Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 895
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна.....
tais, здравейте и от мен Simple Smile
Аз имам следния проблем. През 90-те години регистрирахме фирма - СД, аз и още един човек. Преди 7-8 години този човек почина и фирмата не е работила през този период. Сега искам да я пререгистрирам и да я съживя, но как да процедирам, като този човек има наследници. Аз искам да я пререгистрирам като еднолично дружество, тъй като наследниците не проявяват интерес към фирмата. Така или иначе доколкото съм запозната те не наследяват правото на съдружие, а само правото върху дружествените му дялове. Мисля си, че може би трябва да направим нотариално прехвърляне на дяловете на мен. Но това преди пререгистрацията ли да стане или след това? Просто какво да предприема? Надявам се ме разбрахте, че така както го обясних... май не става много ясно. Благодаря предварително!
Вземете си документите и отидете при адвокат.
Тук нямаме за цел да даваме консултации по принцип, а в тематиката на подфорума.

# 256
  • София
Лесно е на разведените майки.Обикновено съдът присъжда  на майката детето.И обикновено съдебното решение вменява на бащата задължението да заплаща издръжка,а на майката да предоставя детето на бащата в определени дни и часове.Ако бащата реши да не изпълнява съдебното решение,то ако майката предприеме нужните действия рано или късно ще си получи дължимите пари,заедно с направените от нея разходи.Ако,обаче майката не изпълнява съдебното решение и не позволява на бащата да вижда детето,то в този случай вече става много трудно,а често и невъзможно някой да я принуди да го изпълнява.И никой,по никакъв начин не може да компенсира на бащата несъстоялите се срещи с детето му.

# 257
  • В градината...
Цитат
Лесно е на разведените майки.Обикновено съдът присъжда  на майката детето.И обикновено съдебното решение вменява на бащата задължението да заплаща издръжка,а на майката да предоставя детето на бащата в определени дни и часове.Ако бащата реши да не изпълнява съдебното решение,то ако майката предприеме нужните действия рано или късно ще си получи дължимите пари,заедно с направените от нея разходи.Ако,обаче майката не изпълнява съдебното решение и не позволява на бащата да вижда детето,то в този случай вече става много трудно,а често и невъзможно някой да я принуди да го изпълнява.И никой,по никакъв начин не може да компенсира на бащата несъстоялите се срещи с детето му.
Не е точно така, макар че един съдебен акт никога не може да замени добрата воля на страните. Ако все пак имаш въпрос, го задай.

# 258
Здравейте!
Имам следното питане  Embarassed С мъжа ми нямаме брак, имаме дете, припознато е от бащата, имаме жилище, което изплащаме. В покупката на жилището, както и в плащането на вноските, съм взела участие и аз с по-малка сума от него. Нотариалният акт е на негово име. Въпросът ми е следния: Може ли мъжа ми да ме изгони от жилището?

Как го изплащате? Какво пише в нотариалния акт и защо е само на негово име, а не е съсобствен имот, след като го изплащате заедно и всъщност на кого какво изплащате? Обясни по-подробно и ще ти отговоря.
Нотариалният акт е на негово име, защото моето финансово участие в плащането беше нищожно. Закупихме жилището "на зелено" с кредит към банка. Мъжа ми работеше и той носеше парите вкъщи, а аз гледах детето. Когато започнах работа и аз внасях пари за погасяване на кредита към банката. Единствените документи, които имам, са вносните бележки от плащанията към кредита, които съм направила, с моето име и ЕГН.

# 259
Здравейте!
Имам следното питане  Embarassed С мъжа ми нямаме брак, имаме дете, припознато е от бащата, имаме жилище, което изплащаме. В покупката на жилището, както и в плащането на вноските, съм взела участие и аз с по-малка сума от него. Нотариалният акт е на негово име. Въпросът ми е следния: Може ли мъжа ми да ме изгони от жилището?

Как го изплащате? Какво пише в нотариалния акт и защо е само на негово име, а не е съсобствен имот, след като го изплащате заедно и всъщност на кого какво изплащате? Обясни по-подробно и ще ти отговоря.
Нотариалният акт е на негово име, защото моето финансово участие в плащането беше нищожно. Закупихме жилището "на зелено" с кредит към банка. Мъжа ми работеше и той носеше парите вкъщи, а аз гледах детето. Когато започнах работа и аз внасях пари за погасяване на кредита към банката. Единствените документи, които имам, са вносните бележки от плащанията към кредита, които съм направила, с моето име и ЕГН.

Какво ви кара да мислите, че имате дял от жилището? Доколкото разбирам, то е лична собственост на бащата на детето Ви, тъй като нямате брак и той не Ви е съпруг.

По-различно може да стои въпроса, ако кредита е обвързан с покупката на жилището и Вие фигурирате в договора за кредит, но това може да се изясни само при преглед на  документите.

По нашето законодателство след като нямате сключен брак нямате и нищо за делене, и по информацията, която ми давате, нямате нищо от това жилище. А това, че сте внасяла пари - е било ваш избор, но няма отношение към собствеността на имота.

# 260
Благодаря Ви за отговора! Нямам претенции, че жилището е мое. Бях чела някъде, че бащата не може да изгони майката на детето, до навършване на не помня точно колко години на детето  Confused Има ли такова нещо?

# 261
Здравейте, предварително се извинявам ако има зададен вече такъв въпрос,но нямам много време за четене.Искам да попитам тъй като дъщеря ми е на 2 години навършени имам ли право все още да съдя таткото за припознаване и за издръжка?!Още веднъж се извинявам ако има вече такъв зададен въпрос.Благодаря много.Питам,защото един адвокат каза  че е изтекъл срока за това.Искам да видя до колко е запознат със законите,а аз наистина нямам много време да препрочета закона наново.И дали ако имам време за започване на дело  да се спра на този адвокат или да търся друг,който е по запознат от него.

# 262
  • В градината...
Цитат
Здравейте, предварително се извинявам ако има зададен вече такъв въпрос,но нямам много време за четене.Искам да попитам тъй като дъщеря ми е на 2 години навършени имам ли право все още да съдя таткото за припознаване и за издръжка?!Още веднъж се извинявам ако има вече такъв зададен въпрос.Благодаря много.Питам,защото един адвокат каза  че е изтекъл срока за това.Искам да видя до колко е запознат със законите,а аз наистина нямам много време да препрочета закона наново.И дали ако имам време за започване на дело  да се спра на този адвокат или да търся друг,който е по запознат от него.
Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието.

# 263
Цитат
Здравейте, предварително се извинявам ако има зададен вече такъв въпрос,но нямам много време за четене.Искам да попитам тъй като дъщеря ми е на 2 години навършени имам ли право все още да съдя таткото за припознаване и за издръжка?!Още веднъж се извинявам ако има вече такъв зададен въпрос.Благодаря много.Питам,защото един адвокат каза  че е изтекъл срока за това.Искам да видя до колко е запознат със законите,а аз наистина нямам много време да препрочета закона наново.И дали ако имам време за започване на дело  да се спра на този адвокат или да търся друг,който е по запознат от него.
Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието.

Много ти благодаря за бързия отговор.Лек и успешен ден.

# 264
Имам скллючен граждански брак от 2008 г.,като от него 3 годишно дете.През 2010 двамата с бащата заминахме да работим в чужбина но на различни места,за детето се грижеха моите родители.От януари 2011 г. със съпруга ми сме разделени.Живеем в различни градове.Завела съм дело за привременни мерки...чакам насрочване на дата.Отношенията със съпруга ми са ужасни-заплахи,обиди и т.н.Адвоката ,който съм наела отказва към настоящия момент да заведем дело за равод,позовавайки се ,че иска първо да приключат привременните мерки.Аз искам развод-мъжът ми откaзва да ми го даде по взаимно съгласие.Той е от Ивайловград,аз от Кюстендил...Всичко става изключително бавно поради разстоянието помежду ни.Въпросите са ми: да чакам ли да приключи делото за привременните мерки за да подам молба за развод?Може ли да се говорри за фактическа раздяла тъй като вече 2 години не сме заедно?Колко дълго може да трае 1 развод когато не е по взаимно съгласие- при условие че мъжът ми ме заплаши че ще отлага всеки път делата?-живеем над 400 км един от друг?Трябва ли да сменя адвоката си?Моля дайте ми правен съвет.Благодаря

# 265
Имам скллючен граждански брак от 2008 г.,като от него 3 годишно дете.През 2010 двамата с бащата заминахме да работим в чужбина но на различни места,за детето се грижеха моите родители.От януари 2011 г. със съпруга ми сме разделени.Живеем в различни градове.1. Завела съм дело за привременни мерки...чакам насрочване на дата.Отношенията със съпруга ми са ужасни-заплахи,обиди и т.н.2. Адвоката ,който съм наела отказва към настоящия момент да заведем дело за равод,позовавайки се ,че иска първо да приключат привременните мерки.Аз искам развод-мъжът ми откaзва да ми го даде по взаимно съгласие.Той е от Ивайловград,аз от Кюстендил...Всичко става изключително бавно поради разстоянието помежду ни.Въпросите са ми: да чакам ли да приключи делото за привременните мерки за да подам молба за развод?3. Може ли да се говорри за фактическа раздяла тъй като вече 2 години не сме заедно?4. Колко дълго може да трае 1 развод когато не е по взаимно съгласие- при условие че мъжът ми ме заплаши че ще отлага всеки път делата?-живеем над 400 км един от друг?5.Трябва ли да сменя адвоката си?Моля дайте ми правен съвет.Благодаря

1. Нещо или не сте разбрала, или не обяснявате правилно. Молба за постановяване на привременни мерки може да се подаде само в хода на производство за развод или унищожаване на брака. Привременни мерки като самостоятелно производство не съществуват.
2. Адвокатът вероятно е подал иск за развод предвид изложеното в т.1.  - такава постановка не съществува в нашето право.
3. Фактическа раздяла - да, от момента в който не живеете като съпрузи и нямате отношения като такива.
4. При добър адвокат - може да приключи и в 2 заседания, отлагането на делата отдавна не е такъв проблем.
5. От изложеното в т.1 и 2 разбирам, че или нещо с адвоката не се разбирате и липсва част от информацията /което по принцип не следва да е така при воденето на дела и следва да бъде изяснено/, или той не е специалист по семейно право /което е още по-голям проблем, тъй като може да създаде повече неприятности, отколкото да разреши/.

Пояснете на какво основание са поискани привременни мерки и пак ще коментираме. Виждала ли сте молбата и имате ли препис от нея или той Ви подписва по пълномощие?

# 266
Март месец тази година заминах да работя в чужбина,при което аз и съпругът ми взехме решение детето да остане с него-в неговия град.От тогава и започнаха големите скандали.Той са почувства силен,започна да заплашва че няама да ми даде детето-дори и да го видя-само със съдебно решение и т.н.След като се прибрах в Бг(края на юни) отидох директно да видя дъщеря си като се обърнах в закрила на детето.Чрез тяхно съдействие успях да я взема с мен.Още същия месец заведохме дело за привременни мерки...вече повече от 4 месеца се точи делото.Молба за развод не е пускана в съда.Основанието за привременните мерки е просто съда да определи местожителството на детето.Като в момента то си посещава детска градина тук. Не искам просто  да се получава-дай си ми детето-ето ти детето...тя не е вещ.Виждала съм молбата за привременните мерки,но нямам препис от нея.Към момента адвоката има и пълномощно да ме подписва...Адвоката ми не е специализиран по семейно право-да.

# 267
  • В градината...
aroza, очевидно грешиш и ни подаваш невярна информация. Според думите ти вероятно водите дело при спор за упражняване на родителски права. Това няма нищо общо с привременните мерки!

# 268
Още същия месец заведохме дело за привременни мерки...вече повече от 4 месеца се точи делото.Молба за развод не е пускана в съда.Основанието за привременните мерки е просто съда да определи местожителството на детето.

Няма такова основание за привременни мерки. Ако искаш правен съвет, разбери действителната ситуация и пиши пак.
Перуника,  Peace

# 269
aroza, очевидно грешиш и ни подаваш невярна информация. Според думите ти вероятно водите дело при спор за упражняване на родителски права. Това няма нищо общо с привременните мерки!
Заведеното дело е за привременни мерки къде и при кой да живее детето.Да , имаме спор кой да упражнява родителските права. Като в искането е посочено и режим на на лични контакти на бащата с детето

Общи условия

Активация на акаунт