АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 41 012
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Тайфунките отново са болни този път и двете Ники ухо а на Мади и се върна алергичния ринит въпреки всички лекарства които пие  Tired а аз вече ще изпадна в депресия

# 586
  • Някъде там...
sisely, лошото е. че и болничните са с лимит. Имаш право на 40 календарни дни годишно общо за теб и детето, а в моя случай за мен и двете деца.  Confused Добре, че се разболяват заедно, че инак не знам какво ще правя...
Дани Нетева, разбирам те напълно. Аз съм в постоянен стрес ще се разболеят ли, колко време ще се задържат здрави, ще изкарат ли повече от седмица в яслата без да си ги прибера болни. Направо ми се реве на моменти. Допълнителен стрес ми е и как да се организираме за гледането вкъщи като се разболеят... Ето, утре ги пускам на ясла след 17 дни вкъщи и ми се е свило сърцето. Яна е след пристъп и антибиотик, днес на няколко пъти измрънка, че я боли коремчето. Може би следствие на антибиотика, знам ли, уж давам пробиотик....

# 587

Да почерпя по случай рождения ми ден днес!

# 588
Миме, да си жива, здрава, щастлива и обградена все така с много внимание, любов и усмивки от любимите си хора!

Дани,   action032. Дано се оправят бързо и двете ти момиченца. Praynig
Сашко в началото на миналата седмица беше с болящи го ушета (и двете), докторката каза, че това е екстра на поредния вирус (който при него беше и с повръщане и възпаление на очите  #Crazy ). За радост всичко отмина след 2 денонощия. Praynig

Жабче, стискам палци всичко да е наред в яслата и да са здравички и твоите момиченца. Hug

sisely, рони, как са вашите мъничета?  Hug
Рая, Анелия също кашля от доста време (повече от една седмица), вече давам само чай с мед и лимон и съм и напълнила една черна ряпа с мед и от нея и давам по една лъжичка. Ще кажа нещо, което звучи малко безумно, но понякога на моите деца като им спра лекарствата след продължително даване(имам предвид сиропите за кашлица и каките за нос), се оправят точно когато ги спра напълно. Нямам обяснение... но е факт.

Желая приятна нова седмица на всички и по-скорошно оздравяване на дечицата ни!   bouquet
П.П. Качих снимка в албумчето за колажите, Олче. bowuu

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 09:39 от Desirée

# 589
  • Бургас
Миме, честит рожден ден! Да не се отървеш от здраве и късмет!!!  Hug

Успешна седмица на всички  Heart Eyes

Дано болничките бързо се оправят.  Hug Hug

П.П. И аз нямам снимчица от скоро, ще се опитам да направя тази седмица.

# 590
Миме, честит празник и от мен! Бъди много здравичка, щастлива и обичана!   bouquet

Моето мече явно е решило да спи зимен сън. newsm78 Laughing

Тайфунките да не изневеряват на името си и да не се дават на болежки! Naughty Hug

Жабчетата да изненадат мама с многоседмичен престой в яслата! Hug

Деси
, така и не се научих да я правя тази ряпа, т.е. не се сещам. Има ли ефект от нея според теб?

sisely, тези гноевидни секрети изискват много промивки. Взимай банка физ. р-р и със спринцовка впръсквай в двете ноздри на чести интервали.

Този Коларгол защо знам, че задръства още повече...мисля нашето педи беше споменавала преди време... Thinking И без друго го бъркат в аптеките едно към гьотере. Да не говорим, че след приготвянето му трябва да преседи 24 часа, а те директно го продават.
 Дано кашлицата не е сериозна, Преси да оздравява! Hug

Олче и ти ме успокои, че е време и ние да се ощърбим, все си мислех, че е раничко, ама и мен никой не пита. Laughing

# 591
Миме, честит рожден ден, бъди все така положителна!!!
Ние от 1-годишен следобед не закусваме нищо друго освен плод и някаква бисквитка или крекер. Не давам и никакви нишестени десерти и др. подобни-голям цербер съм  Embarassed Но пък малкия свикна и си търси плодовете. Разбира се, има и дни,в които н-р не е обядвал добре и тогава хапва нещо по-стабилничко за следобедна закуска,но това е по-скоро изключение.

А аз пък си мислех,че само ние ревем за нищо-даже понякога му давам идеи за какво реве,поне да имаме причина и той се съгласява и още повече се самонавива  Laughing

Исках да попитам даващите коластра-това човешка коластра ли е или животиснка? И ако е животинска-какви антитела съдържа?

# 592
Деси, така и не се научих да я правя тази ряпа, т.е. не се сещам. Има ли ефект от нея според теб?
Мисля, че да, затова и им давам редовно от миналата зима насам. Заедно с чайчетата, промишлени количества пият и двамата.
А иначе на ряпата й срязвам капачето или горния край (от предната вечер), издълбавам я с ножа, хвърлям вътрешността и вътре пълня с мед. Затварям с капачето. Сутринта ряпата вече е пуснала сока си, медът е разтопен и само прецеждам сместа, сипвам си я в едно бурканче и цял ден вървя с лъжицата напред. На децата им харесва.

# 593
  • София
Миме, Ч.Р.Д!
Все така лъчезарна, слънчева, усмихната и чаровна.
Сбъднати мечти, здраве и най - хубавия подарък по Коледа да си получиш.
Heart Eyes

Io_io, все забравям Embarassed да ти честитя тупкащото сърчице, стискам палци всичко да е успешно и много хубаво този път. Покажи баткото-бъдещ. Wink

Дес, радвам се да те видя, отново. Повече да не ти се събира толкоЗ мАтриАл за четене. Липсваш. Heart Eyes
Ани-сладурани бързичко да се оправя, за това че обича чайче, пък и батко и, мога само да ти завиждам. Моите на мен са се метнали... първата им топла напитка вероятно ще е .. кафе! Mr. Green

Всички останали болни мъници също да се връщат бързо към белите! Praynig

Аз също се тръшнах от някакъв бацил, гадна история, дори в петък не ходих на работа. Децата са добре, много им се радвам, вече провеждат все по смислени диалози и си играят все така хубаво, имам и минутки за себе си.. Пу пу.  Heart Eyes

Отчитам се с понеделнишките дежурни кадри, докато не са ме налегнали задачки-закачки:

ЩърбЧото на мама. Heart Eyes
Тука няма зъбче. Wink
Добрият батко.
Една пеперуда на пясъка. Heart Eyes
Анфас. Laughing
Смешко.
Любими неща.
Ту туу... БАУ!

# 594
Aз не пиша, не пиша, пък като започна...  Laughing Blush
Сетих се за още нещо, като коментирате щърбчото Вели.  Mr. Green Heart Eyes Първо долните зъбчета ли се сменят? Embarassed Защото Сашко от известно време има голям мерак да му падат зъбчетата, щото тогава вече щял да бъде много голям  Crazy, и от няколко дни не мога да разбера дали ме лъже, че го болят горните предни зъбчета, даже се мъчи да ги клати. Shocked А те не се клатят. ooooh!
Имам съмнения, че ме лъже, защото той и други болежки си измисля понякога, като нещо не му е на кеф или някоя ситуация не му изнася.Страхотна понеделнишка порция, Олче! Heart Eyes Heart Eyes Ти не се давай на болежки! Naughty
Io_io, как си ти? preggo
Мимееее, сега Олчето като каза... толкова малко ли остана докато се появи бебчето? Кога ти беше терминът? Blush Hug

# 595
  • София
Мимето, Честит рожден ден! Бъди все така лъчезарна! Много здраве и щастие да те очаква през новата ти годинка Simple Smile

Също имам въпрос към тези от вас, които дават коластра: Донесоха ми днес една опаковка, но вътре коластрата е на капсули, аз имам спомен, че трябва да е на ампули, както вит.С или нещо бъркам?Също, когато е болно детето какво количество давате?
Много благодаря и лека вечер на всички! Hug

Принцеске, ако говориш за коластрата на аквасорс - тя си е на капсули, не на ампули. Аз също давам такава, дъвчаща не сме пробвали досега. Когато са здрави децата давам по 1 капсула на ден. На Гергана я отварям и разтварям в 20-30 мл вода. Може и в по-малко, но тя постепенно свикна с нея и много си я харесва и слагаме повече водичка. Ако за първи път ще й даваш е хубаво постепенно да увеличаваш дозата, за да проследиш за евентуална реакция, т.е. първия ден - 1 к., 2ия- 2, 3ия - 3. При болест аз съм давала до 6-8 капсули на ден (в темата пише, че може и повече:10-12). Съветват да са на по-чести приеми през деня по 1-2 капсули, а не наведнъж голямо количество. Дано съм ти била полезна, ако имаш други въпроси - насреща съм.  Hug Дано Ния се подобрява вече и според мен задръж с АБ-то, освен ако не прецениш да я види пак лекар и той не го назначи.
Io_io, тази коластра е животинска (от крави). Ето линк, ако искаш да видиш повече инфо за съдържанието й: http://estestveni.com/aquasource/kolastra-colactive-colostrum.

На всички болни дечица желая бързо оздравяване - Дани, Рони, sisely  Hug. Ben, как е Дали? ходи ли на ясла?
Жабче, стиснати палци и от мен за дълъг и здрав престой на ясла на твоите момичета. Между другото сигурна ли си за болничните, че само 40 дена се полагат. И аз знам, че има ограничение, но ми се вижда много малко. Помня, че като бях бременна с Гергана и трябваше да изляза в болнични, за да лежа ми смятаха и болничните, които бях ползвала през годината заради баткото и гонехме да не мина 180 дни общо. Но не помня дали тази голяма цифра е заради бременността или по принцип  newsm78.

Децата са добре, много им се радвам, вече провеждат все по смислени диалози и си играят все така хубаво, имам и минутки за себе си.. Пу пу.  Heart Eyes

Пу,пу. Все така да те радват, Олче  Heart Eyes. Връщам се да разгледам снимки. Хубав и спорен ден на всички.

# 596
  • Някъде там...
Миме, честит рожден ден! Да си жива и здрава! И нека следващата година от живота ти бъде изпълнена само с положителни моменти!   bouquet

Jiema, сигурна съм. Личният ти лекар не може да ти даде повече от 40 дни болнични годишно - за теб или за гледане на болно дете. Ако искаш повече - с комисия. В тази бройка не влиза болничната помощ т.е. ако са ти издали болничен заради болничен престой, той си е отделно. 180 дни е лимита на общия брой болнични годишно, независимо дали са издадени от личния лекар или от болница.

# 597
  • София
Сетих се за още нещо, като коментирате щърбчото Вели.  Mr. Green Heart Eyes Първо долните зъбчета ли се сменят? Embarassed Защото Сашко от известно време има голям мерак да му падат зъбчетата, щото тогава вече щял да бъде много голям  Crazy, и от няколко дни не мога да разбера дали ме лъже, че го болят горните предни зъбчета, даже се мъчи да ги клати. Shocked А те не се клатят. ooooh!
Имам съмнения, че ме лъже, защото той и други болежки си измисля понякога, като нещо не му е на кеф или някоя ситуация не му изнася.

Дес, първо долните би трябвало да падат (по правило!). Но сама знаеш, че от всяко правило, има изключения. При него точно така се разклати, и щрЪкна напред, както сега зъбчето до него. Първоначално се притесних, защото винаги е имал брилянтна усмивка и си навих 1000 неща. Whistling Хич и не ми е хрумнало, че ще сменя зъби.
А феята толкова неща му донесе, че чак забравих точно за повода кое беше. Embarassed Май влакчето на Хари Потър- железницата Хогуъртс експрес. Laughing

Прочетох колко болни дечица има.. и направо настръхнах. Особено близначките..  Tired
Вярно е, че детските заведения са развъдник на бацили, това е една вечна тема, много болна на напатилите се.. Като ви чета, се радвам, че Ени не ходи на ясла, но и нея ще вземат след НГ, ЖЗ, та и нейната (моя) одисея ще е налице.. Не че не преболедува в тандем с батко си всичко, де що е градински бацил.. Истината е, че сме станали опитни зайчета на фармац. индустрия, и непрекъснато се разработват какви ли не изчанчени вируси, на които обикновените лекарства просто не действат, и които, за да пребориш без усложнения пак опираш до задължителните "нови" панацеи на фармацията.. Които са също толкова "изпитани" и "полезни", колкото и ваксините.Тази тема пък въобще няма да захващам. Sad
В детските заведения се водят болни деца, и това е факт, за съжаление. Факт, който ще отнеме години, или въобще няма да се промени (ако съдим по примера на западните такива заведения, където масово се водят болни деца и това не се намира за ненормално). От темата на Вели преди години бях чела за такива практики и примери от майчета и в Англия, Швейцария, Австрия.. Просто там, в белите държави имат къде-къде по- уредена соц. политика, и майките имат привилегии и компенсации, ако са с деца и искат да работят. За разлика от тук, където трябва да се превръщаш във Вълшебникът от Оз, ако си на този хал.. #2gunfire

Мимееее, сега Олчето като каза... толкова малко ли остана докато се появи бебчето? Кога ти беше терминът? Blush Hug

Запомнила съм, че беше на 23-ти декември. (Моят ден-ден Blush).

# 598
Миме честит рожден ден много здраве, щастие, любов и здравичко бебче   bouquet
Йо Йо честито ти сърчице  Hug
Олче както винаги прекрасен фоторепортаж  Hug
Който си мисли че тайфунките като са болни лежат се лъже много, само в събота Ники беше цял ден в на някой ръцете Към днешна дата са много щастливи че са при мама а не на ясла и правят беля след беля  ooooh! За тях лекарствава не са проблем пият ги без уговорки дори ги крия че искат и м/у приемите пак да пият толкова са свикнали с тях  Tired На Ники АБ свършва в сряда и мисля четвъртък да са на ясла , но ще видим не искам да си правя сметките без кръчмар  Rolling Eyes
Миналата седмица на гости ми беше първата ми братовчедка и им донесе пъзел и пластелин голяма игра пада мама прави те развалят  Mr. Green

# 599
Дани скорошно оздравяване на малките тайфунки HugПредставям си какво ти е с болни деца.Аз едно като имам и е болно ми е зле пък представям си при теб Praynig Hug

Миме,Честит Рожден Ден.Желая ти най-вече здраве,много любов и здраво и прекрасно бебе по Коледа  bouquet

За Коларгола,аз не знам да задръства носа ThinkingОбикновено го ползвам ако е мнооого зле положението и не минава от нищо друго хремата.Той засушава и хремата става не така течаща и водна.ПОлзвам капките макс.7дни както е и указано.В нашата аптека когато ни го продават аптекарката ни предупреждава поне 2-3ч. след като сме го купили да го ползвама.

Коластрата нашата е тазиhttp://www.iherb.com/Symbiotics-Colostrum-Plus-Wild-Cherry-120-C … Tablets/4880?at=0.До колкото знам е от бик.

Искам да попитам,аз бях пуснала на Ави снимки за колажа още когато Чоки щеше да го прави сега пак ли да кача?Не е проблем ще подбера хем по-нови,но да знам да не се дублират.

Общи условия

Активация на акаунт