Големият шлем за седмокласниците! Край на тестове и теми иде времето за плажа!

• 57 516
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
И да не слушат глупостите на разни журналисти и "капацитети" в образованието, ами да четат тук! Laughing Даа, това е правилния избор на информационен източник! Grinning

За немската паралелка на СМГ тази година бал 35.000 се оказва недостатъчен. Shocked Така че, математици които искате да учите немски език, наблягайте много здраво на БЕЛ!  Naughty

Оказва се, че паралелката в СМГ с НЕ продължава да е с най висок бал, още по-висок от миналата година  Shocked

# 61
  • София
Честита ни нова тема!!!

Честито на всички приети по първо желание на първо класиране!

Успех на всички, които отиват на второ класиране!

# 62
Брей....След вчерашната жега под слънцето, днес студ!
Да може на хладно да успокоим вчерашните страсти и да оценим успехите на нашите деца.
Не успях да изчета последната тема. Някъде след 38-ма страница я напуснах и сега ще наваксам.
Но да питам - има ли приети в 9 ФЕГ? С ФЕ, ИЕ, М, ИТ.
А има ли такива приети в 9 ФЕГ и в ТУЕС и чудещи се " а сега на къде?  newsm78"  

# 63
  • Варна
Lenny, благодаря за вниманието и грижите за седмокласните теми!  Hug   bouquet

Предлагам на вашето внимание един сътворен от мен бърз анализ на подредбата на желанията във Варна, на база минималните балове за прием през 2010 и 2011. Та, изхождайки само от тези данни се вижда, че топ 5 паралелките, подредени по мин.бал са (извинете за липсата на форматиране, ако има интерес ще пратя на Лени файла):
Място   Паралелка   Мин.бал 2011   Мин.бал 2010   Място 2010
1   Първа езикова гимназия НЕ   33.214   32.108   3
2   МГ - Информатика/АЕ   33.035   32.178   2
3   Първа езикова гимназия АЕ   32.856   32.642   1
4   МГ - Инф.Т/АЕ   32.285   31.624   4
5   Пета гимназия - АЕ   31.93   27.963   11
Тенденциите, които правят впечатление, са:
* Първа с НЕ излиза на първо място с най-високия мин.бал 33,214
*МГ Инф/АЕ и МГ ИнфТ/АЕ запазват местата си съответно 2-ро и 4-то
* Пета с АЕ излиза изненадващо на 5-то място с мин.бал 31,93, докато 2010 г. е била 11-та в класацията по мин.бал

Дотук толкова, като излязат пълните списъци ще може да се видят средните балове и да се направи по-задълбочен анализ.

# 64
Последно документите, които ще ми трябват при записването са: удостоверението за завършен седми клас (оригинал и копие), акт за раждане (оригинал и копие) и характеристика ? 91 НЕГ изисква ли нещо друго ?

# 65
  • София
Привет от Созопол и от нас! Вече една седмица сме в магнетичния стар град и доста се откъснахме от темата около кандидатстването, но от вчера отново сме със старите вълнения. Приети сме по първо желание- Първа АЕГ-АЕ, РЕ. Grinning

Радвам се за всички приети деца и се надявам да споделите и нашата радост!

Успех и на децата при следващите класирания!

# 66
  • София
Честито на всички дечица, а и на техните родители!
Да докладвам и аз за моята девойка - СМГ с АЕ. Може би ще се запознаем с някои от вас...

# 67
                              Време е за почивка за всички - и майки и деца.
                        Весело лято. независимо от класиранията. ХАЙДЕ, МОРЕТО ВИ ЧАКААААААААААА.

# 68
Здравейте, момичета!
Поздравление за всички деца приети на първо класиране по първо желание:)
Ние мин.година се пекохме на същият огън…но си струваше…Дъщеря ми сега учи АЕ в Пловдив.

Искам да попитам за близко дете:
Детето кандидатства в две области.В едната е прието на първо класиране по първо желание,но във втората област и писало само няколко желания и на първо класиране не е прието в нито едно от изброените…Как стоят нещата с второ класиране?Те трябва да се запишат в областта ,в която е приета,но иска да продължи и в класирането във другата област/там където не е прието/.Трябва ли да подаде заявление за второ класиране и къде да го подаде?Или участва автоматично във второ класиране в областта където не е прието никъде.…?

# 69
Честито на всички приети деца на първо класиране и успех на тези които ще чакат второто.

# 70
Последно документите, които ще ми трябват при записването са: удостоверението за завършен седми клас (оригинал и копие), акт за раждане (оригинал и копие) и характеристика ? 91 НЕГ изисква ли нещо друго ?

Актът за раждане не знам откъде ти е хрумнал, но като искаш го носи.

За другите:
+Медицинско - при записване в професионална гимназия или професионална паралелка (каквито има например в ОМГ в Пловдив)

Те трябва да се запишат в областта ,в която е приета,но иска да продължи и в класирането във другата област/там където не е прието/.Трябва ли да подаде заявление за второ класиране и къде да го подаде?Или участва автоматично във второ класиране в областта където не е прието никъде.…?
Щом не е класирана в никакво училище в другата област, участва автоматично във второто класиране там - на практика няма къде да подаде заявление за второ класиране, дори и да иска.

# 71
  • София

За немската паралелка на СМГ тази година бал 35.000 се оказва недостатъчен. Shocked Така че, математици които искате да учите немски език, наблягайте много здраво на БЕЛ!  Naughty

mamamilk поздравления!
Минималният бал е 35.054 за немската паралелка на СМГ.По-интересо е дали ще падне при второто класиране.

Актът за раждане не знам откъде ти е хрумнал, но като искаш го носи.

В немската искат акт за раждане оригинал и копие.

# 72
  • София
Хм, да разбирам ли, че всяко училище само определя изискваните документи за записване?

# 73

Ами не е редно - в акта за раждане има лични данни на родителите (ЕГН) и се съмнявам, че имат право да съхраняват такава информация!!!

# 74

Ами не е редно - в акта за раждане има лични данни на родителите (ЕГН) и се съмнявам, че имат право да съхраняват такава информация!!!
Ами за всеки случай ще го нося, че после да не стане гаф Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт