Консултации с адвокат/ темата на tais

• 80 392
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Много благодаря!  Flowers Rose

# 316
  • Варна.....
Здравейте! И аз се извинявам предварително ако има отговор по темата, но става въпрос за следното:
Имам развод с бившия си вече съпруг, който е и баща на дъщеря ми. Подписахме споразумение, според което той може да вижда детето два пъти месечно за времето от 10 сутринта в събота до неделя вечерта, и съответно 20 дни през лятото, когато не ползвам годишният си отпуск. По времето на развода дъщеря ни беше на 2 г., бившият ми мъж никога не е проявявал интерес д се грижи за нея, нито знае навиците й, нито какво обича, интересите й... и това през времето, докато сме живяли заедно. Освен това той е моряк и го няма доста време през годината, тя дори не му казва "тати". Веднъж я взе почти насила с преспиване, след което тя не иска да заспива на тъмно. Въпросът ми е има ли някакъв начин до навършване на 7 години /да речем/ да не остава с преспиване. Все пак той я вижда, аз не ограничавам срещите му с нея. Защото е малка и сега точно е във възраст, в която с страхува от толкова неща, вечер често с буди и ме търси, защото е свикнала с мен. И вторият ми въпрос е: Тъй като с омъжих повторно, ако не дай си боже нещо се случи с мен, има ли възможност вторият ми съпруг да поеме грижите за нея? Благодаря предварително за отговора!
Моля Ви, формулирайте си въпроса.

# 317
  • Плевен
Здравейте!
Имам развод по взаимно съгласие със споразумение , в което пише , че не делим обща собственост. БНД обаче използваше и понеже съм глупава все още ползва моя кредитна карта за покупки , основно на вещи от интернет. Страх ме е да си я искам , защото той ще спре да внася вноските.
Въпросът ми е : мога ли да си взема поне вещите , които той е купил с моята карта преди , по време и след брака и ако да как става това - с дело , как ?
Надявам се да получа отговор , защото сумата за мен никак не е малка !
Благодаря предварително !

# 318
Здравейте!
Имам развод по взаимно съгласие със споразумение , в което пише , че не делим обща собственост. БНД обаче използваше и понеже съм глупава все още ползва моя кредитна карта за покупки , основно на вещи от интернет. Страх ме е да си я искам , защото той ще спре да внася вноските.
Въпросът ми е : мога ли да си взема поне вещите , които той е купил с моята карта преди , по време и след брака и ако да как става това - с дело , как ?
Надявам се да получа отговор , защото сумата за мен никак не е малка !
Благодаря предварително !
Здравейте,
до датата на развода - не можее да искате нищо, след като сте се одписали, че сте разделили всичко.

След развода - можете да го съдите на общо основание, но ще трябва да докажете, че именно той е правил покупките, а и няма да е лесно, тъй като сте могли да я спрете.

# 319
  • Плевен
Здравейте,
до датата на развода - не можее да искате нищо, след като сте се одписали, че сте разделили всичко.

След развода - можете да го съдите на общо основание, но ще трябва да докажете, че именно той е правил покупките, а и няма да е лесно, тъй като сте могли да я спрете.

Благодаря за отговора !

Защо трябва да доказвам , че той е правил покупките , няма ли значение , че е моя карта - аз така го разбирам , че един вид щом карата е моя , парите са мои и вещите са мои  Embarassed  Не е ли достатъчно да направя разпечатка от банката на покупките и да си ги прибера ?
Цялата ми идея е , че ако си взема картата дългът ми остава , а не работя и с тези вещи евентуално да покрия част от сумата ....

# 320
  • Cyprus, Пловдив
mandarinka ,мога ли да те моля да дадеш мнение по моя проблем от предишната страница  Praynig  bouquet

# 321
Защо трябва да доказвам , че той е правил покупките защото го обвиняваш, няма ли значение , че е моя карта - аз така го разбирам , че един вид щом карата е моя , парите са мои и вещите са мои  Embarassed  Не е ли достатъчно да направя разпечатка от банката на покупките и да си ги прибера ?с твоята карта може да пазарувам и аз (има такава вероятност) , а ти си го съди колкото си щеш.
Цялата ми идея е , че ако си взема картата дългът ми остава , а не работя и с тези вещи евентуално да покрия част от сумата ....

