Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 960
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Искам да заведа дело в гр.София- за заместване  съгласие  за напускане на Бг.

Постоянния ми адрес е в провинцията, по други причини..
Настоящия адрес ми е в столицата и работя тук.
Бащата също живее тук-има постоянен адрес.

Мога ли да заведа делото в гр.София?

# 661
Искам да заведа дело в гр.София- за заместване  съгласие  за напускане на Бг.
Мога ли да заведа делото в гр.София?

Къде е настоящият адрес на детето?

# 662
Настоящ в София, където е и моя.

# 663
Тогава делото ще се води тук.

Ако имаш намерение да живееш в друга държава обаче, основанието вече не е заместване на съгласието на бащата...

# 664
Много благодаря! Hug, не  не искам да живея в друга държава, а да пътувам  веднъж месечно  п с детето , защото  имам трудов договор.
Същото ли е?

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 13:37 от Marry-Rada

# 665
да пътувам  веднъж месечно  п с детето , защото  имам трудов договор.
Същото ли е?
Тогава не се променя адреса, но щом не става въпрос за еднократно пътуване, адвокатът ти трябва да постави този въпрос на съда по подходящ начин.

# 666
  • София
Един въпрос
Какъв е най-добрият доброволен начин, който след това да е с най-малка вероятност за атакуване в съда, за ликвидиране на съсобственост /СО/
покупко - продажба
доброволна дебла
отказ от имот
или друг начин?

# 667
покупко - продажба
доброволна делба
Тези двата. Втория би трябвало да е по-евтин като такси и разноски.
Ако се спреш на вариант делба, задължително в договора да пише, че си уравнявате стойността на дяловете в пари.

# 668
Може ли някой да ми обясни какво точно означава съвместно упражняване на родителските права.

# 669
  • В градината...
Може ли някой да ми обясни какво точно означава съвместно упражняване на родителските права.

Съвместно се упражняват родителските права, когато родителите живеят заедно. Доколкото ми е известно, в други държави има подобно упражняване и когато те са разделени. Не съм запозната обаче с механизма на тяхното реализиране.

# 670
Задължително ли е да придружавам детето при срещи с бащата лятото когато бащата има отпуска и може да я вземе и да я гледа.Детето е на 3 год и половина.Не искам да ходя в неговия дом.Но какво да правя като без мен едва ли ще се справи?вОДИЛИ сме дело за издръжка и аз гледам детето ни.Развод нямаме.

# 671
  • София
Подготвям се да заведа дело за издръжка. БНД ме заплашва, че ще изгубя. Смятам да поискам минималната и предполагам, че няма да е необходимо да доказвам нужди на детето и че не е проблем за бащата да плаща. По мое мнение не бих могла да изгубя делото, ако поискам минималната. Това така ли е или греша?

# 672
Подготвям се да заведа дело за издръжка. БНД ме заплашва, че ще изгубя. Смятам да поискам минималната и предполагам, че няма да е необходимо да доказвам нужди на детето и че не е проблем за бащата да плаща. По мое мнение не бих могла да изгубя делото, ако поискам минималната. Това така ли е или греша?
Ако живеете разделени и го докажеш, няма начин да изгубиш делото за издръжка. Най-много да не присъдят за минало време, ако той докаже, че е плащал. Поискаш повече, за да получиш необходимото. Дори частично да отхвърлят иска, пак имаш шанс за над 72.50 (минималната издръжка в момента).

# 673
Здравейте,

Въпросът ми:
1. Нужно ли е пълномощно за дете, което ще ходи на екскурзия в чужбина с майка си, при положение, че майката и бащата нямат брак? Детето носи фамилията на баща си.

Благодаря

# 674
Пропуснах да добавя, че детето е под 18 год.

Общи условия

Активация на акаунт