Смело Майчето ни крачи ще месиме погачи

• 33 455
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
ANNI_M, да ти е жива и здрава каката!   bouquet
Честит имен ден и на krischana и на Криси на poulini! Честит и на всички останали, които днес празнуват или имат празнуващи около тях.   bouquet  bouquet  bouquet

Краси, прегръдки от нас с Ивка, дано проблемите ти приключат скоро, а Джу като поотрасне малко съм сигурна, че ще си има една красива като мама сестричка  Hug Hug Hug

За гърнето - Ива ходи успешно по-малка  нужда след сън сутрин и следобед, чат-пат я уцелвам и за "големите работи", но изобщо не съм си поставила за цел да се откажем от памперса сега. Има време, ще започнат да се усещат мъниците и ще стане по-лесно.  Peace

Аз като първа клюкарка  Blush да кажа, че бебето на Йони ще е априлче. Във ФБ прочетох  Grinning

Охххх, още нещо щях да пиша, ама забравих... ooooh!

п.п. Ааааа, сетих се, бе! Бременните мами, ако някои от вас са студентки, не пропускайте да се възполвате от помощта, която милата ни държавица дава на майките-студентки.  Whistling Аз не се усетих навреме, не бях и запозната достатъчно с тази работа, можех да се прехвърля от задочно в редовно и да си взема парите, ама....Нищо! Здраве да е! Ама поне вие сега, ако можете се възполвайте, парите хич не са малко  Whistling - молбите се подават до навършване на 1 година на бебето, т.е. време има бол!  Peace

# 706
... Изи,няма да откажа среща с приятен събеседник като теб,обади се като ти остане време и ще се разберем!!...

В петък мисля да идваме.  Simple Smile Ще се виждаме с Клото и с удоволствие и с вас. Мисля, че ти пазя № на ГСМ, но сега ме мързи да се размърдам и да погледна.  Embarassed

... За гърнето - Ива ходи успешно по-малка  нужда след сън сутрин и следобед, чат-пат я уцелвам и за "големите работи"...

Нелинка, а защо ти е да го правиш - това с уцелването за малките и големите работи?

Честито и от мен на всички именници и именнички! Здрави, честити и късметливи да са! Аз все още не мога да реша кога наша Киси да празнува имен ден и затова засега ще пропуснем.  Embarassed

За втори път ще се редактирам.  Blush Получих мейл за прИмоция от Гивтранспорт - 20 % за транспортната услуга до 20 септември. Ако някой иска да поръчва нещо през тях и няма такъв мейл, пишете да ви кажа какъв код къде се попълва.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 17:38 от Бръмбазела

# 707
ние да се отчетем Simple Smile бях на преглед принцедата е добре, наместила се е вече с главата надолу- и тежи цели 760 грама

всичко е наред освем едно лошо течение, придружени с гъбички, които ще лекуваме сега  Peace

Да честитя и тук на Йоли лека и безпроблемна бременност и здраво бебче април месец   bouquet

# 708
Благодаря на всички за пожеланията да се оправя бързо. Но както писах, и двете болести ще си ги имам до живот, и никой не знае как да ги лекува. В момента единствено ми потискат, и общо взето разрушават имунната система, за да не се бори тялото ми с храната, която поема, и за да не ме боли, за да не повръщам и т.н. Един вид третират симптомите, а не лекуват състоянието. Гинекологично пък, най-вероятно пак оперативно ще се махат тези кисти ако искам да имам шанс да забременя. Иначе мога да си живея с тях стига да не растат повече и да не болят, но шансовете за забременяване са малки.

Бръм, сестра ми е много добре, благодаря ти че попита. Редукцията мина, от 4-те бебета останаха 2 - живи и здрави, палави. Вече е в 17-та седмица, едното със сигурност е момче, а другото още не могат да го видят. Много се вълнувам.

# 709
Нелинка, а защо ти е да го правиш - това с уцелването за малките и големите работи?
Аааа, не че ми трябва да го правя....имах предвид, че я усетих, че ще върши нещо и я сложих на гърнето, та си го свърши там. Но съм далеч от мисълта и не виждам смисъл да я дебна и слагам на гърне, а тя да не се усеща все още за какво иде реч  Crazy. Когато преценя, че може да усети какво ще прави и да разбере, че това нещо се прави на гърне, тогава вече ще се заемаме по-сериозно с упражнението.  Grinning

# 710
Нели   bouquet мерси че се сети!
Честито на всички малки и големи именички, със здраве да си носим името!
Аз само ако видя муцунката за акане слагам на гърне иначе свекървата май я слага по-често, а на яслата нямам идея колко пъти ги слагат, но забелязвам че колкото и памперса да сложа в раничката се прибираме с 0  Crazy
Йоана от понеделник е по цял ден на яслите и за разлика от миналата седмица, когато мина много леко, сега приплаква като я оставим и странно, но плаче повече като я взимам, но не защото иска още да стои ами ме гушка и не ме пуска, все едно пак ще я оставя завалчето  Sad
Днес направо беше трагична гледка - изкарали ги отвън и седят всички малечковци и плачат едно през друго, да ти се скъса сърцето
А иначе нашата нали си е поспалана - спеше по 2 пъти на ден, сега й идва нанагорно милата само по веднъж да спи. Слагам я вечер в 20.00 и заспива без да помръдне - това никога не е било да не се върти като шугава, сутрин в 7.30 не мога да я събудя  hahaha

# 711
  • гр. София
 LaughingЧовек да не се похвали пред  вас Rolling Eyes Вие какво си представяте - че съм застанала с пръчката и Мони ходи по нужда по команда  Shocked Искам дебело да подчертая - тя САМА си показва и НОСИ гърнето. За мен това е все едно да приучаваш детето да говори - ако искаш не го учи - на 4-5 години все ще го направи  Rolling Eyes А иначе и дори д-р Спок преди повече от 30 години е писал, че децата се приучват към гърне някъде около 3 годишна възраст.....

# 712
Аууу, голяма съм бяла птица  ooooh!
Бръмче, честит имен ден на сладката Киси! Да ви е жива и здрава!  newsm51

# 713
LaughingЧовек да не се похвали пред  вас Rolling Eyes Вие какво си представяте - че съм застанала с пръчката и Мони ходи по нужда по команда  Shocked ...

Еййй, Линка, да не си помисли, че нещо се отяждам. Съвсем не!  Hug Има деца и деца, както родители и родители.  Wink Аз не бих посветила време да "уча" детето ми и себе си месеци наред на гърне и да го лиша от възможност за игра и разходки. Твърдо вярвам в това, което съм прочела за детския организъм и психика - това, което Fall писа по-нагоре. А и видях как на практика твърде ранното сваляне на памперса, придружена с малко истерична амбиция от страна на мама му, се отрази на наше приятелско дете. Опитът ми с моето дете ми показа, че наистина момента е тогава, когато то осъзнава какво се случва и може да ти каже или покаже, но не и да се дебнем в определени часове, интервали и прочие.  Simple Smile Факт е и, че като представител на телешката зодия, съм си мързелива и не виждам сми да си причинявам нонстоп търчане към гърне, миене на дупета и пранета на изцапани гащи. И така.  Peace

Нелинка, мерси много, ама аз още не съм решила кога да й празнуваме имен ден. Може би все пак ще е на Кръстовден, защото Рождество да го оставим да си е Рождество, пък и бебето не се знае кога ще ни изненада.  Grinning

# 714
Добрютру  Hug

Аз като никога да се разпиша толкова рано  Crazy  Но отивам на изпит, затова сме ранобудни тази сутрин. Стискайте ми палци!  Mr. Green

Честит първи учебен ден на всички каки и батковци, които са ученици!   bouquet

Бръм, оставете си Коледата да си е Коледа, нека има повече празници  Wink

# 715
Честито на всички именници - да са ви живи и здрави!   bouquet

на 3ти октомври се връщам на работа и до пролетта ще я гледа майка ми,която е на 70 км от тук,та ще си виждам малкото съкровище само събота и неделя.

inka2005
, няма ли вариант да пратиш малката на ясла или някоя жена да я гледа  newsm78 Това да се виждате само през уикенда ми се струва много кофти за толкова малко дете  Rolling Eyes

Съгласна съм с Бръм относно гърнето  Peace А и опита с каката това ми показва, така че с гърне за сега няма да се занимаваме  Peace Но съм и съгласна, че има деца, които по-рано ще се научат и това е в плюс за майките. Всеки сам решава кога и как да действа. По принцип чисто физиологично 90% от децата могат волево да задържат естествените си нужди след 18 месечна възраст - това го пише в дебелите ми учебници  Mr. Green

krischana, успех на Йоанка в яслата. Милите деца, представям си картинката на плачещите малчовци  Peace