# 322
здравеите отново благодаря ви за отговорите но искам да ви питам в процеса за доказване на бащтинство днк експертизата и самото дело ще е доста голяма сума.бащата не работи няма никави имоти гол и бос е как ште си полу4а сумата като спе4еля делото.благодаря за отговорите ви

# 323

Въпросът ми е дали мога да му откажа да я взима с преспиване, докато не навърши 7 години?

# 324
  • Варна.....
Защо трябва да доказвам , че той е правил покупките защото го обвиняваш, няма ли значение , че е моя карта - аз така го разбирам , че един вид щом карата е моя , парите са мои и вещите са мои  Embarassed  Не е ли достатъчно да направя разпечатка от банката на покупките и да си ги прибера ?с твоята карта може да пазарувам и аз (има такава вероятност) , а ти си го съди колкото си щеш.
Пак ли не мога да се въздържиш??

# 325
  • Варна.....

Въпросът ми е дали мога да му откажа да я взима с преспиване, докато не навърши 7 години?

едит: При вмъкването на цитатите съм сгрешила. Мандаринка Ви е отговорила вече, не е необходимо да се повтаряме  Hug

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 12:20 от tais

# 326
  • Варна.....
Здравейте!
И аз съм с въпрос към tais Ситуацията е следната:
Живея в Кипър,омъжена съм за кипърец,детето ми е на 5 месеца,също родено в Кипър,като има и български акт за раждане,подложена съм на постоянен психически (за съжаление съм чела,че е много трудно доказуем) и физически тормоз,като два пъти беше по-сериозно и се стигна до болница,абсолютно невъзможно е нормален разговори с мъжа ми,пробвала съм многократно и края е един и същ-скандали и заплахи!Искам да се разведа,но ме е страх дори да повдигна темата,а ако напусна страната с детето се притеснявам,че той ще обяви,че съм го откраднала (а и няма да мога без неговия подпис ),какво мога да направя и има ли изход?Страхувам се да наема кипърски адвокат,понеже може да е пристрастен,писах за помощ и на БГ посолство,но все още нямам отговор  Cry
Благодаря предварително!
Не мога да Ви отговоря какъв е реда за извеждане на дете от Кипър. Във всички случай се обърнете към адвокат. Не би трябвало да е пристрастен!

# 327
  • Варна.....
здравеите отново благодаря ви за отговорите но искам да ви питам в процеса за доказване на бащтинство днк експертизата и самото дело ще е доста голяма сума.бащата не работи няма никави имоти гол и бос е как ште си полу4а сумата като спе4еля делото.благодаря за отговорите ви
1. Използването на препинателни знаци и спазването на правописни правила не са престъпление!
2. Въпросът ви е риторичен- ако няма от нищо ние какво да Ви кажем?

# 328
Здравейте отново, момичета!   bouquet
Отново имам въпрос след като Софийският съд ми е отказла да прехвърли делото ми в Русе, въпреки, че представих регистрационна карта за настоящ адрес още в началото на делото....доколкото разбрах от адвоката са обжалвали с аргумента,че документът ми бил непълен и може би фалшив едва ли не и че постоянен адрес се водя в София-та въпросът ми е трябва ли даси сменям и личната карта сега (мислех да го направя след като се разведа?!), не мога ли да водя делото си по настоящ адрес, където живея аз и децата ми? Благодаря предварително  Hug

# 329
  • Варна.....
Здравейте отново, момичета!   bouquet
Отново имам въпрос след като Софийският съд ми е отказла да прехвърли делото ми в Русе, въпреки, че представих регистрационна карта за настоящ адрес още в началото на делото....доколкото разбрах от адвоката са обжалвали с аргумента,че документът ми бил непълен и може би фалшив едва ли не и че постоянен адрес се водя в София-та въпросът ми е трябва ли даси сменям и личната карта сега (мислех да го направя след като се разведа?!), не мога ли да водя делото си по настоящ адрес, където живея аз и децата ми? Благодаря предварително  Hug
Делото е от или срещу теб? Представи доказателства за адреса си. Останалото ще ти го каже адвокат, който те представлява. Едва ли ще ти дадем адекватен съвет така по писания само.

Общи условия

Активация на акаунт