Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 311
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
Има си мерки за сигурност. Те вкл и претърсването на деца много по-малки от Вашето. Научете се че правилата се спазват...

Никой не е против правилата. Нямам нищо против да проверяват детето ми. Но защо не проверяват мъжете? Писах по-напред в темата, виждам, че и други са го забелязали. За мен това е абсолютно необяснимо  Shocked

Има си едно нещо - нарича се оценка на риска. Прилагат го него. Просто в техните очи си попаднал в рисковата група.

Българинът, поне този, работещ на сериозна работа със съответните отговорности, няма времето на американската домакиня да си подреди по конец багажи, чанти, сакове и прочее.

Американската домакиня, ако визиращ мен е работеща жена, на всичко отгоре и с малко дете. Независимо, че работата ми е точно в тази сфера, която де що има умник уплю, няколко пъти се разделих със стоки забранени за внасяне в кабината. И то при условие че 25% от работното ми време е свързано с пътувания и много добре познавам изискванията. Грешката обаче си е лично моя, забравила да провери - хората просто си следват инструкциите.инструкциите за работа

# 256
Има си едно нещо - нарича се оценка на риска. Прилагат го него. Просто в техните очи си попаднал в рисковата група...

Не говоря за мен, даже не и само за България. Не може от 4 полета да не проверят нито един мъж! Нека си оценяват риска, но просто не е нормално.

# 257
Българинът, поне този, работещ на сериозна работа със съответните отговорности, няма времето на американската домакиня да си подреди по конец багажи, чанти, сакове и прочее.

Напротив! Всичко опира освен другото и до рутина, и до организираност.
Когато пътуваш често придобиваш навика да отсяваш необходимото и да събираш багаж за минути.
А ако и по природа си организиран човек, е още по-лесно!

разбира се, то4но така е
много пък сложното да си приготвиШ багажа без обемисти кремове, нож4ета и оЩе какво беШе  Rolling Eyes

а за акулата, такива са правилата, в крайна сметка са ви пуснали с нея, стига да не я вадите (това към авторката на темата)

# 258
  • София

о, нека не преувеличаваме. багаж се събира за максимум половин час, не е нужно да е "по конец", нито да отделяш много време. просто тоалетни принадлежности и козметика не се слагат в ръчния багаж и толкоз. сигурна съм, че имаш чанта за козметиката си - какъв е проблемът да я метнеш в куфара, колкото и да ти е отговорна и сериозна работата ?  Laughing

# 259

о, нека не преувеличаваме. багаж се събира за максимум половин час, не е нужно да е "по конец", нито да отделяш много време. просто тоалетни принадлежности и козметика не се слагат в ръчния багаж и толкоз. сигурна съм, че имаш чанта за козметиката си - какъв е проблемът да я метнеш в куфара, колкото и да ти е отговорна и сериозна работата ?  Laughing

има си малки опаковки от вси4ко, като за на път  Wink

# 260
  • България-Швейцария
Що така излезе, че се заяждам с някого, се чудя?
Явно изобщо си нямате представа за какво натоварване става въпрос и как като се добереш до къщи нямаш сили да правиш нищо друго освен да спиш, да спиш, да спиш... ако изобщо може, защото понякога до следващия работен ден остават 2-3 часа и имаш време колкото за душ.
Радвайте се всъщност, че не знаете Simple Smile

Трещи и тя във форма, веднага да ме хапне Laughing
Работя, Трещи, защото така ми харесва.
Както си обичам и работата, между другото.

По-малко нерви поне по летищата ви пожелавам на всички.

# 261
  • София
Явно изобщо си нямате представа за какво натоварване става въпрос и как като се добереш до къщи нямаш сили да правиш нищо друго освен да спиш, да спиш, да спиш... ако изобщо може, защото понякога до следващия работен ден остават 2-3 часа и имаш време колкото за душ.

с риск да звучи като захапване, но през описаното по-горе е минала, най-малкото, всяка майка в началото на отглеждането на детето си...

но нека не отклоняваме темата от акулата...  Laughing

# 262

Ей най-обичам така. От къде знаеш кой под какво натоварване е?

# 263
.....уморена и нервна, можех и на бой да му налетя.

Ха така. Ти май като си уморена, не си способна не само два парцала багаж да наредиш, ами и обмислянето на думичките ти става голЕм проблем.

Какви да тези мегаломаниакални самовнушение, че нашата работа е най-трудната, животът ни е най-тежък и въобще, понеже сме Многострадални Геновеви и крепим света на рамената си, ако ще и базука да си носим в багажа- очакваме огромно разбиране, състрадание, търпение и емпатия?

Ами аз ако съм една проверявачка на летище  и ми се яви някоя Геновева с нож, но и с подобни чупки, какво друго може да ми отношението освен: "Сори, Генче, ама ти си отговорна за твоя си живот и балансът в него, на мен не ми е работата да следя за това; пък и ако си толкова емоционално разбалансирана, що не отидеш да си отспиш,  и като се върнеш, гледай да си без ножове, брадви и мотики по себе си”.

Иначе става като отношението на всеки един кретен, дето като му кажеш защо кара с превишена скорост или изпреварва опасно, той ти измучава, че си имал работа.

Да не говорим, че хората които летят често по работа са отработили бързото спретване на най-необходимото до такава степен, че на автопилот и на сън могат да спретнат багажчето за нула време, без да забравят забранени неща в него.

# 264
Що така излезе, че се заяждам с някого, се чудя?

Извинявай, Трамел, смея се с глас. Аз знам, че ти много работиш. Само че твоето не се обобщава към българите като цяло. В САЩ се работи по много, точно по начина, който си написала. Ваканциите са най-малките, работните седмици най-дълги, правата на работника най-дребни, ефективността и печалбата са Господ. В сравнение българинът е един мързеланко и винаги е бил.

Аз не работя до 3 през нощта; напоследък се прибирам към 21:30, но успявам като пътувам да си набутам пастата за зъби и крема за лице в една торбичка и да съобразя багажа да ми е лесен за претърсване и обувките лесни за сваляне. Не ме кефи, ама какво да се прави.

# 265
  • България-Швейцария
Каквото повикало, такова се обадило, девойки.
Още в първия си пост по темата написах, че съм си решила проблема с летеното в стил когато е възможно да го избягвам.
На последната страница обаче някои решиха, че им е много важно да ми обяснят как съм лигла и дрисла, как багаж се стягал за минути и трябва едва ли не ритуално да се самоубия, защото не съм погледнала какво имам в чантата си преди да тръгна.
Ако това ви кара да се чувствате по-добре - нека съм такава, нямам против.
Не съм организирана, битовата част на живота ми е последна грижа, приоритетите ми са други - никога не съм го крила.

ПП.  Алиса, ти конкретно някакъв проблем ли имаш с мен, че съм пропуснала?

# 266
С тебе лично, не.
Само със сценките как работливите българи са най-прецаканите от работата си, докато американските и подобни домакини по цял ден си лежат под балдахин, облечени в патрициански тоги, докато една слугиня им вее с ветрило, а друга им подава кана с амброзия, a единственото занимание в живота им е да наблюдават смяната на сезоните.

# 267
С тебе лично, не.
Само със сценките как работливите българи са най-прецаканите от работата си

Това за работливите българи е мит. Да, има големи бачкатори, но като цяло сме мързеливки и гледаме да не се прецакваме много-много.

# 268
Въпросът е ... в крайна сметка човек склонен ли е да спазва правила , или не.
Мен защо не ме спират - защото съм си прочела условията, и като пътувам с Уизз, напр имам само едно парче багаж. Един брой. Ръчен багаж. Това на опашката тръгнала за София й е направо невъзможно за усвояване. Масовият случай е " О, ама и дамската лИ", " ама тия сега какво се заждат". "Ама 10 кг ли?" "Ох, ама той дали ще ме спре, щото са 11, 500". "Ох, ама какви са тЕя размери"..  и тн и тн.  И се почва бавене, теглене, пуфтене, недоволства, и други простотии.
Четете хора, гледайте картинките ако не можете, всичко е показано.
Така хем няма да си губите парфюмите и пиличките, хем няма да пречите на хората, хем няма да добавяте към и без това лошия ни имидж:)

# 269
  • София
Ей ме и мен тук, вчерашна. Кацнахме на стария терминал на летище София, аз взех големите багажи, майка ми след мен с един малък куфар и плик. Тръгваме да излизаме и точно пред плъзгащите се врати на салона за пристигащи честитутка: монтирали скенер и до него инсталирани трима митничари. Явно не харесаха или майка ми или малкото ми куфарче и го пуснаха за проверка. Едва ли е нужно да обяснявам, че нямаше "добър ден" и подобни екстри. Мина проверката през скенера, но явно не беше убедителна и се започна едно отваряне и вадене на съдържанието. Извадиха лаптопа, апарата, зарядните и едно малко пакетче, увито в плик с балончета. Честно ви казвам, митничарят направо се облиза от кеф... Отваря той със замах и се чува:
- Ъъъъъ, прасе..
- Ъъъъъ, ми то касичка..
- Ма и дрънка
А аз като орлица го следя в ръцете, ако беше посегнал да го счупи, му бях прегризала гърлото. Раздрънка го пак и дори не си направи труда да махне капачката, за да види монетите вътре. Чест му прави, че пак го уви, но така натъпка всичко обратно, че последва борба с ципа на куфара, която за едната бройка да завърши със саможертва на чантата. След което на майка ми с жест й беше посочено да си прибира партакешите и да се омита. Тук вече ме издразниха зловещо, но моята родителка, познавайки нежния нрав на чедото си, с една ръка грабна багажите, а с диагоналния си крак почти ме изрита навън и бях лишена от правото си да поискам елементарно уважение и отношение. 

Общи условия

Активация на акаунт