Отговори
# 600
  • Варна
Здравейте  Hug
Да се отчета:
*дупето ми е наред (почти), не е за операция още  Party ще пробваме с кремче да борим проблемчетата
*бяхме на консултация петък, вече сме 7300 и 66 см, биха й ваксинките, плака, ама повече плака, като влязохме в кабинета и трябваше да я събудя за прегледа  Embarassed
*днес й дадох за първи път картофче за обяд, ама верно много се гнусеше, всички тука казвахте, че е много гадно това на хипп, ама аз нали съм тъпа и упорита...уж го разбих с малко АМ, ама пак не й хареса, направо й се повдигаше, иначе отначало отвори 2 пъти широко устата...и това беше. Иначе вчера й купих лъжички-въртях се ,въртях се, чудех се да й купя ли термосенторните на Нуби (нали все за мене скъпото е хубаво Embarassed) и накрая взех на Бертони, някоя  мама ги беше похвалила-ами харесаха ми (не че съм пробвала и други преди де), ама май са добри. Взех й по 1 пюренце само морков, само пащърнак, морков и картоф и картоф и тиква. Да видим кое ще хареса, утре ще дам пак картоф само, пък ще видим.

# 601
Честито християнче на Мим   bouquet Да е жива и здрава куклата и много да ги радва  Hug
Гатофилиа  ooooh! и аз се разтеперих като ти прочетох поста  ooooh! дано повече да не му се случва на Ники това  Hug и бързо да оздравявате  Hug
Дарина   bouquet много полезни съвети за захранването си дала   bouquet включвай се по-често  Hug И вие бързо да оздравявате  Hug
Снежи  spoko сигурно ще ти е много трудно, мила, но малкия сладур ще ти изпълни дните само с положителни емоции, а така времето лети бързо  Hug
Хепи дано намерите решение  Hug
Странно, но снощи се сетих за Теди, най-неочакванно и си мислех до къде ли са стигнали вече  newsm78 Дано се включи скоро от родна земя  Party
За пюретата - аз знам, че Бебевита и Сънвал ги правят в Германия, а за мен това е гаранция за качество  Peace със сигурност са подложени на висок контрол и мисля, че за първите бебешки храни е важно да се доверим на утвърдени и качествени марки  Peace
Пепелно дано подейства мехлемчето  Praynig Браво за мерките  Peace
Моя малък мъж пак е наддал малко този месец - само 300 гр и + 3 см  Cry Спирам да се притеснявам вече  Stop Той изобщо не проявява признаци, че не му стига кърмата ... всяка дете си е индивидуално и се развива различно, така че нека да ми казват, че ми е дреничко детето, пък аз ще си свиркам  Whistling важното е да е здравичък  Naughty
Спирам с обясненията, че пак се олях  Crazy
Обичам си ви  Hug Hug Hug

PS лелеееееее колко емотикони  ooooh! ще ме извинявате, но чак като публикувах видях, че съм се уляла с емоциите  Laughing

# 602
 Миленка от форума на Хипп:
"Винаги пюретата и кашите се приготвят с адаптирано мляко според възрастта. Сметаната, която Hipp използва е вид млечен крем, който няма как да се произведе по друг начин, но това в никакъв случай не е сметаната, която се предлага по магазините. Наречен е сметана, защото е богат на мазнини, които за тази възраст са изключително важни за развитието на ретината и нервната система. Това се отнася и за югурта в плодовите дуети, той не е класическото кисело мляко, което се предлага на пазара. Всички млечни кремове и каши се произвеждат от суровини и адаптирано мляко подходящи и съобразени с възрастта."
http://www.hipp.bg/forum/viewtopic.php?t=159&start=15

но не бих давала лично аз Ганчев-някак не съм сигурна за млякото, че е АМ-ТОВА СИ Е МОЕ МНЕНИЕ!!!
Пепелно   Hug дано да подейства мехлемчето

# 603
  • Mostly in my mind
Привет и от нас  Hug
Ние вече 4-ти ден не сме акали. Педката каза да мушна термометър намазан с олио, ама нещо май не помага. Какво правите вие срешу запека?
Линкчетата на снимките нА БЕБоците на първа страничка са готови. Благодаря пак на Снежинка   bouquet Който не се е видял, може да ми прати линк към албумчето заедно с датата на термин , че да става по-бързо.
Аз след големи чуденки с това захранване и като казвате, че картофеното на Хип е леш, реших като навърши 5 месеца да я захраня с картофено , което сама ще си направя. И само едно въпросче. Като въведа картофа, след колко време мога да започна да давам и плодово пюре за десерт?

# 604
Хораааа, ужасно ми е зле!
Вчера ми дойде и бях забравила каква разкошотия е!  #2gunfire Отгоре на всичкото явно не си бях сложила тампона като хората и се появиха някакви режещи болки! Разкарах го и днес май няма да излизаме повече!

На накой друг казвали ли са му да редува плодовото пюре с кисел?

Лолитке, аз между въвеждането на двата вида пюрета /плодови и зеленчукови/ изчаках един месец.  Peace

Отгоре на всичкото ми се вие свят, а отгоре на отгоре - то уж не ям хляб и сладко и съм си същия шебек!  #Cussing out

# 605
Лори, тенск за инфото  Hug Аз не давам основно Ганчев, взимам всякакви пюрета, нали целта е да се види кои харесва и кои не  Peace Laughing Какво да правя като точно на Ганчев картофа хареса ... newsm78

Пепелно- браво за д-то  Mr. Green Hug

Лолитка, ние с пюренцата регулирахме коремчето  Peace Ама да чукна на дърво до сега баш запк не сме имали/ Praynig/

# 606
Включвам се да уточня, че не съм обяснила добре  за млечните съставки в пюрета и каши - ако в пюрето/кашата е сложено АМ е ок, но ако не сме сигурни дали не е просто сухо мляко - не бих давала, поне не на този етап, че мъниците са малки още Simple Smile Ако на хипп в пюрето пише, че сметаната е подходяща за бебета, сигурно е така и се извинявам ако съм предизвикала притеснения...

Иначе аз за по-сигурно бих правила сама смесването - с това мляко което бебето яде и е свикнало с него, защото всяко АМ е с различен състав доколкото знам. Това което правех едно време с какта при захранването в продължение на около 2 месеца беше - от едно или2 компонентно пюре отсипвах в друга купичка и смесвах с кърма, като леко затоплях сместа до около телесна температура. На следващия ден използвах остатъка от бурканчето (което седеше в хладилник) - общо взето в началото я хранех малко еднотипно, но тя ядеше по няколко лъжички. Чак след месец започна да изяжда по около 120 грама храна. Второ ядене въведох 1 месец след като я захраних - беше закуска и беше оризова каша. След това май давах елда, но това няма значение. След като свикна с кашата започнах да смесвам зеленчуците с каша и кърма (АМ) и така... А ако трябва да сум съвсем честна - бурканчета почти не ползвах - купувах и варях зеленчуци на пара, винаги когато ми харесваха на вид (гледах да купувам био или да взимам от някое село)...

Някой май беше питал за домати - ако правилно си спомням т.к. са доста киселинни е добре да се дават след 10 месеца или около 1 годинка...

а, иначе бих ви дала една идея за плод/зеленчук в сурово състояние - авокадо. В много страни то е предпочитано за първо захранване. Аз го дадох май около 1 месец след като захраних. Бояна го обожаваше смесено с кърма. Simple Smile

# 607
аааа и аз взех Ганчев-круша и едно друго май микс някакъв-банани, ябълка, дюла и нещо си друго  Peace

Лолитка, ние първо минахме повечето зеленчуци и тогава въведохме плодчетата-но аз ги въвеждам за по три дни, но пък и нямаме проблеми да чукна на дърво и така три седмици по-късно от зеленчуците въведохме плодчетата  Peace
запек-имахме само, когато ядяхме НАН  Mr. Green, а сега пък откакто ядем пюрета абсурд-ака по 3 пъти детето.

айде край вече от мен, обещавам   bouquet

# 608
Лолита, аз бих въвела няколко зеленчука преди плодовите пюрета (даже аз тях ще ги оставя за последно). Зеленчуците имат различен състав от плодовете и е добре коремчето на бебчето да свикне с вкуса и състава на храната с която си започнала. Освен това са много сладки и често се случва бебчовци да не искат да ядат после зеленчуците, които са по-блудкави и не-така сладки като плодовете... но решението е твое Simple Smile

# 609
Здравейте!

happy и ние сега сме на 2-рия етаж, имаме асансьор, но количката не влиза вътре. Аз си я държа в багажника на колата и ми е доста удобно. В старото ни жилище имахме надземен паркинг и количката беше там - това беше перфектното решение. Няма ли вариант да я държиш вътре във входа - някаква сервизва стаичка, мазе, под стълбището, знам ли. Съчувствам ти Hug.
Моя приятелка живее на 7-я етаж в стара кооперация с високи тавани и стълбища на Дондуков и постоянно трамбова с количката си танк - Mutsy нагоре и надолу, но при тях освен всичко във входа има плъхове и не смее да я оставя долу.

loryn, ние си живеем дето се казва на климатици, защото нямаме топлофикация, така че цяла зима се топлихме така. Сега за охлаждане все още не съм пускала в детската стая, защото там е 23-24 градуса и още няма нужда, но до преди няколко дни в хола си работеше АС-то. Аз лично не се притеснявам - има си филтри, има си УВ-лапма, според мен хората са го помислили.

maria_m и аз ги гледах датите за концертите, само че ние с мъжа ми сме фенове на Роби без ТТ. Аз бях споменавала, че мисля изненада за рождения ден на мъжо, та това ми беше една от идеите, на концерта в Мюнхен се бях спряла, но самолетните билетите се оказаха твърде скъпи за окъсания ми "майчински" бюджет. Живот и здраве някой друг ден.

pepelno, по повод на дупето ти, се сетих как синът ми ми каза :"Баба ми подари книга за дупе!". И аз  Shocked Shocked Shocked. Няма да ви казвам какви неща си представих...стигнах до най-безобидното, че сигурно му е дала някой дебел том върху, който да седне, та да му е по-високо, а то се оказа, че някаква книжка му чела за Парк Рила, община Дупница Mr. Green

# 610
  • София
Здравейте! Simple Smile
Чета ви от 11 и 30 часа днес и чааак сега сколасвам да напиша и аз нещо.
Първо да почна с мрънкането - моя синковец започна много неприятно да ме изненадва от няколко дни с будене в 4-4:30 часа сутринта. И това защото дори и на сън се обръща по корем и започва едно неспирно клатене (в будно състояние това му е начина за придвижване до някоя играчка по леглото). Казвам ви, че на фона на хубавия му нощен сън, това за мен е кошмар. Та взимам го в нашето легло и го държа да не мърда т. е.да не се обръща и така след около 30-40 минути ако имам късмет заспива. Незнам какво да го правя просто!
Днеса няма да излизаме, защото вятъра е ужасно силен, а нещо носа му хурка от вчера. Абе все забравям да се отчета от нашата консултация - 7 100 кг и 74 см. Има и други дългучи като нас?
За пюретата - аз лично давам на Ганчев, защото те са ми по джоба. Днес му дадох домат и чушка. Гледам, че обсъждате, че някои от пюретата като тези с домат, грах и т. н. нежни зеленчуци смятате да давате по-късно. Нали на пюрето пише, че е за 4-ти месеца, ако е проблем, може би нямаше да включват тези зеленчуци за тази възраст. Аз даже някакво с хек и зеленчуци съм взела, за 4-ри месеца е. Още не съм го дала, де чудя му се. Ама нали на бурканчето си пише... newsm78.
За зеленчуковите смятам да изчакам да стане на 5 месеца, което след две седмици и чак тогава. Каши още не съм. Сокче му давах два пъти - череши и гола праскова, но и двата пъти не желаеше да пие от шишето. По-вкусно му беше от самия плод като му давах да си ближе.
Утре ще имам превод от НОИ, ама хич не се радвам. Парите, които ще взема няма да ми стигнат да си върна заемите на хората, направо ме разбиха тия моите работодатели тоя месец, просто думи нямам!

# 611
Ей Кременче, аз съм от Дупница ейййй  hahaha  Знаете ли вица кое е на 10 см от Дупница?.... - Сливница  Mr. Green Joy
Моето момченце пак си изпуска храненето в 15 часа и спинка...явно зеленчуците наистина засищали...Simple Smile

# 612
  • Mostly in my mind
Лолита, аз бих въвела няколко зеленчука преди плодовите пюрета (даже аз тях ще ги оставя за последно). Зеленчуците имат различен състав от плодовете и е добре коремчето на бебчето да свикне с вкуса и състава на храната с която си започнала. Освен това са много сладки и често се случва бебчовци да не искат да ядат после зеленчуците, които са по-блудкави и не-така сладки като плодовете... но решението е твое Simple Smile

аз точно това написах  Simple Smile че първо почвам със зелечунково и после ще въвеждам плодовите.

благодаря за отговорите Hug
иначе и аз от време на време дохранвам с НАН, ама не ми се вярва да е от него. чак сега ли да се запече  newsm78

# 613
Добър ден мацки. Hug
Да ви шибна по едно фрапенце,а тази гледка я търся цял ден и нищо не мога да харесам.Лори кажи някоя къща за гости в околността.Някоя мама ако има впечатления от Елените,нека сподели.

Светле, вече нищо не казвам за килограмите от 75 съм на 55,ама се иска още малко,става въпрос за муцуната,хич не се харесвам след второто раждане,ама вече съм си бракувана де.(както казва една приятелка-Дечо,ти вече си с две деца,за нищо не ставаш,да беше едно,ще го скриеш,ама две(на майтап де) Joy hahaha
Хепи,Снежи Hug Hug Hug
Болните бебоци бързо да оздравяват. Hug
Хей-я ,много кофти,мойте документи още не са подадени,а раждахме заедно,нашите счетоводителки,по цял ден гледат дали няма да мине някой мъж да ги ощипе,колко бирички да изпият,а работата сама ще се свърши.

# 614
Ейййййй Амидалка, твоя виц ме разби  rotfImbo

Никой ли още не е давал от тези сокове http://www.hipp.bg/?id=6&a=7  newsm78 моя синковец обожава комбинацията морков+ябълка  Crazy Аз така го омешах това захранване  ooooh! кво го мислих и премислях, пък то какво стана  ooooh! кошмар  Embarassed а такава стройна схема си бях намислила след толкова четене и накрая стана мармалад  Shocked

Старозагорските мами - Лори, Деси кажете от къде може да се купи тоз прословут биберон за плодове, че сестра ми пребродила града и не намерила  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт