Автоимунен тиреоидит на Хашимото (19)

• 54 486
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
*starlet*, аз пиех Неоксид, мисля, че и Центрум вземах, задължитело си питах ендокриноложката, за разликата в часовете и на мен така ми казваше Peace
Някой може ли да ми обясни защо ни е противопоказен йода? На последния преглед лекарката ми забрани да ям орехи, ТСХ ми беше 0.015 newsm78, само орехи, абсолютно нищо друго, дори изрично съм я питала за риба, зеле, каза, че няма проблеми

# 361
  • Сфия
Ами и аз не съм сигурна, ама май при хиперфункция е забранен... Нека да кажат и другите момичета мнение, че и аз искам да знам. А специално за йода не се сетих да го питам Начев днес, дали да избягвам такива витамини.

# 362
  • София
Какво стана, начевистките Grinning, минахте ли на преглед, какво ви каза докторът, видяхте ли се?

Аз останах днес без превоз и утре ще ида в МД при старата ми еднокриноложка, дето ме лекуваше преди Начев. Ще докладвам Simple Smile

Старлет, много хора ли имаше?

# 363
Аз пиех едни комбинирани витамини, които имаха 100 мг йод и д-р Тодорова каза да ги спирам. С две думи - знам, че не трябва да прекаляваме с прием на йод, орехи, зеле, но не мога да обясня защо. В интернет попадам на противоречиви мнения относно йода или пък на статии с прекалено много медицинска терминология, която не разбирам.

# 364
  • Пловдив
*starlet*, и аз го разпитах кое как да пия и се оказа правилна моята схема - л-тироксина сутринта, а вечер всичко останало  Peace За витамините, а и въобще за всяко друго лекарство и на мен каза да се обадя да попитам.

Като цяло моят преглед мина добре и съм много доволна от д-р Начев. За съжаление доктора каза, че съм позакъсняла с лечението. Като видя при кой съм ходила и направо се изуми, че не са предприели мерки. Добре, че имах черно на бяло заключенията, че да се увери. При това били техни кадри, както се изрази... Но сега заради такива пишман доценти ендокринолози ще си сърбам попарата и ще треперя какво ще стане. Та ехографията на щитовидната, която са ми правили е неправилна. В смисъл грешни са размерите на жлезата и заключението, че е ок.
Жлезата ми е с намалени размери, което говорело, че може да има Хашимото, но на този етап не било активно (не се знае кога може да се прояви). Каза ми, че тъй като не е започнато своевременно лечение точно в момента, в който съм бременна ще се напасва дозата и затова оставам на 50 мг всеки ден, а вече след месец ще ходя пак.

# 365
  • Сфия
ох, Дони, ами по-добре късно, от колкото никога. Радвам се, че си попаднала на Лекарят, защото си е важно. Ти към колко часа беше там? Сигурно сме се засекли.

# 366
  • Пловдив
Някъде към 11 ч.-11.30 ч. бях при него в Майчин дом.

# 367
  • Сфия
оооо, ти си била в МД? А на мен ми каза, че е в отпуска от днес и, че мога да го намеря в Панацея...

# 368
Моля ви момичета препоръчайте ми добър ендокринолог в Хасково или в Пловдив.Досега ходих при Катя Тодорова в Плевен но вече живеем в Хасково . Плевен и София ми идват доста далеко Ще ми се докторът при когото ще ходя да има и ултразвук.Благодаря

# 369
  • Пловдив
radost17, аз от много добрите ендокринолози в Пловдив затова пътувам до София  #Cussing out

*starlet* , да в МД ме извика. Преди да ме прегледа обаче прегледа себе си, че виждал нещо на рамото, някакво топче  Laughing Голям цирк беше. Обясни, че е бил при различни специалисти и никой незнаел какво му е. Вика кръв и урина добри, а пациента умира  Shocked Имаше предвид себе си. Та явно и той е дошъл по спешност на преглед при себе си  Joy

# 370
И на мен ми казаха да не прекалявам,а не забранено зеле и орехи при хипофункция.
Последно в Пловдив бях при д-р Корудов и съм доволна,гледа ме на ехограф,пусна ми изследвания и ме остави на старата доза 50 мг.

# 371
  • Сфия
Дони, надявам се, че на шега го е казал това....  Thinking

# 372
Момичета, ако на някоя от вас ще и бъде от полза: http://www.goldendeals.bg/deals/cibalab-tat-mat-tsh.
На мен ми предстои изследване на ТСХ след 20 дни и се чудядали да си взема, тъкмо да видя и антителата как се движат. Но така като гледам резултатите ми след спирането на Тироксина няма да са от най-добрите.

# 373
  • София
За храните които да се избягват-още преди година,когато си открих това заболяване...Начев попитах дали да избягвам дадени храни и той ми каза не, яж каквото искаш...

# 374
Тази оферта от Цибалаб е много изгодна. Аз сега се връщам от Бодимед и за ТСХ, ТАТ и МАТ платих 51 лв ooooh!. Да видим сега как ще са ми изследванията... Аз се пробвах да започна пак с еутирокса, но така ми се замотава главата... ужас... не знам как да го обясня, може би е достатъчно да ви кажа, че съм отпуска и никъде не ми се ходи, защото все ми е замаяна главата и си седя у нас и то полегнала, без да правя нищо, нямам сили. Сериозно си мисля вече, че има и друга причини освен Хашимотото. но каква newsm78

Общи условия

Активация на акаунт