Януарчета 2009...лятна тема...

• 31 970
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Ловеч
Добър вечер и Наздраве Laughing!
Лорини прическата ти е супер,утре имам час за фризьор,но ще заложа на сигурното ,че тука правят едни експерименти които наричам Отмъщението на фризьора Mr. Green
Така  - тук ДГ  - 1.60 на ден+8 лв задължителна такса - екстри като английски,йога и подобни и да искам няма.
На родителската среща едната госпожа (Боскоджа Минавова hahaha) Иванова-100кг  и седи  седнала щото я болят краката -  Каза : Ако има нещо,споделете с нас-не на директора а с НАС, и не забравяйте ние сме майките тук , а вие в къщи #CrazyМалиииииии страх.
Освен това половината майки са  бивши мои ученички-успяли да родят и второ.И като ги знам каква стока са, си представям и децата им newsm78.
Божеее какви кредити 2000лв ?Shockedда сте живи и здрави да си ги плащате,аз и да искам кредит няма с какво да го погася-заплатата ми е жалка Cry

# 601
  • София
Здравейте, момичета и от мен
Да се разпиша, че одавна не съм писала. Ние почивните дни, разбира се, бяхме на село, на-после си видях детето и прекарах чудни дни с него Heart Eyes Първо се радвам, че и при нея сополите отшумяват, в момента има само малко гъсти секрети, но и аз там й давах Ехинацея и пръсках спрей за нос. Гледах докато сме там всичкото време аз да прекарвам с нея, от една страна малко да си почине свекито, от друга, за да понаваксаме днитв, в които не бяхме заедно Heart Eyes. Направо ми впечатление, че явно заради раздялата ни, и тя не сеотдели от мен- играхме си, четох й приказки, говорихме си, карах я да ми разказва какво е правила, докато не сме били заедно, взямахме я с нас да пазаруваме и да пием кафе- а преди след около полочин час игра с мен, вече й беше омръзнало Mr. Green. Виждам също, че много е започнала да запомня събития и да ги преразказва, също така и много думи е научила и ги използва активно Simple Smile Станала е и като че ли по-чувствителна, онази вечер заплака, че някаква играчка я била забравила на поляната в тревата и изведнъж като ревна...а преди такова нещо не се е случвало. За гърнето одавна няма проблем, всичко си прави там и си казва преди това:) Памперс- гащи ползва само за през нощта и то защото там нощите са доста п-хладни и ме е страх да не се напишка, докато спи.
Относно доходите- аз вземам по-малка заплата, /но за сметка на това винаги ако се наложи мога да взема болничен или отпуска и нямам много напрежение, по-спокойно ми е/,,мъжа ми- малко по-голяма, да кажем че общо доходите ни са около средните за страната или малко под тях. И аз много пъти съм се замисляла дали да не остана да си я гледам Йоанка, но като теглим чертата на всички разходи, се оказва, че въпреки не голямата ми заплата и тя отива по предназначение:roll:, още повече, че ако по-нататък се наложи да теглим някакъв кредит за евентуално обзавеждане или други разходи по жилище, съвсем пък няма как.
Лорини- Честита прическа, отива ти много според мен!
Моник- да се оправя бързо малката принцеса Hug
Дони- браво, че поне си доволна след майстора, че наистина да попаднеш на святстни майстори не е лесно, ние го изпитахме това за ремонта на къщата на село, миналата година намерихме едни, дето трябваше да направят покрива и замазка на стените, уж за три месеца трябваше да са готови, те проточиха повече от 5 месеца, да не говорим, че искаша после още пари, пък и се оказа, че не са свършили както трябва всичко Tired

# 602
Лорини, хайде честито и от мен! И аз мисля, че ти ходи много и много ми харесва!  Grinning

Да размърдам малко темата - вашите деца измислят ли си разни неща? Хора, случки? Снощи Кало ме застреля просто.. И друг път си е измислял - къде били ходили с татко си, какво правили - нищо общо с реалността, но снощи.. "Аз имам братче и го гушкам" - това айде - чул от някъде примерно. Ама.. легна по едно време на плочките в кухнята - щял да си почива  Laughing. Викам му - иди при татко си на голямото легло - не, не искам; добре - иди в детската на твоето легло - не, там има двама чичковци, които бият  Shocked (не разбрах какво бият, кого бият). После отидохме по някое време в детската и пак стана дума за тия чичковци. И го питам - и сега има ли ги мамо, чичковците? - да, тук са; къде? - ей там (сочи пространството до моята глава  Shocked), а другият е там и бие земята  Rolling Eyes. Бррр, тръпки ме побиха просто... Имате ли и вие подобни истории?  Rolling Eyes

# 603
  • София
Сис, тепърва ще започват тия случки...Е, с Гого скоро надали и ще ги имам, но Хриси снощи се беше изпуснал докато спи...Не бил се напикал той, а едни мишки Rolling Eyes Това, че детето фантазира дори е много добре според някои психолози...
Да си излея мъката, защото ми тежи... Cry
Мен ми е едно л.....о тия дни...И то заради буквално хорски проблеми...Споменавала съм ви за мойта сага със заместничките ми по време на майчинството. Втората я освободиха аз като се върнах. Тя си беше и с договор по заместване. Първата обаче, на която вчера и изтече майчинството е на постоянен, заради краткото прекъсване от моя страна между двете деца. Та въпросната през цялото време се държеше така, все едно си има уговорка, че ще продължи да работи във фирмата. Аз бях кълбо от нерви... Дори бях почнала да се оглеждам за друга работа, в случай че остана без настоящата...Онзи ден шефката ми се обади да и подготвя документите, били говорили за освобождаването и. Вчера колежката ми казва, че няма такова нещо и взе едва ли не мен да ме обвинява и да ме кара да напускам ?!? Тя била самотна майка, не можело да я махнат. За мен е най-малкото безотговорно поне 2-3 месеца преди края на майчинството да попиташ какво става и да почнеш да си търсиш друга работа. Сега тя заплашва с инспекции и тн...Аз съм на тръни, защото тя докато си използва натрупания отпуск, аз имам да ползвам още и ехе Гого ще чукне тройката...Та в този ред на мисли, Лорини, за честитене си е започване на работа след 3 години. Не знаеш какво е да си търсиш работа с малко дете и всеки да те отхвърля, защото ще излизаш в болнични и тн...Изключвам държавната администрация...
Така , сега вече се гмурвам  Mr. Green

# 604
  • Русе
Дони, първата са я назначили да те замества и е излязла по майчинство и после са назначили втората на договор по заместване така ли? Или аз не разбрах правилно.. newsm78 Както и да е, ситуацията е кофти. Напълно те разбирам за работата с молко ( в твоя случай 2) дете. Когато аз исках да се върна след майчинство ми заявиха, че в отдела нямало работа за 2 души ( бях счетоводител преди да изляза). Накрая едва ли не по милост ме взеха в друг отдел. Сегашната ми работа е много стресова. Има дни като днешния, в които просто ми се иска да хвана гората. Работя с подизпълнители. Закъсняват ми детайли, шефът на производството ме овиква всеки ден на оперативката. От друга страна самите подизпълнители си го изкарват също на мен, когато нещо не им изнася. Отделно се налага и да давам материали и заготовки, за което пък ми трябва разрешение от шефовете на линиите да ми дадат човек да ми съдейства, тъй като не мога сама да се справя ( понеже повечето неща са тежки), посрещам камиони и куриери и т.н. да не ви занимавам. Пиша в бяло, който иска да не чете, понеже не е много интересно, но исках да изпусна пара малко преди да продължа да се боря с вятърни мелници.  Simple Smile

# 605
  • София
Дони, първата са я назначили да те замества и е излязла по майчинство и после са назначили втората на договор по заместване така ли?
Да, да, правилно си разбрала...Хем ми е жал за нея, ама аз пък съм с 2...
Люби,  Hug Успех в борбата Wink

# 606
  • Варна
Ох, това за работата става все по-сложно, поне от моя гледна точка. Доника, такива станаха времената, че всеки сам се спасява, това, че ти реве, че е самотна майка, не си го слагай на душата. Аз вече на хората не вярвам. Преди много правех "добро" и съм помагала, за съжаление в повечето случай съм оставала разочарована и измамена:) Здраве да е!

Ели е на градина, а аз не мога да се съсредоточа - бачках малко, правих едни меденки - три тави, две от които изгорих:) Много ми липсва през деня.

И като стана дума за работа, предложиха ми постоянно място в Общината, ама това тихичко, че още не съм официално на договор.

Сиси, Елия не си е измисляла нещо фрапиращо...само отвреме на време леко ме послъгва:)

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 13:57 от Мим

# 607
  • София
Дони- и аз мисля като Мим- не си го слагай толкова, в крайна сметка наистина всеки се оправя както може- просто ти си гледаш твоята ситуация, тя- ще намери начин да се оправи някак си Hug
Мим- хайде тихичко- честито за работата Hug
ЛюбиHugаз помня, още като се върна на работа, че беше споменавала за проблемите ти- разбирам те, в момента мъжа ми се чувства точно като теб- много стрес и много работа по цял ден, половината от която е на други хора и това за не много добро заплащане. Аз на този етап да чукна на дърво, нямам много стрес в работата, а и колегите ми са готини.
Сис- да, и ЙоЙо има измислени случки с герой- най- редовно се обажна на Зайчето в гората, че ще му купи моркови и също така, да отидем да гоним мечката, която чака зад вратата Rolling Eyes и това при положение, че свекито изрично каза, че не я плашила и не й е говорила за мечката. Явно просто тя си измисля сама.
А вчера останах като гръмната, като свекито ми каза, че отворила един вестник и казала, че там пише, че станало "гоама тагедия" Shocked, милото, явно е чула тази дума от телевизиятя най-вероятно.

# 608
Дони  Hug дано ти се наредят нещата...ама всъщност от теб кавко зависи...да напуснеш, за да има тя работа...и всъщност на кой ще праща инспекции, на фирмата ли...нали е знаела, че е на временен договор все пак...

а това, което казах на Бубссс във фейса си е вярно...кое да му е честито на почването на работа...ако я имаш и всичко е наред...ако нямаш и търсиш, определено ще е за честитки...

Люби
, а ти я ги сложи всички в ред...що са ти се качили така на главата, след като не зависят от теб нещата...

за измислянето и аз знам, че е полезно фантазирането...катерина не си измисля нищо, даже като е била някъде с майка ми или сама с баща си си казва всичко без да я питам...иначе говори по разни предмети с разни хора, все едно по тел...

# 609
Дами, привет!

Дони, Люби - всяко зло за добро. Вярвам, че може да се извлече позитив от всяка ситуация.

Оценка на днешния ден - син 1 тра
йно се е заселил на първия чин зад катедрата, заедно с 1 момиченце. Момичетата са 5 от 20 и останалите 4 седят две по две - очаквано. Дадох инструктаж преди първия учебен ден да не сяда на първия чин, а на втория примерно, а за последния споделих, че му е още рано.  Mr. Green След 7 учебни дни, син 1 е поканил приятелката си на гости в къщи... с преспиване. На мама!  Heart Eyes
По-късно същият ден в парка едно бойно момиченце на възрастта на Матей, налетя да го бие. Той нацупи устна в този стил  Crossing Arms, а Никола се спусна, загради го с ръце и не и даваше да удря брат му, докато и четеше конско , разбира се. Супер елегантно се справи със ситуацията, а аз бях изумена, че защити брат си, без да е получавал инструктаж за това.  Mr. Green Фук! Това не значе, че по цял ден не реферствам във фалцет за дребни вещи и в детски разпри.

Приятна!

# 610
  • София
Мда, записвай Матей на предучилищна, че да има кой да пази Никола...И аз обмислям подобен вариант  Joy А иначе браво на любовчията бързо действа  hahaha
Айде наздраве  newsm24
абе Тайс ми се губи по тъчлинията

# 611
Наздраве!

И стига сте писали в бяло, че адски трудно се чете  Peace. Пък честно казано, никой не може да ме трогне. В банката на какво ли не се нагледах и наслушах - рев, разбити семейства, побоища, абее.... в този ред на мисли не си го слагайте за чужди проблеми и хора.
Не мога да пиша повече, че голямо мрънкане.

# 612
  • Русе
Добър вечер!
Аз нещо се бях депресирала преди обед, за което се извинявам.  Simple Smile За да си оправя настроението заведох мъж ми на 3D в МОЛ-а, съпроводено с китайска вечеря и шопинг. Вече съм ОК.
Карито понякога си измисля, но например какво е яла и такива по-дребни неща. Иначе много бърбори, днес казала на лелките в яслата, че баба й Галя ( демек майка ми) е в Албена да пуши цигари Simple Smile Знае всички цветове и брои до 10 без 2. Много се инати, обаче, и не може да търпи чорапи, дълги ръкави, дънки. Не знам какво ще правим като се наложи да носи пуловери, чорапогащници, зимно яке и т.н. Сутрин като я пригласям за яслата е кошмар. Също в момента й пускам бретона да порасне, за да слагам фиби и диадеми и всички ме убеждават как не било хубаво и й влизал в очите.  #Cussing out Но няма да се дам! Амаха!
Хайде, че се отплеснах много. Лека и наздраве ( на който употребява)!

# 613
Ай наздраве!
Честно казано аз малко живнах покрай работата Rolling Eyes Тотално се бях сдухала и това, че ме затрупаха с работа още в първия работен ден ми дойде екстра. От друга страна с имисля, че като Делян тръгне на градина няма да ми е толкова спокойно, защото едно е като тати си го гледа вкъщи, друго е като го оставиш при непознати  Rolling Eyes Ох, не знам и аз вече  Thinking
Иначе на работа си се чуствам все едно никога не съм била вкъщи и примерно само уикенда съм почивала. Хубавото е, че съм командирована сред хора, които наистина харесвам и адски много уважавам. Лошото е, че не се знае до кога - дано продължи по-дълго  Praynig Честно казано наистина за сефте на ново място се чуствам така добре - кабинета ми кабинет, избирах си всичко, от бюрото до компютъра, номера на телефона, абе.. Глезят си ме, за което съм им адски благодарна  Heart Eyes Пък и като знам каква война водиха за да ме дръпнат при тях... Душици са ми, ама трябва много да се постарая за да оправдая огромното доверие, което ми гласуваха, при това след 3 годишната пауза.
За измислянето - Делян е цар  Heart Eyes Нон-стоп ми прави измислени кафета /него ако питаш само това правя по цял ден- пия кафе Joy/. Да не говорим, че в апартамента ни бъка от динозаври, чичковци и лелички, но черешката на тортата беше страшния лъв, който изял баща му с думите " Ела татииииииииии, ти си много сладък татиииииии"  Joy Отначало се притеснявах, защото почна преди половин година, сега му се радвам - явно е с по-развинтено въображение  Heart Eyes
Дони за самотните майки /ако действително са такива/, както и за други по "социални критерии" - действително, аз винаги съм "За" да им се прави отстъпка. Не знам, може и да не съм права, но преотстъпих тристрайния на самотна майка, с две деца, и сега ние се блъскаме в гарсониерата, но лично за мен не беше правилно, да вземем по-големия апартамент, при положение, че тогава даже нямахме деца... Сигурно някой ще си каже, че съм малоумна, но аз си се чуствам добре. Нали знаете максимата: "Направи добро и го хвърли в морето..."
Иначе за другото - лошото, гледам да не го мисля. Въпреки, че не ми се получава много, имайки предвид, че почти всяко нещо ми напомня за мама  Heart Eyes Избиват ми сълзите, ама слънчевите очила помагат, както и затрупването с работа. Баща ми и той се връща на работа от утре, дано и на него му се отрази така добре като на мен, че е станал 68 килограма.
Пък и днес гадна новина  ooooh! Пиша в бяло - поредният самоубил се от нашия випуск, с малко дете
Така и не разбрах как и защо, просто се махнах, но въпреки това ми е гадно...
Имам нужда от добри новини - вие сте на ход, моля!
П.П. Много дълго стана, сори  ooooh!

# 614
  • София
Бубс, миличка Heart Eyes
Дониooooh!Ама че ситуация #Crazy
Ралче, оправя ли се Йо-Йо?
Сис, все бях чувала за детски фантазии, ама това вярно си е за настръхване. Той мъжът ти как не ги е  #2gunfireчичовците Grinning Иначе и Преслав си измисля разни неша, играе си с въображаеми играчки, уж ми подарява подаръчета, на мен ми се вижда много сладко Grinning
Люби, това с обличането ми е най-големия кошмар Rolling EyesОт него ако зависи, с едни и същи дрехи ще спи, играе и ходи навсякъде:ooooh: Големи уговорки са да си облече нещо друго.
А за яденето не ми се говори-само Зайо-Байо и кисело мляко яде EmbarassedВ яслата се храни, ама вкъщи друго не признава. Много бях против Зрънчото, ама като не иска друго, предадох се, то са едни инати, едни фасони Confused
ООооо и друго да ви споделя, иска навсякъде само с баща си, мен за нищо ме няма вече. Ходихме скоро да лети мъжа ми с парапланер, ей тоя малкия остана с мен Rolling Eyes. Не спря да реве и да крещи:"Искам моя татииииииииииии", едва ли имаше човек който да не разбра. Понеже имаше рокерски събор точно тогава, разгневихме и един рокер, който дойде да ми се кара и да ме "моли" да "реша проблема на това дете". че голяма какафония била настанала. Е не можах да му го реша, докато баща му не се върна, а на въпросния рокер (който впоследствие разбрах, че е педиатър Rolling Eyes) и бирата му излях без да искам, е не знам как съм жива още Embarassed Embarassed
Еели, честито бебенце HugХайде добре си доша в отбора HugЛека бременност Peace
Лорини, забравих да ти честитя прическата Simple Smile
Ние се оправяме, благодаря ви за пожеланията, ей затова така бързо оздравяхме Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт