явлението модерна баба

• 24 190
  • 551
  •   1
Отговори
# 480
Забавно е отстрани, когато се съберат и двете страни с такива разбирания от време оно..
Обаче, когато "нормален" човек има лошия късмет да случи на такива роднини.. кофти ситуация  Confused освен да прекъсне всякакви контакти с родата, аз лично разрешение не виждам. Някои следват безумните си разбирания с абсолютен фанатизъм.
Защо да прекъсва контакти? Живее отделно, държи се любезно, на изискванията отговаря с мълчание или директно ги отказва, според ситуацията. И няма никакви очаквания към родата.

# 481
Цитат
Обаче, когато "нормален" човек има лошия късмет да случи на такива роднини.. кофти ситуация   освен да прекъсне всякакви контакти с родата, аз лично разрешение не виждам. Някои следват безумните си разбирания с абсолютен фанатизъм.

Познавам род, в който всички момчета се кръщават на дядото - и съответно се редуват от поколения наред две имена   но, за поредната снаха това е истинска чест..  А за мен би било достатъчен повод за развод..

Фанатизмът преследва и снахите.....доста често.    Mr. Green

В рода на свекърите беше традиция това с имената...   Laughing
Бабата и дядото на мъжа ми-Атанас и Йорданка.Съответно децата на единия син -Атанас и Йорданка,на другия-Атанас и Йордан....
Е,аз я наруших.Никой от синовете ми не носи името на дядо си или баба си.
Сигурно  затова свекъра и досега прави фасони....
Не че ми дреме,де...    Laughing

# 482
  • София
Името може също да е причина да не иска да вижда дъщеря ми.  Другата й внучка е кръстена на нея, моята дъщеря не е.

Това определено може да е причина. Но ми е интересно, че е твоята дъщеря. Не вашата - на теб и мъжа ти.
Не ми е мъж, т.к. нито живеем заедно, нито имаме сключен брак. С него поддържам връзка, колкото детето да го вижда и да има самочувствие, че има баща. Пари за детето не дава, защото в момента, в който изкара малко пари, отива да си купи храна, цигари и напитки. Не работи. Има желание да работи, но не може да си намери подходяща работа. Работата е подходяща за него, ако:
1. Намира се на не повече от 300 метра от дома му.
2. Да не го карат да виси по цял ден, да може да свърши до обяд, за да се прибере да похапне и да си полегне след обяда.
3. За по-малко от 1000 лв не си струва да ходи на работа.
Ако някой знае за такава работа, нека пише. Нашият татко веднага започва и дори е обещал, че още от първата заплата ще дава пари на детето.
Майка му (бабата на малката) си има такава работа, макар и за по-малко от 1000 лв заплата. Отива в 8:00 и към 14:30 си е в къщи. Похапва. Поляга за следобедна дрямка. След това се наглася за гаджето си или отива на пазар.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 09:58 от miss piggy

# 483
  • Бургас
Монетата винаги имала 2 страни!
Не разбирам децата,какво са виновни,но свят шарен,хора различни!

# 484
  • София
Това за пръв път го чувам.  Shocked За имената - ясно.  Ти си снаха, пък другото - на дъщерята?

Klemy, вечно хленчиш.  Каква е причината, как така и двата комплекта баби не искат да ги гледат?
Освен, че сте далече.

Не са два комплекта баби.
Една баба - майка ми.
Един дядо - свекър ми.
Майка ми помага за децата на сестра ми.
Свекъра е мъж на 65 години и освен да ги погледа за 2-3 часа, друго не може. Никога не е гледал дете, така че...Може, евентуално, ако се премести в София да помага, не е отказал никога.  Peace
Отивам да си пусна самостоятелна тема, че днес ми е особено криво.

# 485
Забавно е отстрани, когато се съберат и двете страни с такива разбирания от време оно..
Обаче, когато "нормален" човек има лошия късмет да случи на такива роднини.. кофти ситуация  Confused освен да прекъсне всякакви контакти с родата, аз лично разрешение не виждам. Някои следват безумните си разбирания с абсолютен фанатизъм.
Защо да прекъсва контакти? Живее отделно, държи се любезно, на изискванията отговаря с мълчание или директно ги отказва, според ситуацията. И няма никакви очаквания към родата.

Това би било добър вариант, наистина, да се поддържат някакви "служебни" отношения.
Обаче, трябва мининум разбиране и от двете страни.. докато човек, който е в състояние да се разсърди, че внучето не прилича на него.. хм, аз не залагам особени надежди за нормално общуване. Личен опит нямам, но съм срещала из темите с оплаквания от свекъри и свекърви, че опитът да се запазят такива отношения обикновено още повече настървява отсрещната страна, и в един момент прекъсването на контактите става неизбежно.

Помислих си тъкмо, че един мъж, израснал в подобно семейство, трудно би се опазил от тези разбирания.. за съжаление последното мнение на пиги го потвърди..

# 486
  • София
Това с имената....дайте да го разнищим този проблем! Нима едната баба няма право да се обиди, ако детето бива кръстено на другата?!? С какво право майката може да наложи мнението си над желанието на бащата например? Презумцията е, че тя ражда ли?
Струва ми се, че аз ще се разсърдя и може би няма да бъда толкова добра маминка (не искам да съм баба, а маминка). Laughing

# 487
С какво право майката може да наложи мнението си над желанието на бащата например?
с това че не мъжът , а тя си е съдрала задника при раждането, например.... Thinking
а ако мъжът е съгласен с избора на жена си? Или презумпцията е, че всички мъже искат да кръщават децата на майките си? Laughing Laughing Laughing

# 488
  • София
С какво право майката може да наложи мнението си над желанието на бащата например?
с това че не мъжът , а тя си е съдрала задника при раждането, например.... Thinking
а ако мъжът е съгласен с избора на жена си? Или презумпцията е, че всички мъже искат да кръщават децата на майките си? Laughing Laughing Laughing
Ееее, не така първосигнално! Naughty
Не е презумция, а традиция и нормална реакция на обичано и обичащо дете - щото таткото също е дете на майка си и баща си!:)))
Аргументът ти за предимството на майката е неприемлив, а мисля че и от правна гледна точка се иска съгласие на двамата родители за името.

# 489
Струва ми се, че аз ще се разсърдя и може би няма да бъда толкова добра маминка (не искам да съм баба, а маминка). Laughing
Не бой се. Ти ще дадеш правилно възпитание на синчето, и ще бъдеш добра маминка  hahaha

ПП Зарежи правото, наблягай на "правилното" възпитание и традициите  Peace

# 490
Ааа, много ше вА замола.. То си има ред, какви са тези свободни съчинения, единия раждал, пък другия осеменявал - Първото дете се  кръщава на родител на бащата, а второто - на родител на майката  Joy Снахите, които не спазват правилото, следва да бъдат анатемосани и  #2gunfire

Мога да споделя сполучлив личен опит - да не се кръщава на никого, за да няма обидени Flutter

# 491
  • София
Не бой се. Ти ще дадеш правилно възпитание на синчето, и ще бъдеш добра маминка  hahaha
Хахаха, боя се, боя се! Аз съм му дала правилно възпитание, ама не искам някое невъзпитано в правилен дух девойче да го изнервя! Joy

# 492

Е, сега те изядоха. 

# 493
  • София
Да ти кажа аз откакто чета в такива теми нещо взех да "втвърдявам" позиции!  Laughing А се имам за модерно мислеща бъдеща свекърва. newsm78

# 494
 никой здравомислещ човек не тръгва да се обижда, че внучето не било кръстено на него. Моята свекърва и през ум не и минава подобно нещо, но тя си има други трески за дялане де Simple Smile
Иначе името така или иначе го избират двамата - това бяха дискусии в продължение на няколко месеца.
Но самото предложение за името дойде от свекъра ми ( не е на него кръстена, просто той измисли име, което да ни хареса и на двамата:)

Общи условия

Активация на акаунт