Януарчета 2009...лятна тема...

• 31 999
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Лорини колкото аз играя на ден на криеница,война с водни пистолети, състезание с колички и т.н., толкова голове няма и Тоти. Mr. Green Това определено не може да замени играта с други 10 деца... Crossing Arms За яслата съм съгласна, но за ДГ нееее. И за какво лишение говорим??? За 4,5 часа дневно без събота и неделя???  newsm78 Но стига, че после наистина изглежда, че се оправдавам, защото се чувствам виновна, пък не е така.
А наистина най гадното е да разбереш, че могат да се забавляват и седят чудесно и без теб. Embarassed  Ако Крис реве много ясно няма да го мъча, ми ще го оставя и тази година вкъщи, но поне знам, че съм опитала и не съм го лишила от нищо. Решението е в негови ръце, но поне му давам възможност на избор.

# 541
ама играта на детската площадка с 10 деца не е ли равна на играта с 10 деца в градината...всички говорим на различни езици...ама всички...деца има под път и над път, т.е. играта с тях не е задължително да е в ДГ...
правилата се създават и вкъщи, стига да можем...
режим също може да има и вкъщи...ако искаме...
и не, няма да ми е гадно да знам, че се забавлява без мен, ако знаете само как копнея са този момент, за да не ми е гузно като я оставям и отивам да се забавлявам аз без нея...
а от 8ч до 16ч не са 4-5 часа...защото в тукашните градини нямаш право да го водиш до обяд...

и пак искам да се извиня на всички, които засегнах с почването на тази тема...далеч съм от идеята да ви давам акъл как да си гледате децата или да ви казвам колко лоши майки сте...това и сами си го знаем...сама знам, че колкото и да си я гледам има моменти, в които съм ужасна и не мога да се събирам в кожата си, ама стискам зъби и като преспим и двете и ми минава...

така, че давайте следващата тема...

# 542
Ха добър вечер и едно наздраве от мен  newsm24  Днес (хмм май вече предвид часа вчера стана) освен хубав празник за много именници (да им е честито!) е празник и за нашето семейство. Моят единствен и неповторим мъж има РД на връх Вяра, Надежда и Любов. Да ми е жив и здрав най-вече   Grinning

Аз за ясли и градини нещо не искам да пиша... Още не знам кавко ни предстои тази година  Whistling Миналата не беше най-добра за адаптацията, тази да се надявам, че ще мине плавно и безпроблемно.
На моето дете вече определено му трябват повечко контакти, но не мога да му осигуря такива. Дори да реши да се заиграе с някое дете след като се изкашля зловещо (о да!, той все още кашля и факт! той не е заразно болен!) следва ужасен поглед от страна на родителят или бабата (най-често) и бързо изнасяне с отрочето си далеч от нас. Някак взе да ми писва това, но и ги разбирам хората. В крайна сметка си обикаляме двамцата, играем само двамцата и дори не се опитваме да се бутаме при хората да не ги плашим с кашлица. Понякога просто е неизбежен контакта, но заради гореспоменатата причина е кратковременен  Mr. Green

Елена, като те слушам колко си амбициозна и старателна в ученето на Марти... Ами аз май на нищо не го уча моето  hahaha А и той е особен характер. Ако иска да научи нещо, ще го научи. Ако не иска, дори само това да говорим по цял ден, няма да го научи. Инат трябва за тази работа  hahaha

Баба ми се е подлудила по  hahahaтайните надежди и мечти да стане музикант човек, защото от нас не излязоха такива. Съответно когато го хване на къс пас веднага го почва с "Ти някоя песничка знаеш ли?" или "А можеш ли да изпееш нещо?"... Следва едно кратно и категорично "НЕ!" и дотам се приключва. Няма сила на света, която да го накара да пропее пред нея, а иначе като го удари музата вкъщи оглася блока  Joy
Не е лесно да си малко диване! А още по-трудно е за околните (аз и другите потърпевши жертви)!  Mr. Green

Цар е на затапването обаче. Пример от вчера. Тъй като Виктор става ужасен като му се доспи и баща ми казва нещо от сорта "Ей като му се доспи става такъв, че чак не може да разбере човек откъде изгрява слънцето." Веднага се чува медното гласче на Виктор, който подслушва разговора "От изток!". Ние се подхилкваме и се правим на недочули и той пак настоява на своето "ОТ изток изгрява слънцето!"  Laughing

# 543
Кокос една майка тука нейното като се закашля(определено беше болно детето) му казва какво пак се задави и се оглежда дали сме чули...та и на мен няма да ми е приятно с кашлящи деца около нас, ама няма да си тръгна де...то е ясно, че по това време все има някое болно...
а от какво му е кашлицата на Вики... и кога ще има нови снимки...много ми е любим с неговите пози...

# 544
Ами кашля си детето от зимата. След хиляда изкарани болести една след друга му остана една гадна кашлица, която беше отшумяла, но скоро пак се появи. Май пак трябва да говоря с хомеопата. Уж трябваше да минава вече... Няма други симптоми, няма темп, не е заразявал никой от нас (а ние обикновено подхващаме неговите вируси) или който и да е бил в контакт с него. Просто кашля..... и като му кажа да се спре малко, започва напук да се напъва да кашля повече  hahaha
Снимките като не ме мързи за тази сложна работа Wink

# 545
добро утро!!аз трябва първо да се извиня понеже отдавна не съм ви чела  Embarassed прехвърлих  се в темата за бъдещи майки 2012  Grinning сега ще се върна назад да видя какво става тук Wink

# 546
Тъй, и аз да кажа, че очевидно проблемът с постовете на Лорини си е лично мой и мисля, че двете с нея се изгладихме на лични  Simple Smile (нали?  Rolling Eyes) И да се извиня и аз на всички, задето ви занимах с моите драми  Rolling Eyes (бтв, тук сме разделени с Кало от 7.30 до 18 ч. - доста повече от 4-5 часа  Sad)

Възглавница слагаме отдавна на Кало - той си иска - ляга по шкембе и я прегръща. Ама това е наистина докато заспи - после се върти и той като тирбушон  Crazy

Калоян също не се поддава на обучение, не може и да запомня просто - една песен я дъвче от няколко месеца и още не й знае текста  Crazy. Иначе има вече много фенове на изпълнението му на фрагменти от "Големият кораб"  Laughing, много е забавен как си извива гласчето  Laughing

Кокоске, а сополите минаха ли му? И влошаване в кашлицата наблюдаваш ли от последния ви разговор насам?

# 547
  • Варна.....
Смайлинг, не е проблем, а различни гледни точки!! И няма лошо в дискусията!
Лорини, възглавници??  Mr. Green Mr. Green Преслав спи на една монооого ниска, представи си сгънато детско чаршафче. Не мисля, че е до възраст, а до дете.
Кокос, питай хопеомата ви.
eeli, е кажи де!!!

# 548
  • Варна
Смайлинг, не е проблем, а различни гледни точки!! И няма лошо в дискусията!

Много добре казано! В спора с ражда истината. Въпреки, че на Елия и харесва, за мен ДГ е по-скоро необходимо зло...

За възглавницата и ние като Тайс...

Аз всъщност влязох да кажа "Наздраве"?!

Честито на ЕЕли!!!!

# 549
То проблем няма много ясно, всеки защитава своето, но в много лош момент подхванахме темата, точно когато Крис тръгва. Mr. Green Сестрата на Микеле в петък ми се обажда да ме пита защо пращам Криси на ДГ...бил малък, не бил готов, досега постоянно бил само с мен и съответно не бил готов да седи между непознати. Аз съответно се ядосах, защото не мога приема тези думи от човек, който си остави детето на 3 месеца на детегледачки, за да се върне на работа. Та Лорини как се вика наля масло в огъня. Laughing Иначе от на Мими устата е много по приемливо, тъй като си гледа Катерина 3 години Peace, но сестрата на Микеле мммм... Както и да е, утре стискайте палци всичко да мине като по вода. Praynig То аз ще съм с него де, може и да остана до края, но ще видим първо как реагира. Не е от 8 до 16. От 8 и половина е като на обяд си го взимам за 1 час да яде (тъй като не съм сигурна още дали ще обядва там) и се връзват 5 часа и половина. Това е ако остане в групата до 16:00, иначе другата група са до 13:00. Ще видим с времето до колко ще седи, дали ще обядва там и т.н. Всичко си зависи от него... Peace

# 550
Наденце, успех...надявам се да му понесе добре, още повече щом имаш възможност в началото да си с него...ей тая адаптация у нас липсва...

# 551
  • Варна.....
ей тая адаптация у нас липсва...
Naughty
Мим, като си казала  Mr. Green

# 552
Ехее, не мога да ви изчета, голяма активност съм изпуснала...
Еели, лека бременност!
За градината аз съм ЗА, особено за такива бесове като моят Андрей. Той има нужда от градина си мисля и бързо се адаптира. Мрънка сутрин по малко, пазари се да не ходи, а там слуша. Госпожите все го хвалят и се занимават с него индивидуално, защото е най-голям в групата и съответно с различни интереси...Ей това пък мен ме притеснява някак. Все си мисля, че ще е в негов ущърб или че ще изостава като е сред по-малки. Те повечето сигурно още не говорят в групата, имат едно на 1.3 г. , всички са на 2 +/- някой месец. Андрей ми се стори да стърчи с 1 глава над тях на масичките седнали да обядват. Той предпочита с по-големи да играе и за това се е залепил за лелите и с тях си общува май. И най-кофтито е, че ще го преместят в градина ЧАК през юни, ато тогава нали има и лятна ваканция, кажи речи другия септември. newsm78 а после в градината пък, той ще е  на почти 4, а ще има на 3 год деца, той пак ще е от най-големите? От една страна съм спокойна, защото така пък ще го занимават индивидуално, ще бъде като лидер в групата, ще го научат да заспива сам, да се облича сам..той още не ги умее тези неща, не е съвсем готов за градина още.
Моник, аз мисля, че правилен избор си направила!
Наде, успех с градината и мисля, че Крис бързо ще се адаптира. По-бързо от колкото предполагаш:)

# 553
Добър вечер, дами!

Ха още една сврака с нейната позиция по темата. Както съм споменавала не съм фен на ДГ, не като идея, а като изпълнение и отношение и т.н - няма смисъл да навлизам в подробности. Бих завела детенце на частна детска, която да ми допада на мен, с моите изченчеферчени разбирания, но нямам тази възможност, щото по настоящем не работя, а преди това работех дистанционно от къщи. ТАне ми се връзва финансово частна детска, иначе детенце 2 е дооооооооста по-общително от детенце 1, което пък е тип примиряващо се. Ходил е много малко на детска, никога не е плакал, но не ме напусна чувството, че нещо не е както би ми се искало и въобще, че не е наред.  Той е изпълнителен, амбициозен, мноооооооооооооооооого милозлив и не особено контактен. От ходенето в детска не стана по-контактен, нито по-негнуслив, но АЗ ЛИЧНО нищо положително не видях да се случи, с моето дете, а средата и качестото на ежедневието му бяха по-ниски, от това, което е получавал до момента. Той не е дете, което има нужда от дисциплина, да се учи да спазва правила, да уважава другите. Имаше и има нужда да гостимулира някои да изразява емоциите си.
Друго - ще споделя опит. От юни мин година до сега нито едно разболяване, ама дори хрема, нищичко! И двамата.  Само една седмица кашлица и двамата точно по НГ и толкоз. Нали не мисля някой, че тези деца живеят в изолация, не излизат навън, не се срещат с други хора. Просто няма детска!
Записах детенце 1 на предучилищна в училище - такъв трепет, вълнение, желание пожелавам на всички ви. Той е горд, че ходи на училище, държи да си носи чантата сам, защото е голям, мечтае да е най-добър във всичко. Сутрин става още в тъмница, за да се приготвя и да не би да закъснее.
Твърде емоционално го давам и вярвам трудно ми се следи милълта, но искам да кажа, че в детската не е плакал, но беше някак примирен с факта, а сега е щастлив. Освен това 1 година НЕходене на детска супер сближи брат 1 и 2. Те сега имат много силна емоционална връзка и съм сигурна, че непрекъснатото им общуване допринесе силно за това.
НООООООООООООО всичко това е моята "лична драма", която най-много да влезе в нечия статистика.  Crazy

Не знам за възглавници, понеже моето броди из леглото до първи петли, обаче с какво ги завивате тези деца? Ще трябва да помъдрувам на тема чувал de lux.  Mr. Green

# 554

Не знам за възглавници, понеже моето броди из леглото до първи петли, обаче с какво ги завивате тези деца? Ще трябва да помъдрувам на тема чувал de lux.  Mr. Green

с нищо...или с всичко, ама то не търпи...като си ляга тя само с блузка, че е още топло, обаче като си лягам аз обувам и панталон, защото постоянно рита с крака докато не се отвие...дори една нощ, в която беше хладно и аз замръзнах, понеже ме домързя да стана да затоврая вратата тя продължи да се отвива...а беше само по потник...и беше замръзнала на пипане...но дори когато я гушнах и се опитах да я завия, пак се отви...

Общи условия

Активация на акаунт