Автоимунен тиреоидит на Хашимото (19)

• 54 484
  • 732
  •   2
Отговори
# 285
  • ВАРНА
Не мисля, че имаме право да даваме акъли. Нека се посъветва с ендокринолог. Не следя историята й, но ако го е направила вече, нека потърси и второ мнение.

# 286
  • Сфия
И аз мисля, че трябва да потърси второ мнение.

# 287
  • Пловдив
Благодаря ви за загрижеността. Аз естествено имам второ мнение. При мен се получава така, че ендокринолозите казват нищо не прави, а АГ и имунолози казват прави  Shocked
Консултирала съм се с д-р Нончев, доц. Орбецова (и двамата от Пловдив), с д-р Даскалов, доц. Конова. И засега има равенство 2:2  Laughing
Незнам дали да не хващам пътя към Сф и там да търся лекар  Rolling Eyes
Само се притеснявам от това мотане да не стане нещо  Tired

# 288
  • София
Doni M, честито миличка!
Ако имаш възможност аз бих те посъветвала да дойдеш до София и да се видиш с д-р Начев, никой не е съжалил след консултация с него. Аз бих го направила за лично успокоение. Ако пък искаш ще ти дам телефона му на лични да се чуете и да му разкажеш, защото според мен хормонът ти трябва да се следи изкъсо през бременността  Peace
Радост, честита ти двойна радост!  Hug

ФТ4 има значение значение и се следи през бременността  Peace

А относно здравното осигуряване и поеманите хормони и изследвания  ooooh!

# 289
Здравейте !
Днес ми излезе новата стойност на ТСХ : 2,82 ! Взех да се замислям какво се случва , не може след резултат 4,13 , да ми увеличат дозата на еутирокса , контрола след 45 дни , резултат 1, 52 , и след още 45 дни да е 2,82 ! Ами то така излиза че на всеки 45 дни трябва да си вдигам дозата !
Организма ли привиква , незнам.

# 290
  • Сфия
подкрепям думите на лаленцето за Начев. Най-малкото може да му звъннеш и да му обясниш случаят ти и да видиш какво ще каже той.
Ния, ами такъв е скапания хормон. До колкото отначало бързо пада, но после, за да се поддържа нивото на ТСХ трябва да се качи дозата. Не му се плаши!

# 291
Здравейте, страхотно благодаря на всички за мнението им по повод фондовете. Много ми се иска да измисля нещо, че оня ден като си пуснах 2та хормона и 2те антитела ме заболя сърцето за 70те лева дето дадох, а здравните ми осигуровки само на хартия си остават.  #2gunfire
На срещата ми с д-р Начев, той се усъмни в резултата, каза че Лора не е надеждна лаборатория и днес си пуснах наново контролно хормоните в Кандиларов. За съжаление ТСХ излезе 3.5, което е дори по зле от вчерашното 2.68. Много съм притеснена, но явно наистина нуждите на организма се увеличават с напредване на бременността. Сега съм на завишена доза от 100 Л-тироксин и силно се надявам бебо да е добре  Praynig. Стискайте палци да не му се отрази високото ТСХ.
След като ви се оплаках, да честитя на Радост двойната им радост - честити юнаци, много да ви радват и слушкат!   bouquet
Дони, аз останах с впечатление, че са ти казали да не коригираш ТСХ след аборта, т.е. преди да забременееш пак. Сега вече е абсолютно задължително да посетиш ендокринолог и всеки месец да си изследваш ТСХ и ФТ4, като ходиш при ендокринолога на консултация и евентуално коригиране на дозата Л-тироксин. Това, че ТСХ се е повишило е заради бременността, д-р Начев изобщо не отрази този резултат, защото е нормално да е така. Но е много важно да се назначи подходяща доза, така че да стига хормона и за теб и за бебето. Това е, което аз разбрах. Дори от скромния ми личен опит виждам, че хормона варира в рамките на месец като бесен, въпреки непроменената доза.

# 292
  • София
MagicGR, стискам палци всичко да е ок  Peace

Аз направих малък шпионаж и първите хашимотски близнаци в темата се казват Никола и Ангел  bowuu Живи и здрави да са!  Hug

# 293
Лаленце - това на Радост младежите ли са?
Може ли да помоля, който редактира първа страница да ме добави в чакащите своето чудо?

# 294
  • Пловдив
White_tulip, благодаря за съвета. И аз към Начев се насочвам като чета препоръките на всички момичета тук. Ще изчакам прегледа ми утре при АГ и ще взема окончателно решение.  Hug

MagicGR, да наистина ми бяха казали да не го закачам след аборта, но пък това си е мнението на ендокриноложката, при която бях. Повечето вече смятат, че трябва да се сваля до 2.5. И аз си мисля, че е лоично, но пък като не съм лекар не смея да правя нещо на своя глава.

# 295
  • ВАРНА
MagicGR , не мога нищо да редактирам на 1-ва страница. Още като пусках темата и оплесках нещата. Не знам дали следващия път ще се заема аз. Общо взето никой не чете 1-вата страница  Wink

# 296
Здравейте, момичета Hug

Виждам много хубави новини в темата Laughing Честито на всички бъдещи майчета, а на Радост да са й живи и здрави юначетата Peace

Дони, консултирай се наистина с още един ендокринолог и после си реши кого ще слушаш. Защото полза от непрекъснато мятане между много лекари също няма, виждаш, че в крайна сметка се разпределят поравно, а ти само се луташ между тях и се натоварваш, вместо да се радваш на бременността си!

Вижте какво изскочи в нета:

Д-р Катя Тодорова - Ананиева
Консултант-ендокринолог,
Зав. кабинет Диабет и бременност,
СБАЛАГ "Майчин дом",

Телефони за контакт: 952 36 00,
мобилен 0 888 40 82 03

Това вашата д-р Тодорова ли е?

Някой по-нагоре издирваше на д-р Начев телефоните. Намери ли ги? Дайте ги насам, да го включим в нашата база данни.

# 297
птица, тя ще да е - телефоните съвпадат  Peace

# 298
Здравейте, момичета Hug

Виждам много хубави новини в темата Laughing Честито на всички бъдещи майчета, а на Радост да са й живи и здрави юначетата Peace

Дони, консултирай се наистина с още един ендокринолог и после си реши кого ще слушаш. Защото полза от непрекъснато мятане между много лекари също няма, виждаш, че в крайна сметка се разпределят поравно, а ти само се луташ между тях и се натоварваш, вместо да се радваш на бременността си!

Вижте какво изскочи в нета:

Д-р Катя Тодорова - Ананиева
Консултант-ендокринолог,
Зав. кабинет Диабет и бременност,
СБАЛАГ "Майчин дом",

Телефони за контакт: 952 36 00,
мобилен 0 888 40 82 03

Това вашата д-р Тодорова ли е?
Някой по-нагоре издирваше на д-р Начев телефоните. Намери ли ги? Дайте ги насам, да го включим в нашата база данни.

Да, това е д-р Катя Тодорова, коятои  аз посещавам! С тази разлика, че аз я посещавам, когато посещава една Плевенска клиника няколко пъти годишно, по-ми е близо отколкото пътя до Сф. Peace
Аз на д-р Начев имам само мобилен телефон, ето го:0888 896 843

# 299
  • София
птица, радвам се, че се разписа! Честит нов аватар! Как си ти?  Hug

Потвърждавам номера на Начев, които desdemona е дала  Peace

Общи условия

Активация на акаунт