Съпруги на военнослужещи ІІІ

• 98 991
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Да ще го направи.Но поделенията в Пловдив и около Пловдив са доста малко.А жилището ни е в Пловдив.Ако сме другаде и плащаме квартира,аз ще съм без работа.За детето не знам дали ще се намери свободно място в градина.Въобще не ми се мисли,че ще се побъркам.В Пловдив е една тенденция,че предпочитат пенсионери пред млади хора.Не ги осигуряват и работят за по-малко пари.Вземат пенсия и заплата.Около мен е пълно с такива примери.Нямам нищо против пенсионерите.Но млади хора с по едно,две деца се чудят как да изкарат месеца.
Мислихме и за Карлово,но разходите за пътуване всеки ден са доста.Иначе по негови думи,единственото хубаво за Карлово,е че се ходи по мисии.

# 586
  • Пловдив
Някой да знае нещо за изплащане на 30% от лимита за дрехи newsm78
Мъжът каза, че му били споменали, но засега от другаде няма потвърждаване...

# 587

Миналата година изплащаха, мисля даже бяха 50%, но за тази нищо не се е чувало още тук.
Дано поне това да направят, и без това и тези суми за дрехи са абсурдни, както и цените им.

# 588
  • Някъде в Европа...

Миналата година изплащаха, мисля даже бяха 50%, но за тази нищо не се е чувало още тук.
Дано поне това да направят, и без това и тези суми за дрехи са абсурдни, както и цените им.

Всяка година до май месец дават 20 процента от лимита в пари = за войници 88 лв е това (преди години ги даваха само на жените, сега са за всички)....Миналата година преди декември беше решено да се изплати до....не помня колко процента от това, което ти е останало в книжката...съответно всеки взе различна сума....
За тази година не се е чула такава новина...още повече, че вече дрехите се заявяват чрез фирми и не се ходи във военните магазини...това е от 2 месеца...който не е заявил може да отиде все още до края на декември в магазина и да вземе, колкото да изхарчи лимита ако въобще е останало нещо там...

# 589
  • Пловдив
До по-миналата година се изплащаха 30% само на жените, миналата изплатиха 50% на всички (при нас беше първоначално по 20% някъде март-април и след това ноември-декември още 30% от първоначалния лимит, за тези, които не го бяха изхабили вече). А и друго... преди на жените, които са в болнични поради бременност и на тези в майчинство не им се полагаше лимит, но от миналата година се полага и на нас Mr. Green
А и това за заявките... При нас в магазина (Пловдив - ВВС) има доста стока Whistling Друг е въпроса, че повечето се натискат и не взимат нищо, с надеждата, че ще вземат някой лев Wink

# 590
AIR, подобно нещо не е имало в поделението на мъжа ми да са им изплащали 20% от лимита в пари. Едва миналата година изплатиха половината, съответно на всеки, различно.
Както и за заявките, изобщо не е споменавано подобно нещо. Магазина си работи и от там си взимат всички каквото им е необходимо.

И защо трябва да се полага лимит за жени, които са бременни и по майчинство? Така или иначе те не го ползват. Според мен си е било правилно.

# 591
  • вече Пловдив
Да ще го направи.Но поделенията в Пловдив и около Пловдив са доста малко.А жилището ни е в Пловдив.Ако сме другаде и плащаме квартира,аз ще съм без работа.За детето не знам дали ще се намери свободно място в градина.Въобще не ми се мисли,че ще се побъркам...
Мислихме и за Карлово,но разходите за пътуване всеки ден са доста.Иначе по негови думи,единственото хубаво за Карлово,е че се ходи по мисии.
Да, така е за Карлово - до преди 4 месеца живеехме там. Със сигурност по-лесно ще намериш градина за детето, от колкото работа за теб. Ведомствено жилище се намира, ако съпругът ти е офицер, иначе квартира - много трудно. Много хора живеят в Пловдив и пътуват до Карлово, но това хич не е евтино.  Confused
Щом имате жилище в Пловдив, май вариантът той да пътува е по-удачен. Желая ти успех! Hug
Сега ние в Стара Загора сме в такава ситуация - на квартира, аз без работа и едва успяхме да се класираме за военната детска градина.

# 592
  • Някъде в Европа...
AIR, подобно нещо не е имало в поделението на мъжа ми да са им изплащали 20% от лимита в пари. Едва миналата година изплатиха половината, съответно на всеки, различно.
Както и за заявките, изобщо не е споменавано подобно нещо. Магазина си работи и от там си взимат всички каквото им е необходимо.

И при нас магазина работи, но няма нищо почти...а септември мисля беше ни раздадоха ценоразписи на дрехи на различни фирми, всеки да избере какво и колко му трябва, според парите, които има в лимитната книжка и направихме заявка цялото поделение...Който не направи може да похарчи в магазина, но пак казвам  - в нашия няма нищо...и не доставят вече..
От другата година остава само така или поне така ни казаха...разгледайте страницата на Министерството и там ще видите закона за фирменото обличането с униформа...(не ми се търси сега Embarassed)

# 593
  • Пловдив
И защо трябва да се полага лимит за жени, които са бременни и по майчинство? Така или иначе те не го ползват. Според мен си е било правилно.
Не казвам, че е правилно, но да си призная - миналата година много добре ми дойдоха 220 лева Mr. Green Лимитната книжка не си я и видях (всъщност - видях е, когато се разписвах на чека за парите на ръка). И тази година ситуацията е подобна - само се разписах на чека, когато ни даваха парите и книжката си е във финансова служба Whistling ...И сега тая надежда, слуховете из поделението да се окажат верни hahaha

btw мъжът в момента е наряд и говорих с него по телефона, да разпита за тези заявки - и при нас се е чуло подобно нещо, но наряда днес не знаят подробности

# 594
AIR, тук със сигурност не са раздавали нито ценоразписи, нито фирми да избират.

sweet_maniche, е, то пари никой не отказва. Особено ако нищо не е правил за тях. )

# 595
  • Някъде в Европа...
Ето относно обличането:

http://www.mod.bg/bg/tema_20110624_obleklo.html

# 596
  • Стара Загора
В поделението на моя мъж им дадоха списъци с фирмите, които ще ги обличат.Всеки си избра фирма по ценоразпис (има разлика в цените ) и даже тази седмица са идвали от едната  да им донесат дрехите.
Днес пак даваха министъра по БТВ. Би се в гърдите,че бил увеличил заплатите, защото :1.бил дал добавки за знанието на език(исках да им се обадя да им кажа колко са "големи") 2.за летците 3. за височинни. И пак извинения за бонусите  Sick

# 597
А кубинки от къде ще се вземат, аз видях само фирми за дрехи?

# 598
Днес пак даваха министъра по БТВ. Би се в гърдите,че бил увеличил заплатите, защото :1.бил дал добавки за знанието на език(исках да им се обадя да им кажа колко са "големи") 2.за летците 3. за височинни. И пак извинения за бонусите  Sick

Какво точно е дал на летците, че аз не съм разбрала, явно мъжа ми си ги крие  Mr. Green

# 599
Те първо орязаха всичко, което беше дал предишният министър, а сега ще обяснява какви добавки бил дал този. Пълен......да не се изказвам цинично във форума.
За няма и 2години, заплатата на мъжа ми спадна с немалка сума. И искат още да орязват от парите. От 24ч дежурства да преминат на 12ч такива, голяма борба е да не се случи. Но рано или късно предполагам и това ще направят. Така и парите за храна и дежурства ще отпаднат и ще работят за този дето клати гората...

Общи условия

Активация на акаунт