явлението модерна баба

• 24 224
  • 551
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И занималнята не е много голям келепир, защото колкото и да е добра учителката там, пак си трябва индивидуално да хванеш детето вкъщи и да го препиташ какво знае и какво е разбрало. Няма го това безгрижие като в граадината, наистина. пък и повечето занимални са просто място, където децата да стоят, докато дойде време родителите да ги приберат. До нас гледам една занималня - децата вечно киснат пред близката сандвичарница или са в близката градинка, а когато мина под прозорците на занималнята, такъв шум се чува, че не знам как издържат вътре.

# 226
  • най-шареното място
Това с препитването е според зависи. Simple Smile Да не оспамване съвсем. Има мами/баби дето стават учителки. Има други дето не знаят какво учат децата.

# 227
И какъв е проблема индивидуално да се занимаваш с детето  newsm78

# 228

Внимавай какво си пожелаваш, защото няма по-трудно от това детето ти вече да не е постоянно край теб и да не можеш да му помогнеш, ако е в беда. И тревогите ти, докато се прибере.  Simple Smile

Вииинаги така става...всичките ми мечти са обречени да се сбъднат  Mr. Green
Всъщност, по форумски казано, погледнато от моята камбанария, все пак идват по-добри времена - аз работя от вкъщи, и воденето и взимането не ми е проблем.
Проблем ми е в момента, че не мога да си събера мислите от постоянно тичане след дребните  Whistling Дори един час време, в което са на занимания, би ме облекчило.

# 229
  • най-шареното място
Да. ще имаш по 2-3-4 часа без следене Simple Smile

# 230
  • София
Не мога да оставя децата на мъжа ми без угризения, да. Оставям му ги, да речем два пъти годишно за по 2-3 часа. Да пия кафе с приятелка или да гледам някой филм на кино.
Той НИКОГА не ми ги оставя, за да разпусне.
И никога не почива без нас.
На работа ходим и аз и той, така че остава да ми каже - че като си на работа не почиваш ли?  Joy Joy Joy Мисля, че ще си отнесе някой шамар.

На занималня задължително ще ходят, за съжаления май е само в първи клас осигурена, да видим дали от втори клас Клеми няма да си седи вкъщи, за да може да прибира децата от училище.
Не знам коя ще е тази толкова платена работа, че да ми рентира постоянна бавачка.  Rolling Eyes
За две деца, не виждам как ще ми стъпи под 500лв, а летните месеци и повече.

# 231
  • София
Не знам дали да нарека бабите на моите деца модерни. По-скоро бих ги нарекла незаинтересовани. Например, наскоро свекърва ми минава през Сф, не е виждала децата от една година/по независещи от нея причини, признавам, не е виновна за което/. Обаче е готова въпреки милата и любезна покана от наша страна въобще да не дойде да види внучките си . Казва, че така или иначе ще ги види след 20-тина дни, когато ние ще и отидем на гости за един следобяд. При положение, че не е контактувала с тях една година по друг начин, освен по скайп, на мен ми стана обидно и мъчно , че не изпитва нужда да ги гушне за пет минути поне. След като и го казах благоволи да дойде.
Същото е положението и с другата баба, разлика почти няма.
 В така описаната ситуация се сещате, че децата не са гледани от бабите си -голямата е на 10, а малката на почти 7години. Не просто не са гледани, а се виждат много, много рядко. За по  половин час. И то ако ние ги заведем. Иначе няма шанс. Мога да претендирам , че съм доста възпитан и деликатен човек, който се старае да се държи добре, не се заяждам и съм склонна да търпя доста в името на добрите отношения с роднините. Но така и не мога да свикна с мисълта, че собствените баби и дядовци на децата ми не изпитват абсолютно, ама абсолютно никаква нужда да контактуват с тях. Тъжен факт. Дали са модерни или не не зная, но определено не са това, което аз искам да бъда някой ден за своите внуци.

# 232
На работа ходим и аз и той, така че остава да ми каже - че като си на работа не почиваш ли?  Joy Joy Joy Мисля, че ще си отнесе някой шамар.

А, Клеми, хич и не те съжалявам тогава, да знаеш  Mr. Green
Шегувам се де - но мислех, че не работиш, и като мен си по цял ден вкъщи с децата, и то без никаква помощ.. и тъкмо се размислих, че са по-големи все пак, и не би трябвало да са толкова непоносими като моите когато са заедно.. и, сега вече схванах ситуацията  Peace
В този случай, едва ли много положително ще се отрази тръгването на училище.
Възхищавам се на родители, които се справят с това водене и взимане на децата сами, без никаква помощ.. винаги, когато съм работила, съм била поне до 17,30 - като сложим и пътя, не си представям как става организацията да си прибереш децата от градина.. а половин ден на училище пък съвсем  Rolling Eyes  Но пък, всички успяват по някакъв начин, така че, най-вероятно аз не оценявам правилно ситуацията, защото не ми се е налагало.

# 233
Болната ми тема, но не ми се изпада в подробности...
Аз съм от страната на Шарена сол, незнам как като ни пращаха от едната баба при другата, когато наистина много ми се налага да оставя децата при майка трябва да го правя с клизма, и то защото не и се занимава с деца, които искат повече грижа... Дега дъщеря ми е на 7 и е самостоятелна в много отношения вече не е такова бреме...

# 234
  • София
Аз съм фен на модерните баби, кефят ме  Crazy Може би някой ден и аз ще стана такава  bowuu
Имам си една полу-модерна и една ретро модел, но са ми далеч  Peace Да ми е жива и здрава гледачката, че целия ни живот се върти около нейното присъствие вкъщи  Praynig

# 235
Не мога да оставя децата на мъжа ми без угризения, да. Оставям му ги, да речем два пъти годишно за по 2-3 часа. Да пия кафе с приятелка или да гледам някой филм на кино.
Той НИКОГА не ми ги оставя, за да разпусне.
И никога не почива без нас.

е това пък заЩо? хубаво няма баби, не можете да ходите по заведения
ама самостоятелно заЩо не? то ина4е съвсем Ще изперкате
не казвам един вкъЩи с децата, а другия да се търкаля пиян някъде, ама може примерно да спортуваШ, да рагледаШ някоя изложба, да се замотаШ по магазини с приятелка, абе каквото си искаШ, но няколко 4аса за себе си в седмицата са жизнено важни

# 236
  • София
Обясних защо. Той не иска да излиза без мен, изключвам работни срещи по време на раб.ден. Аз имам нужда да изляза сама, но не мога да го оставям всяка седмица с децата, а аз да релаксирам през това време. Съвестно ми е.  Embarassed Плюс това имам нужда да изляза  и с него, което пък въобще няма как да се случи. Няма как кафето с приятелка да ми замени вечеря на свещи с мъжа ми. Образно казано.

# 237
  • София
Плюс това имам нужда да изляза  и с него, което пък въобще няма как да се случи. Няма как кафето с приятелка да ми замени вечеря на свещи с мъжа ми. Образно казано.
Същото е и при нас!
Чак сега, когато децата станаха в училищна възраст понякога имаме самостоятелни часове с него през деня. Когато е отпуска имам предвид. Аз така или иначе не ходя на работа.
Пък ето днес нашата "модерна" баба отказа да дойде на рожденния ден на внучка си. Живее на 100км, не ходи на работа, свободна е. Но отказа поканата ни. Здраве да е, детето така или иначе не може да усети липса на човек, който така или иначе не познава добре.

# 238
  • София

А, Клеми, хич и не те съжалявам тогава, да знаеш  Mr. Green
Шегувам се де - но мислех, че не работиш, и като мен си по цял ден вкъщи с децата, и то без никаква помощ.. и тъкмо се размислих, че са по-големи все пак, и не би трябвало да са толкова непоносими като моите когато са заедно..

Да ти кажа, като не работех и аз така си мислех. Направо му завиждах като прекрачеше врата навън.  Laughing Права си, че е някакво разнообразие. Обаче го има и другото, че като се прибера в 19 часа и директно от врата се мятам да готвя, да обръщам внимание на децата, все пак са ме видели за 20 минути в 8 сутринта. И въобще пък няма време за почивка, а вкъщи поне докато спят почиваш.

# 239
Валенцето, останала съм с впечатлението, че си много фин и чувствителен човек /попадайки на твои мнения тук понякога/ - явно затова продължаваш да си причиняваш тези неприятни емоции да каниш такива "особи" - на твое място бих спряла с това  Peace Като не става, не става.. за мен най-обидно е било неприсъствието на празници на децата ми, и хората съответно автоматично отпадат от листа с поканените за следващо събиране.
Имам малък проблем с някои от роднините на мъжа ми - в смисъл че той ги кани  Laughing и ме поставя пред свършен факт, а пък да ги гоня би било грубо.. та, така се промъкват все още. Не че нещо, но не мога да си поканя хора, които са ми по-симпатични, а трябва да ми заемат местата такива, които не са ми.. освен това, имам "против" че се явяват само за ядене и пиене - а пък за такива поводи кандидати колкото искаш, виж ако имаме нужда от помощ - тогава към съвсем други хора се обръщам..
Та, това имах предвид - ограничавай неприятните емоции доколкото е възможно  Peace

Клеми, ясна ми е ситуацията, и аз съм била работеща майка - и то без да върша домакинството, защото майка ми го правеше - лягах да приспивам детето, и се отрязвах преди него   ooooh!
Обаче, продължавам да не съжалявам мъжете - щото, ето, и тези дейности са им спестени в повечето случаи.. Изобщо, съчувствие към мъжа ми не изпитвам никакво, смятам, че аз съм по-онеправданата част от човечеството - така че, товаря го без никакви угризения.. може би щото и не се оплаква, и с всичките му 120 кила - еми, не може да предизвика умиление в мен, и това е, използвам го нагло и без скрупули  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт