Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Предучилищна - набор 2006

 • 50 350
 • 736
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 649
Да подновя темата...

От тази година в предучилищна са всички дечица, навършили 5 г., т.е. вече ще има по 2 години предучилищна подготовка  /newsm78 - правилно?/.

Да си призная много съм объркана какво да правя...
До момента дъщеря ми се чувства страхотно в детската, но нещата стават сериозни...

От една страна - по-добре да я оставя да си бъде дечко в градината, но от друга е по-добре да почне да става отговорно човече...

Мислех си - може ли да си оставя първата година детето в градината, а втората да го запиша в училищна ПГ или веднъж започнало обучение в детската, вече няма как да се прехвърля... ? /осъзнавам, че това май е глупав въпрос Sad, но все пак.../

Наложи се да живеем в Надежда. Нека си го кажем честно - микрорайончето ни е чудесно, но бих била щастлива дъщерите ми да не остават да учат там... поради ред причини... Не мога да пренебрегна средата, в която израстват децата...

Помогнете ми, моля, къде мога да намеря информация в кои от добрите училища в София има предучилищни класове? А можете ли направо да ме посъветвате - кои са най-близките добри училища?

Предварително благодаря!

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 21:30 от Vache

# 1
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 130
 pitanka  можеш, но по-удобно за детето е да си е в детската градина, щом до сега е било там.

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:19 от Dorothy

# 2
 • София
 • Мнения: 55 948
Съвет от мен - запиши си детето в преедучилищната в училището, където си решила да го запишеш в първи клас. Децата от подгответо са с предимство, учителите от начална степен ги опознават, психологът на училището също, обстановката им е позната и като цяло преходът към първи клас във всичко ново се свежда до минимум.

  # 3
  • Sofia
  • Мнения: 649
  pitanka има теми за тези малки сладурчета - там мамите, според мен ще ти дадат по-точна информация. Иначе да можеш, но по-удобно за детето е да си е в детската градина, щом до сега е било там.

  вече 4-5 години не съм активен потребител тук  Embarassed и ... наистина съм объркана - имаш предвид "родени 2006" къде да търся тези теми... Confused

  # 4
  • Sofia
  • Мнения: 649
  Съвет от мен - запиши си детето в преедучилищната в училището, където си решила да го запишеш в първи клас. Децата от подгответо са с предимство, учителите от начална степен ги опознават, психологът на училището също, обстановката им е позната и като цяло преходът към първи клас във всичко ново се свежда до минимум.

  и мене това ме яде отвътре... ама в тази Надежда...  Confused все едно падам от небето...  Embarassed

  # 5
  • Sofia
  • Мнения: 649
  Привет!

  Аз съм едно объркано мамче, борещо се срещу мнението на тати...
  Разчитам да помогнете Simple Smile

  Моля, споделете - сега, когато предучилищната е 2 години - как ще процедирате?
  Къде и кога ще записвате децата си в предучилищна?
  Имате ли отзиви за добро училище с предучилищен клас?

  Предварително благодаря!

  # 6
  • София
  • Мнения: 4 337
  Не знаех, че е влезнал закона вече от 5г. на ПГ  ooooh!
  Ако е така и имаш възможност остави детенцето първата година в детската пък втората в училище.
  Сега се замислям ама това е голяма глупост какво ще се учи две години ПГ  newsm78

  # 7
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 130
  kimbolina има деца, които не ходят на детска градина и това е за тях, а децата в детската градина си имат занимания. Та каквото си учат сега ще си го учат пак. Просто е задължително вече това да е за всички деца.

   

  Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:20 от Dorothy

  # 8
  • There I was on a July morning ...
  • Мнения: 3 795
         И аз малко ще оспамя, но темата ми изкочи в раздел нови публикации... Wink

  pitanka, за тази възраст, детската градина е многократно по-добър вариант, отколкото ПГ  в училище. Правя сравнение между материалната база, хигиенните условия, възможностите за почивка и обособентеи кътчета за игри на малчуганите на двете места, и не виждам никакви предимства на у-щето пред детското заведение. Има значение и фактът, че детето вече е свикнало с колектива и се чувства добре там.
        Мисля, че има достатъчно време занапред за да смените средата и да я правиш "отговорно човече".  Peace

