Пейпал - помощ! - 4-та тема

• 54 144
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ти Алекс,позна че е от ioffer  Hug

# 541
  • Тра-ла-ла
Мрън, никой не ми отговори на горните въпроси. Sad

Платих на един продавач в ибей. Пристига ми фактурата от пейпал и там пише Shipping address - unconfirmed. Този шипинг адрес ми е въведен в ибей като Primary postage address и в пейпал като втори адрес към дебитната карта. Като е непотвърден какво става?

При самото плащане Пейпал не ми даде възможност да избера 1 от двата въведени адреса. Защо?
Пъъъф, въвеждайки втори адрес в пейпал съм чекнала да се асоциира с дебитната ми карта и се оказва, че сега адресът се води като официален на картата, а официалният е станал "Home". Сега какво да очаквам? Пак ли да чакам верификационен код? Трябва ли в такъв случай да сменя и Registration address в ибей?

Най-странното е, че в ибей сега се показват цели три адреса, асоциирани с пейпал. Като два от тях са еднакви Laughing

Помогнете ми да оправя мазалото Praynig

# 542
Confirmed са само адресите в САЩ и някои във Великобритания. Нашите са unconfirmed и няма как да са други засега.
Ако си плащала в Ибей - има опция да смениш адреса.

# 543
  • Тра-ла-ла
Във фактурата се изписа правилния адрес за изпращане. Но не знам от къде е прихванат. От ибей акаунта или от пейпал, защото са взаимосвързани.

А какво се случва, ако сменя адреса на картата в пейпал? Както явно съм направила. Въведох 2ри адрес(София) и го асоциирах с въпросната карта като не знаех, че така го прави основен за нея. А предишния основен адрес(Пловдив) ми го води със статус "Home". Ще се иска ли пак верифициране на карта или да ми направят някакъв проблем? Има продавачи, които пишат, че пращат само според пейпал адреса. В моя случай кое се води пейпал адреса ми - София или Пловдив? Кой е билинг и кой шипинг адрес. Crazy

Всъщност пейпал има ли как да разбере на какъв адрес се води дебитната ми карта?

# 544
  • Варна
Колко време след като са ми върнати пари в Пейпал, а от там и по картата, трябва да ги видя в нея?

# 545
4-5 работни дни.

# 546
Здравейте, искам да ви питам , на 28.08.11 направих плащане в Ларедут през Пей Пал. Поръчката ми стоя 1 седмица на първа стъпка и след като им писах ми казаха , че трябва да си пусна нова поръка, но парите ми са блокирани. Минаха 31 дена и парите все още на са отблокирани. Може ли някой да ми каже как да направя диспут или как да постъпя за да ми върнат парите?

# 547
Те пари не са ти взели, затова няма какво да ти връщат.
След като не са ти взели пари, не можеш да пуснеш диспут, защото няма за какво да го пуснеш. Реално, парите са в картата ти и не са излизали от нея. Просто ти не можеш да разполагаш с тях.
За целта - провери статуса на трансакцията в Пейпал - дали е Pending, Completed или Expired.
Ако е pending - значи трябва да изчакаш още малко време, за да се освободят парите.
Ако е completed - парите са изтеглени и пускаш дипсут на Ларедут, ако не е късно вече /45 дни от датата на плащането/.
Ако е Expired, а парите ти ги няма по картата и не ги виждаш - отиваш в банката-издател на твоята карта и вдигаш скандал защо ги държат блокирани, след като оторизацията е изтекла.

# 548
  • София
Здравейте, искам да ви питам , на 28.08.11 направих плащане в Ларедут през Пей Пал. Поръчката ми стоя 1 седмица на първа стъпка и след като им писах ми казаха , че трябва да си пусна нова поръка, но парите ми са блокирани. Минаха 31 дена и парите все още на са отблокирани. Може ли някой да ми каже как да направя диспут или как да постъпя за да ми върнат парите?
Най-вероятно парите ще ти се освободят след 45 дни, на повечето банки срокът е толкова.  Peace

# 549
Ева, тук не става въпрос за плащане с карта, а за изтекла оторизация в Пейпал, която е точно 30 дни. След като тези 30 дни са минали, вече е изтекло разрешението, което тя е дала на Ларедут да изтеглят сумата през Пейпал.

# 550
Транзакцията е Pending, аз се притесних минаха 30 дена и пари няма . Сега да разбирам , че трябва да чакам 45 дена.Имам 2 такива плащания за 80лв. Притеснявам се да не изгоря с тези пари.

# 551
Няма да изтеглят тези пари.
Бутон Cancel имаш ли някъде? Като влезеш в детайлите на трансакцията...?
От коя дата е тази трансакция?

# 552
Няма да изтеглят тези пари.
Бутон Cancel имаш ли някъде? Като влезеш в детайлите на трансакцията...?
От коя дата е тази трансакция?
Нямам бутон Cancel, а транзакцийте ми са на 28.08.11 и 07.09.11
Transaction Details
Authorization (Unique Transaction ID #5YN3806079224761J)
Name:   
   La Redoute    

Authorized Amount:   
   -€18.97 EUR
Fee amount:   
   €0.00 EUR
Net amount:   
   -€18.97 EUR

Item amount:   
   €18.97 EUR
Sales Tax:   
   €0.00 EUR
Shipping:   
   €0.00 EUR
Handling:   
   €0.00 EUR
Quantity:   
   1

Order Description:   
   Votre commande sur La Redoute
Date:   
   Aug 28, 2011
Time:   
   14:09:34 PDT
Status:   
   Pending  
Authorization Expiration Date:   
   Sep 26, 2011 14:09:34 PDT

Shipping Address:   
   No Address Provided

Business Contact Information

Customer Service URL:      http://www.laredoute.fr

Funding Type:   
   Credit Card
Funding Source:   
   38.11 BGN - Visa Card XXXX-XXXX-XXXX-3993

This credit card transaction will appear on your bill as "PAYPAL *LA REDOUTE".

Description:   
   La Redoute

# 553
Status: Pending
Authorization Expiration Date: Sep 26, 2011 14:09:34 PDT

Това са двете важни неща.
1. Статусът е "чакащи", т.е парите не са изтеглени.
2. Оторизацията е изтекла на 26-ти септември, т.е до тогава те са имали право да изтеглят парите, но не са. Трябвало е статусът да е вече Expired.
Пиши на Пейпал и ги питай, като споменеш номера на трансакцията.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 21:47 от Алекс1

# 554
  • София
Ева, тук не става въпрос за плащане с карта, а за изтекла оторизация в Пейпал, която е точно 30 дни. След като тези 30 дни са минали, вече е изтекло разрешението, което тя е дала на Ларедут да изтеглят сумата през Пейпал.
И все пак щом на 30-ия ден не са освободили парите, ще го направят след 45 дни.  
Нито ще може да канселира плащането нито каквото и да било друго. Единствено да чака...

mamaverji, след 2 седмици ще чакам да споделиш какво е станало, ако искаш на лични, да не товарим излишно темата.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт