Попитай Нивиана /3/

• 186 651
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте ,Нивиана!Следя темата и научавам много от вашите съвети  Grinning.
Аз също имам питане за една малка спалня със скосен таван.Мебелите ще бъдат бели ,ще има дълъг шкаф по скосената стена ,започващ от прозореца.Колоната е на 1.10 от стената и незнам дали ще има достатъчно дълбочина да поставя ТV ,а и да се отварят вратичките. Да направя ли и рафтове от колоната към другата стена?Притеснявам се да не претрупам.До леглото ще има само шкафчета.http://soote.snimka.bg/other/sote.612239
При тези условия - плъзгащи вратички. 60 см дълбочина на шкафа ви е предостатъчна. Според мен по скоро нисък шкаф между колоната и стената. Едно планче  ако погледна с размери, ще е по лесно. Рафтовете надребняват пространството, разтрошават го.
Обмислете добре тази спалня. Много приятен интериор засега.

# 316
Здравейте Нивиана.
Аз искам да се допитам до вас за детска стая. Стаята е около 15кв.м пред нея има огромна тераса.
Имам няколко питания - паркет или мокет в стаята и какъв цвят да бъде - стените са с да вида тапети - едните които са до половината стена са зелени а  другия тапет нагоре лилаво зелено и бяло http://www.prikachi.com/images/66/3664066A.jpg. Чудя се и за цвета на мебелите дали да са чисто бяло, бяло с зелено или зелени. Благодаря предварително.

Паркет или мокет  е лично решение. Зависи как се ползва, има хора които не харесват  мокет.
Принципно естествен паркет  добро качество, не  би трябвало да ви притеснява  в никой аспект.

Мебелите лилави и бяло. Доста е зеленото според мене вече. Момче или момиче?

# 317
Здравей Нивиана  bouquet и мене ме тормозят цветовете по стените, особено сега като прочетох че цветовете на яве не са това ,което гледаме по каталог Rolling Eyes понеже и аз се чудя вече откъде да я подкарам реших да почна все пак от някъде и се спрях на това перде за трапезарията
http://www.como.bg/carpet/hangings/zavesa-s-gajki-8392.html ) ще имам 3 стени в бежаво,което е с една идея по светло от беж.цвете на пердето и една стена в оранж, но се чудя на всичко това какви мебели ще си подхождат като цвят и какъв под? newsm78...

envia, коя марка бои,боядисвахте?..аз съм се спряла на Екон Пастело,а пък ще видим какви цветове ще излязат но финала Mr. Green
Е  хубава работа,  има 6  милиона цвята, защо не избирате цветовете последни , а първо мебелите.
Отказвам да избирам под по латекс.
Приемете  , че на бежово всичко подхожда. За оранжа избягвайте  черешите, африканските червени дървета. Поне кажете пода плочки или паркет. Макар , че ако  правите по огнен интериор.
 Бели мебели също.

Съжалявам, конкретизирайте  въпроса.

,,
,

# 318
Здравейте Нивиана.
Аз искам да се допитам до вас за детска стая. Стаята е около 15кв.м пред нея има огромна тераса.
Имам няколко питания - паркет или мокет в стаята и какъв цвят да бъде - стените са с да вида тапети - едните които са до половината стена са зелени а  другия тапет нагоре лилаво зелено и бяло http://www.prikachi.com/images/66/3664066A.jpg. Чудя се и за цвета на мебелите дали да са чисто бяло, бяло с зелено или зелени. Благодаря предварително.

Паркет или мокет  е лично решение. Зависи как се ползва, има хора които не харесват  мокет.
Принципно естествен паркет  добро качество, не  би трябвало да ви притеснява  в никой аспект.

Мебелите лилави и бяло. Доста е зеленото според мене вече. Момче или момиче?

Момче

# 319
# 320
В отговор на  провокацията на Шанта, от една друга тема, ето една пестелива завеса за баня     bath

Цитат
Моята е най-проста от нещо изкуствено (но не съвсем пластмасово) и си я пускам в пералнята. Но много искам нещо уникално  с мотив, който го няма на завеси за баня. Ще видим какво ще търся, до америка ли ще ходя

http://www.elisabethbuecher.com/22.html

# 321
В отговор на  провокацията на Шанта, от една друга тема, ето една пестелива завеса за баня     bath

Grinning Благодаря за вниманието! Тази е гениална - предполагам от топлината се издуват Simple Smile

# 322
Enigma, много ми хареса цвета и шарката на паркета ти. Би ли споделила марка и модел?

От "Павидера" сме го взимали,но беше преди 7г. и не помня никакви подробности за цвят и модел.

# 323
Здравейте и от мен, повече чета, отколкото пиша, но имам един въпрос, който ме тормози от доста време.
Какво ще ми препоръчате за следното място в бъдещия ни хол:

Uploaded with ImageShack.us

До къта с меката мебел ще е камината и ми се иска да има визуална връзка с коридора ( иначе остава много тъмен), дори и да не е визуална, поне да преминава светлина. Чудя се обаче на какъв вариант да се спра, тъй като е добре да шумоизолира, т.е. преградата да е плътна (понеже ще има спални от другата страна на коридора).
Мислех си за нещо като огромен аквариум, без вода, с камъни и бамбук например), но първо, че май ще е доста скъпо, второ, че имаме малки деца и не знам колко е безопасно.

Друг вариант може би са стъклените тухли, но дали не са отживелица вече?  newsm78

Ще съм благодарна, ако ми помогнете   bouquet

п.п. по повод завесата за душ - страшно оригинална е, доколкото разбрах е проект за зелена баня - след 4-тата минута вземане на душ се издува и принуждава къпещият се да излезе и така да пести вода.  Peace

# 324

Здравейте, Нивиана! Поздравявам Ви за усилията и времето, които отделяте да консултирате лаици, които не могат да си позволят услугите на дизайнер, но не се отказват да си спретнат уютен дом. Та да се наредя и аз на опашката. Имам конкретно питане - мога ли вместо нисък тв модул (50 см), както е прието, да си сложа в холо-спалнята класически според мен трапезарен шкаф с размери дължина 1,90, дълбочина - 0,40 и височина 70 см. Стената, пред която ще бъде, е паянтова и не позволява да се монтират висящи модули. В тази стая спим с мъжа ми, но ни се иска и да каним гости на по питие след вечеря. Затова трябва да прилича и на хол. Мебелите - шкафът и високия комод, съм си харесала в "Платан" - те са изцяло бял лак, без дръжки и имат тъй необходимите ми чекмеджета за дрехи. Паркетът ми е стар дъбов, смятам след циклене да го покрия с вакса Осмо с избелващ ефект, ефирни пердета от бяла или сребриста органза, цвят капучино за стените и голямо огледало над холния ъгъл срещу прозореца - т.е. всичко ще бъде в бяло-бежовата гама, с една-две маслени картини и съдове от цветно стъкло за акцент. Другите неща съм описала в така несръчно нарисувания план. Ще се радвам, ако има отзиви от всички форумки.
http://prikachi.com/images/915/3670915w.jpg

Мисля, че сте го решили вече,и то много добре. Само може би  цветът на паркета може да остане  естествен дъб. Контрабюфета също е добра идея. Няма проблем да го сложите.
Внимавайте да не стане  много бяло, освен да ви подкрепя  с картинки, няма много какво да  ви кажа.
Стените по плътни, непрозрачен цвят, за да не изтече картинката.

,

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 23:23 от Нивиана

# 325
  Благодаря,ти Нивиана!Но нещо не ми става ясно-чета всички постове и се стремя да науча някои основни принципи при обзавеждането-та в тази връзка и следвайки твойте чертежи си мислих ,че трябва така да се подредят мебелите,че да не се пресичат ходовите линии/а в моя случай става точно обратното,ако разширя отвора на кухн.бокс наляво,защото дефакто пред отвора застава трапезарната маса :http://vemani.snimka.bg/photos-from-gsm/remont.572671.24491623 И още -влизайки в трапезарията веднага се сблъсквам с бюфета и трябва да мина наляво за да влезна в кухн.бокс.Изписах всичко това,защото ми се струваше ,че е по логично отворът да се разшири с една идея надясно,та като тръгна от хола да мина покрай масата,която остава отляво,и направо без да заобикалям масата да имам достъп до кухн. бокс .Или с две думи бюфетът,който сега е отдясно на отвора , да отиде отляво спрямо отвора и да се бутне част от стеничката ,на която е бил сложен бюфетът.Стана прекалено объркано ,за което моля да ме извините,но следвам съветите на Нивиана-промените да са логично обосновани -да има полза от тях-а не просто да ги правим,защото сме в ремонт.

Ако мислите че ходовата линия кухня - хол, ви е по важна от тази  кухня - трапезарна маса, го разширете  накъдето искате. Колко см е  едната идея??
Зависи какво искате да постигнете, или преходна трапезария с два портала, или закътана трапезарна маса.  Решете според начина на ползване.

# 326
Здравейте, предстои ми покупка на жилище и това, към което сме се насочили има "вкарана" тераса като трегерите са в стаята, ведно с колони, т. е около терасата се оформя широка буква П от колони и трегер. Моля, ако някой се е справил с този проблем да помогне!
Мен лично колоните много не ме дразнят, но трегера пред прозореца ме дразни яко.

Какво е помещението? Кухня или Спалня?

# 327
Здравейте tanzen,
Възможна е употребата на стъклени тухли. Трябва удачно да се разположат - брой, форма големина на орворите и разбира се съобразяване с източника на светлина. Трябва също да се съобрази дебелината и конструкцията на преградната стена. Има цветни стъклени тухли, както и прозрачни с раличен релеф - ефекта при преминаване на светлината е различен. За камината дали е предвиден комин. Може да се ориентира, така че да се вижда от къта за сядане. Предполагам ще ползвате готова камина. Дали щс бъде декоративна или ще разчитате на нея за отопление е също важен момент. Във вторият случай има съществени технически въпроси, които определят форма, конструкция и допълнителни инсталации, които е препоръчително да се направят.

# 328
Много искам да споделя една стълба просто така:

,
,

# 329
Благодаря Нивиана, страхотни снимки, идеите, и стълбата е прекрасна!

Ние все още се двоумим как да си направим детската стая.. http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1313260169k.jpg.дали да е с 2 легла или 1 двуетажно. Голяма чуденка, ако е едно двуетажно ще има много повече място за игра, ако са 2 ще намалим мястото, но няма да има сърдене кой да спи на 2я етаж Sad.  За сега сме с една девойка на 2,5г, но планираме да имаме още дечица. 

Решихме да си сложим голям двукрилен гардероб с плъзгащи врати в хола, да е с огледалаhttp://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1313260218i.jpg, за да не ни "изаяжда пространството", как смяташ, добра ли е идеята, харесла съм нещо подобно, ще ни го изработват по размери.

Общи условия

Активация на акаунт