Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 920
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, ето и моя въпрос.

Вземете си документите и отидете при адвокат за консултация и подготовка на сделките.
Тук нямаме за цел да даваме консултации по принцип, а в тематиката на подфорума.

Благодаря, срещата с адвокат е вече уговорена.

# 286
  • UK
Здравейте, имаме заведено дело за разрешаване да изведа детето си от страната. Аз съм в чужбина и получавам много добри доходи. Бившия отказа категарично да подпише. Вчера разбрах че не е открит на адреса който аз знам. Какво следва сега? Садийката щяла да решава в панеделник.

# 287
Здравейте, имаме заведено дело за разрешаване да изведа детето си от страната. Аз съм в чужбина и получавам много добри доходи. Бившия отказа категарично да подпише. Вчера разбрах че не е открит на адреса който аз знам. Какво следва сега? Садийката щяла да решава в панеделник.

Следва Вашият адвокат да намери начин да се връчат съобщенията на бащата на детето. Какво има за решаване в понеделник, след като той не е призован?
Делото ще се отложи за редовно връчване. Дано имате добър, специализиран адвокат  Peace

# 288
  • UK

Следва Вашият адвокат да намери начин да се връчат съобщенията на бащата на детето. Какво има за решаване в понеделник, след като той не е призован?
Делото ще се отложи за редовно връчване. Дано имате добър, специализиран адвокат  Peace

Е ако това е вярна много ме разочарова. Не смятям за редно детето ми да страда заради безотговорен родитил. Той така може до безкрайност за се крие и от целия този цирк само детето ми страда.

# 289

Това че е вярно, вярно е, но защо не го знаете от адвоката си? И въобще не може да продължава до безкрайност, ако се направят правилните постъпки. А за детето - социалният доклад може да отбележи страда ли от това поведение или не. Което отново да се подчертае при решаването на делото.

# 290
  • UK
Благодаря мандаринка, но все пак бих искала да чуя мнението на таис. Към нея се обърнах и искам да чуя тя какво мисли по-въпроса. Благодатя!

# 291
Благодаря мандаринка, но все пак бих искала да чуя мнението на таис. Към нея се обърнах и искам да чуя тя какво мисли по-въпроса. Благодатя!

Извинявам се за отговорите и си ги взимам назад Simple Smile), не съм разбрала, че имате предпочитания по отношение на адвоката /доколкото тук даваме консултации на екипен принцип/ ..

# 292
  • UK

Извинявам се за отговорите и си ги взимам назад Simple Smile), не съм разбрала, че имате предпочитания по отношение на адвоката /доколкото тук даваме консултации на екипен принцип/ ..

Извинявам се но ми се иска като на глупак да получа подробен отговор на кратък и неясен въпрос. Делото е заведено  bouquet само за посещение на страната тъй като всичките ми близки са тук ( брат,снаха, племенник, вуйчо, вуйна, братовчеди, баща ми) та делото е за заместено съгласие. В чера майка ми се е свързала като по-чудо с БНД и му е казала че от градината искат адреса му което си е истина но той е дал този който и аз съм посочила. Колко пъти ще бъде издирван за връчване на призовката и може ли да се води делото без него?

Извинявам се ако имам грешки но пиша от телефона си и ми е трудно.
 Извини ме мандаринка, бих се радвала да получа отговор и от теб

# 293
  • Варна.....
Мегита, Мандаринка Ви е отговорила достатъчно подробно.
Адвоката ви трябва да предприеме необходимите стъпки, за да бъде бащата редовно призован.

# 294
Здравейте,Моят въпрос е :
Разведена съм от 2007г и издръжката която е присъдена за детето е 40 лв .Бившият ми мъж не е плащал издръжка от 1 година.В момента е в чужбина и там работи нелегално и реално няма как да се докаже че има доходи и колко .Детето се чува от време на време с него и по неговите думи нямал пари ,пак и за да изпрател щял да плати много за превода .Детето е на 13 год и разходите по нея са доста големи , а и тази година иска да кандидатства ,но аз не мога да си позволя да я запиша на уроци като се има в предвид ,че съм на една заплата, не получавам детски ( тъй като дохода ми надвишава с 0,05 ст.) , на квартира съм (във Варна ) и изплащам заем по ипотечен кредит в друг град . По време на брака закупихме жилище с ипотечен кредит и след развода жилището остана за мен и детето ,както и кредита .Реално жилище ще имам ако евентуално успея да го изплатя , до тогава е на банката.Мога ли да искам по  - голяма издръжка ?Минималната издръжка не се ли променя  автоматично с нарастване на минималната работна заплата или трябва да подам искане до съда и всеки път ли като се вдигне мин. работна заплата трябва и аз да подавам иск .До колкото знам минималната издръжка е 1/4 от мин.работна заплата.При положение ,че той не плаща издръжка мога ли да я получавам от държавата?Той няма на негово име никакви движими и недвижими имущества .Когато е в Българя живее при майка си .След развода прехвърли дела си от вилата на майка си  ,както и се отказа да наследи апартамента от майка си след нейната смърт  за да няма детето наследство от там.

# 295
  • В градината...
smille, погледни към първите страници на темата.  Многократно сме отговаряли на тези въпроси.

# 296
Здравейте,Моят въпрос е :
Разведена съм от 2007г и издръжката която е присъдена за детето е 40 лв .Бившият ми мъж не е плащал издръжка от 1 година.В момента е в чужбина и там работи нелегално и реално няма как да се докаже че има доходи и колко .Детето се чува от време на време с него и по неговите думи нямал пари ,пак и за да изпрател щял да плати много за превода .Детето е на 13 год и разходите по нея са доста големи , а и тази година иска да кандидатства ,но аз не мога да си позволя да я запиша на уроци като се има в предвид ,че съм на една заплата, не получавам детски ( тъй като дохода ми надвишава с 0,05 ст.) , на квартира съм (във Варна ) и изплащам заем по ипотечен кредит в друг град . По време на брака закупихме жилище с ипотечен кредит и след развода жилището остана за мен и детето ,както и кредита .Реално жилище ще имам ако евентуално успея да го изплатя , до тогава е на банката.Мога ли да искам по  - голяма издръжка ?Минималната издръжка не се ли променя  автоматично с нарастване на минималната работна заплата или трябва да подам искане до съда и всеки път ли като се вдигне мин. работна заплата трябва и аз да подавам иск .До колкото знам минималната издръжка е 1/4 от мин.работна заплата.При положение ,че той не плаща издръжка мога ли да я получавам от държавата?Той няма на негово име никакви движими и недвижими имущества .Когато е в Българя живее при майка си .След развода прехвърли дела си от вилата на майка си  ,както и се отказа да наследи апартамента от майка си след нейната смърт  за да няма детето наследство от там.
Ако някой може да ми отговори конкретно на моя случай ще съм му благодарна.
А и ако не мога да си позволя адвокат , това означава ли че ще си остана без издръжка ? Нима когато получаваш минималната работна заплата и тя се увеличи официално за страната ходиш и подаваш молба за увеличение? Защо не се увеличава и мин. издръжка за детето автоматично както и заплатата? На фона на това че сами гледаме децата си трябва да даваме пари и за адвокати за да получаваме издръжката която ни се полага.

# 297
  • Варна.....
smille Не става автоматично увеличението на издръжката. Трябва да водиш дело. Ако той няма имущество и доходи, да ще ти се изплати от Общината, но минималният размер.

Прочети из темата, многократно е отговаряно на същите въпроси.
Останалите ти въпроси са риторични.

# 298
Моля, отговорете на следните ми 2 въпроса:
1. Не можем да се разберем с бащата на детето колко често да го взима той и ме заплаши със съд! Какво следва сега, задължително ли ми трябва адвокат като ме призове!? Колко горе-долу би ми струвало...
2. Мога ли на това дело да повдигна въпрос за издръжка или аз отделно трябва да заведа дело....

# 299
  • Варна.....
Моля, отговорете на следните ми 2 въпроса:
1. Не можем да се разберем с бащата на детето колко често да го взима той и ме заплаши със съд! Какво следва сега, задължително ли ми трябва адвокат като ме призове!? Колко горе-долу би ми струвало...
2. Мога ли на това дело да повдигна въпрос за издръжка или аз отделно трябва да заведа дело....

Би било добре да ви представлява адрокат. Съмнявам се да се справите сама.
Можете и би трябвало в това дело да се разгледа и въпроса за издръжката.

Общи условия

Активация на акаунт