Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 857
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • В светлината на слънцето
Не се настройвайте толкова песимистично.  Hug Ясно е, че проблеми има и може би ще продължи да има, но опитайте да ги туширате по един или друг начин. В този ред на мисли - едно много глупаво предложение, което изобщо не би трябвало да стои на дневен ред, но поне ще спести един тормоз по-малко: ако ви предстои да бъдете в хотел, за който вече някой е споменал, че има проблем с неизмити прибори за хранене, то най-добре си вземете по едно пликче с пластмасови. Вярно, тъпо е, но поне ще ви реши проблема и няма да си разваляте настроението с подобни дивотии.
За това какво е било в Албена преди и какво сега, може много да се пише. Аз помня курорта още от времето, когато бар "Горски цар" бе вариете и имаше здрава програма, в която участваха топ актьорите и топ певците на милата ни родина, а покойният бате Иван Славков редовно запиваше там и отнасяше по някоя и друга балеринка. Wink В малко по-насамни години пък точно на плажа "Рибарски мостик" имаше чудно кръчме - на дървена платформа върху самия пясък. Денем правеха най-яките коктейли, които някъде по родното море съм пила, а нощно време имаше уникално вкусна рибна кухня. Пак в далечните години в гората до бунгалата край автогарата имаше една кръчма "Старобългарски стан" (сега май е някаква дискотека или нещо друго такова). В тази кръчма предлагаха страхотна дивечова кухня (уникално задушено еленско в гювечета) плюс доста атрактивна българска програма. Тогава "Ралица супериор" бе уютно малко хотелче на име "Киев". Grinning

# 631
  • В.Търново
Благодаря ви за съветите за Калиакра!  Hug

Бих се радвала,ако резервираме през чужд тур оператор,но май се плаща с кредитна карта,а ние нямаме такава.

Следя внимателно отзивите от тази година,дано нивото на желаните от мен хотели се запази! Simple Smile

# 632
розина, може и с банков превод. В този случай таксата мисля че е около 30-35 лв. И наистина през немски туроператор Калиакра се предлагаше на доста прилични цени. Поне такива са ми спомените като правехме резервацията за Сенди. Тук бяха отдавна изчерпани местата и цените бяха солени, а там за супериор ни предложиха супер прилична оферта. Аз имам лични задръжки относно Калиакра, затова и не обърнах внимание на офертата им, но помня че беше много по-ниска от тази на Албена. При това говоря не за февруари, а за пролетта - около началото на април.

# 633
  • В.Търново
lulumba,много благодаря! Hug

Може ли някой линк на немски туроператор,предлагащи Албена!

В началото на пролетта нямаше ли някакъв проблем с резервациите през немски тур оператор за Албена,май отказваха на няколко българи.... newsm78

# 634
www.vidado.com
Може да се плати с банков превод, таксата е около 30 лв. както писа Лулумба, може да се плати и с дебитна карта мисля.

Между другото Калиакра преди години се е продавал целия от Некерман, затова и досега го посещават традиционно много немци, гледах на таблата във фоайето, че се продава от Туи, не запомних другите немски агенции.

Да, имаше някакъв проблем с отказани резервации на българи, но не помня подробностите, нито коя беше потребителката, трябва да се види в старата тема от пролетта. 

И аз призовавам за повече оптимизъм, ние прекарахме чудесно в Калиакра, както вече писах много съм доволна от храната и обслужването. За детския бюфет обясних защо не го поддържат. В снек бара за т.н. междинни хранения освен кафявите бисквитки и вафличките имаше и няколко вида домашни сладки, както и вечните пици, скара, гарнитури и т.н. mandy2, може при вас да не е имало от домашните сладки, ние много харесахме масленките и още един вид, вървяха с кафето. Аз никога не бих казала, че менюто в Калиакра беше бедно, напротив, вече писах.

# 635
  • Софето
И аз хвърлих око на този Калиакра, но нямат слободни стаи до края на август.

# 636
Аз бях букнала Сенди ето от тук
http://www.byebye.de/
Имаха добри оферти и за Калиакра. Вариантът на плащане си го избираш сам.

Проверих какво е положението в Калиакра в момента.
От 24 юли например има свободна двойна стая за 7 нощувки - цената е 961 евро. Търсила съм за вариант 2 възрастни с 2 деца. Ако се резервира не така в последния момент, а още през пролетта ще е доста по-евтино. Като това не е оферта last minute, а съвсем нормална. Дава 61 процента запълнен капацитет на хотела.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 17:42 от lulumba

# 637
За съжаление ресторант Старобългарски стан от няколко години е към детски лагер Бригантина - там се хранят децата и се провежда вечерната им анимация - това го остановихме миналата година.

# 638
  • Софето
Аз бях букнала Сенди ето от тук
http://www.byebye.de/
Имаха добри оферти и за Калиакра. Вариантът на плащане си го избираш сам.

Проверих какво е положението в Калиакра в момента.
От 24 юли например има свободна двойна стая за 7 нощувки - цената е 961 евро. Търсила съм за вариант 2 възрастни с 2 деца. Ако се резервира не така в последния момент, а още през пролетта ще е доста по-евтино. Като това не е оферта last minute, а съвсем нормална. Дава 61 процента запълнен капацитет на хотела.
Нещо не мога да се оправя с този немския  ooooh!, ще помоля  на съпруга сестрата (живее в Германия), да ми провери и евентуално направи резервация. На мен ми трябва от 4 до 10.08, за сега само в Гергана има слободна стая за 210лв на ден (2в. + 2д.). Тази цена е идеална за АИ, ако хотела е добър  Thinking.

# 639
  • Пловдив
Здравейте!
Явно в Ралиците тази година са само чужденци - между другото супериора почти никъде не я предлагаха, може би наистина са я продали рано-рано.Но, ще дам впечатления другата седмица,тъй като заминаваме за дълъг уикенд с мъжа ми и детето. Не в супериора, в обикновената Ралица.Миналата година бяхме в супериора и смело мога да кажа, че по-миналата в тризвездната ми хареса повече /говоря за храната, де/. Та, ако няма никой друг, аз ще споделя инфо след десет дни. За храната в комплекса - без да съм сигурна, че съм права на 100%, но трябва да се има пред вид, че се сключват договори за целия сезон за целия комплекс, те.е. кренвиршите са еднакви навсякъде, плодовете са еднакви навсякъде, каймата е еднаква навсякъде, и въобще всичко е еднакво/като набор от продукти/. Може би има разлика само в това дали ще ти дават за риба ципура /както споделиха някои за Калиакра/ или само бяла риба в по-евтините хотели. newsm78, и най-вече как ще сготви готвача. На тези, на които им предстои моренцето им пожелавам положителни мисли и великолепни емоции. А на споделилите информация момичета - благодаря

# 640
Има ли вече тазгодишни отзиви от Добротица?

# 641
Преди няколко дни се върнахме от хотел "Елица". И този път не се разочаровахме. Стаите се почистваха всяка сутрин, докато ни няма. Кърпите се сменяха през ден (освен ако не са на пода Simple Smile, храната беше много разнообразна. Поне по 2 вида супа плюс таратор. Риба имаше на всяко хранене и още 2 вида месо. Плодове, зеленчуци и десерти - в изобилие. Никога не свършваше сладоледа и водата в машините. Персонала беше усмихнат и любезен. За първи път ми хареса анимацията. Управителката беше много мила и ни накара да се почувстваме специални гости, даже дъщеря ми я кръсти "добрата леля". Единствения минус за мен е старата материална база и атмосферата на късен соц.

# 642
Има ли вече тазгодишни отзиви от Добротица?

Август ще кажа  Wink.

А иначе една мацка от фейса е била предната седмица там и е иzключително доволна.  Peace

# 643
Да ви попитам снек баровете не са ли навсякъде на самообслужване, освен разбира се алкохола се дава на бара на снек бара. Повечето тук пишете за опашки на снек бара. Аз досега съм почивала само в Ком и там никога не съм виждала навалица на снек бара, веднага щом нещо се опразваше зареждаха нови тави, винаги тавите бяха пълни и затова ми е чудно от какво би се образувала опашка или може би ако не е на самообслужване, а чакаш персонала да ти сложи  newsm78

# 644
  • Луната ни пази
Благодаря Ви момичета за отговорите! Много ме улеснихте.  Grinning Направо стесних избора си до... а, то хотели не останали .  newsm78 Всъщност има, но по ред причини не мога да избера тях. А пък това с тръбата в басейна на Компас - директно ме отказа. Продължавам да чета и да събирам мнения.
Инцидента с тръбата е в Хотел Берлин на Златни, освен ако нямаш предвид друг инцидент, който аз съм пропуснала. Peace
Намерих на страницата на албена това. Някой да е бил на представлението в ресторант Българска фиеста?

БЪЛГАРСКА ФИЕСТА (вечер)

Българска Фиеста е традиционен български ресторант, където ще Ви посрещнат по стара българска традиция с хляб и сол. Ресторантът се намира на 5 км. от комплекс Албена в гориста и прохладна местност, където можете да усетите най-доброто от българските природа и обичаи. Ресторантът предлага ястия от българската национална кухня. В "Българска фиеста" ще имате уникална възможност да видите старинен български религиозен обичай - танц на нестинарите.

Вторник:
 18:30 - 22:30
 Неделя:
 19:00 - 23:00

Цени:
 55 лв. / 28 евро за възрастен
 28 лв. / 14 евро за едно дете

Програмата включва: 
•Нестинарски танци;
•Фолклорна и вариететна програма в ресторант "Българска Фиеста";
•специално участие на Нешка Робева
Била съм, не си струва парите, макар че мисля е включен транспорта (организирана екскурзия, събират 40-45 човека от различни хотели, желаещи и ги качват на автобуса). Специалното участие на Нешка се свежда до танцовата трупа, която тя тренира и поклона и в края на представлението.

Общи условия

Активация на акаунт