Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 278
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
Да, очевидно нямам деца; очевидно не летя почти всеки месец, очевидно за дете ревящо от непознати са виновни самите непознати и не на  последно място- очевидно самозалепването на етикета "бугинйъ" моменталически те прави такава.

# 91

ОФФ. Абре, много богини се навъдиха из този форум. Дали да не взема да си сложа един ник "Позволете ми да Целуна Подметките на Обувките ви, Уважаема Алиса" и за да следя за точното му използване от всеки, който се обръща към мен.
 Toва е много добро Grinning Grinning Grinning

E, зависи, понякога може и да е гавра. Убедена съм, че на летището служителите на рентгена си умират от кеф като хванат някой с козметика или парфюм, и го накарат да го хвърли, после си го прибират за тях от контейнера.
А това случва ли се наистина или е неосъществено желание? Не мога да повярвам, че толкова хора не знаят за изискванията и летят със скъпа козметика в ръчния багаж, та чак толкова привлекателни неща да се изхвърлят.

# 92
Aвторке,виж си първият пост.
Повече от 30 мин. са отделили за вас?
Нямаше други пътници?
Бяхте вие толкова зле?
Айде стига.........
И ние пътуваме,и нас проверяват.

И тук ,в сайта,за мен има само една богиня. Laughing

# 93
Ако се е държала като богиня...

# 94
Бяхте вие толкова зле?

hahaha hahaha hahaha Вече ме напушва смях в желанието да се пените без дори да сте вникнали в това, което ме е възмутило.

# 95
Съжалявам. newsm45 newsm45 newsm45
Така описано-такъв отговор.

# 96
Да, очевидно нямам деца; очевидно не летя почти всеки месец, очевидно за дете ревящо от непознати са виновни самите непознати и не на  последно място- очевидно самозалепването на етикета "бугинйъ" моменталически те прави такава.
Ако летеше всеки весец щеше да разбереш какво ме вързущава и какво означава спазване на правилата за безопасност и гаврата с пътници. Щом гаврата за теб е нормална то очевидно имаме различни представи за права и спазването им.

MAXIMAltd , няма нужда да ревеш. Просто тръгни на уроци по български поне за словореда да ти помогнат. Тогава ще е по-лесно на човек да вникне в това, което си написала.

Както казах и по-горе, тръгни за Израел, там директно влизаш в една стая и се събличаш, отделно ти се вади целия багаж, всичко се рови, разглежда, оглежда едно по едно...
Не бих тръгнала за израел по много причини и една от тях е това, което описваш. Просто няма как да приема за нормално това (както и доста други неща). Има доста по-приятни местенца, които бих посетила и където няма да ми се наложи да се събличам пред непознати.

# 97
Но може да се напълни по-късно.

Къде? Влезеш  ли; не можеш да излизаш навън; а вътре няма нищо newsm78 пък и една такава играчка побира по-малко от минералната вода; с която пускат свободно  Rolling Eyes просто са се заяли с тях.

# 98
Авторке,словореда ми се разбира.
Виж си ти правописа.
Като начало-заглавието на темата.
Ако имаш време, редактирай и поправи и постовете си.

Ако се замислиш малко колко смешна е темата,би се засмяла и ти.
Още ли си вярваш,че толкова служители са се занимавали с вас?

П.С.Само ако изглеждате толкова опасни,Герче.

# 99
Ох, авторката е летяла през много държави, но ако авторката ще зачете и чуждото мнение - няма нищо унизително в случилото се, то се случва навсякъде. Ако авторката е извадила късмет с някои по-небрежни митничари, просто е било късмет. Защото аз и през САЩ летя, и през различни европейски летища и ни разкостват буквално. Единствено за бебешката формула едно време нямаше проблем. Иначе всичко са хвърляли - детски пасти за зъби за 10 мл отгоре над нормата; детска козметика пак в малки разфасовки, макар че е специална за екзема; храна всякаква - това не на софийското летище, а на френско, холандско, италианско и германско до този момент. В САЩ ме правят луда. Вадила съм куфари от-до. Включвала съм лаптопи, изпразвала съм води и шишета, по чорапи си ходим най-редовно, мисля следващия път направо да си носим обувките в ръка... така че, нищо ново. И все по-строго ще става.

