явлението модерна баба

• 24 226
  • 551
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Не знам въобще за какви шамЛани става дума Joy.Аз писах за Трещи,понеже тя зададе едни така важни за темата въпроси към Шанталчето Laughing.

# 406
Аз имам много свободно време, и жилището ми е малко, така че не би ми и хрумнало да се занимавам с чистачки.

Съжалявам, но това нещо може да го каже само една тъпачка.

И не допускаш вероятността някой друг пък да има малко свободно време, и голямо жилище  Laughing
Е, продължението обяснява нещата.

# 407
Joy Изобщо не се дразня, луди ли сте Joy Просто ми направи впечатление - колко 65 годишини жени си позволяват да си купуват това в БГ?. А най-интересното е, че дядото не е паралия, съвесем обикновенни хора са, я взема 1000 лв на месец, я не. Та за това Simple Smile

Мама не те ли е учила да не надничаш в чуждо канче?  Laughing
Може пък да си има любовник жената...  Mr. Green

# 408
И не допускаш вероятността някой друг пък да има малко свободно време, и голямо жилище  Laughing

Драга ми Edelia, двата цитата нямат нищо общо един с друг, и си ги сложила некоректно един до друг, защото се отнасят за различни неща. Така че продължението не обяснява нищо. Продължението се отнася до Касита, нея наричам тъпачка, защото твърди, че жените, които си чистят сами къщите са родени за слугини с парцал в ръка. Надявам се сега да си разбрала, информацията да е достигнала до мозъчните ти гънки.

# 409
Върви госпожата след слугинчето.  Ама как може - праха не си забърсала като хората, не си изчистила. Аз по-добре от теб ще го направя.
- Ми, госпожа, не всяка е родена за слугиня.

# 410

Драга ми Edelia, двата цитата нямат нищо общо един с друг, и си ги сложила некоректно един до друг, защото се отнасят за различни неща. Така че продължението не обяснява нищо. Продължението се отнася до Касита, нея наричам тъпачка, защото твърди, че жените, които си чистят сами къщите са родени за слугини с парцал в ръка. Надявам се сега да си разбрала, информацията да е достигнала до мозъчните ти гънки.

Не бе, няма проблем, не се хаби  Laughing
Просто опитах да вметна, че "тъпачка", "пръдла" и други подобни в този стил върви да се наричат дечицата в детската, в изблик на гняв..тук не е особено на място, така да се каже  Joy

# 411
Върви госпожата след слугинчето.  Ама как може - праха не си забърсала като хората, не си изчистила. Аз по-добре от теб ще го направя.
- Ми, госпожа, не всяка е родена за слугиня.

Joy Joy Joy

# 412
  • София

... Не ми се налага никой, освен мъжът ми да ми помага. Има къде да отидем в случай на ремонт, при пазаруване малката ми не ми пречи ни най-малко и вобще не виждам защо трябва да я оставям на друг. Салоните за непушачи вече са задължителни - всеки ден вечеряме навън с бебето; водя я с мен със столчето и във фризьорския салон, и при шивачката, и в книжарницата, и в мола - вобще навсякъде, където ми се налага да отида, освен на делови срещи, които съм свела до минимум. Тогава я гледа баща й. Налага ни се скорошно пътуване в чужбина по работа и отново ще си я водим с нас. Не зная аз ли не съм наред, че не мога да разбера тази истерия със задължителната помощ и задължителното оставяне на детето да го гледа друг, освен родителите му  newsm78 newsm78 newsm78

Със столчето може да е лесно, но като почне да тича, да се катери, да пипа навсякъде, да мрънка, че й е скучно или че е изморена...
 А излизания с приятели, само поотделно или са табу за родителите? Не говоря за следобедно кафе с други семейства с деца.

# 413
Защо да са табу?Може Просто да Не им се Излиза нощем.Има И такива Периоди.
Вижте, всичко е много относително, различно.Аз също съм била навсякъде с децата, с голямата и вечер дори като проходи, щото не е нито мрънкала, нито тичала.С малката Не ми се е ходило Никъде.Спеше ми се вечер, не ми се излизаше.Действително първите 4 години на малката и първите 8 години на голямата/сиреч-до момента/ децата са си били с нас.Да, може да не сме излизали нощем, но сме излизали вечер.Да, случило се е да се съобразим, но не ежедневно.Оставям ги към днешна дата за Тяхно разнообразие вече и защото баба им е Модерна баба-работи, има социален живот извън бабуването и Има какво да им даде като контакт-ходят по басейни, по екскурзии, по паркове и музеи, по концерти и театър, не са кльофнали на пейката пред блока.Т.е. не са дадени на Онзи тип Отглеждане, а се виждат с Цел-да отидат на театър или на басейн.
Всичко е на периоди.Докато си с малки деца Защо Не да изградиш и Нови контакти и познанства именно с подобни на теб  и с твоя режим хора, с които може и да си допаднете.И хем децата да са налице, хем и следобедното кафе да ти даде нужната доза контакт като за възрастен.Та това е една съвсем малка част от живота ни-1-2-3 години.После може да се ползват услугите на някой срещу заплащане от време на време за някоя вечер и т.н. Малко по малко се връщаш/ако въобще Искаш, защото не всеки има Потребност Винаги да излиза вечер и то Късно вечер, защото аз вечер и с децата съм излизала, особено лятно време-има достатъчно заведения с градини/
Та за мен Модерната баба не е така описаната.Модерната баба работи, има свой живот, свои приятели, събират се, излиза, води социален живот и го демонстрира на внуците си от време на време.Моята майка например след работа може да седне на заведение и Пак ако види децата ще ги извика и няма да и пречат.Така ни е гледала нас, ние никога не сме попречили на нашите на социалния им живот-що купони помня и по земята сме спали и на бар "шишарката" с баща ми съм танцувала в 12 вечерта и въобще-навсякъде с нас бяха, да, времената бяха други, оставяли са ни да спим в колата-въобще-имам много приятни спомени от детството си-нашите определено обичаха да се забавляват./
Та-децата не пречат на забавленията-зависи кой как си го направи. Hug

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 09:39 от Jizzlobber

# 414
Jizzlobber,    по-добре не бих могла да го напиша.     Peace
А и ме домързя снощи ,като прочетох поста на    санела ,да се обяснявам.....    Mr. Green
И нашите винаги са били с нас,с изключение на сватбата на сестра ми,когато малкия беше на 7 месеца, и остана при свекърва ми....и още 1-2 такива екстремни случая.
Иначе, все до задниците ни.
Е,не ни е липсвало забавление...

# 415
Е, на мен пък понякога ми забавно и приятно  просто да си излезем сами с мъжът ми без да трябва през минута да ходя да пъхам  храна в устата на малкото ми злоядо диване .
Просто всякакви крайности са ми напълно чужди .
Колкото до това ,че с 3 месечно бебе можеш да ходиш на шивач ,фризьор и т.н. ами вярно си е ама 3 годишното вече си има свои планове ,които може да не включват едночасово висене във салона.
Та от тази гледна точка би било чудесно ако през това време модерната или не баба се забавлява със внучето си .

# 416
Ами ето ти разлики-аз не съм ходила да пъхам в устата на 3-годишното храна.Ако ще да яде.Въобще, сега като се връщам назад, ние лятото преди 10 не сме се прибирали, много ходехме и сядахме по заведения и даже не сме разбирали, че сме с деца, но то и това е личен избор и индивидуални усещания-ето-ти си се втелясвала по злоядото дете-аз-не, не съм го намирала за нужно.Предпочела съм да рови в пясъка, вместо да яде.
А и да-и на мен ми е забавно и приятно да излезнем сами и се случва, но далеч не е всяка вечер, че да е драма как точно ще стане.
Тук не иде реч даже за наличие на баба, защото има варианти и без баба  да става.Срещу заплащане е просто, не е безплатно. Peace

# 417
Iliana__извинявай ,ама 3-годишното и нагоре дете се предполага ,че вече ходи на градина.
И може да планираш да ходиш на фризьор,шивач,лекар ,когато то е там....нали?    Laughing
А модерната баба може би е на работа.Все пак...

Пп:3-годишното не яде ли само вече?   

# 418
  • София
Iliana__извинявай ,ама 3-годишното и нагоре дете се предполага ,че вече ходи на градина.
И може да планираш да ходиш на фризьор,шивач,лекар ,когато то е там....нали?    Laughing
А модерната баба може би е на работа.Все пак...

Пп:3-годишното не яде ли само вече?   
Може, ако не работиш. Ако работиш от 9 до 18, не виждам как ще отидеш на фризьор/лекар, докато е на ясла/дг.
Освен това от дете до дете има разлика. Някой слушат, други не спират една минута на едно място. Така че довода - аз ходих с моето едикъдеси просто не важи за всички.
Абсурд е да седмен някъде с децата, защото те на столове не седят повече от 5 минути, при това сумарно. През другото време хвърчат и правят бели. В повечето случаи опасни. Така че просто няма начин да се седне дори на кафе с тях, не на заведение.

# 419
Да ви занимая с една препирня.
Леля съм на няколко малки хлапета.
Бабите и дядовците, 2 чифта, в т.ч. и майка ми не искат да ги гледат. Е, гледат ги веднъж на месец, общо 2-3 часа. Което за сестрите ми и мъжете им значи че ходене на кино/театър/заведение без децата е почти невъзможно освен ако не ме вземат мен или не се изръсят за бавачка. Всички сме в един град.
Добре де, всички си имаме живот, но и аз, и сестрите ми сме гледани с години наред при бабите, не само на гости, ами направо в техните домове. Нашите идваха да ни виждат отвреме навреме и туй то. Подобни са историите на бащите на племенниците ми.
Ядосвам се на нашите, че са се възползвали и са очаквали да им се гледат децата, а пък сега не искат да гледат внуците.  Откъде идва това разминаване в поколенията? Това да се възползваш от едното и после да отказваш да направиш същото за следващите?
Няма как да се очаква от човек, който сам не си е гледал децата, да гледа чуждите /внуците също не са "свои" деца/.

Общи условия

Активация на акаунт