Краси, съжалявам да чуя, че имаш такива проблеми  Sad Но както и момичетата са ти казали, съм убедена, че всичко ще се нареди и Джу ще бъде най-сладкия батко  Hug

# 716
  • София
Аз да се включа относно слагането на гърне. На Марти сравнително рано махнахме памперса и то по лекарска препоръка, защото беше направил нещо като памперс дерматит. На него му махнах нощното кърмене около 11 месечен и от годинка някъде не се беше напишквал нощно време, та като махнахме дневния памперс на около година и половина, махнахме и нощния. Обаче тръгна на ясла и там уж нямаше да му слагат памперс, но всичко си беше само до уж... Започна да се напишква нощно време и то през зимата, а не се събуждаше, съответно аз разбирах на сутринта и реших да върна и нощния памперс, за да не го простудя.
Сега, когато Ники е на ясла и знам какво е там (да не ме разберете погрешно - аз съм много доволна и от отношението към него и от храненето), хич и не мисля да махам памперс първата година в яслата, но другото лято задължително.

# 717
Здравейте и от мен! Много благодаря, че изразихте мнение относно гърнето и памперсите. Така се бях притеснила, че в мен е проблема, че не съм достатъчно упорите и прочее, но сега съм по-спокойна  Peace
Друго, което ме интересува в момента е как спят децата ви. Има ли такива, които са в отделна стая и такива, които спят при мама?  1crib

# 718
  • Под кленовите дървета
Ники спи в нашата стая Simple Smile

# 719
Нели, хайде, ти си отличничка!  Hug Абе аз не мога ли да изнасиля Ники да минем следващия уикенд през Хисаря като миналата година по това време?!  newsm78 Много ни липсвате с Ивката!  Heart Eyes

... Днес направо беше трагична гледка - изкарали ги отвън и седят всички малечковци и плачат едно през друго, да ти се скъса сърцето...

Ей така заварвах Каби всеки следобяд.  Cry Голям вътрешен двор има яслата, с хубави съоръжения, но най-малките седяха на пейките до лелите, гледаха вкупом тъжно и нито едно не смееше гък да каже. А когато ме виждаше, Каби се втурваше към мен, разплакваше и аз го тълкувах като "Мамо, защо ме остави тук, мислех, че няма да се върнеш за мен"  Sad Ох... и заради това съм в големи дилеми дали да пускам Киси на ясла като стане на 2 г. или да си се гледаме всички.  Rolling Eyes

Каби спеше в нашата стая докато ми напредна бременността с Киси. По това време Ники се разболя тежко и с него се изселихме в хола, за да не ни разболее. Усетихме, че тогава му е момента да започне да спи самостоятелно. Сега идва при нас да се гушкаме и когато баща му е в командировка, спим тримата на спалнята. Киси спи още в нашето легло, но като се върнем в София, ще я прехвърляме в креватчето й. Пак ще е в нашата стая, а ако пък се научи да не се буди, ще я преместим при Каби, за да освободим място за бебето. Каби много се вълнува, че има шанс с Кисинка да спят заедно.  Simple Smile

И да ви кажа най-новата ми драма - мисля да отбивам Киси.  Embarassed И не само мисля, започнала съм. Ужасно ме болят гърдите и не издържам повече. Имах друг план за нейното кърмене, но тази бременност промени нещата и... Признавам, че в момента разсъждавам чисто егоистично. Искам да не ме боли, искам да си почина до новото бебе, искам да спя нощем поне засега.  Confused Тя реагира нормално през деня, но през нощта е по-трудно, естествено. Казвам й, че ати-тата (гърдите ми) спинкат, но може да ги погали, тя се разплаква, но ги гушва, завърта се и заспива. Но това се повтаря н-пъти, а сутрин е озверяла от глад. Вода тази нощ отказа, друг път - пие, но й е мъчно, че я отделям и явно още не е готова за това. От което пък аз се чувствам виновна и лоша. Sad И така.. при нас не може да няма нещо...  ooooh!

Иначе Каби се учи да играе на шах и ние бие всички по ред на номерата, с наша помощ.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт