Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 308
  • 316
  •   1
Отговори
# 270
Ей ме и мен тук, вчерашна....
И къде е тук драмата, че не схванах?

# 271
  • Italia
... монтирали скенер и до него инсталирани трима митничари. Явно не харесаха или майка ми или малкото ми куфарче и го пуснаха за проверка. ... Извадиха лаптопа
Аз след това спрях да чета...
И къде е тук драмата, че не схванах?
Къде е драмата - че не четем и не гледаме картинките по летищата, но не искаме да пишем един гол "запис".

За да не се налага вдругиден да се оплаквам как най-нагло са ми изхвърлили 3-литровия течен перилен препарат от ръчния багаж, отбелязвам, че и аз ще летя утре. Запис  bowuu

# 272
  • близо до Кресненското дефиле
Чудя се , дали биха конфискували подобен пистолетhttp://www.dice.bg/item3024!?! Laughing

# 273
Хората шаран със сос, че и релса пренесоха, ти си тръгнала с едно веро да се хвалиш..

# 274
  • Italia
Чудя се , дали биха конфискували подобен пистолетhttp://www.dice.bg/item3024!?! Laughing
Много зависи къде ще го поставиш  Whistling

Рокси, смирено приемам забележката, новата ми цел ще е аквариум с три живи златни рибки и гупа

# 275
Абсолютно съм за претърсване и изхвърляне на всичко, което подлежи дори и на минимално съмнение. Предпочитам да ме пребърка някой на летището, отколкото да ми се ухили някой луд с картечница горе в небесата.
Напълно съм съгласна с претърсване, викане настрани, проверяване на чанти, бебета, коси, нокти, под нокти и т.н. Само така може да има ред и някакво (относително) спокойствие.
Аз самата съм била обект на множество подобни ситуации и изобщо не мога да си изкривя душата и да кажа, че е приятно, но е много правилно.
Най-строго винаги ме проверяват на влизане в САЩ. Два пъти са ме дърпали настрани по абсолютно непонятни за мен причини - от Бахами към къщи (САЩ)  мъжът ми си мина като летен бриз през чек ин-а, а мен ме викнаха настрани за напоителна проверка. В Лондон (пак за САЩ) бяхме на опашка аз, една класна дама с широка капела (и костюм на дизайнер), русоляв синеок младеж и един мургавел. От тази тъй забавна група дръпнаха мен (Laughing), госпожата с капелата и версачето и русият германец. Смуглият тъмен субект продължи необезпокоен. Тъй че - само те си знаят каква им е логиката. Но и аз си знам и не си нося в ръчния багаж неща, които дори приблизително биха издразнили и тях, и мен, по съответните причини.
--------------------
По повод сигурността - почти всеки ден имам работа в съда - всеки път на влизане, на проверката при полицаите, звъня - момчетата ме познават много добре, на "здрасти - здрасти" сме, и въпреки това, като звънна - ме дръпват настрани и ме проверяват - а аз си звъня всеки път - часовници, бижута, токове, сутиени, копчета, всичко звъни.  Много често ме карат да си отворя чантата, защото я видят някоя течност в нея (парфюм, почистващ препарат), я им се привиди нещо остро - винаги, абсолютно винаги, най-учтиво ме молят, и най-учтиво им показвам, съкровищата си. (И това не е летище, а прост окръжен съд).
Тъй че, бравос на Софийското летище - не е въпросът в акулката или гаечния ключ, дето не бил гаечен ключ - въпросът е в културата на пътуване и елементарното усещане какво може и какво не, предвид времената, в които живеем.

# 276
...въпросът е в културата на пътуване и елементарното усещане какво може и какво не, предвид времената, в които живеем.
newsm10 Браво Джи!

# 277
А представяте ли си какво им е на тези служители, непрекъснато да се разправят с идиоти.

# 278
Заради постове като на Джи ми се иска да имам като фб-бутона Харесвам!  newsm10

А представяте ли си какво им е на тези служители, непрекъснато да се разправят с идиоти.

.... рисковете на професията!

# 279
O, съда  Grinning По едно време и аз честичко ходех до там, всичко минава през скенера, а едни хубави полицайчета Heart Eyes те оглеждаха и претърсваха на влиане след като минеш през бипкащата врата.
Там пък редовно имаше някой без лична карта или по къси гащи и джапанки, който се пазари  за да влезе.

# 280
Да, каква драма беше като го въведоха това за късите панталонки.  Пък юристите си ходеха по къси гащи под тогите.

# 281
Че това го има поне от 10 години  newsm78 Имах един клиент навремето, с някаква спедиция се занимаваше, идва троснат и ми вика 'тея идиоти не ме пуснаха в съда, ще се забавя малко с документите'. Поглеждам го дискретно- той по джапанки, къси гащи и мрежест потник Laughing, а в главата- брадясал и рошав като разплетена дамаджана.

# 282
И какво? Не пречи да го помня, моля без намеци за възраст. Помня и когато излезе модата на мъжките 3/4 панталони и чехли. Редовно ми идваха клиенти в този вид.  И в банките нямаше дрескод, та се мотаха девойчета по потници.

# 283
Още по-засилени трябва да стават проверките. Всякакви луди има.
И не е само у нас.
Летя от години. В интерес на истината в София не са ме проверявали, заради което силно се възмущавам. Вярвах, че няма контрол. Даже с дънки с пищящ метален цип съм минавали и те са викали "Давай, давй, от ципа пищи".
И дете на 1 г. трябва да проверят - не се знае какво може да са скрили по него родителите му.
Не може всички по презумпция да са честни и почтени, а после да се случи нещо.
Проверявали са ме много. И на сухопътните граници е същото. Още повече, че имат и определен ред - т.е. освен подозрителните, проверяват всеки н-пореден пътник, дори и най-невинно изглеждащия или с най-малко багаж.
Аз обикновено летя или пътувам с дрехите на мен и малка раничка с документите. Нищо друго. Останалото е в багажното. Е, най-сериозната проверка ми е била във Франкфурт - събуха ми ботушите и чорапите, гледаха токчетата на скенер, една кака ме опипа стабилно навсякъде /поне досега не са ме събличали, де/.
Не се впечатлявам. Човек, който пътува често ми е странно да се впечатлява от подобни неща.
Нарича се сигурност и се радвам, че досега не съм била застрашена на борда.

# 284
E Нищо, какво намеци за възраст. Просто 10 години според мен са достатъчно време за свикване, било то с изискванията на съда за външен вид или за сигурност по летищата.

Общи условия

Активация на акаунт