Януарчета 2009...лятна тема...

• 31 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 570

А за ботушите, ами те нямат ли си обувки за вътре  newsm78 Вариантът е обут с ботуши за навън и ка newsm78то влезе му сменяш с нещо удобно. Дори в Бг е задължително да си имат домашни патъчки само за градината.

Тцтцтцтц с обувки са и вътре... newsm78

Ми и аз не го разбрах туй нещо с цветовете, ама това са им правилата и трябва да ги спазваме. Иначе ДГ е много малка, 3 групи с по 8-10 деца, 6 учителки и един пазач, та не знам защо им е всичкия тоя персонал, но по добре така. Между другото до преди 2 години (когато ходеше племенничката на Микеле) бяха с престилки (розови момиченцата, сини момченцата), сега обаче са сменили. Ще взема да ги питам утре какъв е смисъла на тези цветове, но едва ли и те ще знаят. Laughing Иначе като ни е първокласник ще е с престилка:
http://vetrina.soforasas.com/it/grembiuli-materna-ed-elementare/ … tml?ss_ref=become
която е супер грозна, но така ги искат и трябва да спазваме правилата им. Crazy

# 571

Радост, няма ли да раждаш вече Wink Тежи ли коремчето? На Анджито как така ще и скършват рахата да си играе сама с всичко  hahaha Бива ли такова нещо  Joy Тя май отдавна си ви върти и суче да е все на нейната, не че при нас е по-различно  Mr. Green

Ох, ина мен ми се ражда вече, че много ми тежи ooooh!
Да, и най-странното е, че колкото повече й угаждаме и се опитваме да я третираме като равна, толкова по-не слуша. А като си действам със заплахи и пазарлъци положението е много по-мирно.

Ради, то верно не останало...Лелеее...Тая Пепа интересна, но защо да му се невиди няма подобни филми озвучени на български ?!? Всичките обучителни са все на английски...И Бейби Айнщайн, и Дора. Един Мики Маус само, дето ми излезе на пъпа вече...

Имат си даже детски канал, CBbees, образователни предавания от 6 до 18 часа. Някои неща са им доста уредени на инглишмените Grinning
Голям инат Гогича, ама и ти не се даваш Peace

Наде, и тук се ходи с обувки вътре, и се търкалят по земята...направо се треса от гадост, но нищо не може да се направи. Опитвала съм се да говоря, но както ти каза, такива са им порядките и трябва да ги спазваме.

А как е в БГ градините с ходенето до тоалетна? Тук ги насърчават да ходят сами. Някви 2-3 годишни, незнам какво мажат и мият вътре, но само като си представя, че Анджито ще седне там и  #Cussing out И затова сега ходи там с гащи на памперс.

# 572
Наде,  Shocked, верно утрепа рибата тук с това червено от глава до пети  Crazy. И аз като Кокоса се чудя защо им е на всичките учители, при толкова малко деца, да знаят кое къде е  newsm78.  В нашето ОДЗ Кало всички го знаят, нищо, че не са му в групата - явно и другите деца си ги знаят. Та според мен смисълът е друг, ама какъв...  newsm78. Ще ми е любопитно да споделиш какво са ти казали  Simple Smile.

Мда, с пантофи са вътре. Че са и разбирачи лелките - обясняваха ми какви пантофи да му купувам, аз пък взех, че не ги послушах и му купих такива, каквито смятам, че са хубави за крачето  Crossing Arms  Laughing. И сега как си патя от това  ooooh! - "Калоянче, тя мама ще ти купи едни хубави пантофи, те тези - виж ги какви са"  Laughing. И за да им е гадно, за тази есен му бях взела едни обувки с връзки  Mr. Green. Естествено, коментарите не закъсняха  Naughty  Mr. Green. Ама да си приказват, и без това го правят, поне да знам що  Mr. Green
Наде, а подовата настилка каква е? При нас са балатуми и с пантофи си е ок. Ама ако са плочки - не мога да се ориентирам от снимката  newsm78

С тоалетната не знам, честно казано, как е. Знам в момента, че ги слагат на гърне, мисля, че не ги водят в самите тоалетни  newsm78. Ама ми мрънкат за памперси - преди да се разболее последно, се беше напишкал 2 поредни дни докато спи - това нещо вкъщи никога, ама никога - от ден първи без памперс, не го е правил, нито като е здрав, нито като е болен. И почнаха да мрънкосват да нося памперси и да му слагат, ама аз категорично им отказах  Twisted Evil. Дано все пак не му слагат от някое друго дете  Rolling Eyes.  А вкъщи Кало много обича точно на тоалетната да ходи и после все иска да чисти с четката  Sick. Ама давам му, пък после следва щателно измиване на ръцете  Rolling Eyes

Ама да ви кажа, аз някак не се гнуся от това, че би спал на земята, с едни и същи дрехи и т.н., както били чужбинските градини. Не знам защо, ама това хич не ме впечатлява  Rolling Eyes.

Радостчо, ами леко раждане да ти пожелаем тогава  Heart Eyes  Hug.

# 573
Привет мацки!

Наде, и тук ЧРД - да си жива и здрава, много щастлива и обичана мама и съпруга   bouquet Hug
Браво на Крис за първия ден на градина.
Ние бяхме супер първите 2 дни, но после се усети милата за какво иде реч и по-назад в темата съм споделила каква стана тя  Wink. За моя радост, както и на цялата рода разбира се, 6-и и 7-и ден на градината са безревлили. Александрина реве само сутрин, ей така май за спорта го прави, много смешно хленчи - искам си мама и тати, не искам на гадинката, не искам децата. Ако се залиса в нешо обаче, я детското, което й пускам сутрин, я в аксесоарите, които сама си избира за градинка, млъква, присеща се след малко и пак почва с хленченето, ама си личи, че не й идва тъй от вътре  Mr. Green, по-скоро си проявява артистичните заложби, които пък и ние, и госпожите в градината, сме установили, че са доста добри  Grinning Wink Mr. Green. От колата до групата, която е на 3-я етаж  #Crazy, вече не я нося, а си ходим доброволно. Вчера даже забрави да ми даде целувка на влизане. Пу пу, дано все така да е и да е здравичка най-вече. Разказва вече с охота как е минал деня й, вълнува се като разказва за някаква смешка или пък беля. А преди няколко дни думата " градина" беше най-мръсната в речника ни  Wink, сакън някой да я каже или свързаните с нея- - децата, госпожата и т.н.

Ланг  Hug, много ги харесвам твоите постове, много се кефя на светоусещането ти и разбирането за живота, пиши по-често  Hug Hug Hug

Радостче, миличка, стискам палци всичко да минава от леко, по-леко  Praynig Praynig Praynig и скоро да си гушкаи бебочето  Hug Hug Hug

За градините - интересно е това с еднаквите дехи и малко странно бих казала. В групата на Александрина има две момченца, които си приличат като близнаци. И с различни дрешки ги бъркат, каму ли с еднакви. За тоалетната - при нас са тоалетни с адаптор за деца, не ползват гърнета, макар че имат няколко. Досега проблеми не е имало, освен че не ака там, тази работа я вършим веднага като се прибере  Wink. Александрина е с пантофи на Беко летния вариант, в началото даже ми бяха казали госпожите, че е по-добре със сандалки в голямата жега. То при нас няма твърдо изискване да е с пантофи, казват - вътрешни обувки, може да е сандал, маратонки, каквото и да е, да е различно от тези, с които детето излиза навън.

# 574
  • София
Аз пантофи спрях да купувам - за вътрешни обувки вземам гуменките на Денди. Като гледам и повечето деца са с гуменки.
Ели, май повечето деца, по мои наблюдения, избягват Якането в ДГ. Моите и двамата го правят само вкъщи. Там единствено, ако е много на зор...Хриси завалията едва сега почна да му идва отръки бърсането Rolling Eyes
Сис, и в нашата ясла се знаят имената на всички деца от всички лели - може и деформация да им е вече  Laughing
Айде...отивам да се излежавам и гледам филм...искам днешния ден да мине бързо ooooh!

# 575
  • София
Наде, ама супер странно наистина Rolling EyesПоне да ви дават униформи в червено SunglassesСигурно директора на градината е луд фен на червения цвят ShockedУникално е, обувките-те не трябва ли да са в тон също Wink
Ели, можеш ли да поясниш за непросветените като мен Embarassed за тези тоалетни с адаптори Rolling Eyes
Сами е с Т и й тече носа Confused, надявам се да не е нещо сериозно, засега е на компот от малкинки и е с 38. 2-дано не вдига повече Confused
Лека от мен, че се размрънка Hug

# 576
Аз тъкмо се похвалих и днес един реееев....ама не от този артистичния, като Александрина, ами истински със сълзи и хълцане....истинско страдание. Ми не и харесва- пет момченца индийчета вътре и нещо не и става забавно с тях. Настояха да изляза, стоях пред вратата пет минути и като я слушах как хълца и се вайка вътре, влезнах и си я взех. Смених я за другата група- сутрешната. Там има две деца приятелчета, едното е българче. Само че сега ще чакаме, че няма места. Опитаха се да ме убедят, че не постъпвам правилно да я местя и че ме манипулира, но аз си я познавам и не мисля че е така. Смятам че просто не й харесва атмосферата (тя и на мен не ми харесва), Ще пробвам в другата група, ако и там не й хареса, ще си седи с мен и бебка Laughing Успокоиха ме, че имало деца които ревяли с часове и повръщали чак от рев. Ами аз да не съм я намерила на улицата....такъв зор е да си направиш детенце. И ме питат ами като тръгнеш на работа а тя на училище, тогава какво. Ами тогава ще е по-голяма и ще й обясня, а и няма да имам избор, а сега какво да й кажа- мама отива вкъщи да си чати на спокойствие а ти си реви тука #Cussing out

# 577

Ели, можеш ли да поясниш за непросветените като мен Embarassed за тези
тоалетни с адаптори Rolling Eyes

Мони, детски седалки за тоалетни са това  Wink, ама им казват в градината ни адаптори, та и аз така. Ей такива са:
http://family-bg.com/prX_6354.htm

Радостче, ами така са, и при нас първият и отчасти втория ден беше повече от добро положението, докато не се усети. После пищеше, ревеше, защо ме оставяте тук и пр. наистина много тежко и болно ти става, но понеже тя веднага спираше да плаче и си играеше с децата, знаех, че е част от адаптацията, не че не й харесва там. Днес е много щастлива понеже татито я взе в 4 часа и казва, че от утре е " на почивка"  Wink, вместо че е почивка 4 дни.
Дано в новата група й харесва повече на Анджи  Hug

# 578
А Андрей да ви кажа както мрънкаше всяка сутрин, че не иска на градина- но мрънка, без да плаче така и вече казва 'искам градина, хубаво на градина" и влиза с желание. Даже от 2 дена спи там и чак не мога да повярвам, че го хвалят. Там много слуша, чак се питам това моето дете ли е като го хвалят:)))Разказва ми за приятелчета, какви играчки имало, на пясъка навън какво правели, какви песнички пели и т.н. Много съм спокойна вече:)))

# 579
Изчетох ви.
АМа докато си мисля на кой какво да напиша и забравих  Mr. Green.

Наде - чудесно е, че Крис така безпроблемно се справя. ТОй ми се вижда страшно възпитан и някак си се поддава на контрол /което за нас не може да се каже/. Това с еднаквите цветове на групите - странно, ама логично. По-логично щеше да е ако ви кажат от къде да се снабдявате.
 Аз не одобрявам стоенето с обувки дълго време. В нашата група е ламинат и килими /не си представям да са плочки  ooooh!. Веднъж, от плочки в кухнята на моя позната, така се бях разболяла, че направо ме втриса като си помисля./. Слагам пантофи още от къщи и го нося до групата - така влиза най-безболезнено. Без смени на обувки и дрехи. Дънки също не си представям да носи сълго време - само трикотажни панталонки или анцуг /макар че той е фен на ризи и панталони да носи, но общо взето му стоят в шкафа, без да му ги обличам често/. Носи едни къси дънки, но виждам че му е трудно да прекрачва с тях, общо взето са му стегнати - не ми харесва. Вече има напредък с влизането в групата. Сутрин не плаче като го вдигна, а само повтаря: "Мамо нали ще бързаш да ме вземеш? Мамо бързай да ме вземеш!". Влиза сам в стаята, но винаги леко натъжен  Cry. Вече не е "бодигард" на сестрата, а се заигравал и с децата. А вечер в 5 и 15 като отивам са само 3 деца  #Cussing out - кога успяват да ги вземат, какво работят тези хора..... За сметка на това след прозрачните сополи идва ред на жълтите  #Cussing out, надявам се за почивните 4 дни да спре процеса, но не вярвам да е за дълго. По-лошото е че няма кой да го гледа  Tired .... направо не знам как ще я бъде ... направо вече се чудя има ли изобщо контрол в тези ясли. И как си пускат децата болни, а после в 4 часа отиват да ги вземат - направо ми писна от тях ....

Ланг, пиши по-често.

Радост, и  на мен това ми казват: "Не се оставяй да те манипулира!". Аз пък не го разбирам така. Давай да се държим като в казармата само защото "така трябва" - нищо, което не застрашава живота не е задължително. Това са моите разбирания и смятам, че познавам детето си. Колкото до обкръжението -  Mr. Green можеше пък да научи малко индийски  hahaha, но и аз не бих я оставила там определено  Peace. Да не говорим, че от 12 до 3 ми е време за почивка, макар че мойто дете в този диапазон изобщо и не помисля да спи /особено ако е с мен/.

Моето също само в къщи ака, че и държи да съм до него да го гледам  Sick. И ме информира  Joy.

Моник бързо да се оправяте  Hug.

# 580
Моето също само в къщи ака, че и държи да съм до него да го гледам  Sick. И ме информира  Joy.

hahaha И ние сме така, че после ден и половина като се сети и ни кара да пляскаме и
 да викаме "браво аки"  Laughing

# 581
Здравейте!
Помните ли ме?!? Laughing Laughing Laughing

Аз позачезнах, но много работа ми се струпа напоследък и никакво време за писане. Даже и не бях чела. То и сега не съм ви прочела назад, но нямам време. Погледнах последните 2-3 страници и каквото хвана от там Simple Smile))

Първо да пожелая леко раждане на Радостчо! Като ти видях лентичката, ми то останало....

Да поразкажа за Аница-баница.
Много е щуро това дете. В градината е много добре, в групата на батко си е, при неговите госпожи, които си я познават от малка мръвка и си я обичат много. Проблеми обаче има. Има защото  е много палава. Всички деца са на едната страна, тя се цепи самостоятелно и хуква на другата. Какъв е този характер незнам. Обсебва тотално хората, които се грижат за нея. Това в градината е проблем защото там не е само тя. С едното око я гледат нея, с другото останалите деца. Освен това се бие. Незнам какво ще правим с това диване. Калоян никога не е бил такъв, а беше доста буен. Нахакана, намахана, има мнение по всички въпроси и го изказва независимо дали я питаш или не я питаш. В нас е същата работа. Аз честно казано много разчитам в градината да я вкарат малко в правия път, дано да се справят.

Отделно си имам първолак. Не е особено очарован, скучно му било, казва. Вярно, че подготовката му е доста добра, но все пак ми е неприятно да ми се оплакват, че бърбори, че не внимава и такива разни. Ще трябва и него да го стягам...

...а аз просто оскам да избягам и да се наспя!!!

# 582
Сис плочки са и явно за това са с обувки. Да добавя, че тук нямат навика и вкъщи да си свалят обувките като в БГ. На кръстника на Криси му беше много странно като бяхме в БГ, че на входната врата трябва всеки път да сваля обувките.  Laughing Досега където и да съм била на гости обувки не са се сваляли.
Радост стискам палци. Hug
Като заговорихте за акото се сетих за една майка вчера на родителската среща. Цитирам:
'' Моята дъщеря има един проблем...като ака трябва да си до нея и да и викаш Давай! Можеш! Ти си! Силна си! Рома са най силните!''  rotfImbo rotfImbo rotfImbo Ей казвам ви напиках се от смях. И наистина детето досега не е акало там, ми само ревало до вратата на тоалетната. Та днес голям напредък 2 госпожи викали като ненормални ''Джулия Можеш! Давай! Рома!Рома!Рома'' , та днес Криси се прибира и съответно ''Vai, Giulia! Forza Roma ei ei! Forza Roma ei ei!''  Joy
Ta вчера с Микеле бяхме на родителска среща. Говорихме за Криси, интересно ми беше как се разбират като той не говори много. Та госпожата каза , че той е по скоро от персонала, не от децата. Laughing Като някое дете разляло нещо нашия веднага тича със салфетка да бърше. Като някое ревне той е пръв там да го успокоява и пеел как пее на София ''нани нани бебе''. Като госпожата почвала да разказва приказка той заставал отпред и с пълен глас ''Цитиииии'' демек ''Млъквайте''. Joy Голям помощник и бил. Та моят въпрос : '' Сигурни ли сме, че говорим за едно и също дете? Да не сте объркали майката?'' Joy
Имат един много интересен голям календар, на който всеки ден децата слагат звездичка, че са присъстващи и сърце на отсъстващите. Та той само като си чуе името става и слага звездичка върху неговото име. Та днес останах да го видя, че странно ми се струваше моето глупаче да ги прави тез работи, но факт бе. Mr. Green
На 10 ще правят ''червената шапчица'', но моето като ''неговорящо'' май май ще е в ролята на дърво. Joy Нищо де то и там се иска чалъм. Съответно цялото семейство ще ходим да снимаме и да се радваме на дръвчето. Grinning
От другия месец сме го записали на нещо подобно като детска йога(за раздвижване на мускулите, но не знам как се казва на бълг.) . Инструкторът идва за 2 часа веднъж седмично, като всичко необходимо(килимчета,гирички...) трябва да купим ние родителите, тоест само да платим, а фирмата снабдява ДГ с необходимото.
За храната:
2 пъти седмично риба, 2 пъти бяло месо,1 път червено. Като първо супа или паста. С месото и рибата картофено п. или варени зеленчуци. Десерт винаги е плод. Криси яде всичко, та не вярвам да има проблеми.
А за есенното тържество майките трябва да сготвят някакво есенно ястие. ooooh! Аз обаче ще купя нещо готово от някой ресторант да не се излагаме. Mr. Green
Стига, че съвсем се олях...разказах родителска среща от час и половина... Mr. Green

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 15:25 от nakri88

# 583
  • Русе

hahaha И ние сме така, че после ден и половина като се сети и ни кара да пляскаме и
 да викаме "браво аки"  Laughing
Laughing Joy Ще ме уморите, бе хора! Особено Надето. Все едно нашето като ака да викаме "Сините в атака!" Или "само ЦСКА", че баща й е върл чорбар Simple Smile
Наде, иначе много интересно ми стана да прочета за вашата ДГ.
И аз за яслата купувам гуменки, а за лятото - сандали. Елена, а на мен ми се е случвало да отида в 17:25 и да е последна, лелките облечени да си ходят и едната стои с нея във фоайето да ме чака ( тяхната група е на втория етаж) Сега дори на 17.09 ме изнудиха да не я пускам, че щяла да бъде само тя от тази група.  Shocked Та се наложи да я гледа баба ми. Тази седмица пък я спрях защото беше със сополи. Сега аз съм така. Ама винаги лепвам по нещо след нея. Пък една приятелка си е дошла от София и мислех довечера да пием бири..Ще се наложи нещо с по-висок градус да вкарам  Simple Smile

# 584
  • София
Ще се наложи нещо с по-висок градус да вкарам  Simple Smile
Аре не на нас тия... newsm03 Пийни едно и за нас Simple Smile
Наде, смяла съм се със сълзи rotfImbo А мислех, че само ние сме цирк...

Общи условия

Активация на акаунт