Автоимунен тиреоидит на Хашимото (19)

• 53 783
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за успокоението момичета   bouquet  не се шашкам чак толкова, просто лекарят не беше от тези,  които ще те успокоят и ще ти кажат "пляскай си с ръце, не е толкова страшно". Не ми е поставил точна диагноза все още, но каза че вариантите за тсх над норма са няколко, след ехографа се отхвърли варианта за киста или тумор на жлезата, за Хашимото ще изчакаме другите кръвни изследвания, а третият вариант беше забавен - попита ме дали не съм се разхождала до Фукушима  Mr. Green Преди ехографията ми заобяснява за това как най - верятно е вродено и т.н. без още да се е видяло каквото и да било. И така...сега ще съм на нокти отново до четвъртък.

А коментирали ли сте за лечението на някой си лекар Антон Николов, който променял биоимпулсите на жлезата и така дори се лекувало състоянието без взимане на хормони, прочетох го в нета случайно. http://www.blitz.bg/article/4482

# 676
  • София
Виж сега, най-вероятно ще излезе Хашимото.
Ама ако стойностите на хормоните са ти в норма, дори в горна граница, не посягай към лекарства.  Twisted Evil
Много е модерна тази диагноза, ама не се връзвай. Освен, ако стойностите не са извънредни.
Все с нещо трябва да се оправдаят симптомите, нали? Confused

# 677
  • София и там където не се пуши

А коментирали ли сте за лечението на някой си лекар Антон Николов, който променял биоимпулсите на жлезата и така дори се лекувало състоянието без взимане на хормони, прочетох го в нета случайно. http://www.blitz.bg/article/4482

Да коментирали сме и цената сме коментирали  Shocked

# 678
  • Сфия

Да коментирали сме и цената сме коментирали  Shocked
СЪщо така е известно, че докторът не е помогнал на никой. Поне аз загубих цял ден в ровене по форуми, но освен хора останали с тежки психични травми от поцедурата, друго не открих...
Klemy, искрено ти пожелавам ти да си от тези редки случаи, при които не се налага лекарска или лекарствена намеса, но... Това за съжаление явно не важи за повечето от нас. Не се опитвай да ни убедиш, че нищо ни няма, след, като е очевидно, че ни има. Аз също съм ужасен привърженик на теорията на конспирацията за издевателството над пациентите и опитът на фармацевтичните компании да ни направят зависими, но специално за нормите на ТСХ, не мисля, че са завишени или измислени, защото е факт, че при ТСХ около 3(което даже се води уж в норма) жените помятат. Описала съм по-горе и моя случай. Също така е факт, че при ТСХ около 4 повечето имат неразположения, какво остава за по-високи стойности. И въобще не е верно, че 50% от бременните имат проблеми с жлезата. В отчетната темичка, в коато аз пиша, сме 2-3 мами с Хашимото от общо 92 и имаше едно момиче още, което пометна за съжаление. И не е коректно сравнението с рак... По принцип статистиката е, че около 15-20% от жените са с поставена диагноза(думи на Начев), което мен грам не ме учудва, при това състояние на околната среда. А чудесно знаем, че жлезата реагира първа на тези неща. И никой лекар не се е прескундил да предписва Тироксин, когато хормоните са в норма.

# 679
  • ВАРНА
Klemy, нямам време за дълги постове и се радвам, че ти си го сторила  Simple Smile Абсолютно мисля като теб  Simple Smile Затова се и преместих в другата тема  Whistling

# 680
*starlet* съжалявам за случилото се преди време. Сега всичко ще е наред . Малко ме обезпокои с твоя случай , сещам се и за 1 позната , която също имаше 2 аборта и после се оказа проблем с ЩЖ, но не съм питала какъв , защото нямаше как , не беше удобно , а и тя не е споделяла. Сега си има едно прекрасно бебче , но и тя изпи една торба с лекарства. Защо след , като ТСХ трябва да е ниско и двете докторици ми казват , че няма проблеми да правим бебе? Трябвало само тироксина да е в организма , аз съм го пиела и готово. Уффф ooooh!.
Сега почвам да слагам от понеделник утрогестан вагинално и гинеколожката направо си ме увери , че ще забременея веднага. Дай Боже , но много ме е страх и се чудя да чакам ли ТСХ да влезе в норми и тогава да пробваме , да не стане някоя беля .

# 681
  • Сфия
Елизабет, защо-не знам, виж, че и на мен така ми казваха. По принцип може би са прави, ако обаче е това дозата. Не е важно само Тироксинът да е в организмът ти, но и да е в достатъчно количество. Ако ти сега започваш да го пиеш, моят съвет е да изчакаш поне 45 дни, за да видиш как се повлиява. Ето, че и при мен нещата станаха бързо, но при първта доза Тироксин не се получи, а чак, като я вдигнаха, без да се знае колко ми е ТСХ. Това, което лекарите предполагат е, че няма да настъпи бременност, ако дозата не е достатъчна, а не, че ще настъпи и ще се прекрати, както е моят случай. По принцип не е фатално, защото няколко дни закъснение до седмица не е кой знае каква бременност, единствено излъганите надежди. Ти от колко време го пиеш вече?

# 682
На мен също ендокринолога ми вдигна дозата още като й казах че искам да забременея и без да знае какво е нивото на TSH в момента. Когато бременността беше налице, отново ми вдигна дозата.

# 683
  • София
На мен също ендокринолога ми вдигна дозата още като й казах че искам да забременея и без да знае какво е нивото на TSH в момента. Когато бременността беше налице, отново ми вдигна дозата.
От кой град си? Този ендокринолог е странен-да вдига доза ей така на око!

# 684
  • София
Аз никъде не съм писала, че всички с Хашимото не трябва да пият хормон.  Naughty
Но да, смятам, че тези които са с ТСХ в норма не трябва. И не само аз, а доста лекари, включително небезизвестният д-р.Начев.  Peace
За успешна бременност е добре ТСХ да е около 2.  Peace

# 685
  • София
Момичета, моля за телефон за записване за час при д-р Начев в МД  Praynig

# 686
Аз никъде не съм писала, че всички с Хашимото не трябва да пият хормон.  Naughty
Но да, смятам, че тези които са с ТСХ в норма не трябва. И не само аз, а доста лекари, включително небезизвестният д-р.Начев.  Peace
За успешна бременност е добре ТСХ да е около 2.  Peace

Може би трябва да се уточни "за тези, на които ТСХ не е излизало досега извън нормата". Защото при начално ТСХ 9 или 20, слязло под 5 след започването на тироксина, без хапче не става. Обикновено.
Иначе и на мен ми се струва, че при ТСХ в референтни граници, тироксинът е излишен.
Но пък при сериозни оплаквания и нормално ТСХ какво правим?

Кати, доколкото разбрах, там не се записваш предварително, а отиваш и чакаш.
Час - ако имаш направление от личния, с направлението на регистратурата в МД и ти дават час за след месец Simple Smile Поне аз така веднъж ходих, още бяха на стария адрес, повече не повтарям. Голямо чакане беше Tired

# 687
  • София
Да, разбира се, благодаря за уточнението.
Ако ТСХ е в норма и има сериозни оплаквания ми се струва, че трябва да се търси другаде причината. Peace

# 688
Момичета, моля за телефон за записване за час при д-р Начев в МД  Praynig

Кати Hug, отиваш и чакаш! Не е със записване, но първо се уточни с док Начев, все пак, дали ще е там!
 Klemy за мен представлява интерес алтернативното лечение, но аз съм с Хипер функция на ЩЗ (ТСХ 0,006 последно) Rolling Eyes Има ли нещо, което би ми препоръчала? Може би на ЛС да неспамиме тук  Peace

# 689
  • София
Нямам идея. Пиши в алтернативната тема. Peace

Общи условия

Активация на акаунт