни bowuu

# 599
  • Sofia
Излязохме, но бързо се прибрахме. Много е гадничко времето навън...

Хепи, аз още преди време копнах на Амидалка (за което й благодаря!!!  Hug) инфото за багажника на колата и сега количката си стои там. Неприятно е, защото всеки път трябва да я сгъвам и разгъвам, но ми е по-лесно от това да я мъкна по стълбите. Пък и ние не си избрахме най-подходящата количка - тежка и трудно маневрена Sad

Снежи, наистина е неприятно, но времето минава бързо, особено с детенце  Hug

Гатофилия, стискам палци Ники да се оправя вече с това носле. И на мен ми се е случвало Дидката така да връща, че да тече отвсякъде и да не може да си поеме дъх, но уплахата май е повече за мамите, отколкото за дечицата  Thinking

Булче, постовете ти са трепач. Страшно се забавлявам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт