Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 284
  • 316
  •   1
Отговори
# 75
Да, бе!!!
И като редови полицай, и като катаджия, и като митничар на друго място можеш да изкараш значително повече пари, отколкото на летището.
Мисля, няма смисъл да уточнявам за какво говоря.

Кой говори за служители на МВР? Има една служба по сигурността на летище София и нейни служители, правят проверките...

# 76
количка за близнаци  не може да мине през рентгена
особено интересно е как се проверяват 2 спящи бебета близначета и тяхната количка, при усложие, че обикн. няма откъде да минеш 'отстрани";-

Нашата количка е за породени - тип един зад/под друг. Имахме трансфер във Виена и доста дълъг престой на това летище. Децата, изтощени от предишния презокеански полет, тъкмо бяха заспали, когато трябваше да се чекираме за следващия полет. Ами, никой не се е колебал - накараха ме да събудя и извадя двете деца (едното, от които бебе на 5 месеца), да разглобя и сгъна количката и да я пусна на скенера. Всичко това, съпроводено с рева и мрънкането на двете сънени деца. Не съм се протовила, летя доста често и предпочитам да се спазват мерките за безопасност  Peace. Виж, това, че трябваше сама да я нося въпросната количка пак с двете деца вътре, по стълбите на летището във Виена, защото няма асансьор или рампа, е друга тема и за мен е недопустимо европейско летище в 21 век да се излага така, ама на!

# 77
Мен пък ме дразнеше, когато дъщеря ми беше бебе, че никой не си мръдваше пръста, като извадя бебето от количката, да ми я сгъне и качи на лентата. Единият път летях през Румъния и едвам успях с една ръка да вдигна количката. Пълна кретенщина.

# 78
  • София
Да, бе!!!
И като редови полицай, и като катаджия, и като митничар на друго място можеш да изкараш значително повече пари, отколкото на летището.
Мисля, няма смисъл да уточнявам за какво говоря.

Кой говори за служители на МВР? Има една служба по сигурността на летище София и нейни служители, правят проверките...
Ами, то и митничарите не са служители на МВР.

Доскоро гранична полиция проверяваше, сега са само служители на служба сигурност към летището, ако не се лъжа. Обаче преди си бяха полицаи.

Но ми се струва, че паспортната проверка си я правят полицаи и сега.

# 79
  • Германия
Аз летях миналата седмица от София и моята проверка беше унизителна.Каката ми бърка дори  в дънките,около кръста,та и усетих ръката на дупето ми,опипа ме по- старателно и от съпруга ми .В същото време мъжът проверяваше двете ми деца на 2 и 3 години като най-големите престъпници,а те милите се скъсаха от рев.Чантата ми и детската раница бяха основно прегледани,трябваше дори да отпия от водата на малкия,за да са сигурни,че не е нещо опасно.Нямам нищо против строгия контрол,но не това е начинът,а за намусените и подозрителни погледи на проверяващите да не говорим.

# 80
  • Варна
Само за протокола. Личен обиск /опипването тоест/ може да прави само лице от същия пол.
Цитат
Каката ми бърка дори  в дънките,около кръста,та и усетих ръката на дупето ми,опипа ме по- старателно и от съпруга ми
Как е възможно това?????

# 81
А че било малко ключе - сигурно има и малки болтчета по самолета.
Доколкото знам самолетите се занитват, а не са с болчета.

Авторката на места преувеличава (че 15 минути я опипвали), а на места просто подвежда (да не кажа- лъже)- например, че е била в Америка и "такова нещо" нямало- нека да отиде до Америка с гаечния ключ и пищака в чантата, пък после ще я помоля да опише тука, да ни развесели.

Авторката е била в Америка и е проверавяна там 2 пъти. Веуднъж на летището във Лас Вегас и веднъж на това в Сан Франциско. На първа страница още съм описала, че на летището във вегас качих метален мотор в рамер 1:24. Няма да се повтарям. Също така авторката за твое нещастие е летяла и до доста други държави и има голяма представа какво и как се случва по летищата

Авторката, няма ли да оправиш заглавието. Simple Smile Дразнещо е! Simple Smile
Ако те дразни не влизай в темата. Аз все още си мисля, че това показно може да го направи само шайка луди.
В доста теми си ме засичала и заяждала без причина. Очевидно е, че не ме харесваш, но моля те да не ми се бъркаш как да се казват темите ми. На мен не ми харесва снимката на аватара ти, но не съм те карала да я махаш...

mi6ka.p , първото ти мнение във този форум е специално за моята тема - направо съм поласкана.

Stern , на мен също ми опипваха вътрешната част на колана на дънките

# 82
Авторката нали не си вярва,че може да й отделят на нея 15 мин?И после на детето още 10?
25 мин.
 Само за тях???? Shocked
Или са много подозрителни,или тя си преувеличава.

Дано винаги служителите имат време за щателна проверка.

# 83
Не е забранено да носиш метал, а остри предмети.

Както казах, ако си носила остри предмети и пластмасови пистолети в Америка, тогава ела да ни развеселиш.

На летището в София контролът за сигурност беше през пръсти, знам,  но сега не ми дожалява, че проверките са по-щателни.

Хайде, оплака се, някои от нас не виждат защо, стига вече.

# 84
Алиса , къде прочете, че съм носила остри предмети. И това, че контролът на летище Сф беше през пръсти до преди месец според теб оправдава защо сега се гаврят с хората сега там (главно с жените) и стресират децата? Никога няма да разбера логиката на някой потребителки...

MAXIMAltd , къде прочете, че детето са пребърквали 10. На мен и повече от 15 мин ми отделиха барабар с чантата. Незнам обаче какво това ли е най-важното, което прочете...

# 85
Сори, да те проверят на летище за мен не е "гавра", не знам защо се самонавиваш.
И не мисля, че на децата им пука особено за проверката, за да говорим за стрес.
Както може би знаеш, трафикантите на наркотици понякога крият пакетчета из деца, памперси, колички и т.н.
Но разбира се, ако ти наистина смяташ, че преминаването през едно летище е толкова стресиращо за детето ти, сама ще си вземеш решението.

# 86
 E, зависи, понякога може и да е гавра. Убедена съм, че на летището служителите на рентгена си умират от кеф като хванат някой с козметика или парфюм, и го накарат да го хвърли, после си го прибират за тях от контейнера.

# 87
Ама това са общи приказки, в нейния случай какво, за пластмасовия пищак ли са ламтяли  Wink? Май просто са си вършели работата хората.

Гавра е, ако ти направят пълна телесна проверка, но ще е особено нелицеприятно да конкретизирам къде точно може да ти бръкнат. Но тука не говорим за това.

ОФФ. Абре, много богини се навъдиха из този форум. Дали да не взема да си сложа един ник "Позволете ми да Целуна Подметките на Обувките ви, Уважаема Алиса" и за да следя за точното му използване от всеки, който се обръща към мен.

# 88
Искаха да му изхвърлят играчката - как да не е стрес. На сестра му някаква непозната я пипа. Тя реве само да я заговорят непознати, а камо ли някой да я пипа. Очевидно нямаш деца щом мислиш, че това не е стрес за тях. Иначе аз няма как да спра да пътувам само защото на летище софия са решили да се правят на луди. Аз не мисля, че летището е стресиращо за тях, а това, което се е случило миналата седмица. Синът ми има около 40 летателни часа и не се качва на самолет за първи път. Аз съм гражданин на ЕС, живея в 21 век, имам права и не виждам защо те възмущава това, че смятам, че са прекалили... Интересно ми е дали ако ти се случи на те това то ще си толкова опрощаваща към шайка олигофрени? Не съм пренасяла в багажа си нищо, което да попада в списъка на забранените неща. Т.е. не съм била в нарушение и следователно имам право да съм възмутена от поведението спрямо щерката и сина поне.

Последното ти изречение е покъртително просто. В това изречение се крие разликата между богините и простолюдието  Mr. Green

# 89
Както казах и по-горе, тръгни за Израел, там директно влизаш в една стая и се събличаш, отделно ти се вади целия багаж, всичко се рови, разглежда, оглежда едно по едно...
Изключително е неприятно такова пребъркване, аз дори се дразня и охраните в магазините как гледат всеки като крадец...но някакси в самолетите ми е оправдано това проверяване, макар че не е нужно служителите да са груби, ако са по-любезни и предупредят човека отсреща с 2 думи той ще подходи с разбиране и ще мине всичкото това по-леко за всички страни.

Общи условия

Активация на акаунт