  # 9
  • Мнения: 7 831
  Отделих и слях.

  # 10
  • Мнения: 24 468
         И аз малко ще оспамя, но темата ми изкочи в раздел нови публикации... Wink

  pitanka, за тази възраст, детската градина е многократно по-добър вариант, отколкото ПГ  в училище. Правя сравнение между материалната база, хигиенните условия, възможностите за почивка и обособентеи кътчета за игри на малчуганите на двете места, и не виждам никакви предимства на у-щето пред детското заведение. Има значение и фактът, че детето вече е свикнало с колектива и се чувства добре там.
        Мисля, че има достатъчно време занапред за да смените средата и да я правиш "отговорно човече".  Peace
  Peace
  Точно така, особено ако вече ходите на градина и сте доволни от условията там и образователния процес, който, между впрочем, е още от І група, та чак до края по избрана програма.
  Отговорността няма общо с това, дали детето ще посещава ПГ в градината или в училище. Ние свикнахме от първия ден в І клас, щот попаднахме на готина учителка. Няма гаранция, че ако се преместите, в І клас ще попаднете на такава, нито че ще попаднете на хубав клас. Късмет е. Но условията в градините, особено за 5 годишни деца, ако групичката е малка, от 20-тина човека, са по- добри.

  # 11
  # 12
  • Мнения: 4 877
  И моята малка кукла е набор 2006. Родена е чак в края на годината, през декември.  Ходи на детска градина с голямо удоволствие. Мисля да си стои там до първи клас. И баткото си изкара предучилищната в детската, подготвиха го достатъчно. Смятам, че за тази възраст е по-добре да бъдат в детската градина. Единственият минус е следобедният сън. Минус е за мен, защото като се наспи следобяд и вечер няма приспиване! Други оплаквания нямам! Ще следя темата с интерес, защото вероятно след време тя ще прерастне в общата тема за първи клас на нашия набор.

  # 13
  • Мнения: 71
  ... имаш възможност остави детенцето първата година в детската пък втората в училище.
  ...newsm78
  За мен това е най-удачният вариант. През втората година в подготвителната група, вече в училище, се дава възможност на детето постепенно и плавно да привикне към нов режим и изисквания. По-голямото ми дете посещаваше ПГ в училището, където след това продължи в първи клас. Нямаше никакъв стрес, страх и неприятни емоции - децата в голямата си част се познаваха; позната им беше обстановката (училищен двор, лавка, WC, входове, коридори), тъй като стаите на ПГ и първи клас са съседни; запознати бяха с правилата за поведение в тази нова среда; бяха виждали новата си учителка и т.н. Независимо, че този вариант за нас като родители беше по-труден (трябваше да наемем жена, която да го взема на обяд от училище и да се грижи половин ден за него), мисля че с решението си помогнахме адаптацията на детето в първи клас да мине съвсем безпроблемно и училището да се посещава с удоволствие. Дъщеря ми е родена през 2006 г. и сега ще продължи в ДГ, а от догодина в ПГ към училище. За мен допълнителен довод е учителката, при която ще бъде в ПГ към училище. Същата преподаваше на баткото и подготви чудесно всички деца в класа си. На родителски срещи в първи клас, учителката е споделяла, че има разлика в подготовката на децата дошли от ДГ и от ПГ в у-ще (разбира се това касаеше точно този клас, а не всички по принцип).                       

  # 14
  • у дома
  • Мнения: 6 918
  И аз тук-малкият ми син е роден през март 2006 година-със сигурност ще си бъде в градината и двете оставащи години...
  И не е вярно,че подготвителната в училище е по-добра за подготовка - всичко си е до учител-големият ми син беше в ДГ и повечето деца отидоха в един и същи клас и се справяха значително по-добре от другите,а и бяха по-дисциплинирани,но аз от неговите госпожи в детската бях страшно доволна...При нас пък госпожата в училище споделяше,че тези деца,от групата на сина ми в ДГ дърпат другите и просто си личи ,че с тях е работено добре.
  А иначе съм доволна,че няма да се чудя и мая при коя госпожа да бъде и в кое училище- доволна съм от госпожата,която учи баткото и тя се пада да учи и набора на малкия,така че ще е при нея.За баткото това ми беше голям проблем-къде да учи и две години след това мога да кажа със сигурност,че съм направила правилния избор.
  Някой има ли от тези карти , http://ik-mayahristova.com/?page_id=20  виждам,че са за деца от 3-6г ,но се чудех да взема,за да разнообразим игрите,през студеното есенно и зимно време най-вече.

  Общи условия

  Активация на акаунт