А точно на софийското до морето ми е рахат на мен. Много лежерно го дават. А не трябва.

П.С. Всякакви предмети, които могат да съдържат течност са аут. Това е от много време така, не знам кой не си знае задълженията в случая като пътник. Ако са с медицинско предназначение, задължително трябва рецепта или препоръка от лекар.

# 100
Това ми се е случвало и на други летища, тук никога всъщност. То не са били събличания, ровене в прашките ми и личните ми неща  Whistling, вадене на всичко пред всички....и още какво ли не.

Изобщо не ми е приятно, ама какво да направим. И колко неща са ми заминали в кофите по летищата, дори не искам да си спомням за някои.

# 101
simplyaven, и теб поправям, тези които проверяват багажа за течности и опипват пътниците не са митничари. Те са от сигурността, и работят на рентгените и с детекторите за метал. Митницата няма нищо общо с това, и на митницата не проверяват пътниците нито за пилички, нито за вода, нито за остри предмети, а за съвсем други неща- пари и вещи за деклариране с особен режим на пренасяне и притежаване, също на митницата се плаща мито, ако трябва да се обмити нещо. Хората трябва да знаят кой служител от кой отдел е, за какво го питат и проверяват в момента, и откъде трябва да премине, освен че трябва да знае какво има право да носи и какво не.

# 102
Аз знам, че е security, но в България едно време проверяваха граничари и митничари. Не знам как се казва службата в момента, а английски думички не виждам повод да ползвам в случая.

Искам също така да допълня, че предвид ползването на невръстни деца за "мулета" и камикадзета, което на нас може да ни се струва фантасмагорично, но за огромно съжаление е факт, всякакви проверки са на място. Което косвено спасява и въпросните деца.

# 103
Хайде, стига, до сега на бг-летищата беше пълен фарс...
Даже се изненадвам, че може да са се размърдали и да са свършили някаква работа.
В случая няма никаква драма и не разбирам къде е стресът.
Интересно е как в други теми хвалите децата си, че са по-умни и от Айнщайн, още от невръстна възраст и разбират от всичко, а тук не може да обясните с няколко думи, че това са правила, така се прави или каквито са ви начините и подходите...
Чувала съм също, че има някаква възможност да си оставиш нещо на летището и когато се прибираш, да си го потърсиш. Не съм се интересувала, защото не ми се е налагало нищо да оставям. Моля, ако някой знае по-добре от мен, относно това - нека обясни.
Много хора са заети да мислят, че само на тях светът им е крив и някой си изкарва яда.
Както казах - събличали са ме, стояли са до мен с автоматите, докато го правя и какво ли още не съм видяла по чуждите летища. И представете си - имаше поне 100 деца, които не се притесниха нито от гледката на оръжията, нито от опипването... Представям си, ако се беше случило в България колко възмутени и разстроени щеше да има...

# 104
  • София
Аз само да попитам: тези проверки, които описвате - за Израел- как да ги разбирам? На летище София има специален режим на проверка за пътниците, които пътуват за Израел ли? Или говорите за летищата в самия Израел?
И в какво се изразява проверката - директно влизаш в стаята и се събличаш дибидюс???
Са остава да кажете, че те качват и на "магарето"?
Това сериозно ли е, или силно преувеличено?
Лично аз не мога да открия видима логика в това да те разсъбличат чисто гол, без някакви мнооого сериозни причини. Да останеш по бельо не е ли приемлив вариант? Не че ми изглежда особено приятен, ама в сравнение с това да останеш по организъм, си е направо нищо работа.

Общи условия

Активация на акаунт