Пейпал - помощ! - 4-та тема

• 54 144
  • 743
  •   1
Отговори
# 555

Authorization Expiration Date: Sep 26, 2011 14:09:34 PDT

Ева, а това видя ли го?

# 556
Ева, тук не става въпрос за плащане с карта, а за изтекла оторизация в Пейпал, която е точно 30 дни. След като тези 30 дни са минали, вече е изтекло разрешението, което тя е дала на Ларедут да изтеглят сумата през Пейпал.
И все пак щом на 30-ия ден не са освободили парите, ще го направят след 45 дни.  
Нито ще може да канселира плащането нито каквото и да било друго. Единствено да чака...

mamaverji, след 2 седмици ще чакам да споделиш какво е станало, ако искаш на лични, да не товарим излишно темата.  Wink

разбира се ще споделя какво се случва. За първи път ми се случва такова нещо и много се притесних. Аз съм Ви благодаряна , че откликнахте на питането ми.   bouquet

# 557
  • Пловдив
Е хайде и аз да се изкажа по въпроса.Шом плащането е през ПП ,то той освобождава парите след 30 дни.Може би не ги вижзаш в баланса на картата си защото самата банка ги държи блокирани 45 дни.Тоест парите не са изтеглени,ПП ги е освободил ,но твоята банка още не е.
Просто звънни в картов център и ще ти кажат.
Скоро имах сходен проблем,но картата беше на ПИБ.Пиб обаче държат блокирани парите 10 дни.
В момента в който ПП ги пусна след няколко дни бяха в картата ми.Другата ми карта е на РББ те обаче държат блокировка 45 дни и дори и писмо от сайта съм им носила за отказана поръчка те не отблокират парите.
Така че освен от ПП зависите и от собствената си банка

# 558
  • София

Authorization Expiration Date: Sep 26, 2011 14:09:34 PDT

Ева, а това видя ли го?
Да, видях го.
Независимо, че транзакцията е извършена чрез ПП, парите ще си останат блокирани 45 дни, щом като не са ги освободили на 30-ия. Това се опитвам да обясня.

Шом плащането е през ПП ,то той освобождава парите след 30 дни.Може би не ги вижзаш в баланса на картата си защото самата банка ги държи блокирани 45 дни.Тоест парите не са изтеглени,ПП ги е освободил ,но твоята банка още не е.

Така че освен от ПП зависите и от собствената си банка

Както казваш, Алекс:
Ева, тук не става въпрос за плащане с карта, а за изтекла оторизация в Пейпал........
Все пак от картата се теглят парите, едва ли е от ПП баланса.

# 559
И аз да обясня, защото момичето има проблем, а ние се опитваме да си мерим пи..ките!

Оторизацията в Пейпал е изтекла на 26.09. Днес е 29.09. В Пейпал парите седят на Pending, т.е въпреки че оторизацията трябва да е изтекла преди 3 дни - тя не е!
Писах вече - да пише на Пейпал. Когато статусът в Пейпал стане Expired - тогава да си чака ако иска, не 45, ами 105 дни банката да й ги освободи. В момента банката и нейните 45 дни нямат нищо общо, защото парите са блокирани от Пейпал, не от банката.
И докато статусът е Pending - парите ще стоят блокирани и няма как да се появят по картата й. И могат да стоят така и повече от 45 дни.

Ева, защо мислиш, че ще стоят блокирани точно 45 дни, а не примерно 40 или 50? Парите са блокирани от Пейпал, както писах вече и банката й в случая няма нищо общо, заради горното, което обясних. Оторизация в Пейпал изтича точно след 30 дни и нито ден повече или по-малко.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 01:10 от Алекс1

# 560
  • София
И аз да обясня, защото момичето има проблем, а ние се опитваме да си мерим пи..ките!

Оторизацията в Пейпал е изтекла на 26.09. Днес е 29.09. В Пейпал парите седят на Pending, т.е въпреки че оторизацията трябва да е изтекла преди 3 дни - тя не е!
Писах вече - да пише на Пейпал. Когато статусът в Пейпал стане Expired - тогава да си чака ако иска, не 45, ами 105 дни банката да й ги освободи. В момента банката и нейните 45 дни нямат нищо общо, защото парите са блокирани от Пейпал, не от банката.
И докато статусът е Pending - парите ще стоят блокирани и няма как да се появят по картата й. И могат да стоят така и повече от 45 дни.

Ева, защо мислиш, че ще стоят блокирани точно 45 дни, а не примерно 40 или 50? Парите са блокирани от Пейпал, както писах вече и банката й в случая няма нищо общо, заради горното, което обясних. Оторизация в Пейпал изтича точно след 30 дни и нито ден повече или по-малко.

Специално в Ларедут при подобен на mamaverji случай парите си стоят блокирани и дори в ПП статусът да е Expired, докато не мине определения от банката срок(в повечето банки е точно 45 календарни дни) парите не се освобождават.
Аз лично съм имала няколко такива случаи и затова настоявам и обяснявам. Не си меря нищо с теб.
Съвсем скоро друга съфорумка имаше подобен проблем и стана точно както пиша, освободиха и парите след като минаха 45 дни, а Expired си беше точно толкова време, колкото е разликата м/у 30 и 45 дни.
И да пише на ПП, предполагам какъв ще е отговора им, и в банката  да звъни, ще и искат писмено доказателство, че сайта няма претенции за сумата. Това е.

# 561
Хайде пак да го напиша.
При нея статусът е Pending, въпреки че е трябвало да е Expired от преди 3 дни. Ама не е. И след като не е, може да си остане Pending още 50 дни. И в този случай банката няма как да й освободи парите след 45 дни, дори и да иска самата банка.
След като има неизтекла оторизация, значи търговецът може да предяви претенции и да изтегли сумата по всяко време докато трае оторизацията. И затова банката няма как да освободи сумата.
Сега разбрахме ли се?

# 562
Моя случай е същия, с поръчка от ларедут с потвърдителен мейл, но без отразена поръчка в суивито. Естествено не дойде Whistling поръчката. Сега е с изтичаща оторизация на 24 септември,парите са си блокирани в картата ,а в пей пал са pending, чакам си търпеливо до 45 ден,за съжаление преди малко пак ми се случи отново същото,нова поръчка по същия начин с блокирани пари и липсваща в суивито, сега се чудя няма ли начин да си освободя парите,че вече от опит е ясно хич да не чакам поръчка ooooh!

# 563
Моя случай е същия, с поръчка от ларедут с потвърдителен мейл, но без отразена поръчка в суивито. Естествено не дойде Whistling поръчката. Сега е с изтичаща оторизация на 24 септември,парите са си блокирани в картата ,а в пей пал са pending, чакам си търпеливо до 45 ден,за съжаление преди малко пак ми се случи отново същото,нова поръчка по същия начин с блокирани пари и липсваща в суивито, сега се чудя няма ли начин да си освободя парите,че вече от опит е ясно хич да не чакам поръчка ooooh!
Много е неприятно това блокиране на парите. Аз съм с 2 блокирани суми. Добре че са малки суми, защото имам поръчки на приятелки с големи суми. Как да обясниш после, че няма да има поръчка и трябва да чакаме 45 дни за да си получиме парите.

# 564
  • Сандански
Искам помощ.... Praynig
Най-после реших да регистрирам картата си в ПП, защото от снощи пак не мога да платя с нея, а плащам с нея от 2г. newsm78....та въпроса ми е след като натисна Sing up today, ми излиза България, избирам Pay pal for you, но там директно ме праща на PREMIER ACCOUNT, а не на PERSONAL....и регистрацията започва с въвеждане на имейла, а не с името ми,  както Алекс е обяснила....Къде бъркам newsm78
Моля някой да ми помогне Peace

p.s. Дано съм била изчерпателна

# 565
И аз имам едно въпросче  Hug.
ПП ми изискват по спецжиална информация, това изискват от мен
Цитат
Please send PayPal copies of the following items to help confirm your identity to comply with EU regulations:

A valid photo ID for account holder such as: National ID card, Passport, Driving License, Official government issued Photo ID (Army, Police, Diplomatic), or Residency Permit
Proof of address, such as a postal bank statement*, a postal credit card statement,* a mobile phone bill**, an online utility bill or financial statement**, a driving license issued in the last 12 months (different than the one used to confirm your identity), or a National ID Card issued in last 12 months (different than the one used to confirm your identity)
* Financial institution can differ from those listed in your PayPal account

** Must include logo of institution, your name, physical address, a valid date of issue (date may be present in recent transactions or as part of "last log in"), and transactions (if a bank account statement)

We take your privacy seriously. Any personal identifying information you submit to PayPal remains private, secure and is only shared with a third party when required by law.

Демек ми изиксват паспортни данни и настоящ адрес, но не мога да разбера, как се изпращат тези неща? Трябва да си снимам личната карта и да я пусна по Факс или мога да си я снимам и като снимка да им я изпратя? И трябва ли да закривам някаква информация от нея или не?

# 566
Момичета,искам да си поръчам нещо в интернет,но сайтът има само плащане с кредитна карта,нямат Paypal,досега не съм плащала така.Та въпросът ми е,дали е сигурно,че ще си получа нещата,в смисъл с какво е по-различно плащането и крие ли някакви рискове такова плащане?

# 567
  • Пловдив
Мис Каприз,от много сайтове пазаруваме само с карта .Най-добре сподели кой е сайта,защото винаги има рискове

# 568
И аз имам едно въпросче  Hug.
ПП ми изискват по спецжиална информация, това изискват от мен
Цитат
Please send PayPal copies of the following items to help confirm your identity to comply with EU regulations:

A valid photo ID for account holder such as: National ID card, Passport, Driving License, Official government issued Photo ID (Army, Police, Diplomatic), or Residency Permit
Proof of address, such as a postal bank statement*, a postal credit card statement,* a mobile phone bill**, an online utility bill or financial statement**, a driving license issued in the last 12 months (different than the one used to confirm your identity), or a National ID Card issued in last 12 months (different than the one used to confirm your identity)
* Financial institution can differ from those listed in your PayPal account

** Must include logo of institution, your name, physical address, a valid date of issue (date may be present in recent transactions or as part of "last log in"), and transactions (if a bank account statement)

We take your privacy seriously. Any personal identifying information you submit to PayPal remains private, secure and is only shared with a third party when required by law.

Демек ми изиксват паспортни данни и настоящ адрес, но не мога да разбера, как се изпращат тези неща? Трябва да си снимам личната карта и да я пусна по Факс или мога да си я снимам и като снимка да им я изпратя? И трябва ли да закривам някаква информация от нея или не?

Това нещо от какъв мейл идва?
И може ли цялото писмо да сложиш тук? Как се обръщат към теб в писмото?

# 569
Момичета, имам малък въпрос  Grinning

Регистрирах се в ПП. Всичко е наред имам си акаунт. Но в една тема прочетох, че трябвало да ми изпрати съобщение и с него да ходя в банката. Аз нямам такова съобщение  Rolling Eyes На първа страница пише, че трябва код ако ще пазарувам със суми над 100 евро. За това ли става въпрос? Аз за момента мисля да започна с малки покупки и няма да са за такава сума. Трябва ли да ходя за нещо до банката или за сега не е нужно  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт