Големият шлем за седмокласниците! Край на тестове и теми иде времето за плажа!

• 57 542
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Аз вземам всичко за всеки случай  Mr. Green

# 76
  • София
Аз не твърдя,че е правилно.А само,че доколкото ми е известно искат акта за раждане.

Може би за да не вземеш /по погрешка/ да запишеш някое друго дете  Joy.

# 77
Само се чудя за този медицински картон, за който разбрах от един друг форум..трябва ли ми ?

# 78
  • по течението на реката
Чак пък медицински картон защо  newsm78 Медицинското,което искат за професионалните не им ли е достатъчно?Това да не е детска градина?Сигурно ще проверяват има ли детето всички необходими имунизации  Joy

На мен пък тук мои познати ми казаха,че трябвало и три снимки.Вие знаете ли нещо за това?

# 79
  • София и там където не се пуши
Мисля, че трябва документ за самоличност на детето, а акта за раждане си е такъв. Бележника според мен също върши работа. Не си спомням, правеха ли копие и въобще искаха ли ги.

Да попитам има ли пред училищата вече списъци, нещо чух, че тази година няма да има.

# 80
Момичета и момчета, ако желаете можем да направим форумна статистика

Предлагам да е подобна на тази на предишните мами
"Ник във форума"-"пол на детето"-"бал"- "прието в "-"по ... желание"-"оценка БЕЛ"-"доп.подготовка -да/не-школа"-"оценка МАТ"-"доп.подготовка -да/не-школа".

# 81
Мисля, че трябва документ за самоличност на детето, а акта за раждане си е такъв. Бележника според мен също върши работа. Не си спомням, правеха ли копие и въобще искаха ли ги.
Да попитам има ли пред училищата вече списъци, нещо чух, че тази година няма да има.

В НПМГ миналата година не искаха никакъв документ за самоличност - нито бележник, нито акт за раждане, но явно всяко училище си определя тези неща (спомням си, че на сайта беше написано какво се иска и предполагам, че всяко училище дава тази информация на сайта си).

И аз като Dorothy се интересувам дали има списъци на училищата и затова моля който е ходил и видял да сподели    bouquet

# 82
  • по течението на реката
... явно всяко училище си определя тези неща ...

Споделям това мнение,защото,когато подавахме документите в Русе ни поискаха документ за самоличност и връщаха тези деца,които нямат,но във Велико Търново никой не ни поиска такъв.

# 83
Честито на всички дечица, приети на първо класиране! Успех и на второто!   bouquet
И аз искам да питам за документите. При записване за класиране ме върнаха три пъти за копия от документи и глупости. Доколкото видях в интернет, освен удостоверение за завършен 7-ми клас, характеристика, все в оригинал, трябва и служебна бележка от изпитите в оригинал. За акт за раждане (копие) и за медицинско (ако не е професионална гимназия и по изкуствата) не знам. Трябва да се пише и заявление до директора, но може би в училищата има образци. Нещо да знаете по въпроса?

# 84
  • София
И аз като Dorothy се интересувам дали има списъци на училищата и затова моля който е ходил и видял да сподели    bouquet
Споделям! В 73-то има! За другите само мога да предполагам...

# 85
  • София и там където не се пуши
И аз като Dorothy се интересувам дали има списъци на училищата и затова моля който е ходил и видял да сподели    bouquet
Споделям! В 73-то има! За другите само мога да предполагам...
Да точно това имаме предвид. Значи може и пред другите да са поставили.

# 86
  • София
Училищата са длъжни да  са ги залепили на входа още снощи.

# 87
Много моля, ако някоя мама от Варна има инфо за добра езикова школа по немски, да сподели. Трябва ми за големия син, на когото НЕ му е втори, и ми се ще догодина да започне допълнителна подготовка. Благодаря предварително на отзовалите се!  bouquet

# 88
В нашето гнездо снощи имаше изнесена статистиката с минимален бал за всички училища в София, както и списъци на всички деца къде са приети. Не знам защо РИО днес не я качи след като вчера беше разлепена.

# 89
Относно документите за записване

Според наредбата са задължителни:

1. Удостоверение за завършен 7 клас

2. Заявление до директора на приемащото у-ще

* за профили "Изкуства" и "Спорт" и за специалностите от професии - МЕДИЦИНСКО от личен лекар

ПЛЮС тези двете (трите) , в зависимост от у-щето може да поискат:
характеристика, отпускно, здравен картон, медицинска бележка от личен лекар, акт за раждане,
бележката с оценките от изпитите

Общи условия

Активация на акаунт